Skocz do zawartości

[beGM Play-off '26 FINALS] #1 Denver Nuggets (58-24) - #2 Orlando Magic (57-25)

ernie9005

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

który gracz w Magic jest odpowiednikiem Watsona choć w mniejszym stopniu?

mam nadzieję Iggy, że jesteś ukontentowany analizą mojego rywala i ja już swojej robić nie muszę?

Watson? 

To ten gracz który od 4 lutego zagrał w 5 meczach i przed playoffs w kwietniu mu się odnowiła ta sama kontuzja?

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

zacytuj proszę gdzie ja to napisałem

Nie wiem czy Ty to napisałeś.

Takie są fakty. Jok jest liderem, a Brunson drugą opcją. 

Za bardzo się gubisz, bo w Twojej głowie mistrzostwo zdobyłeś już dawno temu.

Teraz, Alonzo napisał(a):

Watson? 

To ten gracz który od 4 lutego zagrał w 5 meczach i przed playoffs w kwietniu mu się odnowiła ta sama kontuzja?

No to ten sam 

a to, że Quickley nie zagrał w ogóle w PO i niewiadomo kiedy mógłby wrócić już z główki wyleciało?

kontuzje robią kaleki z graczy Nuggets za to ci z Magic biorą po nich sensacyjne mistrzostwo

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

No to ten sam 

a to, że Quickley nie zagrał w ogóle w PO i niewiadomo kiedy mógłby wrócić już z główki wyleciało?

kontuzje robią kaleki z graczy Nuggets za to ci z Magic biorą po nich sensacyjne mistrzostwo

Dobra,

Ostatni raz - bo obiecałem sobie, że w jednozdaniówki nie będę się bawił.

Kwestię Quickleya wyjaśniałem w każdej z serii. Piszesz o graczu, który był cały czas w I rundzie questionable zanim Raptors odpuścili. ja go szykowałem dopiero tak czy inaczej na II rundę playoffs- gdzie też miał restrykcję minut od połowy serii.

Prawdopodobieństwo problemów zdrowotnych Quickleya jest porównywalne do tego, że dowolny gracz Twój, czy mój mógłby nam wypaść. 

Fair jest założenie, że Watson i Gordon byliby na zbliżonym poziomie ze zdrowiem.

Tyle ode mnie. 

Edytowane przez Alonzo

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

3 minuty weryfikacji

i to jeszcze przed G7

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

Kwestię Quickleya wyjaśniałem w każdej z serii. Piszesz o graczu, który był cały czas w I rundzie questionable zanim Raptors odpuścili. 

..tragedia jak Ty manipulujesz..

Zakończyłem dyskusję.

Niech nasi GMowie zdecydują.

Pozdrawiam czytających!

56 minut temu, Alonzo napisał(a):

Jakie znaczenie ma śr. 13pkt. przeciwko Wembyemu, jak tutaj gra przeciwko Jokiciowi i poza tym ma niższych przeciwników? Bardziej miarodajne jest 18,6pkt. KATa sprzed 2 lat z ich serii. Pomijasz tu naturalnie całą moją taktykę oraz faktyczne matchupy przez co to co piszesz, kompletnie nie ma przełożenia na tą serię.

Jednak zgadzam się z Tobą, że duet Jokic/Brunson generowałby tu jakieś 55-60pkt. To słuszne założenie. Tylko, że pozostali gracze naszych Nuggets musieliby zdobywać około 50pkt. co już nie jest takie oczywiste, gdyż opcja nr 3 w Denver - czy Grant (ale musiałby grać na zdecydowanie większych minutach), czy Watson (w którego nie wierzę tu za bardzo) zdobywałby pewnie coś koło 10pkt. (oczywiście +/-). Obaj liderzy Nuggets grają ze sobą razem około 30min. czyli w pozostałych 18min. gra tylko jeden z nich, co ułatwia mi wtedy obronę. Przypominam po raz enty o mojej podstawowej taktyce odcinania pozostałych graczy od podań. Tych punktów w Nuggets mogłoby zabraknąć, bo tam nikt sobie za bardzo sam nie wykreuje (może Grant co najwyżej). W Nuggets już z daleka widać, że tam adjustments są niezbędne, żeby im tam seria za szybko nie odjechała. 

Natomiast w Orlando masz te 27-28pkt. Mitchella, które on i tak rzuci, czego by LBS nie napisał + pewnie z 18pkt. KATa (a może więcej?) +10pkt spokojnie by mieli Quickley i Jaquez (12-16 jest tu najrealniejsze wg mnie). Czy ktoś z nich miałby 18, a KAT np nieco mniej? - tu nie ma sensu się w to bawić, bo clue jest takie, że każdy z nich sam sobie coś może wykreować, co z miejsca daje 4 opcje ofensywne. A są u mnie jeszcze - Gordon, Champagnie i Draymond, gdzie każdy z nich może się zakręcić koło tych 10pkt. 

Wiem, że Jokic i Brunson to są mocne nazwiska - ale tu zwyczajnie może zabraknąć amunicji żeby mieli odpowiednie wsparcie. Nie bagatelizuj tego, że oni walczą o 3 mistrzostwo w przeciągu 4 lat. Projekt mógł się wypalić. Brak tu świeżej krwi. Przerabiałem to z Heat LeBrona i Wadea oraz Bosha. Natomiast Magic są głodni tego mistrzostwa. Od lat zawsze czegoś brakowało. Teraz nie ma słabych punktów. 

W finałach w realu pierwsze sześć opcji przegranej drużyny (1:4) : 
26,0
18,0
14,6
12,6
12,6
11,0

Vs 

Pierwsze sześć opcji drużyny wygranej (4:1)

32,0
21,2
13,0
10,4
7,6
6,8 

Jak widzisz największe znaczenie mają liderzy w finałach, a nie trzecie czy piąte opcje. Udowodniłem to na przykładzie prawdziwych finałów. Twoj Mitchell może se rzucić 26pts a równs 18 ale to za mało na finały, a liderzy Nuggets są po prostu o niebo lepsi, obaj są top5 zawodnikami ligi po prostu. Czego tu nie rozumiesz? 

No i podobno swoje opinie mamy opierać też na grze w realu, więc ja biorę jednak pod uwagę te 13ppg KAT-a w finałach. No i widziałem też na przykład, że twoja druga opcja w g5 to miała foul trouble, a lider rolanda rzucił 45pts. Dlatego nie uważam żebyś mógł wyjść ponad game5 w tej serii, sorry. 

8 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

W finałach w realu pierwsze sześć opcji przegranej drużyny (1:4) : 
26,0
18,0
14,6
12,6
12,6
11,0

Vs 

Pierwsze sześć opcji drużyny wygranej (4:1)

32,0
21,2
13,0
10,4
7,6
6,8 

Jak widzisz największe znaczenie mają liderzy w finałach, a nie trzecie czy piąte opcje. Udowodniłem to na przykładzie prawdziwych finałów. Twoj Mitchell może se rzucić 26pts a równs 18 ale to za mało na finały, a liderzy Nuggets są po prostu o niebo lepsi, obaj są top5 zawodnikami ligi po prostu. Czego tu nie rozumiesz? 

No i podobno swoje opinie mamy opierać też na grze w realu, więc ja biorę jednak pod uwagę te 13ppg KAT-a w finałach. No i widziałem też na przykład, że twoja druga opcja w g5 to miała foul trouble, a lider rolanda rzucił 45pts. Dlatego nie uważam żebyś mógł wyjść ponad game5 w tej serii, sorry. 

To może Mitchell będzie miał 27-28pkt - proszę bardzo - masz pierwszą opcję

Jok 25-26pkt.

Brunson 21-23pkt.

KAT 18-19pkt.

Proszę bardzo.

śr. Brunsona w tych playoffs -28,4pkt.

śr. Mitchella - 26pkt.

48 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co Raptors odpuścili, zdrowego startującego pgka przed wielką szansą przejścia Cavs odpuścili?

nie dostałem odpowiedzi to zacząłem grzebać

raport w okolicach G3 vs Cavs:

"24 kwietnia 2026: Podczas rehabilitacji i zwiększania obciążeń (ramping up + próby live play) ponownie naciągnął prawe ścięgno podkolanowe w tym samym miejscu (aggravated hamstring strain). Raptors oficjalnie ogłosili, że Quickley opuszcza resztę serii I rundy. Nie podano konkretnego timeline’u powrotu"

czyli podumujmy:

Watson odpoczywajacy niemal 6 tygodni nie może grać normalnymch minut a Quickley z odnowionym urazem w połowie pierwszej rundy już po tygodniu niemal biega za Murrayem 7 spotkań?

czy dobrze wnioskuje @Alonzo, że zatuszowałeś fakt o rekontuzji i zamieniłeś to na "odpuszczenie" Raptors?

jak to ma się do Twojego stwierdzenia, że był Q-able całą pierwszą rundę niemal?

Prosiłbym o szybką odpowiedź

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

54 minuty temu, Alonzo napisał(a):

To może Mitchell będzie miał 27-28pkt - proszę bardzo - masz pierwszą opcję

Jok 25-26pkt.

Brunson 21-23pkt.

KAT 18-19pkt.

Proszę bardzo.

śr. Brunsona w tych playoffs -28,4pkt.

śr. Mitchella - 26pkt.

Wyjaśnisz mi czemu Brunson ma spaść do 21 ppg przeciw twoim Magic? Bo kata słaby występ argumentujesz faktem że miał przeciwko Wemby, no a Brunson i Hart  też mieli przecież Wemby na przeciw, dodatkowo Real Spurs nie oszukujmy się, mieli dużo lepszych guardów do rzucenia na Brunsona niż Ty, ty rzucasz 37 letniego centra na niego w końcówkach, szanujmy sie, to się skończy prędzej tańcem z gwiazdami jak na Wemby w g5 i 35-40ppg niż 21-23 jak ty przewidujesz. 

Edytowane przez RonnieArtestics

W dniu 21.05.2026 o 09:02, Alonzo napisał(a):

Tu się pojawi opis. 

Z tego co Antek monitoruję sytuację Quickleya i Gordona, to Quickley mógłby wrócić zarówno na początek serii i dopiero na ewentualny Finał Konfy, zatem uśredniając najrozsądniej będzie założyć, że wróciłby od połowy serii (g4) na ograniczonych minutach - w g4 - 15min. z ławki, a później 20-25min.

Z Gordonem sprawa jest trudniejsza, ale tu przy dłuższym odpoczynku mógłby pewnie grać na jakimś limicie bez przeciążania go zanadto obowiązkami w wybranych meczach - dlatego nie grałem nim jak rl Denver w g4 dając mu wolne do końca serii. Tu myślę grać nim w g1 g5 i ewentualnym g7 - ale max do 30min.

Jak będziesz robił opis, to s5 u mnie Mitchell/Mann/Champagnie/D. Green/KAT. W meczach z Gordonem - Champagnie z ławki.

Powyżej masz mój post z serii z Celtics. Akurat kwestię Quickleya i Gordona monitorowałem na bieżąco.

32 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie dostałem odpowiedzi to zacząłem grzebać

raport w okolicach G3 vs Cavs:

"24 kwietnia 2026: Podczas rehabilitacji i zwiększania obciążeń (ramping up + próby live play) ponownie naciągnął prawe ścięgno podkolanowe w tym samym miejscu (aggravated hamstring strain). Raptors oficjalnie ogłosili, że Quickley opuszcza resztę serii I rundy. Nie podano konkretnego timeline’u powrotu"

czyli podumujmy:

Watson odpoczywajacy niemal 6 tygodni nie może grać normalnymch minut a Quickley z odnowionym urazem w połowie pierwszej rundy już po tygodniu niemal biega za Murrayem 7 spotkań?

czy dobrze wnioskuje @Alonzo, że zatuszowałeś fakt o rekontuzji i zamieniłeś to na "odpuszczenie" Raptors?

jak to ma się do Twojego stwierdzenia, że był Q-able całą pierwszą rundę niemal?

Prosiłbym o szybką odpowiedź

27 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Wyjaśnisz mi czemu Brunson ma spaść do 21 ppg przeciw twoim Magic? Bo kata słaby występ argumentujesz faktem że miał przeciwko Wemby, no a Brunson i Hart  też mieli przecież Wemby na przeciw, dodatkowo Real Spurs nie oszukujmy się, mieli dużo lepszych guardów do rzucenia na Brunsona niż Ty, ty rzucasz 37 letniego centra na niego w końcówkach, szanujmy sie, to się skończy prędzej tańcem z gwiazdami jak na Wemby w g5 i 35-40ppg niż 21-23 jak ty przewidujesz. 

Już wyjaśniłem przecież powyżej.

Jokic jest liderem i mamy określoną liczbę posiadań drużyny.

Nawiasem mówiąc jak piszesz o 13pkt. KATa - bo tak było, to dodaj też że Jokic odpadł w I rundzie playoffs z Jadenem McDanielsem i Terrancem Shannonem - bo tak również było.

Szanowni GMowie,

Myślę, że wszystkie kwestie wyjaśniłem w wystarczającym stopniu. 

LBS - dziękuję za dyskusję. Nie była wcale tak błotna jak się spodziewałem. 

Garfield: The World's Most Beloved Fat Cat - Toons Mag

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Powyżej masz mój post z serii z Celtics. Akurat kwestię Quickleya i Gordona monitorowałem na bieżąco

ale ja się nie pytam czy cos tam monitorowałeś tylko gdzie jest napisane o tym, że odnowił mu się uraz? gdzie o tym napisałeś?

co potwierdza to, że był Q-able całą pierwszą rundę?

prosiłbym też skąd jest info o tym, że mógłby zagrać juz w połowie drugiej rundy

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale ja się nie pytam czy cos tam monitorowałeś tylko gdzie jest napisane o tym, że odnowił mu się uraz? gdzie o tym napisałeś?

co potwierdza to, że był Q-able całą pierwszą rundę?

prosiłbym też skąd jest info o tym, że mógłby zagrać juz w połowie drugiej rundy

Quickley u mnie nie wracał na I rundę. Proces jego rehabilitacji szedłby zupełnie innym torem, bo rl Raptors chcieli, żeby wrócił na I rundę, a ja nie miałem takich planów. Gdzieś o tym pisałem - ale nie mogę znaleźć.  Przy założeniu, że przygotowujemy gracza na spokojnie w moim teamie do tego urazu o którym piszesz raczej w ogóle by nie doszło, bo miałby więcej czasu na powrót. Natomiast jak założymy scenariusz, że nie patrzymy w playoffs na plany moich Magic, a ślepo odwzorowujemy szybszy powrót Quickleya - co u mnie jest bez sensu, to możliwe że faktycznie by jego rehabilitacja potrwała nieco dłużej - zresztą u mnie wracał na małych minutach w II rundzie. 

Tylko, że nawet jak założymy czarny scenariusz dla mnie, to pasowałoby też tak samo podejść u Ciebie do Watsona, który pewnie grałby faktycznie po max 15min. U mnie to zwiększa minuty Manna (który nawiasem mówiąc jest lepszym defensorem na Brunsona) i rolę Jaqueza, a u Ciebie jeszcze bardziej ogranicza opcje ofensywne bo marginalizuje Tobie Watsona, zmienia to Tobie ustawienie s5 i wypada Tobie kolejny gracz z rotacji. Wtedy Grant w s5 i z ławki mamy tylko Roycea.

Natomiast po tym jak walczyłeś we wcześniejszych latach o Brogdona, Granta i Andersona to kolejne słabe i desperackie zagranie z Twojej strony. Dobrze jednak, że zaczynasz sobie zdawać sprawę, że Magic mają mocną ofensywę na Twoich Nuggets, jak stosujesz tego rodzaju sztuczki, żeby podważyć grę Quickleya. :) 

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Quickley u mnie nie wracał na I rundę. Proces jego rehabilitacji szedłby zupełnie innym torem, bo rl Raptors chcieli, żeby wrócił na I rundę, a ja nie miałem takich planów. Gdzieś o tym pisałem - ale nie mogę znaleźć.

to nie ma żadnego znaczenia przecież, w takim razie doznał tej kontuzji w Walmarcie na dziale z firanami

no, ale nic, to nie ma już znaczenia, ja wylądowałem u znajomych na meczu także ode nic nie będzie

gratuluję Ci @Alonzo każdego głosu na win w tej serii, traktuj każdy z nich jak mały puchar Larry'go O', za to co zaprezentowałeś jest to niebywały sukces

pozdrawiam wszystkich