rr9 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 żeby nie zaśmiecać tematu wymian, pozwolę sobie wyjaśnić moje motywy dot. wymiany w tym wątku. jako, że to z mojej strony wyszła inicjatywa trade'u, wydaje mi się naturalnym, że musiałem dać dużo. w momencie dogadywania transferu, miałem w składzie Rondo, Gay'a i M.Gasola a lista niewybranych PF była dla mnie raczej niezadowolająca. oddałem pick 4 i 5 i Ibakę i wybór 7. stąd płyną dwa ważne fakty: - poza Sergem wymienialiśmy się prawami do wyboru a nie zawodnikami - gdyby gogalq nie dał się przekonać, najprawdopodobniej wybrałbym Millsapa już w czwartej rundzie. czwarta runda to może trochę za wcześnie jak na niego, ale na 7. rundę wydaje mi się być niezłym "stealem". w efekcie trio Gasol-Ibaka-Millsap wydaje się być mocne i fajnie zbilansowane (Gasol pełen pakiet, Ibaka dzik w obronie, Millsap to kopalnia punktów i - co udowodnił w poprzednim sezonie - potrafi przejąć końcówki spotkań). oczywiście 5tego zawodnika wybierałem dopiero w 6. turze i przyznam, że miałem z tym pewien kłopot, ale mam jakiś tam pomysł na dwa kolejne wybory, które mam nadzieje ładnie uzupełnią moją zgraję. przy okazji chciałem wam z tego miejsca podziękować za ostrą krytykę pomysłu gogalq'a na podkoszową rotację: Bosh, Ibaka, LMA, bo dzięki temu chłopak musiał zmienić koncepcję a mi udało się wyciągnąć Serge'a, na którym bardzo mi zależało. podobno winny się tłumaczy, ale mam nadzieję, że nie odbierzecie tego postu na opak. po prostu wydaje mi się, że dobrze, że poznaliście moje motywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 brzmi sensownie dopiero teraz mam dostęp do kompa i nie powiem zaskoczyliście mnie pozytywnie - myślałem, że dam pick dopiero wieczorem albo jutro a nie dzisiaj zaraz wrzucę mój wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulls2006 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 żeby nie zaśmiecać tematu wymian, pozwolę sobie wyjaśnić moje motywy dot. wymiany w tym wątku. jako, że to z mojej strony wyszła inicjatywa trade'u, wydaje mi się naturalnym, że musiałem dać dużo. w momencie dogadywania transferu, miałem w składzie Rondo, Gay'a i M.Gasola a lista niewybranych PF była dla mnie raczej niezadowolająca. oddałem pick 4 i 5 i Ibakę i wybór 7. stąd płyną dwa ważne fakty: - poza Sergem wymienialiśmy się prawami do wyboru a nie zawodnikami - gdyby gogalq nie dał się przekonać, najprawdopodobniej wybrałbym Millsapa już w czwartej rundzie. czwarta runda to może trochę za wcześnie jak na niego, ale na 7. rundę wydaje mi się być niezłym "stealem". w efekcie trio Gasol-Ibaka-Millsap wydaje się być mocne i fajnie zbilansowane (Gasol pełen pakiet, Ibaka dzik w obronie, Millsap to kopalnia punktów i - co udowodnił w poprzednim sezonie - potrafi przejąć końcówki spotkań). oczywiście 5tego zawodnika wybierałem dopiero w 6. turze i przyznam, że miałem z tym pewien kłopot, ale mam jakiś tam pomysł na dwa kolejne wybory, które mam nadzieje ładnie uzupełnią moją zgraję. przy okazji chciałem wam z tego miejsca podziękować za ostrą krytykę pomysłu gogalq'a na podkoszową rotację: Bosh, Ibaka, LMA, bo dzięki temu chłopak musiał zmienić koncepcję a mi udało się wyciągnąć Serge'a, na którym bardzo mi zależało. podobno winny się tłumaczy, ale mam nadzieję, że nie odbierzecie tego postu na opak. po prostu wydaje mi się, że dobrze, że poznaliście moje motywy. uważam, że bardzo dobrze wyszedłeś na wymianie. W każdej kolejce, poczynając od 4, myślałem o wzięciu Milsapa i aż się sobie dziwię, że nie wylądował w moim składzie, tym bardziej że potrafi też grać na SF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 a przypadkiem Kirk nie ma pauzowac calego sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rr9 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 kurcze, nie wiedziałem, że cokolwiek z nim nie tak :/ ale z tego co się zdążyłem zorientować, to cały sezon nie wchodzi w grę, jak choćby u jeffa greena. ale nie wiem, jak mamy zamiar rozpatrywać aktualne urazy (chociażby Paul Pierce jest niepewny na początek sezonu :/), więc się chłopaki proszę wypowiedzcie, to ewentualnie się będę jakoś ratował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 myśle ze urazy w trakcie sezonu to nic nie zmienia raczej przynajmniej imo. Mi to rybka dla mnie moze byc grał w zeszłym sezonie i to styka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulls2006 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 z sezonu 2011-2012, kontuzje bierzemy pod uwagę - gdyby nie to to Hinricha wybrałbym najpóźniej w ostatniej kolejce Hinrich ma stracić początek sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 witam wszystkich po kilku dniach. Matek - dzięki za pick i dzięki za to, że to był Prince - ktoś doświadczony przyda się do mojej zgrai młodzian . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rr9 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Panowie wypowiedzcie się proszę jak się zapatrujecie na Kirka i jemu podobnych, bo zbliża się mój pick i nie wiem, czy mam coś kombinować... Czy przez to ramię traktujemy go jak JGreena, DArthura czy GOdena czy może bardziej jak ABynuma i np KG czy jak Pierce'a, Rondo oraz RGaya w kwestii wpływu kontuzji na ocenianie drużyn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 A jak wygląda info nt kontuzji? Z początku grudnia He is expected to be out until late December or early January. Jeżeli to się nie przeciąga jakoś mocno, to dla mnie oczywistym jest że kontuzję traktujemy z przymrużeniem oka. Skoro oceniamy przydatność zawodników w naszych drużynach wewnątrz naszych PO to kontuzje takie jak ta Kirka nic nie zmieniają wobec oceny gracza, bo i tak byłby zdolny do gry. Gorsza sprawa z tympkami z season ending injury jak właśnie Green, tu nie wiem czy uznawać go za nieaktywnego czy nie, z jednej strony nie wiadomo czy po tej operacji na 100% wróci do gry i cięzko będzie mówić o jego zaletach po operacji etc z drugiej strony akceptujemy obecność graczy typu Kenyon w drafcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 bierzemy przeciez pod uwage poprzednie 2 sezony przewidujac ten, nie przejmujcie sie kontuzjami. np ja nie bede zwracal na to uwagi dobrze ze juz wrociles croolick, bo nie wiedzialbym kogo nastepnego brac z twojej listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 wydawało mi się, że mamy brać to pod uwagę więc ja będę na to patrzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 jestem otwarty na wymiany, jesli ktos zaproponuje cos ciekawego ladny wybór Tyrion, sam chcialem go wybrac w tej rundzie. liczylem ze bedziecie go omijac bo gra w chinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulls2006 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 wydawało mi się, że mamy brać to pod uwagę więc ja będę na to patrzył dokładnie; drobne urazy wporządku, ale niestety kontuzje Hinricha (wyłączyny od dwóch miesięcy, może wróci w lutym) czy B. Lopeza (dwa-trzy, a nawet cztery miesiące przerwy) już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rr9 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 mi się wydawało, że chodziło o kontuzjogenność, jakkolwiek ulotne nie byłoby to stwierdzenie. ale piszcie dalej, chciałbym mieć jak najbardziej pełny obraz waszych w tym temacie opinii, bo przecież wciąż się jeszcze mogę podratować "amnestionując" Kirka po tej rundzie, chociaż nie ukrywam, że wołałbym nie @bulls: z tego co ktoś pisał, to ma wrócić w styczniu, a nie w lutym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Po primo jak działamy z amnestią ? Potem robimy nowy temat gdzie wpisujemy graczy których zatrudniamy w systemie kto pierwszy ten lepszy? Po drugo Tyrion! i rr9 też, nie mieliście kogo wybierać!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 nie tworzymy nowego tematu, robimy to w temacie z draftem post o tresci przykladowo: "out: X in: Y" oczywiscie mozna uzasadniac i decyduje zasada kto pierwszy ten lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Okej to muszę zobaczyć jak wygląda kontuzja Lopeza, bo chyba trzeba go wypieprzyć i od razu daję ze swoim pickiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 twoj pick bedzie po CubeBrick. i wywalic Lopeza mozesz dopiero po zakonczeniu calego draftu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 no to po wuju Cube chociaż Ty wybierz lepiej dla mnie niż Twoi poprzednicy. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi