Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2017/2018 Hinkie died for our sins

fluber

Rekomendowane odpowiedzi

Boston ma wysoki pick teraz, młodych zdolnych ( wiadomo, że są a nie, że być może będą) Mimo wszystko mamy lepszą pozycję negocjacyjną. Pominąłeś Smarta i dużo lepszą ławkę Celtics. Na dodatek zejdzie Horford i mamy luz w salary. Zobaczymy co będzie, na razie wróżenie z fusów.

Trenera też mamy chyba najlepszego z tej 3

Boston ma wysoki pick teraz, młodych zdolnych ( wiadomo, że są a nie, że być może będą) Mimo wszystko mamy lepszą pozycję negocjacyjną. Pominąłeś Smarta i dużo lepszą ławkę Celtics. Na dodatek zejdzie Horford i mamy luz w salary. Zobaczymy co będzie, na razie wróżenie z fusów.

Jakie salary?! Po drodze max Irvinga, wyplata Smarta, wyplata Browna takze izzi z tym salary ;-)

Nie zapominaj, że zmieniają się zasady picków więc one nie będą już takie atrakcyjne. Poza tym tak jak shevcu Ci napisał to trochę kapusty do wywalenia by się przydało a tu salary trzyma :).

True that. Szczególnie z Simmonsem a on ma lepsze warunki fizyczne. Jak się zgrają, zdrowię dopisze, Fultz spełni co w nim pokładają to za 2-3 lata widzę taki ECF: 76ers-Bucks.

Dwa lata temu się mówiło to samo o Bucks, a obecnie nie są nawet w top3 historycznie słabego wschodu i mimo potencjalnego MVP w składzie nie widzę ich wygrywających wschodu w przyszłości, jeśli Lebron zostanie w Cavs, a Hayward wróci w pełni sił.

76ers wyglądają super, ale ani Fultz ani Simmons nie pokazali jeszcze żadnego rzutu. Nie mówię, że niemożliwym jest, że ten rzut wypracują, ale w obecnej lidze nie da się wygrywac na poważnie opierając się jedynie na wjazdach, a tak grają obecnie ci 'młodzi wilcy'.

Hype, hype, hype,...

Sixers-Bucks nie zagrają w ECF w najbliższych 5 latach na %... No dobra 99,99 bo zawsze 30 kontuzji może być :smile:

a to już dość blod prediction. 

sam uważam, że zespoły młode są c***a warte w kontekście PO i w ogole, ale za 5 lat obie ekipy będą w prime swoich najlepszych graczy, także szansa jest całkiem spora. Oczywiście w kontekscie zdrowia własnie jest kilka 'ale' - Parkera, Embiida, psychy Fultza, natomiast zakładając, że wszyscy są zdrowi...

Bold makes sense.,Ja w perspektywie 5 lat też bym nie odważył się przewidywać czegokolwiek w NBA.,W najgorszym wypadku klub może zostać sprzedany i przeniesiony gdzieś w pi*du.,Kadra za 5 lat może się diametralnie zmienić,gdzie indziej mogą się pojawić talenty o jakich świat nie słyszał ,a nawet z grajków niewydraftowanych ,albo drugorundowych dobry coaching może zrobić all starów. W ciągu sezonu potrafi się wiele pozmieniać a co dopiero za 5 lat.,

Bold makes sense.,Ja w perspektywie 5 lat też bym nie odważył się przewidywać czegokolwiek w NBA.,W najgorszym wypadku klub może zostać sprzedany i przeniesiony gdzieś w pi*du.,Kadra za 5 lat może się diametralnie zmienić,gdzie indziej mogą się pojawić talenty o jakich świat nie słyszał ,a nawet z grajków niewydraftowanych ,albo drugorundowych dobry coaching może zrobić all starów. W ciągu sezonu potrafi się wiele pozmieniać a co dopiero za 5 lat.,

co nie zmienia faktu ze za 3-4-5 lat na 90% lepiej beda staly zespoly z 2-3 zawodnikami z gory draftu z ostatnich lat niz te, ktore dzisiaj z podstarzala grupa bija sie o koncowe miejsca w PO badz ci z zapchanym salary i jakas gwiazdka z wybujalym ego albo jeszcze ci co sie od 10 lat przebudowywujo a po drodze zagrali 3 x w PO  [łącznie 12 meczy]

strasznie mi sie simmons podoba, wie co zrobic z pomaranczowa, nie klepie bez sensu, nie przetrzymuje, szybko oddaje.

zachowuje sie  jak weteran, smieszne to troche i smutne ze rookie ktory ma ponad 2.05m, juz potrafi sie lepiej opiekowac pilka niz top kreatorzy z wieloletnim stazem z houston czy okc ,tak wiem ze mala probka

76ers wyglądają super, ale ani Fultz ani Simmons nie pokazali jeszcze żadnego rzutu. Nie mówię, że niemożliwym jest, że ten rzut wypracują, ale w obecnej lidze nie da się wygrywac na poważnie opierając się jedynie na wjazdach, a tak grają obecnie ci 'młodzi wilcy'.

I to jest moim zdaniem jeden z największych problemów 76ers. Simmons wygląda naprawdę świetnie, ale kiedy Houston poprawiło w końcówce obronę, to Ben miał ogromne problemy niezależnie od tego czy krył go Tucker czy Gordon. Widać, że chłopak ma wielki potencjał, ale ten brak rzutu będzie go bardzo ograniczał, bo widać, że o wiele lepiej czuje się wjeżdżając pod kosz po zasłonie niż w akcji 1vs1 dalej od kosza. Bardzo fajnie porusza się po boisku, dużo widzi i świetnie korzysta z zasłon. Problemem jest zdecydowanie rzut i to na co zwrócił wczoraj uwagę komentator Rockets - trochę za mało w nim agresji kiedy atakuje obręcz. Capela ładnie go wczoraj czytał i mocno straszył tym blokiem z pomocy w końcówce.

Tak czy siak Simmons wygląda dużo lepiej niż się spodziewałem i na początku sezonu rozpoczyna ucieczkę w wyścigu po ROTY :smile:

Ja byłem przekonany, ze Simmons będzie regularnie będzie robił 4/15 z gry i będzie robił duży minus na parkeicie. Tymczasem obok Embiida jest zdecydowanie najlepszym graczem Philly, bardzo dojrzałym z piłką, opanowanym. Myślę, że stopniowo będzie poprawiał jumper, a jak będzie już w stanie zagrozić na mid-range to od razu zmieni się jego krycie.

A Fultz to nie wyobrażam sobie, żeby nie wrócił do swoich umiejętności rzutowych z NCAA, no bez jaj...

A Fultz to nie wyobrażam sobie, żeby nie wrócił do swoich umiejętności rzutowych z NCAA, no bez jaj...

A ja sobie wyobrażam. Skoro gościu, który ma koślawą technikę FT od zawsze, trafia z #1 do NBA i na własną rękę postanawia zmieniać coś przy technice rzutu to zbyt rozgarnięty i pokorny nie jest. I zanim ktoś powie 'kontuzja!' - to skoro ma kontuzję, a rzucał tak od początku preseason to czemu nie sygnalizował od początku, że nie jest w stanie rzucać? Philla to nie idioci - nie uwierzę, że chuchają na Simmonsa i Embiida, a Fultzowi kazali grać, mimo kontuzji. Więc kto jest tej sytuacji winnym jest oczywiste.

Chlopaki nie wiem czy Fultzowi przeszkadza kontuzja, raczej sposób rzucania sprzyjał kontuzjom (tak to odbieram) więc zmiana techniki ma sens. Dziwię się tylko tym głosom co niektórych "ekspertów" którzy oczekują efektów po paru tygodniach, tak u niego, jak i Ingrama czy Nanca. To jest naprawdę mozolny proces, u Ingrama już widać pierwsze efekty na FT, do jumperkow większą stabilizacja jeszcze potrzebna. Fultz to dopiero początek zmian, pierwszych efektów w okolicy ASW się spodziewam, potem mega praca post season i ręka się ułoży.

Przecież on nakurwiał te jumperki aż miło i tutaj wystarczyło niczego nie psuć, nic nie trzeba było poprawiać, więc nie rozumiem słów o stopniowym wdrażaniu zmian akurat w jego przypadku. A że coś się schrzaniło... nie wiemy, co jest przyczyną. Na bank widać problem z barkiem, ale nie wiem, czy był on też wcześniej. 

Przecież on nakurwiał te jumperki aż miło i tutaj wystarczyło niczego nie psuć, nic nie trzeba było poprawiać, więc nie rozumiem słów o stopniowym wdrażaniu zmian akurat w jego przypadku. A że coś się schrzaniło... nie wiemy, co jest przyczyną. Na bank widać problem z barkiem, ale nie wiem, czy był on też wcześniej.
Skąd wiesz jak było? Moze jechał pół sezonu na blokadach barku żeby z nr 1 do draftu dociągnąć i jak dociągnął to... jebło. Jedni (Boston, Lakers) być może o tym wiedzieli, inni (sixers) nie.

Btw. Ja już dawno pisałem że hype jest dla mnie trochę niezrozumiały na Fultza bo pisano o nim lepiej, niż naprawdę wyglądał..