Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ignazz napisał:

Co do wymiany kolegów GM to jestem zaskoczony bo mimo dobrej prasy Smitha dla mnie fajniejszym zestawem jest para OG i Prince. 

Wszyscy piszecie o wygranej Karpika a ja tu widzę innego wygranego. 

I jeszcze niezły piczek. 

Doskonale sobie zdaje sprawę ze Smitha zatrzymała kontuzja ale para oddana z Dallas jest świetna 

No nie wiem ignazz czy tak sobie doskonale zdajesz sprawę, bo Zhaire żadnej kontuzji nie miał, tylko ostrą reakcję alergiczną, z której podobno ledwo uszedł z życiem. 

Ja tu ryzykuję, ale Zhaire ma wciąż 20 lat i może być elite rolesem i doskonałym uzupełnieniem backcourtu. Prince i OG mogą być co najwyżej bdb. Jak się nie uda, to mam na tyle szeroki skład i na tyle future picków, że najwyżej poszukam jeszcze raz ;)

Edytowane przez karpik

Aaa i jeszcze jedno. 

Szybko pozamiatana wymiana gdzie nagle okazuje się ze dostępni byli Prince OG i Smith ale mało kto miał szanse przytulić tych graczy. 

Kazdy teraz zapewne jest ciut zaskoczony ze poszli w wymianie. 

Jedynie możemy się różnic który z graczy jest ten pożądany. 

Ja nue marzyłem o wyjęciu z Dallas OG 

1 minutę temu, karpik napisał:

No nie wiem ignazz czy tak sobie doskonale zdajesz sprawę, bo Zhaire żadnej kontuzji nie miał, tylko ostrą reakcję alergiczną, z której podobno ledwo uszedł z życiem. 

Ja tu ryzykuję, ale Zhaire ma wciąż 20 lat i może być elite rolesem i doskonałym uzupełnieniem backcourtu. Prince i OG mogą być co najwyżej bdb. Jak się nie uda, to mam na tyle szeroki skład i na tyle future picków, że najwyżej poszukam jeszcze raz ;)

Czytałem czytałem. 

Ktoś wstawił świetny artykuł u nas 

Nie zmienia to mojego zdania o jego suficie gdzie po prostu leżąc w szpitalu nic nie mógł pokazać. Nadal pewne ograniczenia ma niezależnie od orzechów. 

Prince ma wartość zbliżoną do RHF czyli jakiś 2nd pick jest może warty. Niewiele moim zdaniem pokazał w Hawks, a o minuty będzie mu coraz trudniej. Nie wykorzystał czasu jaki dostał w Atlancie jako jeden z głównych starterów.

Annunoby to inna historia. Poprzedni sezon miał fajny, a w tym ostro akcje mu spadły. Wciąż jednak jest tu potencjał na elite-rolesa.

Zhaire to dla mnie niewiadoma.

Wydaje się, że obie strony mogą być wstępnie zadowolone, czas pokaże kto więcej zyska. Ale gdybym miał pokusić się o ocenę to mimo kiepskiej opinii o Prince, to sądzę że jednak fluber.

Kto lubi Zhaire, ten wie dlaczego po niego poszedłem. Swoją drogą Fluber był trzecim GMem, którego o niego pytałem. Mnie ten stracony rok aż tak nie martwi, bo nie była to żadna kontuzja mięśniowa czy też złamanie. Fluber dostaje dobry zestaw, po którym wiadomo czego się spodziewać, a ja mam gościa z upsidem ponad Princem i OG, ale ze znakiem zapytania. No chyba uczciwie dla dwóch stron :)

W dniu 21.05.2019 o 00:32, ozzy110 napisał:

Rodney ma się bardzo dobrze. Leczy kontuzje z tego sezonu i leci z Krisem odwiedzić Lauriego w Jyvaskyli

Ponoć lecą z dziećmi, żeby młody Markkanen miał towarzystwo :)

Mam taki zwyczaj, może to trochę wynika z zainteresowania ( podróże, geografia itp ), że jak ktoś rzuci jakąś nazwą geograficzną to od razu coś tam muszę o tym poczytać.

Drugim moim zwyczajem jest również przeglądanie jbzd.pl, ot dla totalnego odmóżdżenia. Zwykle siadałem, nowa karta w chrome, literka J, enter i od razu wskakiwała dzida. 

Od wczoraj zamiast jbzd, podstawia mi się z automatu Jyvaskyli i fraza "miasto w środkowej Finlandii, nad jeziorem Päijänne" łazi za mną jak 7 lat temu "koko kokoeuro spoko""

Dzięki ozzy.

12 minut temu, Eld napisał:

Mam taki zwyczaj, może to trochę wynika z zainteresowania ( podróże, geografia itp ), że jak ktoś rzuci jakąś nazwą geograficzną to od razu coś tam muszę o tym poczytać.

Drugim moim zwyczajem jest również przeglądanie jbzd.pl, ot dla totalnego odmóżdżenia. Zwykle siadałem, nowa karta w chrome, literka J, enter i od razu wskakiwała dzida. 

Od wczoraj zamiast jbzd, podstawia mi się z automatu Jyvaskyli i fraza "miasto w środkowej Finlandii, nad jeziorem Päijänne" łazi za mną jak 7 lat temu "koko kokoeuro spoko""

Dzięki ozzy.

Nie ma za co. Polecam się 😜

2 minuty temu, tangiers napisał:

Lakers to chyba jedyna organizacja z ktora nie zrobilem zadnej wymiany, nawet trojstronnej. I w sumie dobrze na tym wyszedlem ;]

Jasiek udaje przyjaciela ale w negocjacjach jest okropny, wiec +1 , strasznie chce oszwabić zamiast znaleźć coś fajnego dla obu zainteresowanych 

Teraz, Qcin_69 napisał:

Jasiek udaje przyjaciela ale w negocjacjach jest okropny, wiec +1 , strasznie chce oszwabić zamiast znaleźć coś fajnego dla obu zainteresowanych 

Moje wszystkie potencjalne negocjacje z Tobą kończyły się na Twojej pierwszej ofercie, tak że ... XD 

3 minuty temu, BMF napisał:

Moje wszystkie potencjalne negocjacje z Tobą kończyły się na Twojej pierwszej ofercie, tak że ... XD 

Nieprawda , z czymś tam bylismy blisko nawet odpięcia dealu :P nawet chciałeś mi to jakoś rekompensowac , ale ja nie chciałem :P Patty Mills to zdaje się był , ale tego tyle się przewinęło przez ten rok ze już nie pamietam :)

2 godziny temu, january napisał:

Najwięcej za to z CMem negocjowałem. Dealów dopiętych : 0. Dealów bliskich dopięcia : 0. Tekstów "nie znasz się" : tysiące.

Myślałem, że tylko mi tak pisze :D

Ja z Tobą i człowiekiem morza jeszcze żadnego dealu nie zrobiłem, a rozmawiam z Wami najczęściej. Chociaż w sumie coraz rzadziej są to negocjacje :)

3 godziny temu, człowiek...morza napisał:

Ciekaw jestem co tam Tangiers zdziała.

Trzeba zejść trochę z Reddicka by utrzymać cap hold Vucevicia, ale chyba warto.

Ktoś liczył  o ile mln miami muszą zejść? 

Co z McGee? Wezmie PO? 

McGee jest po najlepszym sezonie w karierze. To ostatni moment, zeby wyrwac jakis kontrakt na 2-3 lata, a nawet jesli nie to zawsze 1+1 room MLE dostanie. 

Redick to bardzo wazny gracz dla organizacji, w dodatku na przyjaznym kontrakcie, cap space za rok tez moze byc przydatny ;]

Wpis LBS opisujący w serii z Rakietami refleksje na temat sławetnego blockbustera sprowokował mnie do ( rodem z redraftow) przeanalizowanie tej mega wymiany na koniec sezonu. 

Mysle ze w znacznym stopniu potwierdzi moje czucie tej wymiany z lutego ale poczekajmy do wyników sezonu bo wpływ był szeroki na wiele ekip. 

1 godzinę temu, ignazz napisał:

Wpis LBS opisujący w serii z Rakietami refleksje na temat sławetnego blockbustera sprowokował mnie do ( rodem z redraftow) przeanalizowanie tej mega wymiany na koniec sezonu. 

Mysle ze w znacznym stopniu potwierdzi moje czucie tej wymiany z lutego ale poczekajmy do wyników sezonu bo wpływ był szeroki na wiele ekip. 

Magic zyskali na udziale w tym trade. ;)