Skocz do zawartości

WCF: (1) Oklahoma City Thunder vs. (2) San Antonio Spurs

barcalover

WCF: OKC vs. Spurs  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.05.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie to widzisz? Bo ja widzę ciągle przy każdej okazji przewracającego się SGA i Foxa uciekającego aby sędzia nie musiał się wygłupiać. 

Co dobre Fox ucieka zasłaniając sędziemu widok co nie przeszkadza sędziemu co nie widzi dobrze gwizdnąć. Błąd sędziego który miał najgorszą pozycję do oceny sytuacji. On nie powinien gwizdać tylko ten spod kosza. 

Często jest tak że gwizdek idzie od tego co mimo że jest bliżej ma fatalną pozycję do podjęcia decyzji. Ta kamera z góry dobrze pokazuje brak kontaktu. I przypominam że są PO niby bo na Wemby się nie gwizdało mocnych kontaktów. A tu serio byś to gwiazdek? 

No i wziąłeś sobie mocny autorytet cytując wpis no name 

Jeżeli podczas PO taka akcje traktujesz jak faul to jakie gwizdki pod koszem powinien dostać Wemby? 

Co robi SGA? 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Bo ja widzę ciągle przy każdej okazji przewracającego się SGA i Foxa uciekającego aby sędzia nie musiał się wygłupiać. 

No i to są właśnie takie te Twoje flopy. 

1 - Fox wbiega pod skaczącego Shaia co ogólnie jest faulem samo w sobie bo landing space jest dość mocno chronione. 

2- od góry widać ewidentnie jak kolano Foxa zahacza stopę Shaia

Więc jeśli to sa te słynne flopy które są raczej legitnymi faulami to rzeczywiście masz dośc wybiórcze spokrzenie. Zwłaszcza jak jeszce dodamy ,ze dla Ciebie łokieć Victora to nie był faul i w sumie to Francuz nie chciał w ogóle nikogo uderzyć

Wiem ,ze to nie dostrzegasz tutaj przewinienia Foxa to nie dziwi. Ale to akurat nie flop tylko faul gracza Spurs

Gdzie Ty widzisz by Fox uciekał od Shaia jak on właśnie się pod niego przesuwa? To shai zrobił krok w tył przed rzut a Fox zrobił te dwa kroki do przodu

No ja tu widzę aktorską grę SGA i upadek dla wymuszenia gwizdka. Fox unika jak może najmniejszego kontaktu. Gdzie w PO nie powinno się gwizdać podmuchu wiatru. A ten padł jakby mu Ron Artest wbił na chatę.  

Nawet w nienaturalny sposób piwotuje aby uciec i robi to Fox. 

Cokolwiek by tu się nie wydarzyło Shai robi glebę z automatu. 

I o to burza się kibice NBA. 

Facet nie jest targetowany i faulowany brutalnie a historycznie co wklejałem bije rekordy upadku po akcjach w ataku. Serio w tej serii to najczęściej faulowany gracz??? Historycznie że ma historyczne liczby upadków.  Tak x10.. lub x20  niż średnia. 

Statystycznie przekręcił licznik rekordowego występu Hardena o pełną wartość. 

Jeżeli lubisz taką koszykówkę to chyba będąc fanem jazz ich obrażasz. 

Wszyscy wokół wołają żeby zaczął grać i wklejają że jak się skupia na grze to ma epickie wejścia i negują te jego seryjne Oskarowe upadki. I aby zanegować te wszystkie protesty bierzesz w geście triumfu taką akcję gdzie ostatnią rzeczą jaką tu powinna być to gwizdek sędziego? 

Przy zerowym lub minimalnym otarciu gdzie Fox nie podchodzi jak Zaza czy Bowen pod nogi tylko panicznie ucieka w bok!? 

Nie wiem. Może ślepy jestem. Ale ciekawy jestem czy inni kibice chcą by w takich akcjach były gwizdki. 

tu mam nawet gdzieś tą rękę Cheta. Ale przy twojej skrupulatności otarć to tu SGA ma więcej kontaktu z nogami Wemby niż Fox w twojej akcji. 
No call. Był. I nie walczę o gwizdki. 

Rzucił. Pobiegł do obrony. 

Mamy POs. 

Serio te wszystkie upadki SGA podobają się Tobie,? Serio? 

Edytowane przez ignazz

Odnośnie dyskusji o gwizdkach zastanawiam się dlaczego jako jakikolwiek argument rzuca się różnice we FT?
Bez kontekstu jak styl bronienia przez obie drużyny, gry w ataku i średniej liczbie FT na przestrzeni większego czasu to mówiąc szczerze ciężko uznać za FT za jakiś wyznacznik złego sędziowania.
Co najwyżej jako sygnał ostrzegawczy do dalszej analizy. 

Meczu nie oglądałem dlatego z góry mówię że to tylko moje podejrzenia na podstawie urywków z x i box score. Ale patrząc na urywki to po raz pierwszy w tych PO wygląda że Dort czy Caruso nie mogli bezkarnie faulować
co skończyło się że zagrali po kilkanaście minut i kończyli z 5 faulami. Jeżeli jeszcze po drugiej stronie nie dostawali dziwnych gwizdków to już zupełnie tłumaczy ten wynik. 

Tak zupełnie szczerzę mówiąc uważam że liga bardzo mocno promuje Oklahomę od 2-3 sezonów i oni czując to wsparcie zachowują się coraz bezczelniej. 
Wiem jak wszyscy zachwycają się nimi ale dla mnie ich realny poziom jest pewną niewiadomą (tzn. wiadomo że to zespół top4 w lidze ale ja nie jestem pewien czy wyżej). Chyba jako zespół nigdy nie było jeszcze takiej drużyny tak zależnej od sędziowania po obu stronach parkietu. Zdarzała się zespoły dostające gwizdki przy każdym kontakcie. Były drużyny które mogły grać dużo twardziej niż inne zespoły. Ale po raz pierwszy widzę zespół który z jednej strony żeby grać dobrze w obronie to sędziowie muszą nie reagować na ich przewinienia (trzymanie za koszulki, popchnięcia, łapanie za ręce) , a jednocześnie odgwizdywać minimalne przewinienia po drugiej stronie i nabierać się na flopy. Niektórzy mówią ze to sztuka tak flopwac ale dla mnie to po prostu świadome sędziowanie które na to pozwala. Tak jak i celowe próby kontuzjowanie przeciwników przez Dorta. 

Oklahoma to jest zespół którzy przy równym sędziowaniu albo nie atakuje (jeżeli sędziowie pozwalają na twardsza grę) albo ma problem w obronie (przy miękkim sędziowaniu) . 

@ely3

zobacz tu na ile powinno się pozwalać w obronie w przeciwieństwie do twoich rewelacji. 

I ja nie mam problemu że jakby gwizdać równo po obu stronach to niech grają. 

Ale niestety jest to co pisze Grzegory wyżej 

Tu zawsze dym jest o nierówne traktowanie zespołów a nie niekonsekwentny styl gwizdania różnych sędziów. 

10 minut temu, Gregorius napisał(a):

Meczu nie oglądałem

Zwyrol. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

I ja nie mam problemu że jakby gwizdać równo po obu stronach to niech grają. 

dla mnie to jest właśnie najważniejsze.  super że jest dopuszczalna twardsza gra . Wole to niż gwizdki przy każdym kontakcie ale niech to będzie równe w dwie strony.

I jeszcze jeden problem. Może się mylę ale liga miała karać nienaturalne wyrzuty nóg do przodu przy rzucie tymczasem tak zachowuje się SHAI non stop. Landing zone to powinien być pionowy cylinder a OKL dostawała gwiazdki przy rzucie za trzy gdzie kontakt z broniącym był sporo przed linia rzutu. 

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Zwyrol. 

zaczynam mieć obrzydzenie do OKL i nie chce sobie psuć nastroju. 

38 minut temu, ignazz napisał(a):

No ja tu widzę aktorską grę SGA i upadek dla wymuszenia gwizdka. Fox unika jak może najmniejszego kontaktu

Czyli jak przypuszczałem Fox fauluje a Ty widzisz co chcesz widzieć. To ,że on ma renomę flopera to się potem tworzy takie historie 

Sam podajesz ten filmik jako Flop Shaia a jak ci pokazuje ,że to faul Foxa to nagle ,ze to moje rewelacje? 

SPurs mają w tej chwili ok 4 FTA więcej na mecz od Thunder a Ty twierdzisz ,ze sędizowie preferują Thunder ?

Choć już zdązyłes napisac ,że wszystkie faule Thunder sa legitne i wręcz Spurs dostają za mało za to Thundr  powinno dostawać mniej bo nie tak się sędziuje w PO

Gdzie obie ekipy mają podobny styl bronienia

Edytowane przez ely3

9 minut temu, ely3 napisał(a):

Gdzie obie ekipy mają podobny styl bronienia

Na nieszczęście nie mają takiego samego stylu gwizdania. 

10 minut temu, ely3 napisał(a):

Sam podajesz ten filmik jako Flop Shaia a jak ci pokazuje ,że to faul Foxa to nagle ,ze to moje rewelacje? 

Nie ja tylko ogólnie jest on montowany do filmików pokazujących 20-30 akcji SGA gdzie upada z nieznanych mi powodów.  

Dziękuję serdecznie za rozmowę. Nie dojdziemy do porozumienia ale zapytaj może fanów NBA zespołów z poprzednich serii Po 2026. Tam chyba wszystko było ok tylko to spurs takie dziwne. 

Edytowane przez ignazz

20 minut temu, ely3 napisał(a):

pokazałeś jedynie opinię jakiegoś randoma z netu, która jest niezgodna z tym, co widzi większość fanów kosza.

twój argument o FTA też jest mizerny, bo przy stylu gry thunder (sprzedawca osobistych z jednej strony i non stop faule off ball w D) spurs powinni mieć tych wolnych kilka razy więcej. że w tych okolicznościach obydwie drużyny stawały na linii mniej więcej tyle samo, to tylko pokazuje, jak gwizdki nie są sprawiedliwe. co zresztą widać najlepiej na przykładzie tego flopa SGA, którego tak bronisz, podczas gdy w G2 mieliśmy kilkanaście dużo bardziej kontaktowych zagrań Hartensteina, z których większość to były faule. żeby było śmieszniej, za to samo w następnym meczu Wembanyamie już gwizdnęli faul ; ] (ten challenge pod koniec 1Q)

Tyle z kontrowersji i stronniczości na rzecz Thunder :) 

O grze Castle’a od kilku meczów na SGA szkoda gadać. Dziwne, że nie było kompilacji telewizyjnej jak z Hartensteinem 😂

No ale Thunder płakać nie będą, trzeba jak zwykle odpowiedzieć na parkiecie.

19 minut temu, lorak napisał(a):

która jest niezgodna z tym, co widzi większość fanów kosza.

Bo jak wiaodmo to nie są randomy z netu

Jak na razie o flopowaniu Shaia to głównie piszą randomy z netu. By było jasno oczywiście ,ze on flopuje ale tak samo zdarza się flopowanie Victorowi tylko ,ze na razie mu nikt nie wytyka

I nie zmienia to faktu ,ze ti Spurs mają 4 FTA na mecz więcej 

A ja tu czytam przez cały wątek od Ciebie i Ignazza ,że sędziowie nierówno gwizdża i ot na niekorzysć Spurs

I jeszcze Ignazz jako flop Shaia podaje ewidentny faul Foxa

Jeśli takie faule różne randomy z intenretu podają jako flopy Shaia to mniej pokazuje poziom tych zarzutów

25 minut temu, lorak napisał(a):

pokazałeś jedynie opinię jakiegoś randoma z netu, która jest niezgodna z tym, co widzi większość fanów kosza.

Wyżej masz opinie sędziego Śliwy. 

Ogólnie seria jest gwizdana pod Spurs dużo bardziej niż pod Thunder, @ely3 ma rację, ale Ty jesteś już totalnie zaślepiony, co pokazałeś przed początkiem serii swoim „Wemby nie flopuje” 😬😂

Teraz, ignazz napisał(a):

Wysoki poziom hipsterski uprawiasz. Serio kibice mają dosyć tych jego upadków a zaraz poczytam od Ciebie że sędziowie faworyzują spurs. 

Zdecydowanie faworyzują i widzi to większość postronnych obserwatorów.

Ulegacie opiniom hejterow spod sztandaru „bić mistrza”. Macie prawo 👍🏻👍🏻