Skocz do zawartości

[beGM Play-off '26 FINALS] #1 Denver Nuggets (58-24) - #2 Orlando Magic (57-25)

ernie9005

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nom wygrana w praktycznie tym samym składzie z trio lebron-curry-butler i jednocześnie przegrana z trio Mitchell-kat-quickley/jacquez to właśnie kwintensencja tego jaką logiką i konsekwencją się kieruje tutaj społeczność głosujących i laurka dla was ekspertów beclown.

i żeby ktoś nie odwrócił kota ogonem, nie mówię wcale że lakers powinni wtedy wygrać, ja do dziś stoję na stanowisku że słusznie zagłosowałem wtedy na nuggets. 

mówię tylko że hej, Brunson właśnie zmiótł całą ligę w proszek w realu, w tym Mitchella 4:0 no ale kogo by to obchodziło jak można zobaczyć dobrą dramę na forum w zamian ;) 

Mi sie nie podoba takie przekladanie 1 do 1 rl kiedy pasuje, a kiedy nie, to begm to inny swiat.

Dla Nuggets jest to 4 final z rzedu. Cos, co wczesniej osiagneli Warriors 15-19, a wczesniej Celtics w 1957. Nie da sie wszystkiego wygrywac w takich runach i tyle.

Z tego samego powodu Nuggets zrobili mistrza w 2023, z tego samego powodu Lakers odpali z Blazers w tym sezonie, z tego samego powodu glosowalem na Magic.

A czy ktos glosowal dla dramy to nie wiem, pewnie tak. Ale to nic nowego w begm akurat, czesto przed seria wiadomo juz kto na kogo zaglosuje, a raczej kto na kogo nie zaglosuje.

Edytowane przez Reikai

7 minut temu, Reikai napisał(a):

Mi sie nie podoba takie przekladanie 1 do 1 rl kiedy pasuje, a kiedy nie, to begm to inny swiat.

Dla Nuggets jest to 4 final z rzedu. Cos, co wczesniej osiagneli Warriors 15-19, a wczesniej Celtics w 1957. Nie da sie wszystkiego wygrywac w takich runach i tyle.

Z tego samego powodu Nuggets zrobili mistrza w 2023, z tego samego powodu Lakers odpali z Blazers w tym sezonie, z tego samego powodu glosowalem na Magic.

A czy ktos glosowal dla dramy to nie wiem, pewnie tak. Ale to nic nowego w begm akurat, czesto przed seria wiadomo juz kto na kogo zaglosuje, a raczej kto na kogo nie zaglosuje.

Aha, a co ma byc wyznacznikiem siły drużyn jak nie gra poszczególnych graczy w realu? Kto napisze lepsza fantastyczną bajeczkę ? Trzeba było Rolandowi dać znać wcześniej, że musi pisać bajeczki albo fantastyczne eseje o jakiejś dynastii ming żeby wygrać, lol.

opieramy się na grze w realu cały czas i w opisach podajemy jakieś durne statystyki co trymestr ale nie w finale nie trzymajmy się tego, tylko filozofujmy sobie o alternatywnym świecie begM. 

Ja zacznę od przyszłego sezonu z narracja że ignazz ma świetny skład i w naszej rzeczywistości Sochan to superstar, ok? 

Edytowane przez RonnieArtestics

9 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Aha, a co ma byc wyznacznikiem siły drużyn jak nie gra poszczególnych graczy w realu? Kto napisze lepsza fantastyczną bajeczkę ? Trzeba było Rolandowi dać znać wcześniej, że musi pisać bajeczki albo fantastyczne eseje o jakiejś dynastii ming żeby wygrać, lol.

opieramy się na grze w realu cały czas i w opisach podajemy jakieś durne statystyki co trymestr ale nie w finale nie trzymajmy się tego, tylko filozofujmy sobie o alternatywnym świecie begM. 

Ja zacznę od przyszłego sezonu z narracja że ignazz ma świetny skład i w naszej rzeczywistości Sochan to superstar, ok? 

My point is, od poczatku bierzylemy pod uwage gre w rl, ale nie przekladamy tego 1 do 1 do naszych okolicznosci. 4 final z rzedu to sa wazne okolicznosci, w rl nie ma przypadku ze taki wynik osiagnelo kosmiczne Warriors, a wczesniej Celtics 70 lat temu.

Widocznie glosujacy uznali, ze Chokic w tym sezonie nie dzwignal, zarowno w RL jak i u nas.

7 minut temu, Reikai napisał(a):

My point is, od poczatku bierzylemy pod uwage gre w rl, ale nie przekladamy tego 1 do 1 do naszych okolicznosci. 4 final z rzedu to sa wazne okolicznosci, w rl nie ma przypadku ze taki wynik osiagnelo kosmiczne Warriors, a wczesniej Celtics 70 lat temu.

Widocznie glosujacy uznali, ze Chokic w tym sezonie nie dzwignal, zarowno w RL jak i u nas.

XD 

głosujący uznali też że niekwestionowany MVP playoffow i finałów w begm nie dźwignął bo krył go Draymond green, that’s my point 

Za to po drugiej stronie Caruso o’neale czy watson to niewystarczający zestaw na wielkiego Donovana mitchella. 

wy sami na siebie napluliście jako fanów koszykówki i tyle, wybacz. 
ale jakby spojrzeć na to chłodniej to w sumie nie pierwszy raz się tak tu zadziało, wiec może faktycznie podejrzenia o spisek są nie słuszne, może po prostu w begm głosuje banda koszykarskich odklejencow i zebrała się w składzie ligi niestety większość koszykarskich idiotów. 
choose one of this two Reikai i się nie obrażaj, osobiście bardzo cię lubię, ale powiem wprost:  jak zagłosowałeś tak jak zagłosowałeś ze względu na koszykarskie względy to dla mnie jesteś pomyleńcem i się nie znasz na NBA. 

tu diagnoza jest prosta albo się umówiliście żeby utrzeć nosa Rolandowi, albo jesteście poważnie odklejeni, wybierzcie se jedno. 

15 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nie stać Ciebie na takie odważne tezy ;) 

I zostaw tego Sochana w spokoju. Gość jest na wylocie z ligi przede wszystkim ze swojego powodu. Jak niektórzy GM którzy rzucili moim zdaniem niepotrzebnie papierami. 
Co smutne taka mocna reakcja i rzucenie gry bo wynik nie taki sprawia że bliżej teraz do potwierdzenia innej spiskowej teorii że Alonzo może i spotykał się wcześniej z otwartą niechęcią niż że teraz „przyjaciele” tego Alonzo zrobili wałek. Tym bardziej że Lewy nigdy nie generował złego elektoratu. Swój chłop więc nie wierzę tu w celowa złośliwość. 

Jeżeli obecnie mocno zmotywowani przeciwnicy Alonzo piszą to co piszą to co mam o tej grze myśleć? 

Że ktoś po złości robił Boga ducha winnemu LBS? Czy że Alonzo ma tu jakąś sekcję specjalną? 

Przecież te zarzuty są niepoważne. 

A obecne zachowanie niektórych bardziej to neguje niż potwierdza. 

3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

XD 

głosujący uznali też że niekwestionowany MVP playoffow i finałów w begm nie dźwignął bo krył go Draymond green, that’s my point 

Za to po drugiej stronie Caruso o’neale czy watson to niewystarczający zestaw na wielkiego Donovana mitchella. 

wy sami na siebie napluliście jako fanów koszykówki i tyle, wybacz. 
ale jakby spojrzeć na to chłodniej to w sumie nie pierwszy raz się tak tu zadziało, wiec może faktycznie podejrzenia o spisek są nie słuszne, może po prostu w begm głosuje banda koszykarskich odklejencow i zebrała się w składzie ligi niestety większość koszykarskich idiotów. 
choose one of this two Reikai i się nie obrażaj, osobiście bardzo cię lubię, ale powiem wprost:  jak zagłosowałeś tak jak zagłosowałeś ze względu na koszykarskie względy to dla mnie jesteś pomyleńcem i się nie znasz na NBA. 

tu diagnoza jest prosta albo się umówiliście żeby utrzeć nosa Rolandowi, albo jesteście poważnie odklejeni, wybierzcie se jedno. 

Tzn jesli to ma byc koniec begm, to so be it, to i tak cud że gra ktora w duzej mierze polega na glosowaniu przeciwko komus, przetrwala 9 lat.

Szkoda tylko, ze nie zobaczycie duetu Flagg Ajay w przyszlym sezonie, ale ja sam od 2 lat nie ogladam w ogole RS, playoffy tez niecale, wiec w sumie whatever. Moge sie faktycznie na NBA nie znac i byc odklejonym 😛

Gdyby durne spurs usadziło Foxa i grało więcej Harperem mogłoby się okazać że ten geniusz Brunsona nie był taki genialny. 
Zawsze jego S5 dostawała na początek 15 toma aby potem mozolnie odrabiać w genialny sposób straty. Brunson w jeszcze bardziej genialny sposób wykańczał młode spurs do bólu boleśnie. Ale skuteczność miał słabą. 

Było minęło. Seria mając Brunsona sama w innych okolicznościach się nie wygra. I tak się okazało. Bez szwindli. Choć szokująco zaskakująco. 

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

ale ja sam od 2 lat nie ogladam w ogole RS, playoffy tez niecale, wiec w sumie whatever

No i tu masz moze odpowiedz, nie wiem, to obejrzyj moze sobie w wolnej chwili run Brunsona w tych PO, bo jako najlepszy gracz clutch w NBA uwazam ze to glownie on zrobil te 15:1 od game4 z hawks, dla mnie lepszy run niz Dirk2011 ale co ja bede gadal, serio szkoda strzępić ryja. 

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

Tzn jesli to ma byc koniec begm, to so be it, to i tak cud że gra ktora w duzej mierze polega na glosowaniu przeciwko komus, przetrwala 9 lat.

Szkoda tylko, ze nie zobaczycie duetu Flagg Ajay w przyszlym sezonie, ale ja sam od 2 lat nie ogladam w ogole RS, playoffy tez niecale, wiec w sumie whatever. Moge sie faktycznie na NBA nie znac i byc odklejonym 😛

Tego mi bedzie brakować.  

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

No i tu masz moze odpowiedz, nie wiem, to obejrzyj moze sobie run Brunsona, bo zrobil 15:1 od game4 z hawks, dla mnie lepszy run niz Dirk2011 ale co ja bede gadal, serio szkoda strzępić ryja. 

W finałach 4&5 miał genialne ale wcześniejsze mecze patrząc na skuteczność kręcę nosem. 

7 minut temu, ignazz napisał(a):

. Tym bardziej że Lewy nigdy nie generował złego elektoratu. Swój chłop więc nie wierzę tu w celowa złośliwość. 

haha widzę Ignazz, że nawet będąc w środku to pojęcie masz niewielkie odnośnie sytuacji. 

Przeciez Alonzo od początku było na rękę jak najmniejszą liczba głosujących, bo on ma swój twardy elektorat w postaci 5 głosów, do tego doszły głosy osób chcących jakoś zmian jak Twój i Reikaia, Sylwka który złapał odklejke i jednego GMa, który zagłosował głównie niechęcią do Smoka, w sumie poza Sylwkiem, który złapał udar to reszta głosów była oczywista (no dobra głos Reikaia był totalnie z dupy i jego nie przewidziałem, a Ashiego się nie spodziewałem) ale reszta to były pewniaczki przecież. 

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Przeczytaj mój post raz jeszcze ze zrozumieniem. Przed finałami wygrał jeszcze z 5 spotkań sam w clutch po drodze. 

Nie neguje że nie wygrał. Genialny gracz. Ale moim zdaniem na to zapracował cały zespół. W tym mocno niedoceniany nawet teraz OG. Którego obaj przecież cenimy. Watson miał być kimś takim ale pechowo dla Denver nie był. 

Teraz, Qcin_69 napisał(a):

haha widzę Ignazz, że nawet będąc w środku to pojęcie masz niewielkie odnośnie sytuacji. 

Przeciez Alonzo od początku było na rękę jak najmniejszą liczba głosujących, bo on ma swój twardy elektorat w postaci 5 głosów, do tego doszły głosy osób chcących jakoś zmian jak Twój i Reikaia, Sylwka który złapał odklejke i jednego GMa, który zagłosował głównie niechęcią do Smoka, w sumie poza Sylwkiem, który złapał udar to reszta głosów była oczywista (no dobra głos Reikaia był totalnie z dupy i jego nie przewidziałem, a Ashiego się nie spodziewałem) ale reszta to były pewniaczki przecież. 

Frank Underwood? Zawsze liczyłeś głosy dobrze. 

Nie sądzę aby w tej grze ktoś tak genialnie uprawia politykę aby odkrył formułę liczby głosów która daje zwycięstwo 

Ale fakt. Część osób która by głosowała przeciw niezależnie co by zrobił i napisał pewnie się zmniejszyła. 

Strasznie wkurzał ucho tymi posądzeniami i to tylko pogarszało opinie o nim. 

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Aha, a co ma byc wyznacznikiem siły drużyn jak nie gra poszczególnych graczy w realu? Kto napisze lepsza fantastyczną bajeczkę ? Trzeba było Rolandowi dać znać wcześniej, że musi pisać bajeczki o jakiejś dynastii ming żeby wygrać, lol. 

Ronnie, wiem, że to i tak do Ciebie nie dotrze, ale i tak zapytam (choć retorycznie) po raz ostatni:

Czy Ty w ogóle rozumiesz, że to by było 3 mistrzostwo dla Joka i Brunsona w przeciągu 4 lat? Czy zdajesz sobie sprawę jak trudno jest zrobić b2b i utrzymać team mistrzowski? Musisz dodać jakąś istotną świeżą krew do takiej drużyny i nie, nie jest nią Hardaway na 8min. 

Denver którzy zdobyli mistrzostwo w 2023:

s5 Brunson/Caruso/O'Neale/Grant/Jokic

ławka - Conley/Anderson/Bamba

Brogdon/Carey/Temple/Dozier/J. Williams/Millsap

Denver 2024:

Brunson/Caruso//O'Neale/Grant/Jokic

ławka - Gillespie/Walker/Watson/Anderson/J. Williams

Brogdon/Bamba/Queta/Cooper

Denver którzy zdobyli mistrzostwo w 2025:

Brunson/Caruso/Hart/O'Neale/Jokic

ławka - Watson/J. Williams

Grant/Anderson/Wade/Queta

Milton/THT/Hall/N. Williams

Nowy był przede wszystkim Hart, który dał tej drużynie świeżą krew.

Denver 2026:

Brunson/Caruso/Hart/Watson/Jokic

ławka - Hardaway/O'Neale/Grant/Wade/J.Williams

Dunn/S. Jones/J. Green/ Phillips

Ci kluczowi gracze zdobyli już po 2 mistrzostwa u nas - Jokic, Brunson, Caruso, O'Neale, J. Williams, Grant.

Hart, czy Watson też już mają po pierścionku. 

Jokic odpadł w tym roku w I rd. 

A Brunson - to nie jest ten Brunson z rl bo ten ma już 2 tytuły!!!

A z innej beczki - jak już piszę - obawiałem się najbardziej Jaylina Williamsa na większych minutach, gdzie mógłby grać obok Joka i dawałby Nuggets rim protection, którego w ogóle nie mieli. Jednak LBS w swojej nieugiętej pewności siebie kompletnie zignorował taktykę w tej serii koncentrując się na wycieczkach personalnych. Ogólnie i w tej serii i wcześniej ubliżając mi napisał niejednokrotnie nieprawdę, ale nie czułem potrzeby tego rozwijania wiedząc doskonale, że LBSa to zwyczajnie zignoruje, albo obróci kota ogonem, a naprawdę byłem bardzo mocno ograniczony czasowo. 

Dla mnie osobiście kluczowe było zdobycie przez KATa mistrzostwa - co wydaje mi się najważniejsze, bo cała wieloletnia misterna ofensywa LBSa runęła tu jak zamek z piasku. Brunsona w tej drużynie spokojnie możemy zastąpić Mitchellem, który jest w swoim prime właśnie i widząc jego grę z serii z Raptors i Pistons oraz mimo 0-4 z Knicks, on zdobywał śr. 26pkt. w tych playoffs. - 2pkt. mniej niż Brunson, więc nie żartujmy sobie. Przypominam, że moi Magic grali 5 raz w Finale Konferencji i 2 raz w Finale BeGM. Naprawdę - elementarna sprawiedliwość nakazywałaby brać takie czynniki jak doświadczenie pod uwagę.

Mój lider - Mitchell grał w Finale Konfy, a druga opcja KAT zdobyła mistrzostwo.

Lider Nuggets Jokic odpadł w I rundzie playoffs, a druga opcja Brunson została mistrzem i MVP. 

U LBSa mistrzostwo zdobył też Hart - swoje pierwsze, u nas ma już rok temu.

U mnie w Finale grał też rewelacyjny Champagnie - tu przypominam te liczby 3P w playoffs, które LBS wyśmiewał. 

Trochę przykre, że parę osób tak tutaj ironizuje obrażając mnie i mój team. Z jednej strony ludzie na forum ogólnym kibicowali underdogom, a jak u nas w BeGM mistrzem też został niedoceniany przez część naszych GMów team, to reakcja jest zupełnie odwrotna. Przypominam, że Oklahoma faworyzowana w rl cały sezon nie weszła nawet do Finału. 

8 mistrzów w 8 lat w rl. W BeGM są osoby, które chciałyby naprzemiennie Denver i Lakers. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Nie neguje że nie wygrał. Genialny gracz. Ale moim zdaniem na to zapracował cały zespół. W tym mocno niedoceniany nawet teraz OG. Którego obaj przecież cenimy. Watson miał być kimś takim ale pechowo dla Denver nie był. 

Frank Underwood? Zawsze liczyłeś głosy dobrze. 

najbardziej to zapracował KĄT z 1/7 w G6, ale u Alonzo napierdalal po 25 punktów (50 rzucał Mitchell robiący w realu 0:4 z Knicks) - ale taa lepiej plusominusy KATa ( opcje numer 3/4 w rl Knicks) niż Mitchella z serii z Knicks (-13, -8, -22, -23) xd 

No przecież to jest kabaret co zrobiliście, coś jak Trzaskowski z tym Szpitalem Południowym :D 

No ale cóż, wstydu i pokory nigdy nie mieliście, stąd te głosowanie też nie powinno zaskakiwać.

Zamykajmy. Rzeczywiście to jest wyjście. 

Przecież to jest dopiero bez sensu aby zaorać. 

Im więcej głosów tym sprawiedliwej? To zwiększmy głosy a nie zmniejszajmy przez odejścia. 

Ja licząc do końca że projekt nie upadnie poczekam. 

Zbyt dużo dobrego tu było aby tak to zostawić. 

I powtórzę że niektóre porażki lakers były większymi aferami. 

A ja jako fan spurs zbytnio nie przepadam za lakers. Nigdy wymiany nie zrobiłem;) 

10 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

najbardziej to zapracował KĄT z 1/7 w G6, ale u Alonzo napierdalal po 25 punktów (50 rzucał Mitchell robiący w realu 0:4 z Knicks) - ale taa lepiej plusominusy KATa ( opcje numer 3/4 w rl Knicks) niż Mitchella z serii z Knicks (-13, -8, -22, -23) xd 

No przecież to jest kabaret co zrobiliście, coś jak Trzaskowski z tym Szpitalem Południowym :D 

No ale cóż, wstydu i pokory nigdy nie mieliście, stąd te głosowanie też nie powinno zaskakiwać.

Przecież Ty nie rozumiesz matchupów.. 

KAT kontra Wemby i problemy z faulami, gdzie na centrze był Mitch ze swoimi ograniczeniami w ofensywie, albo OG.

W Magic masz obok KATa Draymonda i Gordona, który z pewnością swoje też by wniósł w ograniczonej roli oraz Isaiah Stewarta.

Tu jest Jokic przeciwko któremu KAT grał solidnie i LBS powinien więcej grać Jaylinem Williamsem, bo Grant nie potrafi zbierać grając obok Joka!!!

Tak naprawdę decydują matchupy, które kilka osób tu pisząc coś o logice - kompletnie ignoruje.. pokazując, że mistrzostwa w BeGM daje się za uznane nazwiska, a nie za grę.