RappaR Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): Od strony scenariuszowej sam pomysł matrixa, programów/npców jako ludzi. Dylematy związane z wybraniem "pigułki ". Dużo jeszcze można by wymieniać, ale nadal mówimy tutaj o filmie z kategorii fantastyczny, a nie dramat Dla mnie akurat kategoria fantastyczna nic nie znaczy, bo dla mnie najwybitniejsze książki należą do tej kategorii akurat Chociaż faktycznie w filmie z uwagi na koszt dużo więcej filmów fantastycznych to popkultura, bo tylko takie stać na efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 11 minut temu, Gregorius napisał(a): To jakie przemyślenia miałeś po Matrix? moje główne przemyślenie było takie: "czemu te zjebane roboty nie użyły zwierząt zamiast ludzi?" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Teraz, julekstep napisał(a): moje główne przemyślenie było takie: "czemu te zjebane roboty nie użyły zwierząt zamiast ludzi?" xD Albo czym ludzi karmili skoro nie działa fotowoltaika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): No ciężko znaleźć kryteria jakie masz na wpływowość, dla mnie 3 miały taki ogromny wpływ. Możesz rzucić na priv, bo i tak nie wybiorę nic z XXI wieku (tzn. w tej kategorii). (chyba, że jest więcej niż pięciu draftujących i nie ogarniam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 3 minuty temu, BMF napisał(a): Możesz rzucić na priv, bo i tak nie wybiorę nic z XXI wieku (tzn. w tej kategorii). (chyba, że jest więcej niż pięciu draftujących i nie ogarniam) Jest 4 draftujących albo 8 picków na kategorię - po dwa na osobę, by nie było wybierania filmów na 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Czyli w każdej kategorii dwa picki? To w takim razie pewnie i tak nie wybiorę niczego współczesnego, ale możemy wrócić do tego tematu później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 11 minut temu, RappaR napisał(a): Od początku lat 90 już się efekty specjalne bronią w topowych produkcjach. Pozwolę się nie zgodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 2 minuty temu, BMF napisał(a): Czyli w każdej kategorii dwa picki? To w takim razie pewnie i tak nie wybiorę niczego współczesnego, ale możemy wrócić do tego tematu później. U mnie w tej kategorii to co najmniej 2 picki z top8 są w właśnie współczesne, a nie zdziwię się jak dojdzie więcej(chociaż wiem, że 3 filmów, które pewnie pójdą w tym rankingu nie oglądałem do tej pory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): U mnie w tej kategorii to co najmniej 2 picki z top8 są w właśnie współczesne, a nie zdziwię się jak dojdzie więcej(chociaż wiem, że 3 filmów, które pewnie pójdą w tym rankingu nie oglądałem do tej pory) To jest overall tricky, bo jest część filmów, które przez swój impakt muszą tutaj pójść w drafcie w każdej kategorii, ale są tak oklepane, że aż się ich nie chce wybierać. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 2 minuty temu, BMF napisał(a): To jest overall tricky, bo jest część filmów, które przez swój impakt muszą tutaj pójść w drafcie w każdej kategorii, ale są tak oklepane, że aż się ich nie chce wybierać. ;] Dlatego szkoda, że nie ma więcej graczy, ale to właśnie haczyk, bo z jednej strony ja to traktuję jako okazja do zmuszenia się by pewną klasykę zaliczyć(bo tak to zawsze coś innego idzie), a z drugiej strony jakby faktycznie było do obejrzenia 100 filmów, to by głosowanie było listami z dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 23 minuty temu, RappaR napisał(a): Albo czym ludzi karmili skoro nie działa fotowoltaika true, to jest chyba największa wada tego filmu, bo pomysł z czerpaniem energii z ludzi (czy tam ogólnie zwierząt) jest bezsensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 2 minuty temu, lorak napisał(a): true, to jest chyba największa wada tego filmu, bo pomysł z czerpaniem energii z ludzi (czy tam ogólnie zwierząt) jest bezsensu. Prawda, ale bez tego założenia, że to było konieczne, istnienie ludzi, a tym samym filmu jest zbędne  Natomiast może dałoby się to jakoś uwiarygodnić najwyższą wydajnością energetyczną wśród struktur żywych, ale nie było tego rzecz jasna w filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 3 minuty temu, lorak napisał(a): true, to jest chyba największa wada tego filmu, bo pomysł z czerpaniem energii z ludzi (czy tam ogólnie zwierząt) jest bezsensu. Podobny chyba zamysł miał jeden z polskich pisarzy ostatnio, ale wydaje mi się że w trakcie zmienił, szczególnie widząc postęp AI stwierdził, że AI od początku to zaplanowało by uratować ludzkość przed samą sobą Teraz, P_M napisał(a): Natomiast może dałoby się to jakoś uwiarygodnić najwyższą wydajnością energetyczną wśród struktur żywych, ale nie było tego rzecz jasna w filmie. Sęk w tym, że mamy jedną z najgorszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Podobny chyba zamysł miał jeden z polskich pisarzy ostatnio, ale wydaje mi się że w trakcie zmienił, szczególnie widząc postęp AI stwierdził, że AI od początku to zaplanowało by uratować ludzkość przed samą sobą Może to jedyny sposób, aby ludzkość nie krzywdziła się wzajemnie, to wrzucić nas w symulację, bo tam wg AI nie krzywdzimy się "naprawdę" 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Sęk w tym, że mamy jedną z najgorszych O, ciekawostka, a jaki gatunek ma najlepszą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 3 minuty temu, P_M napisał(a): O, ciekawostka, a jaki gatunek ma najlepszą? Nie wiem, pewnie dowolny, którego OUN nie wymaga 20% zapotrzebowania energetycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Węgorz elektryczny ma bilans dodatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Na wybór każdy ma 24 godziny czy więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 13 minut temu, Kily napisał(a): Na wybór każdy ma 24 godziny czy więcej? Secret nie było od poniedziałku na forum, a gramy w 4 to można bez ograniczeń, bo zostanie trójka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Secret nie było od poniedziałku na forum, a gramy w 4 to można bez ograniczeń, bo zostanie trójka A mnie to cisnąles o wybór... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): A mnie to cisnąles o wybór... Ty byłeś na forum, jaki sens cisnąć kogoś offline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi