matek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 granie dwóch konkurencji jednym systemem bez sensu moim zdaniem... lepiej zorganizować drugą ligę na aukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 nie no robienie miliarda lig różniących się jakimś detalem za to ma sens... ale ok, na oko patrząc i tak wygra wężyk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 zdaje sie grac bedzie znami Pan Slawek Mroz. Moze warto byloby odwolac sie do jego doswiadczenia. niech zabawi sie w "wujka dobra rada" i podpowie, ktora z opcji wezyk czy aukcja przy 16 zesoplach ma wiekszy sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 January, czemu mnie do snake'a zaliczyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dig Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Jestem za aukcja, przy tej ilosci graczy jest bardziej sprawiedliwa. Przy snake gracze ktorzy wylosuja numery w drafcie powyzej 10 beda w gorszej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Przecież nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ja jestem za aukcją, pomysł QASa mi się podoba, tzn jakby się zebrało 16 chętnych na aukcję to można by tak podzielić ligę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 bede sie upieral, ze wezyk przy tak duzej liczbie grajcych jest niesprawiedliwy, tworzy grupe graczy "wykluczonych",zwlaszcza tych z pozycji 13-16. bardziej czuje niz wiem, ale czy nie jest tak ze aukcji obawiaja sie przede wszystkim nowicjusze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 bede sie upieral, ze wezyk przy tak duzej liczbie grajcych jest niesprawiedliwy, tworzy grupe graczy "wykluczonych",zwlaszcza tych z pozycji 13-16. bardziej czuje niz wiem, ale czy nie jest tak ze aukcji obawiaja sie przede wszystkim nowicjusze? Dlaczego akurat te pozycje? 1-4 mają sporą przewagę, reszta to już w zależności od taktyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukacs Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Jakby była tworzona równoległa liga z aukcją, to z chęcią bym się do niej dopisał. Ale na razie pierwszym wyborem jest snake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Gra wężykiem, a wybieranie przez aukcje to gigantyczna różnica, więc ciężko nazwać to detalem, zwłaszcza iż ligi mają być w założeniu sposobem awansu do przyszłorocznej 1 ligi ( i co potem - 8 finalistów z 1 ligi będzie chciała grać aukcje a druga 8ka snake'a ?). W dodatku spokojnie uzbiera się kilkunastu graczy do aukcji, którzy zagraliby to jako osobną ligę. Chyba nie ma sensu rozwalać roto classic, a zamiast tego lepiej utworzyć osobno auction-league... gigantyczna różnica owszem i składy byłyby ciekawe, ale poza pierwszym dniem to byłoby to samo co tutejsze ROTO... czyli jeżeli już to może zrobić aukcję i H2H cotygodniowe ? ale ja wciąż uważam że można odpalić w tej chwili 2 równoważne ligi ale na innych systemach draftowych i za rok komisz bogatszy o doświadczenia, podjąłby decyzję. bo problem z aukcją wydaje się jeden - możliwe wielkie dysproporcje już na starcie. ale jest ciekawiej, poza tym jest niezależne od czynników losowych (pozycji w wężyku...). więc jak ktoś skończy z gównianym zespołem, tzn. że gównianie licytował ; ) więc jeżeli w lidze z auckją nie byłoby zalewu dezercji GMów, to myślę że w przyszłości by się przyjęła, bo kto raz brał udział w aukcji rzadko woli powrót do nudnego wężyka ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 teoretycznie byłbym za aukcją, ale istnieje wielkie ryzyko odpuszczenia po miesiącu graczy którym nie poszło. dlatego jestem chętny na grę w odrębnej lidze ludzi chętnych na aukcję, a tutaj pozostanie przy początkowych zasadach osobiście nie odstąpię nawet w razie niepowodzenia w aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masud Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Mam nadzieję, że WEST i EAST w roto będą grały tym samym systemem, obojętne czy to będzie snake czy aukcja. Jeśli powstanie odrębna liga z aukcją to chętnie spróbuję - wtedy będę mógł się wypowiedzieć który draft lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledley Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ja jestem za aukcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 obie konferencje powinny grać jednym systemem, moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 tez uwazam ze, obie konferncje powiny grac jednym systemem, a decyzje powinien podjac najbardziej znajacy sie na rzeczy czyli Slawek Mroz. w tym wypadku vox populi ma slabe zastosowanie bowiem wielu graczy nie praktykowalo aukcji i ich glos nie jest miarodajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 No offense, ale czemu Sławek Mróz ma się znać najbardziej na rzeczy? To tak jakbyś powiedział, że Skip Bayless ma większą wiedzę na temat koszykówki od każdego, bo pracuje w ESPN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Zgoda. Sławek Mróz nie jest organizatorem ligi i też nie wiem, dlaczego on miałby podejmować decyzję. Fajnie, że będzie grał z nami i sam jestem ciekaw konfrontacji z nim, ale organizatorem jest croolick i to on powinien podjąć decyzję. Niemniej Sławek z racji fachu nie powinien bać się aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Też nie rozumiem tego "faworyzowania" Sławka i uważania go za guru i lepszego od reszty, ale widzę że na niektórych spore wrażenie robi jego udział. Jednak organizatorem jest królik i on powinien decydować, najlepiej biorąc pod uwagę głos większości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 zawsze dobrze jest posłuchać doświadczonych (niekoniecznie lepszych ; ) ) graczy. ja osobiście nigdy w lidze z aukcją nie grałem, nie wiem czy rezygnuje na początku więcej i czy ekipy rzeczywiście bywają tak rozwarstwione... widzę tylko po mockach, że draft jest dłuższy, ciekawszy, no i mniej losowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi