Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam chwile czasu to odpowiadam, jak kogoś pominałem to djacie znac, chętnie odpisze.

Myślę, że Magic trochę się pospieszyli z tymi ruchami - rozumiem, że potrzebowali dobrego PG, więc wzięli Lowry'ego i przy okazji zrzucili te wszystkie złe kontrakty (w dealu z DET), ale wydaje mi się, że trochę przepłacili.

Jednak tego ruchu Tatuum + oddanie swapu za KAT-a nie potrafię sobie jakoś dobrze wytłumaczyć... Dnc - zamierzasz grać KAT-em obok Noela/Gortata? Bo tak to masz 3 C, którzy łącznie zarobią coś ok. 40 mln, a łącznie zagrają 48 min :tongue: trochę słabo tym bardziej, że za rok trzeba będzie zapłacić maxa Townsowi, co przy 20 mln Noela da jakieś 50 mln na C, którzy razem raczej nie będą grali. Uważam, że transfer Noela tu powinien się zdarzyć, ale aktualnie jego wartość z tym kontraktem nie wiem, czy jest w ogóle dodatnia :tongue: więc na moje trochę się wkopałeś z C, a liga zmierza w kierunku, w którym C są coraz mniej ważni w ekipach...

Ponadto nie rozumiem dlaczego miałeś Tatuuma w ogóle na trading blocku... prędzej Gordona bym gdzieś opylił w snt albo po podpisaniu. Tatuum ma 3 lata rookie kontraktu (+RFA, czyli 2 lata dłużej go byś miał niż Townsa) i nie jestem pewny, czy będzie gorszy od KAT-a na dłuższą metę, więc naprawdę dla mnie dość dziwna decyzja, ale rozumiem, że każdy buduje po swojemu i po prostu życzę powodzenia ;)

No hej, przez cały ten sezon miałem wiecej centrów i płaciłem im wiecej kasy wiec jakoś dam rade. Nie bój nic ;) Noela za darmo nie chce pusczać (wtopiłem z nim rok temu, w sumie nie tylko ja dałem mu sporo kasy) poczekam az coś pogra i moze wtedy dopiero. Gortat to bedzie typowy weterean w kolejnym sezonie.

Tatuma miałem na trading blocku bo chciałem się wzmoacnić a wg nie był to idealny moment na deal bo miał (i ma jak widze po waszych komentarzach) wysoka wartość po tych PO. W moim odczuciu jego gra i wartośc spadną jak wróca Irving i Hay. 

Ponadto KAT jest brakującym ogniwem, bo nie miałem C z prawdziwego zdarzenia. Jest przed swoim prime a już jest na Zachodzie w All-Star. Chłopak pójdzie do przodu i widze wiecej dla niego gry niż dla Tatum w napakowanych C's.

Sondowałem rynek z Gordonem w grudniu, styczniu i nie było kolorowo.

Jak zamieniłem Fultza, J.J, Rudego Gaya, Saricia, Koufosa, Luwawu, pick LAC 1st '19 , HOU 1st '18 na PG, Miroticia, Hezonje, Devina, Barnesa, Lou i Hernangomeza to drżeliście

Dnc wymienia Foxa i Tatuma za Kata i Kyle'a i jest w porządku?

Lol

Dokładnie tak. Jaki jest problem z tymi wymianami? Pozyskałem za prospecta z Kings(!) sprawdzonego PG a zamiast jednego topowego prospekta drugiego, który bardziej odpowaida mi pozycją i miesjce w realnej NBA.

No wszystko przemyslane.

Spodzeiwałem się podobnych reakcji ale jestem spokojny że ten deal się obroni ;)

Ja od razu mówię, że tego naprawiać nie będę.

Pół roku temu jakoś pisałem - jak coś to nie ruszajcie nic.

A teraz burdel jest totalny, część graczy to w ogóle wyparowała z arkusza.

Ja się w odtwarzanie tego bawić nie zamierzam, a osoba, która taki syf zrobiła niech się za to weźmie.

ja się grzecznie do tego zastosowałem ;)

Mnie się tu w tej naszej zabawie nie podoba takie polowanie i wyłapywanie samych negatywnych aspektów

Mamy takie polowanie na czarownice w stylu i ja rzucę kamieniem.

Dodatkowo pod swoje interesy zmieniacie narracje jak pajace.

Z mojego ogródka.

W serii z OKC gdzie kucio był bardzo biernym GM nie mając odpowiedzi na LMA i tak mimo hca pchneluscie super duo Wes Dipo całkowicie ignorując sporo usprawnień w składzie spurs gdzie rakiem są toksyczne kontrakty millsa gasola których się pozbyłem a gwizdzuem do trumny brak rzutu u Murreya którego zamieniłem na dragica.

A teraz wracając do LMA w przeddzień FAM zaczyna się narracja jaki to on miał wspaniały sezon i za kontrakt na jaki rok wcześniej się zgodził nie da rady.

Jest tu grupka ludzi tak manipulujących faktami ze żal czytać.

Szabrownicy już krążą wokół Davisa czy Leonarda

Jak ktoś idzie w draft to krytyka

Jak wzmacnia się kosztem salary krytyka

Jak jest średniakiem krytyka

Jak oddaje Klaya aby uniknąć salary krytyka

Jak dokłada Klaya do młodych ktytyka.

Poklask dla swoich ruchów i glosowania stronnicze.

Fajnie wyszło.

Leonarda podobno dosyć wkurzyły w realu kontrakty millsa i gasola bo one w lato zamknęły drogę do wzmocnień typu Dragic czy Millsap

Lma jest tak zły na porażkę z OKC ze chce wrócić w następnym sezonie ze spurs lepszy i już trenuje aby nie było nadwagi.

Zejdzie z ceny patrząc na skład.

Coś w tym jest.

Jak działałem oszczędnie otaczając się prospektami to była narracja, że liga jest tak skonstruowana, że gwiazdy ciągną do gwiazd i nawet połamany Cousins, który ma mocno podejrzaną wartość sportową jest lepszy od wszystkiego co mam. Teraz już w kuluarach podpisałem dwie gwiazdy, no było nie było z TOP30 ligi i nagle Davis zaczyna się zastanawiać czy skoro kupuje gwiazdy to będzie kasa na odpowiednie obudowanie rolesami...

Podli SZUBRAWCY! Dobrze ich Ignazz nazwałeś :) Ciągła krytyka, a potem podśmiec***ki, że mi Davisa zabiorą. A ja im na to NIGDY!

A co do twoich SAS, to moim zdaniem odpadli, bo trzech z czterech najlepszy graczy było po stronie Thunder. Sam dałem 4-3 na Grzmot z różnych powodów.

Coś w tym jest.

Jak działałem oszczędnie otaczając się prospektami to była narracja, że liga jest tak skonstruowana, że gwiazdy ciągną do gwiazd i nawet połamany Cousins, który ma mocno podejrzaną wartość sportową jest lepszy od wszystkiego co mam. Teraz już w kuluarach podpisałem dwie gwiazdy, no było nie było z TOP30 ligi i nagle Davis zaczyna się zastanawiać czy skoro kupuje gwiazdy to będzie kasa na odpowiednie obudowanie rolesami...

Podli SZUBRAWCY! Dobrze ich Ignazz nazwałeś :) Ciągła krytyka, a potem podśmiec***ki, że mi Davisa zabiorą. A ja im na to NIGDY!

A co do twoich SAS, to moim zdaniem odpadli, bo trzech z czterech najlepszy graczy było po stronie Thunder. Sam dałem 4-3 na Grzmot z różnych powodów.

Chwilka na razie to nikogo nie podpisałes a co najwyzej zaproponowales s'n't innym gm-om. To czy zawodnik je wybierze to juz inna bajka.

Mnie się tu w tej naszej zabawie nie podoba takie polowanie i wyłapywanie samych negatywnych aspektów

Mamy takie polowanie na czarownice w stylu i ja rzucę kamieniem.

Dodatkowo pod swoje interesy zmieniacie narracje jak pajace.

Z mojego ogródka.

W serii z OKC gdzie kucio był bardzo biernym GM nie mając odpowiedzi na LMA i tak mimo hca pchneluscie super duo Wes Dipo całkowicie ignorując sporo usprawnień w składzie spurs gdzie rakiem są toksyczne kontrakty millsa gasola których się pozbyłem a gwizdzuem do trumny brak rzutu u Murreya którego zamieniłem na dragica.

A teraz wracając do LMA w przeddzień FAM zaczyna się narracja jaki to on miał wspaniały sezon i za kontrakt na jaki rok wcześniej się zgodził nie da rady.

Jest tu grupka ludzi tak manipulujących faktami ze żal czytać.

Poklask dla swoich ruchów i glosowania stronnicze.

Fajnie wyszło.

Leonarda podobno dosyć wkurzyły w realu kontrakty millsa i gasola bo one w lato zamknęły drogę do wzmocnień typu Dragic czy Millsap

Lma jest tak zły na porażkę z OKC ze chce wrócić w następnym sezonie ze spurs lepszy i już trenuje aby nie było nadwagi.

Zejdzie z ceny patrząc na skład.

Ale czemu sie dziwisz. Brak Leonarda. Poza LMA to raczej ze Spurs nikt nie mialby s5 w OKC. Takze wynik serii byl jaki byl, ale nie miales argumentow sportowych by to wygrac. Sorry...

Ja w próźni wolałbym mieć #6, #21 I Nance'a ale w kontekście tego jak wyglądają skład Suns I jak wygląda w tym roku topka draftu postanowiłem upewnić się, że dostanę z najlepszym pickiem takiego gracza jakiego chce - z #6 było duże ryzyko wyboru między niefitującym graczem tier A I fitującym tier B

Nance Jr to fajny grajek ale na PF troche u mnie tłok a na centrze mi nie pasował. Poza tym liczę na postępy Bendera I Chrissa pod Kokoszkowem. Imho Nance Jr. to będzie pożyteczny gracz dla OKC jeśli stracą jednego z dwójki Sabonis/Olynyk

Kucio dobrze negocjuje, muszę mu przyznać.

Nie ukrywam ze podoba mi się to co

Kucio robi. Z westbrooka adamsa dipo i bandy scrubow w pół roku najszersza ławka w lidze. Nie podoba mi się jednak ze za dużo chce za sabonisa hehe :)

Ignazz. Dałem na okc w tej serii tylko dlatego ze na obwodzie bardzo wyraźnie przegrywałes wg mnie. Natomiast twój ostatni ruch chwale, pal licho salary ;)

Cos czuje że BMF miał przyjemność prowadzić negocjacje z Tecu w sprawie Chrisa Paula:)

Tecu przy negocjacyjnym stole zamienia się w zwierzę i wszelkie konwenanse, dobre maniery zostawia za sobą ;)

P.S. Ogólnie zaskakuje mnie postawa Kucio. Moim zdaniem oba deale wygrał.

Edytowane przez MarcusCamby

no Utah nie rozumiem kompletnie, 3 picki za dwa niby ale jednak roznica miedzy 25 a 35 wydaje sie byc spora..

nawet jak nie mial pomyslu na draft, mogl poczekac do samego konca;)

A co jeśli ma tak duży plan, że właśnie potrzebował tych picków?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Ja pamiętam, że sam Janaury przekonywał, że lepsze są wczesne 2nd roundery niż późne 1st roundery.

Jazz mają takie bogactwo nazwisk i szerokiej kadry, że faktycznie jednak trochę dziwny ruch. Oni powinni właśnie zgarniać jak najlepsze opcje, bo już i tak zrobili sporo rozdrobnień i siłą rzeczy będą potem oddawać te nazwiska za bezcen tak jak obecnie Suns.