croolick Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Wiecie co? Tak sobie przeglądam FA i się zastanawiam czy 18 graczy to optymalna ilość (mówię o przyszłym roku). Oczywiście co kto lubi- ale ja akurat lubie jak można trochę pożonglować graczami chociaż z s5+6th man. A przy 18GM*13 picków=234 zawodników, czyli praktycznie s5 + 3 rezerwowych - prawie cała rotacja... Mamy jeszcze czas na ewentualne zmiany w przyszłym roku. Ja jestem za co najwyżej ligami 15 osobowymi. Wtedy mamy mniej więcej właśnie s5+6th man. Co Wy na to? Panowie komishe, Panowie bardziej doświadczeni w ROTO- macie jakieś doświadczenia z tak wielkich lig? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 ja lubię pożonglować, ale też najlepsze jest wyławianie kąsków z FA po nocnych kontuzjach a to ma tym większe znaczenie im więcej GMów... ale 15 osobowe są ok, jakoś tak bardziej okrągła liczba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 to zróbmy tak: przedyskutujcie temat w swoich konferencjach. Wtedy oczywiście awansuje po 5 zespołów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 i byłoby z bani z wyłanianiem na różne dziwne sposoby jednego, który awansuje z trzech lig. pierwsza 5 do I ligi, druga do II i tak dalej aż do wyczerpania zapasów. bardzo podoba mi się taki pomysł i jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisza Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Gram pierwszy raz i mam pytanie co to jest Can't Cut List. Ogolnie rozumiem daje sie tam graczy np z kontuzja. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić na czym to bardziej polega i jak wrzucić tam gościa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 ja też mam pytanie czy istnieje opcja podliczenia wszystkich statsów jakie mają moi zawodnicy? nie chce mi się tego robić na piechotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 OK dla 15 druzynowych lig i po 5 awansujacych z kazdej. i byłoby z bani z wyłanianiem na różne dziwne sposoby jednego, który awansuje z trzech lig. pierwsza 5 do I ligi, druga do II i tak dalej aż do wyczerpania zapasówTo "dziwne" wylanianie dotyczylo tylko sytuacji gdyby ktos zrezygnowal z wyzszej ligi. Gram pierwszy raz i mam pytanie co to jest Can't Cut List. Ogolnie rozumiem daje sie tam graczy np z kontuzja. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić na czym to bardziej polega i jak wrzucić tam gościa.To nie ma nic wspolnego z kontuzja i tylko Yahoo wrzuca tam graczy. To forma zabezpieczenia by ludzie nie wywalali na waivery zbyt dobrych graczy co potrafilo zepsuc niejedna lige. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 W sumie zaczynam dopiero grę w roto (jutro draft) ale po grze w fbx3 w 20 drużyn to widzę że na FA zwykle jest straszny badziew rzadko mający znaczący wpływ na to co się dzieje potem w sezonie. Dlatego jeżeli poza draftem i trejdami miałaby być jeszcze jakaś znacząca zmienna to chyba 15 drużyn byłoby na miejscu. i byłoby z bani z wyłanianiem na różne dziwne sposoby jednego, który awansuje z trzech lig. pierwsza 5 do I ligi, druga do II i tak dalej aż do wyczerpania zapasów. bardzo podoba mi się taki pomysł i jestem za 15 czy 18 drużyn i tak nie rozwiąże tego problemu Chodziło o to że jak ktoś z tej pierwszej 5 piątki (czy również z drugich i trzecich piątek do II/III ligi) zrezygnuje to będzie vacat i pytanie jak uzupełnić jego miejsce skoro jest trzech chętnych z 6 miejsca (czy z 11 lub 16 miejsca) każdej z obecnych conference. Ja bym bym chyba za najprostszym rozwiązaniem nie wymagającym jakiegoś "rejsowego" głosowania nad wyborem metody wyboru tzn. jeżeli wypadnie ktoś kto grał w West to awansuje z automatu kolejny z tej samej conf. Ale optymalnie wierzyć w to że nikt nie zrezygnuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalias Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 tez tak mysle, ze to w sumie najlepszy sposob jak napisales - odpadl ktos z West no to na jego miejsce kolejny w kolejce z West. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 To na pewno najbardziej elegancki i najlatwiejszy sposob, wiec jesli to sa kryteria to powinien przejsc... tyle, ze wydawalo mi sie, iz celem bylo wybranie najlepszego kandydata sposrod 3 mozliwych ;-) Cos jak w sprintach na Olimpiadzie gdzie przechodzi paru z kazdego biegu oraz najlepsze czasy z pozostalych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 w sumie faktycznie rozwiązanie z wejściem do ligi kolejnego w kolejce z danej dywizji jest ok. Żeby już nie przedłużać dyskusji- przyjmijmy, że to będzie obowiązująca zasada. I ligi 15-osobowe. Zaraz wszystko wpiszę do FAQ-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 dobra zasada, najprostsza bez zbędnego zamieszania. jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 jakby mial ktos jeszcze ochote zagrac w formule H2H to zapraszam do mojej ligi. prosze pisac PW albo na pdxpl76@yahoo.com. zostalo 13 miejsc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Mam pytanie gram jeszcze w jednej lidze fantasy NBA i dostałem propozycje wymiany Michaela Kidd-Gilchrist za Evana Turner. Co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Kogo miałbys Ty oddać? Jaka formuła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja dostane Turnera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Sorry, ze tak pozno - ja bym na to poszedl, w zasadzie niezaleznie od formuly. Turner przynajmniej daje jakis cien nadziei, ze bedzie sie nadawal do teamu fantasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi