Skocz do zawartości

[beGM Play-off '26 FINALS] #1 Denver Nuggets (58-24) - #2 Orlando Magic (57-25)

ernie9005

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Masz temat obok. GM prosił jednak o danie czasu co grzecznościowo zrobie. Mają być jeszcze opisy i kontropisy to poczekam. 

ale to głksować może każdy doświadczony i szanowany za wiedzę user forum ?

4 minuty temu, mac napisał(a):

ale to głksować może każdy doświadczony i szanowany za wiedzę user forum ?

Tylko GM. 

Pytasz jakbyś nie widział a wiesz dobrze ;) 

Prowokujesz jakbyś klawiaturę oddał Q :) 

To nie fantasy czy roto. 
Tu aby docenić skład nie wystarczy znajomość graczy. A kulturę klubów i ich historie;) 

jak to widzisz aby ktoś spoza gry to ogarnął. 
ta gra i głosowania wykraczają poza tylko ocenę graczy. Ich sumą u nas może być inna niż ta w RL. I ktoś spoza tego nie wie. 

Mówi ci coś słowa „kultura organizacji”? ;))))))

ATF to obok. 

Tu grają poważni ludzie. 

Nie czytasz i nie wiesz? ;) 

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Prośba do pozostałych GMów (z wyjątkiem naturalnie @january, który już w serii z Hawks pokazał na czym stoimy). Dajcie mnie i LBSowi jeszcze trochę czasu - mamy 3 dni na głosowanie, a jestem pewien, że dyskusja będzie trwała do końca. :) 

Wtf.

W dniu 15.06.2026 o 19:59, Alonzo napisał(a):

KAT zdobył właśnie mistrzostwo w rl co jasno pokazuje, że całe pitolenie głupot LBSa o słabości drużyny budowanej na KATie można wywalić do kosza.

w sensie, że jak w poprzednich sezonach dostawałeś w pędzel od wszystkich w decydujących fazach, to znaczy, że nie miałem racji wytykając Townsowi słabą grę?

to nie temat Knicks tu dostaniesz liryczny wpierdol i nikt Cb nie poszgłaszcze i powie dobry Alonzo, nawet Chomik coś się wyciszył widząc jaką ofensywę przeprowadziłeś, Luke Shameless-Walker

Towns w PO

kat-adv-po.png

kat-po-bas.png

widzisz różnicę? te wcześniejsze sezony to obraz kitu jaki tu wszystkim wciskałeś, to znaczy nie wcisnąłeś, bo jednak ludzie nie są aż tak głupi, to co wywalamy do kosza ostatecznie?

Cytat

Moją drużynę spotkało z jego ust wiele niesprawiedliwości, a jako, że ma status BeGMowej Świętej Krowy, jego zdanie często wpływało na Wasze oceny - by nie powiedzieć, że było często wyrocznią.

myślę, że zamiast zgrywać z siebie ofiarę losu od same początku, powinieneś jednak bardziej się skupić na tym by chociaż spróbować udowodnić, że zasługujesz tutaj chociaż na jeden win w tej serii, poza wspomnieniem tego, że KAT zdobył tytuł, a Mitchell jeszcze nie, to w tym opisie nie ma nic, jest za to masa insynuacji i próba wypłakania zwycięstwa, dość daremna w skutkach

Cytat

Niestety nadal jest tu brak reflexji lub też udawanie, że nic się przecież nie stało.. Teraz gdyby miał choć krztę honoru przyznałby że Magic powinni wygrać tą serię 4-1 (klasyczny gentlemański sweep).

którą serię? tą serię powinieneś wygrać w 5 meczach? nie dałeś przypadkiem na koniec 4-3 bełkocząc o długiej i wyrównanej serii?

Cytat

Zbudowałem drużynę na pocie, łzach i krwi.

Jeśli siedzenie na dupie przez 80% czasu i dodawanie rolsów do core Towns-Mitchell-AG to pot i krew, to zdecydowanie powinieneś iść się zbadać pod kątem tych objawów, a z racji słusznego wieku nie zapomnij o kolonoskopii

Cytat

Na końcu okazało się, że z Karlem-Anthony Townsem jako jednym z najważniejszych graczy w drużynie można zdobyć mistrzostwo, co dla mnie zawsze było oczywiste - bo liczy się wiele czynników i zmiennych, a nie jakieś utarte schematy i forumowe zabobony.

tego to w sumie nawet nie trzeba komentować, zaczynamy gruby festiwal odklejek Alonzo

Cytat

Na przestrzeni tych lat, mistrzostwa zdobywali też - Draymond, Gordon, czy Lowry jako kluczowi gracze w swoich teamach (u nas tak nie było)

to, że mieli oni Curry'go, Klaya, Joka, Murraya, Leronarda czy Siakama oczywiście nie ma znaczenia, wszystkie te nazwiska niweluje przecież Mitchell

Cytat

Lowry może zakończyć właśnie karierę bez tytułu (ale za to Brunson, czy Jokic mogą mieć po 3!!!)

ohh tak, wielka niesprawiedliwość, wszak Lowry był tak dobry... te 7 lat temu

Cytat

Jednak od Was - głosujących zależy czy wygra dobro,czy postanowicie dalej paść tego tłustego kota i budować mu kolejne pomniki.

to jest jakaś nowa wersja Kaszpirowskiego dla bezrobotnych?

Cytat

Na wstępie chciałbym przywitać @LeweBiodroSmoka i pogratulować mu stworzenia fantastycznej drużyny w BeGM za jaką uważam Denver Nuggets zbudowanych wokół Nikoli Jokicia i Jalena Brunsona. Nasi Nuggets to zdecydowanie jeden z najlepszych teamów w historii naszej gry - możliwe nawet że najlepszy

@Alonzo tu Ziemia

zapomniałeś co pisałeś chwilę wcześniej czy masz postępującą 2biegunówkę?

mrugnij dwa razy jak wszystko z Tobą niewporządku 

Cytat

U LBSa widać przez te lata wyraźnie, że drużyna nie jest budowana przypadkowo. Oczywiście szczęściu też trzeba umieć dopomóc (ściągnięcie Brunsona, czy Watsona po cenie promocyjnej), ale praktycznie cały skład naszych Denver (wliczając oczywiście już wymienionych uprzednio) - Caruso, Hart, Williams, O'Neale - to są gracze, których chciałbym mieć w składzie swojej drużyny. Gracze, którzy z właściwymi liderami (a takich mają nasi Nuggets) mogą iść w bój po mistrzostwo przeciwko każdemu teamowi.

ale przecież powinienem oddać gentelmen sweepa, zaraz ja się czegoś nabawię, taki tu mamy kalejdoskop opinii

Cytat

Denver Nuggets są w BeGM bardzo jaskrawym przykładem właśnie Świętej Krowy i niemalże z czcią są u nas traktowani przez dużą część GMów. Wybaczane im są wszelkie błędy, wszelkie interpretacje są niemal zawsze rozstrzygane na rzecz Boskich Denver. Przez lata stoczyłem czy z LBSem, czy też z GMami oddającymi regularnie cześć naszym Nuggets liczne dyskusje i zawsze na końcu kończyło się to  pokłonami naszych GMów przed Świętymi Denver. Czy Nuggets mieli problem z rotacją, czy mieli problem z kontuzjami - to nie miało znaczenia

uff, na szczęście wracamy do poprzedniej narracji, LBS zła wyrocznia, guru sekty 

wspominasz o problemach z kontuzjami? jak się ma do tego, że przez cały rs ściemniałeś, że brak AG przez 2/3 czasu, to żaden problem?

na samym przykładzie Joka

rs

gordon-rs.png

PO

gordon-po.png

dlatego też od początku nie zgadzałem się z nagonką na Joka, AG jest najważniejszym graczem w systemie Nuggets, nawet poprzednie PO za każdym razem udowadniały, że Murray może sobie ceglić, ale ze zdrowym AG można urwać 7 spotkań nawet Thunder, mało tego można nawet być bardzo bliskim prowadzenia 3-1 w takiej serii

Cytat

LBS niczym Mojżesz Naród Wybrany przez Morze Czerwone przeprowadził zawsze przez sezon regularny z okolicami 60 zwycięstw. Nawet teraz mimo olbrzymich problemów z kontuzjami w środku sezonu o czym pisałem (nieobecność Jokicia w 18 meczach, czy problemów pod koszem) nasi Nuggets z precyzją szwajcarskiego zegarka mają 58W - jedno więcej od moich Magic mimo że dość zdrowych i naprawdę z dużą głębią składu.

przypomnij ile W dostałeś za granie 2/3 sezonu fatalnym Draymondem, ile spotkań opuścili też Mitchell, Quickley, Jaquez i Stewart

i to ja jestem Świętą Krową?

Cytat

Są u nas GMowie, którzy położą się Rejtanem w obronie cnoty naszych Denver łajając mnie za to, że śmiem krytykować naszych Nuggets. 

no, zwłaszcza Ronnie, który od dłuższego czasu nie głosował w ogóle

powiedz, o co chodzi w tej narracji, nie podoba Ci się forma głosowania? uważasz, że ludzie powinni mieć stałe poglądy zgodne z Twoimi czy jedynie chodzi o postrzeganie Magic?

Cytat

Mój adwersarz jest zarozumiały i buńczuczny w swoich wypowiedziach i sam nie wiem, czy to tylko taka maska w walce o kolejne mistrzostwo, czy on faktycznie aż tak bezreflexyjnie do tego podchodzi?  Mamy tu tłustego, leniwego i rozkapryszonego kota. Wszystko mu się należy za samo jestestwo.

no trudno się nie zgodzić z pierwszą częścią cytatu, ten sezon już mnie kompletnie wyleczył z jakiejkolwiek empatii w dyskusjach, ale no z niczego to się nie wzięło, sam ochoczo dołączałeś do tej upośledzonej watahy cisnącej mnie za opinie o Townsie, więc jakby znasz temat

a co do dalszego fragmentu tego niezwykle eleganckiego i w ogóle nie buńczucznego ataku werbalnej biegunki - wcale tak nie uważam, nie jestem wcale nasycony, powinienem właśnie domykać 4peata, ale złamana ręka Brunsona mnie tego pozbawiła i wiesz co się wtedy stało? honorowo oddałem serię rywalowi

Cytat

Z jego tonu wyraźnie przebija brak szacunku dla przeciwnika, buta, narcyzm i ślepa pewność siebie i brak klasy. Tak zarozumiałe drużyny każdy z nas lubi sprowadzać do parteru i przy takiej czystej bezczelności ogrywa się przeciwnika z czystą przyjemnością i dodatkową energią. Jeżeli uważasz @LeweBiodroSmoka że piszę zbyt ostro - to spójrz w lustro, bo to nic w porównaniu jak Ty mnie tu od lat traktujesz. 

Gonciarz powinien film o Tobie nagrać, jesteś idealnym materiałem na nowego Perseusza

jedynie zdumiewa mnie fakt jak ktoś taki może być równocześnie fanem Otokieła

jak zabolało, to miało boleć

Cytat

Odpowiedzcie sobie sami - ilu z Was już rozstrzygnęło ten Finał zanim ktokolwiek cokolwiek napisał przyznając mistrzostwo Denver Nuggets? 

jak pisałem wyżej, za takie insynuacje i próbę zdyskredytowania całego systemu głosowania powinieneś zdać mandat Radnego w trybie natychmiastowym, no ja przynajmniej wstydziłbym się mieć kogoś takiego w Radzie

Cytat

To co się aktualnie dzieje w NBA

i mistrzostwo w rl New York Knicks

stawia Orlando Magic jako faworyta w tym Finale

dochodzimy już do samego jądra ciemności, czeluści w której niegdyś znalazła się głowa GMa Magic, a było to jeszcze przed wojną

Towns nie był nawet bezdyskusyjnie drugą najważniejszą postacią w Finałach

w 3 ostatnich spotkaniach zdobywał średnio 8.7/9.3/1.3 na 51.8TS 43fg% 20% za 3 (0.3 3PM

w G5 wyleciał za 6 fauli po 22 minutach kończąc na 2 punktach i 1/7 z gry i 14.3TS

wydaje mi się, że OG z Brunsonem jednak zaprezentowali się ciut lepiej

ale próba zacna, tak ładnie to wycentrowałeś, masz tą artystyczną smykałkę, ja to prosty cieć jestem nie wpadłbym na to

Cytat

U nas w BeGM również ostatnim teamem, który obronił mistrzostwo byli Warriors w 2018 roku. W 2019 roku jeden jedyny raz w BeGM mistrzostwo zdobyła drużyna ze Wschodu i byli to New York Knicks. Od tamtej pory wg utartego schematu mistrzostwa zdobywają drużyny z Zachodu i poza jednym rokiem 2021 gdzie mistrzostwo zdobyła Minnesota Timberwolves, są to naprzemiennie - LA Lakers - 3 mistrzostwa i Denver Nuggets - 2 mistrzostwa. Teraz jest kolejka Denver, a za rok LA Lakers. 

.. tak to wygląda.. 

Moim zdaniem to wygląda tak, że po prostu ludzie tak zagłosowali, nie żadni moi koledzy, bo tak naprawdę to o beGM regularnie rozmawiam tylko z dwoma, tak samo nie wydaje mi się aby Jasiek miał jakieś szerokie grono akolitów

Cytat

Sami zadecydujcie którą prawdę chcecie wybrać - to, że MVP Finału został Jalen Brunson, czy też to, że mistrzem została drużyna ze Wschodu i mistrzostwo zdobył team budowany na pocie i łzach, który swoje musiał naprzegrywać, żebyśmy mieli happy end.

Bo tu odpowiednikiem tej pięknej historii są moi Orlando Magic, a nie Denver Nuggets - których można porównać bardziej z nielubianymi w rl Finale Konferencji Oklahoma City Thunder (nawet się tu nazwiska Caruso i Williamsa zgadzają).

no to już trochę za mocne nawet jak na mój sprany łeb

jestem skłonny zrobić wyjątek i pozwolić Tobie na okazjonalne korzystanie z AI, jeśli pozwoli mi to oszczędzić tego czegoś na przyszłość, to nie ma problemu, nawet dam Ci wjazd na swojego Groka, tylko weź się Człowieku zastanów

Cytat

Odpowiednikiem rl Brunsona jest tu zdecydowanie mój Donovan Mitchell, który też swoje musiał naprzegrywać, żeby zdobyć swój upragniony tytuł.  

BeGMowy Jalen Brunson ma już dwa mistrzostwa!!! On nie jest spragniony swojego pierwszego tytułu!!! To gracz zrealizowany u nas już dawno temu. 

a, dobra już bez komentarza może

na resztę odpiszę potem, idę pod prysznic drugi raz, czuję się jakiś taki splamiony

i tak @Alonzo mówisz przez 3 dni jedziemy?

miłego dzionka

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

@LeweBiodroSmoka

Dużo epitetów i mało konkretów, lekceważenia i statsy totalnie z d.. LBS -  ale w sumie tego się spodziewałem.;)

Twoja narracja, to w skrócie - mam Joka, mam MVP Brunsona. Och! Ach! Ech! Uch!  Nawet nie musze mieć jakiejkolwiek taktyki! Dejta mnie mistrzostwo i niech ten kmiot już mnie przestanie męczyć!

To może już schodząc na Ziemię, przypomnę clue:

Mamy konkretne drużyny, które przekładamy na naszą grę wzorując się na rl. Obaj mamy core istniejące od lat i obudowywane. Różnica jest taka, że Nuggets nie dotyczą ziemskie prawa - co pokazują Twoje wyniki. Przypomnę tylko, że walczysz o 3 mistrzostwo dla Denver na przestrzeni 4 lat!!! i aktualnie o b2b co udało się jak obaj wiemy Warriors 8 lat temu. Już pal licho, że w regularze nie potrzebujesz nawet Joka jak wynika z bilansu 58W, czy w ogóle centra. Nawet Watsona od połowy sezonu nie potrzebowałeś. To jak bajkowo są traktowani Twoi Nuggets w BeGM kompletnie Tobie zatarło podstawowe instynkty samozachowawcze. 

Jokic w rl był w Finale Konfy w bańce w 2020 (gdzie zresztą poległ 1-4 z Lakers) i w 2023 zdobył mistrzostwo razem z moim Gordonem zresztą. Po tym mistrzostwie Jok 2 razy odpadał w II rundzie (zresztą w 2024 przeciwko mojemu KATowi), a w tym sezonie już w I rundzie. Natomiast Ty beztrosko jedziesz z narracją godną Play Station. 

Więc nie wyskakuj mi tu ze statsami Brunsona, który grał z pełna determinacją walcząc o swoje pierwsze mistrzostwo, bo u Ciebie ma już dwa tytuły!!!! Hallołł!! Tu Ziemia! 

Determinacje to mają moi gracze i Mitchell grający u nas od lat na tych najwyższym poziomie rozgrywek powinien dać Tobie do myślenia co się może wydarzyć jak gracz X znajdzie się w sprzyjającym mu środowisku po tym co aktualnie mamy z KATem, gdzie wiemy, że Mitchell nie boi się przecież odpowiedzialności. 

Rozumiesz podstawową różnicę, czy nadal będziesz zgrywał Greka? 

Cytat

na bazie tego co tu przedstawiłem raczej skusiłbym się ku 4-0

To jest seria na okolice 4-3 dla którejś ze stron i łaski mi tu żadnej LBS nie robisz. Co najwyżej przez pyche swojego GMa Nuggets moga dostać gonga w pierwszych meczach u siebie i mamy gentelmański sweep 4-1 dla Orlando.

Warto też przypomnieć, że KAT ma już więcej udziałów w rl w Finale Konfy (3-2) i jest po 1 z Jokiem w Finałach.

Cytat

Towns zdobywał w 4 kwartach ECF 2 punkty na mecz grając w nich 34 minuty, nie oddał nawet jednego rzutu za 3

Mitchell w całej serii gra na 96ortg więc tu wsparcia dla KATa z jego strony nie ma w drugich połowach całej serii jest to 97.2ortg -25NET i 54.4TS, 1.3 trafionej trójki na 27.8%

przy tym co grał Wemby vs o wiele silniejszy niż nasi Magic team to niebo a ziemia, więc nie widzę tu szans na inny wynik jednak

Hawks - Magic 4:3

Rozwiń  

Tu w ogóle nie powinieneś głosować gdybyś honorowo podszedł do tematu, a nie z bojaźnią. Pominę już tu argumentację.ja nie głosowałem w serii na Zachodzie. Dla mnie to brak klasy z Twojej strony i słaba próba na wpłynięcie na wyeliminowanie silniejszego przeciwnika zawczasu. 

Cytat

6. Towns

Tym akapitem chciałbym zamknąć temat raz na zawsze i zależy mi żeby to odpowiednio wybrzmiało.

Rozwiń  

Doceniam to co napisałeś o KATie, ale to zwykłe mrzonki, bo nijak sie to nie przekłada na Twoją narrację. Natomiast rozumiem - walczysz o mistrzostwo i wszelka prawda jest niewygodna. Gdybyś wykazał się elementarną uczciwością, to zauważyłbyś, że KAT potrafił dla dobra mistrzostwa schować swoją dumę Gwiazdy i stać się częścią systemu opartego na Brunsonie. Jednak ten niewygodny fakt jest Tobie nie na rękę i łatwiej pisać o jego pkt. z 4qw. które u nas kompletnie by się nie przełożyły bo Ty nie masz przede wszystkim Wembyego, żeby KATa zatrzymać!

To zupełnie inna seria LBS - o czym wiesz doskonale.

Cytat

Na szczęście ja nie muszę wymyślać koła na nowo w tym roku zdrowie mi dopisało, wszyscy najważniejsi gracze są dostępni i nie ma co do tego wątpliwości

Przecież to jest nieprawda.

Kwestia kontuzji Watsona

Granie Watsonem (słuszne założenie, ze wracałby w trakcie serii - tutaj g3) od razu po śr. 28min. w Finale Konferencji przeciwko Portland, jest delikatnie mówiąc nierealnym założeniem, by rzec dosadniej - zupełnie niepoważnym. Wracałby stopniowo i to zresztą pewnie z ławki (polecam zobaczyć jak ja to rozegrałem z Quickleyem i Gordonem we wcześniejszych seriach). Założenie gry od razu po tyle minut i na takiej intensywności wpisuje się idealnie w w to jak bardzo głosujący swoimi decyzjami pozwolili się odkleić naszemu GMowi Nuggets.

Do tego w serii Finałowej GM Nuggets zwiększa mu minuty (z czym śie zgadzam, bo to naturalne), ale nie z 28 na 31 i nie przy grze w s5!!!!. Watson wracałby pewnie stopniowo w Finale Konferencji pewnie po 15-18min. i w Finale BeGM max to jest jakieś 25min. On zwyczajnie nie grałby więcej.

A do tego jeszcze bieganie za Mitchellem, to jest niezła odklejka.

Przypomnijmy: 

Peyton Watson doznał naciągnięcia prawego hamstringa 2 stopnia na początku lutego. Taki uraz to jakieś 6 tyg. przerwy. Po powrocie pod koniec marca grając minuty (śr. około 20, gdzie po drodze opuścił też 1 mecz, kontuzja tego samego uda mu się odnowiła w 5 meczu, gdzie zszedł z boiska w 10tej minucie gry. Na tym etapie jak LBS założył, oczywiście Watson mógłby jak najbardziej wrócić, ale rzeczą dość oczywistą są tu restrykcje minut - i nie mam mowy o beztroskich 28min. czy w Finale 31min. !!! Istnieje tu olbrzymie ryzyko odnowienia się kontuzji (którą miał przecież dwukrotnie!!!!), Trzecia tego rodzaju kontuzja na przestrzeni kilku miesięcy mogłaby go wykluczyć z gry na ileś miesięcy. U Watsona nie ma rytmu meczowego, a LBS chce go wrzucić z marszu na tak duże minuty, gdzie pojawia się ryzyko innych urazów z powodu nagłęgo zwiększenia intensywności. Mówimy tu o kluczowej fazie playoffów, gdzie LBS zmienia rotację i rytm graczy wprowadzając ot tak Watsona. Watson przecież bazuje na swojej dynamice i szybkich powrotach do obrony. A tu jeszcze dochodzi beztroskie rzucenie go na Mitchella gdzie mamy ciągłe przedzieranie się przez zasłony, dziesiątki nagłych zatrzymań, zmian kierunków i startów do sprintów. 

W ogóle nie ma takiej opcji!!! Watson z pewnością nie byłby w stanie być trzecią opcją Denver. ja nawet nie podejmowałem próby robienia 3 opcji u siebie z Gordona, wykorzystując go bardzo ostrożnie i szukając dla niego korzystych matchupów.

Pominę już to co tu się działo we wcześniejszych latach z Grantem, Brogdonem, czy Andersonem. - było - minęło, ale warto mieć to gdzieś w tyle głowy czytając o krytyce Quickelya czy Gordona.

Brak jakiejś wizji na grę Nuggets - clue jest takiem - mam Joka, mam MVP Brunsona - och, ach, ech!.

Oficjalne statsy NBA kontra statsy LBSa - wybór należy do Was.

Cały sezon jechałeś na narracji, że KAT i Dray są fatalni.

KAT właśnie zdobył mistrzostwo.

Dray był 3 w niezależnych statsach liczonych przez NBA do nagrody Hustle Award.

Twoja ideologia statsowa legła w gruzach. 

Jak Tobie nie wstyd brnąć w to dalej, to nie mam pojęcia.

Rotacja Nuggets, słabości:

- Jok wyciągany spod kosza przez KATa to brak obrony pod koszem i możliwość wjazdów i ścięć moich graczy oraz większa szansa na zbiórkę ofensywną

- targetowanie Joka, Brunsona i Hardawaya - THJ gra zapewne tylko w minutach bez Brunsona, a to oznacza, że Magic przez praktycznie całe 48min. mają możliwość targetowania kogoś z nich. 

- możliwość odpuszczania Wadea w ofensywie i przyjścia gdzieś z pomocą.

- brak rim protection w Nuggets!!! Hallołł!!! 

- kwestię braku spaceingu przy Champagnie trafiającym 3P na 40% w rl Finale i możliwościach Mitchella, Quickleya, czy KATa pominę, bo nie mam pojęcia o co LBSowi chodzi.

- tak, masz rację LBS przy matchupach - w decydujących momentach 4qw, Brunsona przejmuje Draymond grający - jak wspomniałem jako wolny elektron. 

- mogę posadzić KATa na ławce i grać podkoszowym duetem Dray/Beef Stew w decydujących akcjach obronnych o czym warto pamiętać.

Edytowane przez Alonzo

47 minut temu, Alonzo napisał(a):

Cały sezon jechałeś na narracji, że KAT i Dray są fatalni.

KAT właśnie zdobył mistrzostwo.

Dray był 3 w niezależnych statsach liczonych przez NBA do nagrody Hustle Award.

Twoja ideologia statsowa legła w gruzach. 

Jak Tobie nie wstyd brnąć w to dalej, to nie mam pojęcia.

w tym tempie Ziom nie dożyjesz wieczora, a co dopiero mówiąc o trzech dobach w tym trybie

odpiszę wieczorem, bo mam ważniejsze sprawy, niż odpisywanie 40latkowi w o mentalności 6klasisty

tymczasem niech sobie reszta poczyta co żeś takiego spłodził

najbardziej przerażające nie jest to jaką odklejkę załapałeś, tylko jak pomimo tylu lat dalej c***a się znasz i wrzucasz Hustle Award jako koronny dowód na pozytywną ocenę 7miesięcznego regulara, myślę, że sporo ludzi po raz pierwszy się dowiedziało, że coś takiego w ogóle istnieje

Ta dyskusja to mi przypomina RL Finals i rozmowy o sędziowaniu. Oddaliliśmy się od samej gry. 

Nie zdziwi mnie jak ktoś zagłosuje na zespół który ma w swoich szeregach mniej bandyterki bo łokcie Wemby zrobiły się passe 

Tu Orlando wygląda na brutali. 

Dobrze że jest Jok. 

jak taki jesteś kurde mądry to może spróbuj odnieść się do tego:

Cytat
1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Mamy konkretne drużyny, które przekładamy na naszą grę wzorując się na rl. Obaj mamy core istniejące od lat i obudowywane. Różnica jest taka, że Nuggets nie dotyczą ziemskie prawa - co pokazują Twoje wyniki. Przypomnę tylko, że walczysz o 3 mistrzostwo dla Denver na przestrzeni 4 lat!!

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

Pytasz jakbyś nie widział a wiesz dobrze ;)

Nie, no coś Ty, skąd miałbym wiedzieć?

Natomiast dzięki Tobie i @Alonzo za odpowiedź.

Prowokujesz jakbyś klawiaturę oddał Q :) 

Coniby prowokuję? Normalnie uczestnicze w dyskusji. I co to Q ?

To nie fantasy czy roto.

Myślę, że fantasy w sensie naszych ATF to akurat dość podobne?

jak to widzisz aby ktoś spoza gry to ogarnął. 
ta gra i głosowania wykraczają poza tylko ocenę graczy. Ich sumą u nas może być inna niż ta w RL. I ktoś spoza tego nie wie. 

Ja jestem zwolennikiem, żeby jak najwięcej "rankingów" dało się przekształcić w liczby rzeczywiste i tam już skorzystać z relacji porządku.

Ale ofc wiem, że większość woli właśnie głosowanie najlepszych na podstawie głosować, dzięki czemu mamy takie super partie.

Tu aby docenić skład nie wystarczy znajomość graczy. A kulturę klubów i ich historie;)

Mówi ci coś słowa „kultura organizacji”? ;))))))

No oczywiście, że tak, przecież się widzieliśmy nie raz.

Bywam w teatrach, operach, filharmoniach.

Można powiedzieć, że jestem mecenasem kultury, że się tak wyrażę.

Tu grają poważni ludzie.

No to chyba pasuję?

ATF to obok.

No wiem, właśnie intensywnie myślę, nad X's and O's . Może pomożesz, to w pewnej części też przecież Twoja ekipa, bo Cię zastąpiłem.

Nie czytasz i nie wiesz? ;)

Czego nie czytam? Codziennie np czytam wikipedie, reddit, wykop.

@mac już wystarczy ;) 

mamy tu kłopot finałowy. 
Brzmisz jakbyś trolował. Jeżeli tak nie jest to nie przepraszam i tak ;) 

2 minuty temu, mac napisał(a):

No właśnie, weźmy naprawmy to i sprowadźmy to na właściwe tory.

Ale że co? Powrót volume 4 czy chcesz zmienić zasady głosowania i dodać publiczność? Nie ma na to szans. Z powodów wyżej. 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Ale że co? Powrót volume 4 czy chcesz zmienić zasady głosowania i dodać publiczność? Nie ma na to szans. Z powodów wyżej. 

No napisać o serii.

Niezłą ekipę tu zbudował niestety LBS.

Myślę, że zeby Magic tu miało szansę, to musiałoby się zadarzyć jedno z wydarzeń:

1. Cavs mistrzem z Donovanem FMVP.

2. KAT FMVP.

51 minut temu, nizina napisał(a):

propagandowy, grafomański styl  dyskusji i sugerowanie oponentowi chorób psychicznych 

chorób psychicznych? bo napisałem, że się chłop odkleja, gdzie ewidentnie zaczął drzeć japę i boldować co drugie zdanie? zwykle te najbardziej abstrakcyjne?

może jak jesteś tak biegły w tworzeniu portretów psychologicznych oraz z taką łatwościa przychodzi Tobie ocenianie czyjegoś warsztatu w sposób tak dosadny, to byłby uprzejmię skłonny mi wyjaśnić co podmiot liryczny miał na myśli w tym fragmencie:

Cytat

Jokic w rl był w Finale Konfy w bańce w 2020 (gdzie zresztą poległ 1-4 z Lakers) i w 2023 zdobył mistrzostwo razem z moim Gordonem zresztą. Po tym mistrzostwie Jok 2 razy odpadał w II rundzie (zresztą w 2024 przeciwko mojemu KATowi), a w tym sezonie już w I rundzie. Natomiast Ty beztrosko jedziesz z narracją godną Play Station. 

Więc nie wyskakuj mi tu ze statsami Brunsona, który grał z pełna determinacją walcząc o swoje pierwsze mistrzostwo, bo u Ciebie ma już dwa tytuły!!!! Hallołł!! Tu Ziemia! 

Determinacje to mają moi gracze i Mitchell grający u nas od lat na tych najwyższym poziomie rozgrywek powinien dać Tobie do myślenia co się może wydarzyć jak gracz X znajdzie się w sprzyjającym mu środowisku po tym co aktualnie mamy z KATem, gdzie wiemy, że Mitchell nie boi się przecież odpowiedzialności. 

powiedz mi proszę jak ma do cholery odpowiedzieć na coś takiego bez grama szydery i zacząć traktować ten cały pojedynek śmiertelnie poważnie? do czego mam się tu odnieść, do tego, że Brunsonowi już starczy a Mitchell jest głodny i tak naprawdę to, że w czwartych kwartach biegał na -40NET nie ma żadnego znaczenia?

proszę bardzo, możesz się teraz wykazać i wczuć się w moją rolę, poczuj jak to fajnie

Cytat

no ale biorąc pod uwagę tylko koszykowkę to 4:2 dla Denver 

a, czyli jednak była koszykówka i dość pewny win, a nie uległeś czasem propagandzie? też możesz napisać co propagandowego jest w tych moich postach, nalegam, skoro rzucasz takie zarzuty, to na pewno masz sporo niezbitych dowodów na to

Edytowane przez LeweBiodroSmoka