Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 By się załapać z ofertą na pierwszą fazę to pierwszy rok ma być powyżej 20tu czy średnia z lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dobre pytanie. Chyba średnia powinna być, bo co jak ktoś da spadający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Wolałem się spytać niż wyjść na cwaniaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) a jak powiedzmy dam 2 graczom wysokie kontrakty (powyżej 20 mln), a mam miejsce tylko na jednego i obu wygram, to mogę zrobić sign-and-trade i potem z drugim się związać czy muszę po prostu tego pierwszego (priorytetowego) i ten drugi się już nie liczy, jak mi hajsu nie starczy? Edytowane 18 Czerwca 2017 przez MJ1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Chyba było mówione, że u Nas sign and trade nie obowiązuje, więc jak masz miejsce na jednego to dalej twoje oferty przestają być aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Przepraszam jeżeli było. Co w sytuacji jeżeli przedstawiłem ofertę QO graczowi i zostanie RFA a nikt mu nie przedstawi oferty? Wtedy możemy go podpisać na multi kontrakt w wysokości QO? Bo przecież nie będę sam ze sobą walczył na oferty, zmatchować nie mam co a RFA to chyba nie przedstawiamy jako macierzysty zespół oferty, tylko ewentualnie wyrównujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Przepraszam jeżeli było. Co w sytuacji jeżeli przedstawiłem ofertę QO graczowi i zostanie RFA a nikt mu nie przedstawi oferty? Wtedy możemy go podpisać na multi kontrakt w wysokości QO? Bo przecież nie będę sam ze sobą walczył na oferty, zmatchować nie mam co a RFA to chyba nie przedstawiamy jako macierzysty zespół oferty, tylko ewentualnie wyrównujemy? wtedy bierzesz go na QO ale na rok, a po roku gracz jest ufa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 wtedy bierzesz go na QO ale na rok, a po roku gracz jest ufa Ale dlaczego mam cierpieć dlatego, że nikt mu nie złożył oferty? Hipotetycznie ja chcę mu dać do 10 mln za rok, ale nikt się nie zgłasza, bo są zajęci innymi graczami. Nie powinno się mnie karać za to, że nikt nie był zainteresowany. Ja jestem. Wydaje mi się, że rozwiązaniem byłaby możliwość podpisania multi kontraktu w wysokości QO. Przecież sam nie będę tego podbijał. Roczny kontrakt a później UFA to wg mnie karanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Mnie ciekawi kwestia tych 20mln. Średnia czy początkowa. To bardzo ważne, aż dziw, że do tej pory nieustalone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 I to i to. 1 sezon min 20 średnia min 20 czyli może być kontrakt 80/4 typu 22, 21, 19, 18 mln na rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 No ale przecież możesz sam mu złożyć ofertę kiedy chcesz w pierwszych trzech turach, za tyle ile chcesz. Czyli na RFA możemy złożyć sami ofertę? Niby logiczne, ale zaskakujące Czyli reasumując: - mogę nie składać żadnej oferty i wyrównać jeżeli będzie jakaś, jeżeli nie będzie to zostaję na lodzie i zostaje tylko rok QO i UFA po tym - mogę złożyć, jak ktoś da więcej to i tak mogę wyrównać a jeżeli nikt nie dał żadnej oferty to gracz przyjmuje moją Coś pomyliłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Mam małą propozycję. Bardziej techniczną niż zmieniającą rozgrywkę. Ma się ona do wymian. Teraz co raz więcej wymian będzie z umowami podpisywanymi w trakcie gry - nie znajdziemy ich w necie. Więc może aby ułatwić sobie wszystkim robotę damy następujący szablon ogłaszania wymian. Przykład hipotetyczny (NIE JEST TO WYMIANA) Do Bulls: Draymond Green $15,330,435 $16,400,000 $17,469,565 $18,539,130 Do Warriors Devin Harris $4,228,000 $4,403,000 2nd round pick 2057 Taki szablon ulatwi dalszą aktualizację rosterów. January wszystko kopiuje do 1 posta więc wszystko do przemyślenia. Ewentuslnie by można zrobić google doca z rosterami. Np wszyscy wysyłają komuś swoje rostery w Excelu i ktoś je kopiuje do jednego dokumentu robiąc taką bazę danych. To taka luźna propozycja - do przemyślenia i przedyskutowania. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez TuPalnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Mam małą propozycję. Bardziej techniczną niż zmieniającą rozgrywkę. Ma się ona do wymian. Teraz co raz więcej wymian będzie z umowami podpisywanymi w trakcie gry - nie znajdziemy ich w necie. Więc może aby ułatwić sobie wszystkim robotę damy następujący szablon ogłaszania wymian. Przykład hipotetyczny (NIE JEST TO WYMIANA) Do Bulls: Draymond Green $15,330,435 $16,400,000 $17,469,565 $18,539,130 Do Warriors Devin Harris $4,228,000 $4,403,000 2nd round pick 2057 Taki szablon ulatwi dalszą aktualizację rosterów. January wszystko kopiuje do 1 posta więc wszystko do przemyślenia. Ewentuslnie by można zrobić google doca z rosterami. Np wszyscy wysyłają komuś swoje rostery w Excelu i ktoś je kopiuje do jednego dokumentu robiąc taką bazę danych. To taka luźna propozycja - do przemyślenia i przedyskutowania. jak dla mnie, dobra propozycja - oprócz tego, że nic nie zniknie (a teraz nowe umowy będą), to widać, czy np. ktoś nie wziął za dużo i przekroczył salary na pewno trzeba gdzieś przechować nasze dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Wspólna baza danych na google docu gdzie każdy na dostęp to baaaardzo dobry pomysł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Nie ma przeciwwskazań aby w razie potrzeby użyć na graczy stretch provision? Teraz tego nie potrzebuję ale za rok kto wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Nie ma przeciwwskazań aby w razie potrzeby użyć na graczy stretch provision? Teraz tego nie potrzebuję ale za rok kto wie. ja nie widzę żadnych przeciwskazań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Czy w FA oczywiście w trzeciej lub dogrywkowej turze, możemy składać oferty na two way contracts? Mam kilku kandydatów, którzy nie zostali wybrani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 też się nad tym zastanawiam - nie wiem czy bym tych undrafted nie wrzucić do czwartej dodatkowej tury żeby w trzeciej jednak sensownych MLE weteranów podpisywać, bo za chwilę się wszyscy rzucą na Davona Reeda i mu dadzą nie wiadomo ile hajsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 też się nad tym zastanawiam - nie wiem czy bym tych undrafted nie wrzucić do czwartej dodatkowej tury żeby w trzeciej jednak sensownych MLE weteranów podpisywać, bo za chwilę się wszyscy rzucą na Davona Reeda i mu dadzą nie wiadomo ile hajsu No to niech się rzucą. Bez przesady, oni są zwykłymi wolnymi agentami. Dajmy zadziałać wolnemu rynkowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 No to niech się rzucą. Bez przesady, oni są zwykłymi wolnymi agentami. Dajmy zadziałać wolnemu rynkowi. ok, niech będzie i tak, dla mnie whatever po prostu takich undrafted to albo się podpisuje od razu po drafcie albo w październiku, a w lipcu jest jednak czas na weteranów, ale no spoko może być i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi