Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, january napisał:

Bassey to przede wszystkim wygląda na przestawiane liczniki (nie tylko on), ale i tak tam koło 50 miejsca się powinien w tym słabym drafcie zakręcić, liczyłem że jakiś Alonzo wcześniej go łyknie jak pelikan :D

Godzinę temu, january napisał:

Zależy co wszyscy w drafcie wykombinują - co byłoby dostępne finalnie z #32, a co będzie z #50 :P .

Czyli z 50 pickiem wybiera jakiś January, a nie jakiś Alonzo :P 

Z punktu widzenia Cvbe faktycznie - dla niego deal jest korzystny. Oszczędza finansowo i jeszcze dostaje fajny 32 pick, zyskując znów 2 w loterii, tyle że rundę dalej. ;) 

Jednak całościowo Jasiu zrobiłeś bardzo dobry deal - bo za 4mln$ pozbyłeś się przepłaconego McDermotta i jeszcze dostałeś potrzebnego Tobie pod koszem Dedmona na bardzo fajnym kontrakcie. Podoba mi się ta kombinacja, którą zastosowałeś. Szczerze, bez ironii :) 

3 minuty temu, january napisał:

Najważniejsze, że 44>45, Ci pewnie świsnę idealnie sprzed nosa gracza ;'

I to mnie najbardziej niepokoi.. 

Podając liczbę 44 graczy, szybko ich policzyłem i możemy się różnić maxymalnie o 2 jak sądzę. A przy picku 45 możliwe, że będę musiał wybierać kogoś z ostatniego tiera jaki mam - a tu ciężko powiedzieć komu z tej grupy uda się przebić do NBA. 

4 minuty temu, Eld napisał:

A ja słyszałem że Durant podpisze za min dla veta z OKC, bo ma dług do spłacenia wobec organizacji która mu tyle dała.

Deal with it.

SGA-Jaylen-Durant-Bagley-Nurkić

Z ławki:

Hill-Lou/Roberson-Barnes-Sabonis-Bolden

Dochodzą też słuchy, że chce pokazać że w Cleveland poradzi sobie lepiej niż LeBron. W Ohio czuć już napięcie :)

Godzinę temu, Wojnar Adrianowski napisał:

za Davisa do Pelicans leci dwóch Bridgesów, Bambe i dwa first picki.

Cóż, nie dostać za top5 ligi ani jednego gracza, który pretendowałby do bycia all-starem (nie wspominając o superstarze) to sztuka. 

Słaby deal dla Pelicans jak na tak długi okres oczekiwania i buńczuczne zapowiedzi o świetnej stopie zwrotu.

Ostatni raz Wojnar dostałeś od mnie jakiekolwiek sources. Następne idzie do Zdziśka, chociaż on też mnie wkurwia.

Chyba najbardziej Milesa, chociaż wiem, że większość woli Mikala oraz Bambę też miałem w TOP5 poprzedniego mocnego draftu i uważam, że przedwcześnie został skreślony tutaj. Wyglądał bardzo surowo, ale tu przecież tu kluczowy jest potencjał.

Kawhi Leonard poszedł za Jamala Murraya i trzy picki z poza loterii, w tym jeden trzeba było oddać by zrzucić minusowy kontrakt C. Lee który stanowił wyrównanie. Tak więc Jamal Murray i dwa dalekie picki poszły za Kawhiego, tu mamy trzy mocne prospekty i dwa wysokie picki. Przecież pick Kings mógł zamienić się w coś pięknego ;) Ten Bulls 2022 też wygląda bardzo dobrze, bo Byki albo już idą w przebudowę albo będą zmuszeni w nią iść przez finanse.

Tak więc oferta wygląda bardzo dobrze,  oczywiście liczyłem na jakiegoś top prospecta, ale nawet Porzignisa LBS wycofał na ostatniej prostej. Fox okazał się niespełnionym marzeniem. Nawet ta oferta Lakers z RL NBA rzekomo będąca rozbiciem banku wygląda gorzej niż to co oferują Kings.

Ogólnie miałem poczucie dobrze wykonanej roboty w sprawie jego sprzedaży.

Bardziej jeden bardzo dobry, ale surowy prospekt, dwóch okej, dobry pick słabego draftu, a ten ostatni pick to nawet nie wiem jaki. To że Lakers nie rzucili Russella i Ingrama to jednak trochę śmiesznie.

No, przeciętnego draftu.

Edytowane przez BMF

1 minutę temu, tangiers napisał:

lol jak Kawhi szedl to nie bylo wiadomo czy w ogole bedzie jeszcze mogl grac w koszykowke.. Nawet ten Ingram to duzo lepszy prospect niz Bamba czy Bridges. Troche shocker.

Co ty gadasz jakieś bajki z tym Kawhi.

Ingram lepszy niż Bamba czy Bridges? Ja Bridgesa wolę od Ingrama, a co dopiero mówić o trade value, gdy ten drugi właśnie negocjuje extension i zaraz będzie kosił koło ponad 20 baniek na które mnie nie byłoby stać.

Ja wiem tangiers, że negocjując ze mną Davisa napisałeś więcej wiadomości niż przez całą forumową działalność, ale  to co dał Shevcu odpowiadało mi dużo bardziej.

A swoją drogą draft 2018 szybko stał się historią. Trzech graczy z TOP10 w tym niesamowicie hajpowanym drafcie i już teksty, że żaden nie ma potencjału na All-star playera. A jak się chciałem zakładać, że będzie chociaż jeden bust i jeden gracz na poziomie Marvina Williamsa to się śmiano z mnie.

Walla nie sprzedaje, interesuje mnie głównie przyszłość i rozwojowi gracze na RC kontraktach. To dał mi shevcu i nikt się do tej oferty nie zbliżył.