P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, fluber napisał(a): Mój ulubiony film sci-fi atlas chmur nie został wybrany:/ i słusznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, fluber napisał(a): Mój ulubiony film sci-fi atlas chmur nie został wybrany:/ Trzeba było grać, a nie płakać. Oglądałbyś filmy, a nie nolajfował w dyskusjach z Pablem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Masz pierwszy - Czas Apokalipsy to film wojenny, klasyk, którego nie widziałem i eposem nie jest. Więc o żadnym dublowaniu mowy nie może być Oczywiście, że jest. Cytat Apocalypse Now is a 1979 American epic war film produced and directed by Francis Ford Coppola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 1 minutę temu, BMF napisał(a): Oczywiście, że jest. Zostawmy to na dyskusję potem, na razie mamy wojenny i epos oddzielnie 12 Gniewnych ludzi jeden z najlepszych filmów jakie widziałem, obejrzałem go i następnie od razu obejrzałem znowu. Gdyby nie to, że uważałem SW i Rocky za mocniejsze w swojej kategorii, to bym pewnie go wziął też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) 11 minut temu, P_M napisał(a): Oglądaniu horrorów mówię stanowcze nie, nie cierpię tego gatunku, łykam wszystkie jumpscary jak młody pelikan, mimo, że wiem że nadchodzą z kilometra, to nie mogę przewalczyć reakcji organizmu xD w kategorii thriller/horror wiekszosc i tak bralaby thrillery pewnie to fantastyki / sci fi juz nie bedzie? w sensie moge napisac oburzony czemu nikt nie picknal termimatora (i 1 i 2 duzo lepsze od takiego matrixa czy nudnosei) albo czegos z lotr (lotr > sw) Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, julekstep napisał(a): w kategorii thriller/horror wiekszosc i tak bralaby thrillery pewnie A thrillery w sumie to dla mnie takie kiepskie określenie, bo generalnie thriller to zawsze jakiś inny gatunek tylko z dodatkową łatką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 7 minut temu, RappaR napisał(a): 12 Gniewnych ludzi jeden z najlepszych filmów jakie widziałem, obejrzałem go i następnie od razu obejrzałem znowu. To najmądrzejsze twoje słowa odkąd wróciłeś na forum po banie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) Zdecydowana większość historycznych spełnia definicję epiców, bo jak masz kasę - a Amerykanie mają - to sobie walniesz scenę jak atak helikopterów w I części Czasu Apokalipsy, dlatego to się dubluje. Wprawdzie Coppola chyba mocno inspirował się z tym semi-odwołaniem do Jądra Ciemności innym historycznym tym-razem-nie-epikiem, który uwielbiam, ale i tak nr 1 tej kategorii IMHO. Ogladnijcie wersje rozszerzona btw Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez BMF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 2 minuty temu, julekstep napisał(a): to fantastyki / sci fi juz nie bedzie? nope, tylko tylu uczestników to mało picków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Czemu w fantastyce poszło samo sci-fi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, BMF napisał(a): Zdecydowana większość historycznych spełnia definicję epiców, bo jak masz kasę - a Amerykanie mają - to sobie walniesz scenę jak atak helikopterów w I części Czasu Apokalipsy, dlatego to się dubluje. Wprawdzie Coppola chyba mocno inspirował się z tym semi-odwołaniem do Jądra Ciemności innym historycznym tym-razem-nie-epikiem, który uwielbiam, ale i tak nr 1 tej kategorii IMHO. Zobaczymy po reszcze picków, dla mnie to co najwyżej nachodzące się na siebie czasem kategorie, jak western i film akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): A thrillery w sumie to dla mnie takie kiepskie określenie, bo generalnie thriller to zawsze jakiś inny gatunek tylko z dodatkową łatką no tak na srednio mam 2 na mysli jako topka i obu raczej sie nie wpakuje do innej kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 3 minuty temu, julekstep napisał(a): w sensie moge napisac oburzony czemu nikt nie picknal termimatora (i 1 i 2 duzo lepsze od takiego matrixa czy nudnosei) albo czegos z lotr (lotr > sw) Nie Nie pisz i nie graj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, Braveheart22 napisał(a): Czemu w fantastyce poszło samo sci-fi? no bo w sumie z fantastyki nie sci fi to tylko lotr sie nadaje imho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, julekstep napisał(a): no bo w sumie z fantastyki nie sci fi to tylko lotr sie nadaje imho Nie tylko i nie spojleruj do końca zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Ej, ale pierdolcie się z tymi spoilerami, taki Terminator może luźno iść w filmie akcji (taki był mój plan ;]]]). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, Braveheart22 napisał(a): Czemu w fantastyce poszło samo sci-fi? Bo np Tolkienowska trylogia Jacksona, jako pojedyncze filmy średnio się tu wpisuje w format. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, julekstep napisał(a): no bo w sumie z fantastyki nie sci fi to tylko lotr sie nadaje imho to głównie miałem na myśli Teraz, P_M napisał(a): Bo np Tolkienowska trylogia Jacksona, jako pojedyncze filmy średnio się tu wpisuje w format. Niby czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, P_M napisał(a): Bo np Tolkienowska trylogia Jacksona, jako pojedyncze filmy średnio się tu wpisuje w format. To co powiesz o moim picku? Też wziąłem część trylogii. Nie jedna jeszcze pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Teraz, P_M napisał(a): Bo np Tolkienowska trylogia Jacksona, jako pojedyncze filmy średnio się tu wpisuje w format. 2 dwieze > imperium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi