Koelner Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 A może dla tego, że to aktorskie drewno które chodzi niewyspane od 12 roku życia? Co jak co, ale jego rola jest jak na razie najlepsza w całym drugim sezonie... masz jakieś info jak wyglądał gdy miał 12 lat ? ok może być jak miał 14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 masz jakieś info jak wyglądał gdy miał 12 lat ? ok może być jak miał 14. nie jest tajemnica, że od 12 roku życia cierpi na chroniczną bezsenność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Czy tylko ja mam wrażenie, że suitsy przejęli scenarzystów od mody na sukces? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Czy tylko ja mam wrażenie, że suitsy przejęli scenarzystów od mody na sukces? Mocno prawdopodobne. Obejrzałem pierwszy odcinek sezonu i był tak c***owy, że w ogóle zapomniałem obejrzeć następne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 to zawsze była moda na sukces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 to zawsze była moda na sukces Niee, zaczynali jako House. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Niee, zaczynali jako House. Chyba Doogie Howser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Chyba Doogie Howser Nie widziałem, mi się kojarzyli z Housem, ale teraz to naprawdę posrana telenowela. Szczególnie pieprzony trójkąt Donna-Litt-Specter. Nowy badass Sofolt jest równie groźny i straszny co lala i po.Tylko to czarnuszy czołg jest fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Nie widziałem, mi się kojarzyli z Housem, ale teraz to naprawdę posrana telenowela. Szczególnie pieprzony trójkąt Donna-Litt-Specter. Nowy badass Sofolt jest równie groźny i straszny co lala i po.Tylko to czarnuszy czołg jest fajny. Doogie howser klasyk dziecinstwa A powaznie to pierwsze kilka odcinkow suits bylo spoko ale w przeciwienstwie do house'a ten monotematyczy schemat szybko mi sie przejadl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Łyknąłem w ciągu ostatniego ok. miesiąca wszystkie serie The OZ Jak nie przepadam za kwadratowym obrazem i w ogóle obrazami z lat 90, takt tutaj szybko mi przestało to przeszkadzac. Początkowo wkurwiał mnie murzyn z Losta, który gadał coś ciągle na wózku, ale po paru odcinkach / może nawet sezonie i to nabrał sensu i barw, aż przekształciło się w momentami bardzo mocny element serialu. Serial czasami śmieszny, czasami smutny, obrzydliwy, ale wydaje się, że mocno prawdziwy Generalnie ostatnie odcinki z Cirylem zniszczyły mi beret, w tym, jak Ryan wkręcał go, że idzie na koleją terapię elektrowstrzasami wręcz miałem łzy w oczach, co właściwie mi się nie zdarza. Szkoda, że w ostatnim odcinku tak skrócili ten temat, bo naprawdę było to mocne... Uważam, że troche 'przegonili' ostatni odcinek - za dużo próbowali zamknąć tematów, które ciągnęły się latami w jednym - fakt, troche dłuższym odcinku. Generalnie jak ktoś w sezonie ogórkowym szuka czegoś nowego to polecam zdecydowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Pewnie temat był poruszany, ale nie wszyscy czytają każdy post - drugi sezon True Detective robi robotę. Polecam z czystym sumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Pewnie temat był poruszany, ale nie wszyscy czytają każdy post - drugi sezon True Detective robi robotę. Polecam z czystym sumieniem. Jednak pierwszego nie przebija. Nie spodziewałem się, że to zrobi, ale jednak jest trochę niedosyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Madafaka 7 odcinek Od 3 sztuk to nowy poziom jest. Inny niż jedynka. fajny, przejmujący i klimatyczny Bójta się wójta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Właśnie - kompletnie odmienny od pierwszego, także jakiekolwiek porównania według mnie są nie na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 I zakończenie odcinka wkurwiające. Chociaż po takim rozegraniu to po ostatnim odcinku czuję max 2 osoby będą mogły śpiewać rytmy Glorii Gaynor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Łyknąłem w ciągu ostatniego ok. miesiąca wszystkie serie The OZ Jak nie przepadam za kwadratowym obrazem i w ogóle obrazami z lat 90, takt tutaj szybko mi przestało to przeszkadzac. Początkowo wkurwiał mnie murzyn z Losta, który gadał coś ciągle na wózku, ale po paru odcinkach / może nawet sezonie i to nabrał sensu i barw, aż przekształciło się w momentami bardzo mocny element serialu. Serial czasami śmieszny, czasami smutny, obrzydliwy, ale wydaje się, że mocno prawdziwy Generalnie ostatnie odcinki z Cirylem zniszczyły mi beret, w tym, jak Ryan wkręcał go, że idzie na koleją terapię elektrowstrzasami wręcz miałem łzy w oczach, co właściwie mi się nie zdarza. Szkoda, że w ostatnim odcinku tak skrócili ten temat, bo naprawdę było to mocne... Uważam, że troche 'przegonili' ostatni odcinek - za dużo próbowali zamknąć tematów, które ciągnęły się latami w jednym - fakt, troche dłuższym odcinku. Generalnie jak ktoś w sezonie ogórkowym szuka czegoś nowego to polecam zdecydowanie. Dla mnie the Oz też genialne. Jak się pytałem tutaj ludzi jak oceniają te najgłośniejsze produkcje HBO z tamtych lat to mnie trochę zdziwił fakt, że Six Feet Under i The Oz dostały tak mało miłości.Wg mnie obydwa są genialne i wpisują się na krótką listę seriali, które wyszły tematyką i przekazem poza małe ramy telewizora. Co do przemów Augustusa - ja je cholernie lubiłem - raz za treść , a dwa za scenerię. Wiedzieli jak robić klimat, tą klatką i tłem. Choć całe więzienie je miało. Ale jak dla mnie największa moc tych szpeców od the Wire/Oz/Sporanos/6funder/deadwood to jest umiejętność stworzenia nietuzinkowych postaci - niejednoznacznych, trudnych, charakterystycznych, których po prostu chce się zobaczyć w następnym odcniku.* *choć to czasem niemożliwe bo właściwie we wszystkich tych serialach trup ściele się gęsto Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 OZ ma tylko taki minus, że ostatnie 2 sezony są trochę gorsze, a zwłaszcza ten ostatni. Za dużo zaczęli kombinować w pewnym momencie To co mi się nie podobało, to np śmierć Saida, przedłużenie życia Cyrila(za 1 razem jak szedł na egzekucję, to się prawie popłakałem, a za drugim efekt uleciał) czy drune pigułki starości czy co to było . Ale poza tym serial jest oczywiście świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 OZ Cloud - dlatego pisałem, że przegonili ostatni odcinek - odcinek z pierwszym posłaniem na egzekucje był mega mocny, a w ostatnim odcinku po prostu zabrakło czasu, żeby to znowu porządnie nakręcić i wprowadzić widza ponownie w emocje bohaterów. Z Saidem temat był taki, że chyba koleś chciał szybko spitalać z serialu, bo wzięli jakiegos przypadkowego Idzika i ni z gruchy czy pietruchy go zajebali. Kropka. Motyw Idzika słaby, choc gdyby go pociągneli i rozwineli moglo byc dobrze. Dla mnie świetny był motyw z postacią Beechera - koleś, z którym miał się utożsamiać przeciętny widz - jedziesz samochodem, zabijasz w wypadku dziecko, idziesz do paki i już pierwszej nocy chce cię ktoś wydymać w dupsko - co robisz ? próbujesz walczyć i prawdopodobnie giniesz, czy dajesz dupy? Niektore wątki ciągnely sie za długo, ale generalnie większosc postaci zobaczylismy z najpierw z gorszej strony, potem kawałek ludzkiego oblicza. Doby był motyw Alvareza, choć czasami już też troche przeginany. Chyba każdy czuł sympatię do niego , do beechera, do saida, potem do O'Rileyow, świetna postac bushmalisa, augustusa hilla, czy rebodow, rewelacyjny od początku do konca Schillinger - choc bardziej jako aktor, bo jako postać chyba każdy zyczył mu smierci. Adebisi też kozak kreacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 ja w sumie lubilem szilingera, przypominal mi mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 czemu true detective tak standetnial ? ojp - mega slabe teksty, scenki typu - nie jestes zlym czlowiekiem, zapchaj sceny, fabula prosta , nakurwiaja w scenach nazwiskami i mimo iz to jest 7 odcinek nie 50 to nie kumam o kim mowa i jaki w tym ciag mysleniowy, podobal mi sie odcinek w stylu LA noir, ale ci aktorzy jakby sie nie nadawali do tych scen, Woody i Hiv to wygladali jak madafakaz a ci sie posrywaja przy pierwszej lepszej konfrontacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi