Gregorius Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Ale wiesz że to co piszesz to nie logika a interpretacja. Trzymając się literalnie zasad logiki i regulaminu to moj pick spełniał je w 100%. Tylko jak mówię to jest zabawa. Zmienię mu lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Ja też tak zrozumiałem, że Polakiem trzeba być w danym sezonie, ale gdyby było inaczej to dla mnie nawet na rękę by było, ponieważ Harris ma obecnie obywatelstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 I Noteć tez i Noteć tez, przyjacielem Anwilu jest ! Austin kot, kiedyś 50 rzucił w hali mistrzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, LAF napisał(a): @rw30 od momentu wprowadzenia przepisu o Polaku poziom polskiej ligi drastycznie spada, ale nie ma co się dziwić , że jak trzeba wybulić na Michalaków / Zyskowskich to później brakuje na motherfuckerow nie wiem czemu jestem tu otagowany. Ale skoro już jestem to się wypowiem: koniec końców to nie jest zły przepis (choć dokładnie go nie znam, jeden polak musi cały czas być na boisku czy jakoś inaczej?) Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Plus 7 w skladzie. Ale akurat ja nie mam z tym duzego problemu, taki Zyskowski robi roznice wszedzie gdzie gra, lacznie z reprezentacja wiec niech sie ceni. Wiekszy mam problem z przeplacaniem slabych grajkow zza granicy albo sprowadzaniem jakis Bosticow polamanych post prime i placenie im jeszcze wiekszego hajsu niz Polakom. Sa o wiele gorsi kandydaci do przeplacenia niz Zyskowski czy Michalak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Najśmieszniejsze jest to ten przepis wprowadziła ta sama ekipa, która zdjęła przepis o dwóch PL na parkiecie argumentując to tym, że nie przyniósł on żadnych korzyści kadrze, zastopował rózwój rodzimych graczy oraz spowodował wzrost ich płac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Pepis pieknie odkopal Damirka. Z takich grajkow, absolutnie nie nadajacych sie do ATF, ale ze skrzydlowych ktorzy robia wszystko, nie widac tego w statystykach, ale ogladanie ich to czysta przyjemnosc wlasnie jak Damir, to fajny byl tez Stipe Modric. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) @LAF musisz mieć trochę zawodników rodzimych, bo to oni na lata wiążą się z klubami, oni coś tam chcą podziałać dla community (bo wiedzą, że mogą zostać tam na całe życie, więc z różnych powodów może im się to opłacać). NAjemnicy z zagranicy, czy z USA czy z Europy to z reguły tylko gra w kosza i wyrywanie najlepszych lasek w klubach (jak już tu przedyskutowaliśmy), a za rok spora szansa na robienie tego samego tylko już w innym mieście. a że tenprzepis ma swoje złe strony też - trudno, zwyczajnie jest to tzw mniejsze zło. Hiszpanie, Włosi czy Francuzi nie muszą tego robić, bo majo wielu swoich dobrych zawodników. Ale przypuszczam, że jakakolwiek sensowna liga postawiona w sytuacji podobnej jak PLK (czyli że możliwe jest, że nie ma żadnego miejscowego na parkiecie / jest ich mało w składzie) wprowadza podobny przepis. Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 17 minut temu, LAF napisał(a): Od kiedy ten przepis funkcjonuje ( chyba 06/07) to jedyny gracz, który jest zżyty z community to Kamil Łączyński. To nie jest prawda, taki Koszarek chociażby grał z 6 lat w ZG, wielu graczy grało w swoich klubach wiele sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 2 minuty temu, LAF napisał(a): OK czyli dwóch graczy na tyle sezonów , troszkę mało. Hrycaniuk, Dylewicz, Diduszko, Cel, a to tylko z głowy myśląc 30s. Tego jest o wiele więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 35 minut temu, LAF napisał(a): Jak dla mnie nie ma żadnego sensownego argumentu dla tego przepisu. jest kilka, ale jeszcze nie upadłem tak na głowę żeby Cię próbować do czegoś przekonywać, bo w razie czego Ty się uprzesz że 2+2 = 5 i po rozmowie 2 minuty temu, Reikai napisał(a): Hrycaniuk, Dylewicz, Diduszko, Cel, a to tylko z głowy myśląc 30s. Tego jest o wiele więcej. ciekawe, że (chyba?) wszyscy wymienieni grali w lub ocierali się o reprę. Może da to @LAFowi do myślenia, może nie, nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Reikai napisał(a): Hrycaniuk, Dylewicz, Diduszko, Cel, a to tylko z głowy myśląc 30s. Tego jest o wiele więcej. To trochę średnie przykłady, bo poza Celem każdy z nich zadebiutował w PLK zanim pojawił się przepis, więc czy oni są jego beneficjentami? Nie powiedziałbym. Generalnie to co napisałem poprzednio, sam PZKosz stwierdził, że przepis okazał się nieefektywny oraz nie spełnił swoich pierwotnych założeń, dlatego nie rozumiem dlaczego po trzech latach nagle zmienili zdanie i wprowadzili go ponownie choć w lekko zmienionej formie a także dodali do tego przepis o młodzieżowcu w pierwszej lidze (teraz też i w niższych), który też widać przynosi odwrotne skutki do zamierzonych: https://super-basket.pl/mlodziezowiec-w-1-lidze-minuty-sa-ale-jakosc-spada/ Plus taki, że przy okazji pozwolili wreszcie na obcokrajowca w 1LM. Dlatego wg mnie wszelkie tego typu regulacje nie tworzą niczego dobrego. Tak na dobrą sprawę jedynie dwóch graczy bym potrafił wymienić, którzy jakoś zyskali na tym przepisie a byłby to Kulig oraz Dłoniak, choć ten pierwszy i tak podejrzewam by się przebił ale być może nie zrobiłby takiego postępu. Reszta to natomiast wydłużanie karier takim graczom jak Białek, Sroka czy Stelmach co prime mieli za sobą ale lecieli na tym, że mają paszport. 3 godziny temu, Reikai napisał(a): To nie jest prawda, taki Koszarek chociażby grał z 6 lat w ZG, wielu graczy grało w swoich klubach wiele sezonów. I do dzisiaj nie dostał pieniędzy. Zastal kusił zawodników kasą, której nie mieli. Nie na darmo istnieje powiedzenie "nikt ci tyle nie da ile JJ obieca". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Pepis21 napisał(a): To trochę średnie przykłady, bo poza Celem każdy z nich zadebiutował w PLK zanim pojawił się przepis, więc czy oni są jego beneficjentami? Nie powiedziałbym. Generalnie to co napisałem poprzednio, sam PZKosz stwierdził, że przepis okazał się nieefektywny oraz nie spełnił swoich pierwotnych założeń, dlatego nie rozumiem dlaczego po trzech latach nagle zmienili zdanie i wprowadzili go ponownie choć w lekko zmienionej formie a także dodali do tego przepis o młodzieżowcu w pierwszej lidze (teraz też i w niższych), który też widać przynosi odwrotne skutki do zamierzonych: https://super-basket.pl/mlodziezowiec-w-1-lidze-minuty-sa-ale-jakosc-spada/ Plus taki, że przy okazji pozwolili wreszcie na obcokrajowca w 1LM. Dlatego wg mnie wszelkie tego typu regulacje nie tworzą niczego dobrego. Tak na dobrą sprawę jedynie dwóch graczy bym potrafił wymienić, którzy jakoś zyskali na tym przepisie a byłby to Kulig oraz Dłoniak, choć ten pierwszy i tak podejrzewam by się przebił ale być może nie zrobiłby takiego postępu. Reszta to natomiast wydłużanie karier takim graczom jak Białek, Sroka czy Stelmach co prime mieli za sobą ale lecieli na tym, że mają paszport. I do dzisiaj nie dostał pieniędzy. Zastal kusił zawodników kasą, której nie mieli. Nie na darmo istnieje powiedzenie "nikt ci tyle nie da ile JJ obieca". My rozmawialiśmy bardziej o graczach, którzy sporo grali w jednym klubie tworząc komjunity. Czy cos zyskali na przepisie to inna kwestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @Reikai zaktualizujesz sklady? 15 godzin temu, Pepis21 napisał(a): Sek Henry 12/13 @blackmagic ciekawy wybor. choc chudney grey wydawal mi sie lepszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) MVP ligi nie jestem w stanie wziąć Koszarka i przy moich graczach zbyt holuje piłkę Szubarga jest mniej first pass niż Mazurczak dlatego lepiej mi pasował do koncepcji zespołu Mazurczak bardziej mi się fituje 1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a): on jest lepszy od szubargi i koszarka? pytam, bo nie znam goscia zpoza nawiska Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 18 minut temu, człowiek...morza napisał(a): @Reikai zaktualizujesz sklady? ciekawy wybor. choc chudney grey wydawal mi sie lepszym Yup, ale zaaktulizuj lata swoich grajkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Koelner napisał(a): MVP ligi nie jestem w stanie wziąć Koszarka i przy moich graczach zbyt holuje piłkę Szubarga jest mniej first pass niż Mazurczak dlatego lepiej mi pasował do koncepcji zespołu Mazurczak bardziej mi się fituje czaje. no mi z kolei szubi lepiej od koszarka fitowal ze wzgledu na obrone 1 minutę temu, Koelner napisał(a): MVP ligi to wiem. tylko pytanie czy jest az tak dobry czy liga tak słaba? xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Wloclawski KCP nawet tak samo sie skladal do rzutu. Idealny 3&D do moich ballhogow na obwodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 14 minut temu, Reikai napisał(a): Yup, ale zaaktulizuj lata swoich grajkow slanina 06/07 jagodnik 03/04 Szubarga 12/13 Kelati 07/08 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @Reikai zaktualizowałem Miglinieksa 24 minuty temu, człowiek...morza napisał(a): to wiem. tylko pytanie czy jest az tak dobry czy liga tak słaba? xd nasza liga była, jest i będzie najlepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi