Skocz do zawartości

WCF: (1) Oklahoma City Thunder vs. (2) San Antonio Spurs

barcalover

WCF: OKC vs. Spurs  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.05.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, ely3 napisał(a):

Chyba nawet w siatkówce takich rzeczy nie gwiżdżą 😁

1 godzinę temu, ely3 napisał(a):

I nie zmienia to faktu ,ze ti Spurs mają 4 FTA na mecz więcej 

Ile razy jeszcze wyskoczysz z tym zje***ym argumentem?

Wielkie mi zaskoczenie, że Spurs z atletycznym freakiem Wembanyamą skaczącym ludziom po głowach oraz atakującym trumnę jak pojebany Castlem robią więcej osobistych od (głównie) jumperkujacych Thunder 

Problemem nawet nie są te flopy Dildosa tylko fakt, że Thunder mają jednocześnie zezwolenie na agresywną grę w obronie i aptekarskie gwizdki w ofensywie, co wkurwia wszystkich dookoła. 

Żeby nie było, dla mnie mogą gwizdać każdą macanke i Wallace z Caruso kończą granie po 15 minutach z 6 faulami, Hartenstein też by miał ciekawie pod koszem z Wembym 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Co gorsze poprzednie serie OKC nie wyglądały od strony sędziowania nic lepiej. Tylko opór przeciwnika z różnych powodów był słabszy. 

Drugie mecz z LAL był zdecydowanie gorszym od strony sędziowania.

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Ogólnie liga nagradza tych starszych niedowidzących sędziów o 30 letnich karierach gdzie gracze i intensywność gry się rewolucyjnie zmieniła. 

Gdyby to nie było celowe to błędy rozkładały by się plus minus po równo. Od dwóch sezonów równo nie jest. I tak jak kiedyś zaczął być promowany Jordan tak teraz liga poszła krok dalej.  I to co wszyscy postronni mówią. Chcecie żeby najdrobniejsze faule były gwizdane przeciwników OKC to nie będą gwizdane taki same delikatne faule OKC.  Dziś chyba tak była i od razu widać wynik.

Ja nie moge fani Lakers twierdzący ,ze liga ma ochote promować Thunder jako twarz ligi? I przepycha ich przy pomocy sędziów? 

To juz prędzej by pchali Spurs do finałów bo Victor sprzedaje większej koszulków. Generuje większe zainteresowanie i jest totalnym kosmita. Shai jeśli chodzi  o sprzedaż to w tym sezonie chyba finalnie był 8 a miał długie okresy bycia poza TOP10 a sama Oklahoma to obok Memphis najmniejszy rynek telewizyjny w NBA

Kto chce sobie wierzyć  w takie teorie to niech sobie wierzy. Kto chce sobie wierzyć ,że faul Foxa to flop Shaia niech sobie wierzy . 

Ani Spurs nie byli ustawiani w loterii ani teraz Thunder nie są przepychani

Swoją drogą Vassell zajebista seria na razie, pogra z piłką, broni, rzuci za 3, chyba drugi najlepszy gracz Spurs w tej serii, no nie spodziewałem się, trzeci/czwarty najlepszy gracz tej serii jak na raze. Ale żebym go nie zinxował tak jak Korneta. ;] 

Za wyrywanie paznokci powinno być wywalenie z boiska. 

;) 

Wracając do serii:

odkurzenie Harrisona Barnesa to niestety konieczność przy słabych występach Cartera, Keldona, klopotach zdrowotnych Harpera i nieprzydatności Kelly O.  To mocno desperackie szukanie jakiegokolwiek zapchania minut kimś kto nie zrobi straty od razu.  

3 godziny temu, barcalover napisał(a):

ale ta "analize eksperta" to wrzuciles przesmiewczo rozumiem?

mam nadzieje?

prosze?

XD

3 godziny temu, barcalover napisał(a):

Wyżej masz opinie sędziego Śliwy. 

o k**** to jeszcze sedzia jest damn

dlatego w Polsce na kazdym poziomie sedziowanie jest tak c***owe

Widzę ze dyskusja to w większości sprowadza sie do fauli co mnie trochę dziwi chociaż pewnie bardziej do tego czyja racja jest większa co juz typowe na forum;)

Jak dla mnie to nie ma sensu dyskutować czy w danej sytuacji byl minimalny kontakt z łydka bo jak był to faul i żadne flopowanie. Porównując to co sie dzieje w ciągłej walce to tak jak ktoś pisał większość graczy schodziłam po 10 minutach za faule. Ja juz pisałem ze podoba mi sie pozwalanie na bardziej fizyczna grę w tej serii i niech chłopaki walczą bo to playoffy ale jeśli tak to nie może byc wtedy gwiazdki dla SGA ze każdy minimalny kontakt to faul bo to wszystkich wkurza. 

Rozumiem ze SGA to gwiazda i jako taka jest chroniona przez sedziow ( pamiętacie te śmieszki Magica i Birda z Jordana ze na zdjęciu nie można obok niego za blisko stanąć bo zaraz odgwizdza faul;) ale on żyje z wymuszania tych fauli i non stop się przewraca dostając duzo fauli które mają sie nijak do ostrej gry wszystkich innych w tej rywalizacji. To ludzi wkurza zresztą mnie również bo uważam go za bardzo dobrego gracza i gdyby tego nie robił dalej byłby bardzo dobry. O ile mam to gdzies w regularne to w fizycznych playofavh chciałbym duzo mniej tych gwiazdkowy może by z tym przystopował.

Wracając do meczu to co mnie bardziej zastanawia to ta intensywność w g4 duzo wieksza u spurs i możliwość jej utrzymania bo uważam ze to jest kluczem.pytani3 czy w g3 nie mieli siły czy to kwestia mentalna i jak to bedzie wyglądało w g5. Rolsi OKC beda na pewno lepsi u siebie ale jeśli Wemby bedzie agresywny w ataku a cala reszta tak jak dzisiaj w obronie to mają szansę to wyrwać.

8 minut temu, Stryder napisał(a):

Wracając do meczu to co mnie bardziej zastanawia to ta intensywność w g4 duzo wieksza u spurs i możliwość jej utrzymania bo uważam ze to jest kluczem

jak ci jakiś JWill czy inny Johnny Doe ładuje 6 celnych trójek przy 5 oddanych (case G3) to po prostu trudno utrzymać energię, case przeciwny mieliśmy dzisiaj, do tego dużo lepszy Wemby i bailango, nagle jest energia po jednej stronie a nie po drugiej.
A JWill miał dzisiaj dużo łatwiejsze rzuty niż w G3 i trafił chyba tylko jeden. Make or miss lick.

Tak sobie czytam 8 z 15 stron o gwizdkach, flopowaniu, jazda jedni na drugich itd. 

A tu bez większego echa przechodzi jaki Wembanyama jest pojebany, co chłop w debiucie w PO niszczy w wieku 22 lat po obu stronach, że nawet blisko nikt nie jest i moze nie byl nigdy?

Przechodzi bez echa, że jest real MVP bo takiego impactu i w ataku i obronie nie dawał nikt w historii?!

Tak szybko i bez doświadczenia. 

Kosmos, pojebane rzeczy.