karpik Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, Braveheart22 napisał: @Eld żartujesz, prawda? Przecież już ban na 3 turę byłby lepszy i to w c***! Weź dodatkowo pod uwagę, że Thunder wciąż muszą zrobić miejsce, żeby podpisać Lopeza Oferta Kings dla Clarksona jest nielegalna, już kilka dni temu o tym pisałem. Kings mają tylko non-Birdy do JC. Dodatkowo Robert Williams gra w Wolves (chyba, że już go przehandlowali - tak czy siak w szablonie przy extension jest błąd) @ozzy110 Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Nie wiem co się dzieje w Thunder od początku FA ale jest to dość niepokojące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) 3 minuty temu, january napisał: Tam nie ma problemu przy ofertach dla Robinsona, który jest RFA ? Są, moja i Hawks nielegalna Także Duncan raczej spada do III tury, bo 44/4 bez PO odrzuca bez zastanowienia. Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Jak tam, @Alonzo, nadal uważasz że okradam DeRozana nie oferując mu kontraktu w 1 turze, patrząc jakie oferty (ofertę) dostał spoza Cavs? Domagałeś się 20mln za sezon a najwyższa oferta konkurencji to 42/3 i to gdzieś na dole priorytetów Cavaliers mają swoje Big3 (najsłabsze chyba jakie widziałem, ale chociaż fitowo całkiem spoko), choć nie ukrywam że bardziej liczę na obecność w Big3 Barretta niż Kemby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Godzinę temu, karpik napisał: Weź dodatkowo pod uwagę, że Thunder wciąż muszą zrobić miejsce, żeby podpisać Lopeza Oferta Kings dla Clarksona jest nielegalna, już kilka dni temu o tym pisałem. Kings mają tylko non-Birdy do JC. Dodatkowo Robert Williams gra w Wolves (chyba, że już go przehandlowali - tak czy siak w szablonie przy extension jest błąd) @ozzy110 Serio z tym lopezem? Jak tak to grubo poszedł kolega, który nie chciał wejść w podatek dla Turnera xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 31 minut temu, karpik napisał: Są, moja i Hawks nielegalna Także Duncan raczej spada do III tury, bo 44/4 bez PO odrzuca bez zastanowienia. Czemu są nielegalne? 2 minuty temu, cvbe napisał: Jak tam, @Alonzo, nadal uważasz że okradam DeRozana nie oferując mu kontraktu w 1 turze, patrząc jakie oferty (ofertę) dostał spoza Cavs? Domagałeś się 20mln za sezon a najwyższa oferta konkurencji to 42/3 i to gdzieś na dole priorytetów Cavaliers mają swoje Big3 (najsłabsze chyba jakie widziałem, ale chociaż fitowo całkiem spoko), choć nie ukrywam że bardziej liczę na obecność w Big3 Barretta niż Kemby Nie, DeRozan dostał niski, ale akceptowalny kontrakt. Co z moim Trade Kicker dla 4 graczy? Ta klauzulę wg 99, czy 100pkt. CBA można znieść z dowolnego powodu w dowolnej chwili, zatem można też w dowolnym momencie ją dać - u nas wypada na to chyba tylko w offseason. Gracze nie mogą tez przekroczyć z tym bonusem maxa na poszczególne lata (wtedy chyba tylko 5% TK można) - zatem jak to u nas funkcjonuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 2 minuty temu, RonnieArtestics napisał: Serio z tym lopezem? Jak tak to grubo poszedł kolega, który nie chciał wejść w podatek dla Turnera xD No serio. Oferta dla Lopeza jest "jeśli nie 50/2 od Thunder", a nie jeśli nie snt z Lakers. To są dwie niezależne oferty. Swoją drogą wystarczyłoby dać jakieś 70/3 w snt i Capela byłby przeszczęśliwy, ale nie, lepiej jest jeszcze dorzucić do pieca, 101/4 + 15% TK, stać nas w OKC! 4 godziny temu, Alonzo napisał: Eld tu jest gwałcony przez 10 mudżinów pod prysznicem.. dajcie mu chociaż wazelinę.. Ja tu raczej widzę samogwałt. A oferty dla Robinsona, moja i Hawks nie mają rozpisanych kwot w poszczególnych latach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 3 minuty temu, karpik napisał: No serio. Oferta dla Lopeza jest "jeśli nie 50/2 od Thunder", a nie jeśli nie snt z Lakers. To są dwie niezależne oferty. Swoją drogą wystarczyłoby dać jakieś 70/3 w snt i Capela byłby przeszczęśliwy, ale nie, lepiej jest jeszcze dorzucić do pieca, 101/4 + 15% TK, stać nas w OKC! Ja tu raczej widzę samogwałt. A oferty dla Robinsona, moja i Hawks nie mają rozpisanych kwot w poszczególnych latach. Dla mnie w takich momentach zawsze zapala się lampka pod tytułem „balans rozgrywki”. Imho takie rzeczy powinny być blokowane (nawet ludziom, którzy są długo w grze) poprzez głosowanie, gdzie 3/4 gmow na przykład musiałaby uznac, ze warto blokować taki ruch. A Joe Inglesa witam ponownie w Golden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 1 minutę temu, karpik napisał: No serio. Oferta dla Lopeza jest "jeśli nie 50/2 od Thunder", a nie jeśli nie snt z Lakers. To są dwie niezależne oferty. Swoją drogą wystarczyłoby dać jakieś 70/3 w snt i Capela byłby przeszczęśliwy, ale nie, lepiej jest jeszcze dorzucić do pieca, 101/4 + 15% TK, stać nas w OKC! Ja tu raczej widzę samogwałt. A oferty dla Robinsona, moja i Hawks nie mają rozpisanych kwot w poszczególnych latach. To co tu zrobił Eld.. tego nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć, ale gra nasza ma polegać na tym, by deale były w miarę fair - przykładowo jak Kungfu dawał mi za Triera 2nd pick z którym ostatecznie wziąłem Bolmaro, to mu jeszcze dorzuciłem cash gdy Trier wypadł z rotacji Knicks wtedy. ja nie wiem jak Jasiek ma sumienie tak dymać Elda.. Rok temu tak przy Boucherze nie rozpisaliście i wziął QO. 1 minutę temu, MMM2121 napisał: Dla mnie w takich momentach zawsze zapala się lampka pod tytułem „balans rozgrywki”. Imho takie rzeczy powinny być blokowane (nawet ludziom, którzy są długo w grze) poprzez głosowanie, gdzie 3/4 gmow na przykład musiałaby uznac, ze warto blokować taki ruch. To samo chciałem napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) 10 minut temu, karpik napisał: No serio. Oferta dla Lopeza jest "jeśli nie 50/2 od Thunder", a nie jeśli nie snt z Lakers. To są dwie niezależne oferty. Swoją drogą wystarczyłoby dać jakieś 70/3 w snt i Capela byłby przeszczęśliwy, ale nie, lepiej jest jeszcze dorzucić do pieca, 101/4 + 15% TK, stać nas w OKC! Ja tu raczej widzę samogwałt. A oferty dla Robinsona, moja i Hawks nie mają rozpisanych kwot w poszczególnych latach. Wiem ze to wredne cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia ale japa mi się cieszy od samego rana. Elf narobił deali pod moja kilkudniowa nieobecność, później się tłumaczył ze nie chce wchodzić w podatek z Turnerem, a teraz dopłacił do zrzutki Brogdona piec pickow tylko po to żeby wziąć Capele, a jeszcze tak strasznie przepłacił Brooka Lopeza ze bedzie musiał dopłacać zaraz do zrzutki Anunoby bo nikt już nie ma capspace i tym lopezem prawdopodobnie wejdzie tez w podatek. Wez mi teraz @karpikpowiedz, ze karma nie istnieje, to Cie wyśmieje Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 16 minut temu, RonnieArtestics napisał: Serio z tym lopezem? Jak tak to grubo poszedł kolega, który nie chciał wejść w podatek dla Turnera xD Widzę, że dalej nie rozumiesz, że deal by nam nie przeszedł. I znów mnie prowokujesz, a mnie wciąż nie przeszło od Piątku. Jak wpadnie Lopez, Zubac i Okoro mają już zapewniony nowe domy. Nie koniecznie muszę wpaść w podatek. @karpik potrzebuję Twojego potwierdzenia. Jak spadnę do room MLE, nadal mam prawa do użycia BaE czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 12 minut temu, karpik napisał: oferty dla Robinsona, moja i Hawks nie mają rozpisanych kwot w poszczególnych latach. Damn, szkoda że nikt nie napisał przy ofertach to dałbym kontrę chociaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Eld napisał: karpik potrzebuję Twojego potwierdzenia. Jak spadnę do room MLE, nadal mam prawa do użycia BaE czy nie? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Sylvinho. napisał: Nie wiem co się dzieje w Thunder od początku FA ale jest to dość niepokojące. Owszem. Może tak wyglądać, że całą pracę jaką wykonałem przez 2 lata w Thunder bo nie siada się przed jakimikolwiek ofertami czy kontrami w stanie w jakim byłem w Piątek wieczór, ale dzięki kilku osobom raczej będzie dobrze, niż źle. No i w końcu po tylu latach nie będę płakał że nie mam centrów, a za błędy się płaci. 2 minuty temu, karpik napisał: Nie. Dziękuję za sprawną i szybką odpowiedź. Choć January twierdzi inaczej ale z Twoim zdaniem nie dyskutuję więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 2 minuty temu, Eld napisał: Dziękuję za sprawną i szybką odpowiedź. Choć January twierdzi inaczej ale z Twoim zdaniem nie dyskutuję więcej. BI-ANNUAL EXCEPTION -- This exception is available only when a team is below the "Apron" (see question number 20). This determination is made after the exception is used, so a team below the Apron cannot use this exception if doing so takes it above the Apron. It cannot be used by a team that has already used its Taxpayer Mid-Level or Room Mid-Level exception. Z tego wynika, że możesz użyć BaE, jeśli nie użyjesz room MLE, ale byłoby to totalnie bez sensu, więc w skrócie jest tak, jak pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) 32 minuty temu, Eld napisał: Widzę, że dalej nie rozumiesz, że deal by nam nie przeszedł. I znów mnie prowokujesz, a mnie wciąż nie przeszło od Piątku. Jak wpadnie Lopez, Zubac i Okoro mają już zapewniony nowe domy. Nie koniecznie muszę wpaść w podatek. @karpik potrzebuję Twojego potwierdzenia. Jak spadnę do room MLE, nadal mam prawa do użycia BaE czy nie? Ale co ma do rzeczy ze deal był nielegalny, ty przecież nie chciałeś tego zrobić zanim się o tym dowiedziałeś Pozatym nawet Jak był nielegalny to może w kontrofercie byśmy zdążyli to naprawić. Miałbyś Brogdona i piec pickow więcej. I calutki rok na zejście z luxury. to jest karma jak nigdy. btw, możemy już rozdać tytuł executive of the year january’emu? Gość wkręcił Elfowi ze musi do Brogdona doplacic pięcioma pickami, albo inaczej sam woli stracić Capelę za darmo na rzecz Elfa. Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 ja mimo wszystko liczę, że @january ma godność człowieka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) 3 minuty temu, człowiek...morza napisał: ja mimo wszystko liczę, że @january ma godność człowieka... Stary, jakby ci Elf sam włożył głowę pod golarkę sam byś to zrobił, bez skrupułów, jak każdy this is business, baby. jest czego zazdrościć wiec rozumiem oburzenie ale daj spokój januaremu Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Teraz, RonnieArtestics napisał: Stary, jakby ci Elf sam włożył głowę pod golarkę sam byś to zrobił, bez skrupułów, jak każdy this is business, baby. no nie jak kazdy. przykladowo jak czulem, ze rucham za bardzo jednego z gm'ow to sam z siebie dorzucilem sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Generalnie to dobrze dla Thunder, że II tura składa się jedynie z trzech etapów, bo tendencja jest taka, że z każdym etapem (oferty, kontry, reoferty), OKC coraz bardziej się pogrążało i zamiast naprawiać błędy, to robiło kolejne, coraz większe. Na szczęście to już koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi