MMM2121 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Śmiesznie bo z ja z kolei najbardziej się obawiałem właśnie, ze będę musiał wybrać Avdije. w tym roku opinie o zawodnikach są chyba dość spolaryzowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) 11 minut temu, Tecu napisał: Avdije i Wisemana mam sporo niżej, ale przypominam, że wybrałem J. Jacksona z 3ką, więc nie roszczę sobie funkcji eksperta, choć wiele godzin spędziłem na "scoutingu" i bardzo to polubiłem Obejrzalem prawie kazdy mecz Josh Jacksona z tamtego okresu w Kansas i dla mnie to on byl sure thing all star za kilka lat. W nowoczesnym systemie Selfa gral topowa team D(jako freshman)byl bardzo dobry on ball, w ataku swietnie czytal obrone i rozbijal strefe z high post, jako stacjonarny shooter byl ok, mechanika byla do poprawy, ale to nie byl non shooter. W zasadzie to byla jedyna obawa przed draftem. Druga byly kwestie charakteru, intangibles, ktory jak widac okazaly sie kluczowe Uwazam, ze reakce na temat tego jak draft jest slaby sa przesadzone. Poza tym prospecty mialy 10 miesieczny okres przygotowan do draftu, co zmienia wiele w zakresie rozwoju. Jesli ktos ten czas wykorzystal to pewnie zaskoczy juz od poczatku sezonu Edytowane 9 Listopada 2020 przez tangiers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Ja też byłem na bandwagonie Jacksona, i drugiego juniora z tego draftu, Smitha. Dobrze, że nie miałem okazji ich wybrać. Dzięki temu mogłem się uczyć na cudzych, zamiast na własnych błędach Bulls postawili na lepszego Balla. Z piątką moim zdaniem wart ryzyka. Edytowane 9 Listopada 2020 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 8 minut temu, january napisał: No z Edwardsem w tym drafcie to jest tak, że płaczesz, bierzesz go i się modlisz Z Wisemanem jest tak samo. Dla mnie to było spore ryzyko a ten Hayes wydaje się być pewniejszym. Nie oczekuję że zostanie superstarem ale fajnie by było W sumie to mnie dziwi że ktoś nie wziął pewnego wysokiego, którego długo miałem jako #2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 2 minuty temu, kolader napisał: Z Wisemanem jest tak samo. Dla mnie to było spore ryzyko a ten Hayes wydaje się być pewniejszym. Nie oczekuję że zostanie superstarem ale fajnie by było W sumie to mnie dziwi że ktoś nie wziął pewnego wysokiego, którego długo miałem jako #2 Jeśli myślę o kim myślisz to miałem go jako opcję zapasową gdyby Deni poleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Teraz, ozzy110 napisał: Jeśli myślę o kim myślisz to miałem go jako opcję zapasową gdyby Deni poleciał U mnie ostatecznie to Deni go właśnie wyprzedził ale i tak mam go wysoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Tak jak @tangiers napisał, niektórych rzeczy nie przewidzimy, a niektóre są losowe. Nie chodziło mi o to, że popełniłem błąd, bardziej mi chodziło, że nawet jak mamy pewność, że będzie super, to tak wcale być nie musi, czyli trochę pokory w byciu "ekspertem" jest zawsze wskazane. Zwłaszcza w naszym amatorskim mocno wydaniu A mój zdecydowany błąd i lepszy przykład to Khyrii Thomas, w którym się zakochałem i był moim autorskim pickiem na przekór ekspertom, jak wyszło to każdy wie Pocieszam się, że ostatni draft już mi wyszedł lepiej niż poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Hayes jest nr 1 na moim big boardzie. Jakby trafil do jakiejs Alabamy to by trzaskal boxscorowe staty i ludzie by sie nim bardziej jarali. On w najgorszym przypadku bedzie dobrym starterem co w sytuacji takich Nets jest swietna opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Hayes bardzo fajny pick, mój ulubiony gracz tego draftu. Edwards ma pewnie większy potencjał, ale jakby mi się udało zrobić trade down to chciałbym właśnie jego (i okazałoby się, że nie miałbym na niego szans). Jakby Hayes grał w US, to byłby dużo wyżej w mockach z reala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 W sumie mi się przyfarciło chyba bo dostałem gracza, za którego pewnie chciałbym zapłacić, gdyby ktoś inny go wybrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Okongwu > Wiseman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 1 minutę temu, Tecu napisał: Tak jak @tangiers napisał, niektórych rzeczy nie przewidzimy, a niektóre są losowe. Nie chodziło mi o to, że popełniłem błąd, bardziej mi chodziło, że nawet jak mamy pewność, że będzie super, to tak wcale być nie musi, czyli trochę pokory w byciu "ekspertem" jest zawsze wskazane. Zwłaszcza w naszym amatorskim mocno wydaniu A mój zdecydowany błąd i lepszy przykład to Khyrii Thomas, w którym się zakochałem i był moim autorskim pickiem na przekór ekspertom, jak wyszło to każdy wie Pocieszam się, że ostatni draft już mi wyszedł lepiej niż poprawnie Jeśli w rl NBA, gdzie nad obserwowaniem graczy działa sztab ludzi, mających praktycznie nieograniczone możliwości w scoutingu, dochodzi do okropnych draftowych pomyłek to w naszym przypadku, gdzie te możliwości śledzenia graczy są bardzo ograniczone, pomylić się to nie wstyd. Coś może nam się w danym graczu spodobać, coś możemy na filmikach wyjątkowego dostrzec, ale tak czy siak trzeba liczyć na łut szczęścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Poszedł już 1,3,4 z mojego big board. 3 fajne picki, 2 takie co do których mam wątpliwości, ale do odważnych świat należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 2 minuty temu, MMM2121 napisał: W sumie mi się przyfarciło chyba bo dostałem gracza, za którego pewnie chciałbym zapłacić, gdyby ktoś inny go wybrał Moje top2, szkoda że mi go gwizdnąłeś sprzed nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Edwards w spacingu NBA powinien z miejsca robic 20 ppg, ma dobry koziol, motor, jest silny i swietnie wykancza pod koszem( cos kolo 70% at rim w slabym programie w najmocniejszej konferencji). Jakby trafil do Auburn Pearla( miakby zawsze obok siebie 2 niskich guardow z 3ka) zamiast Georgi to by mu zakazali rzucac mid range jumperki i % mialby lepsze. Mechanika cudowna nie jest, ale uwazam ze shot makerem powinien byc dobrym. Bardzo latwo kreuje sobie miejsce do rzutu. Na minus to zachowanie na boisku. Jak ktos go obejrzy week2week to jezyk ciala jest fatalny. Potrafil opieprzac teammates po ich udanej akcji, gdzie nie dostal pilki(a zepol jeszcze mial mega run!), troch stat paderowal i gamblowal srogo w obronie. Slabo tez wygladal w 2 polowach. Selekcja rzutowa do poprawy, troche sie spalal pod presja publiku, zlej decyzji sedziego. Mental stuff to duza niewiadomo. Balbym sie go brac z 1ka Okongwu to moj ulubiony pick. Mialem go z 2ka. Na jego temat wysmarze pozniej dluzszego posta. Jakby sezon trwal dluzej to pewnie bylby wyzej. Rozwijal sie z meczu na mecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Ja na gore draftu az tak bardzo nie patrzylem, bo nie mam tam swojego picku, Denver tez nie wybiera wysoko, ale Avdija to u mnie #1, wiec gratuluję @ozzy110 i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Prawda, raczej nie boję się o skillset Edwardsa: powinien mieć normalny progres rzutowy i dojść do co najmniej solidnego poziomu z jego mechaniką, a kombinacja handles, atletyzmu i zarysów playmakingu jest bardzo okej. Jego IQ to inna sprawa, bo to co wygaduje mniej więcej koresponduje z tym, co robi na parkiecie od czasu do czasu. :] Na szczęście wiele wskazuje na to, że trafi (przynajmniej na starcie sezonu) do zespołu gdzie na początku będzie mniej lub bardziej rolesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 5 minut temu, Lucas napisał: Ja na gore draftu az tak bardzo nie patrzylem, bo nie mam tam swojego picku, Denver tez nie wybiera wysoko, ale Avdija to u mnie #1, wiec gratuluję @ozzy110 i powodzenia Avdija jest tricky, bardzo dobrze wygladal po tej przerwie covidowej w krajowej lidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 3 minuty temu, BMF napisał: Na szczęście wiele wskazuje na to, że trafi (przynajmniej na starcie sezonu) do zespołu gdzie na początku będzie mniej lub bardziej rolesem. Ja z kolei o to właśnie bym się martwił z jego nastawieniem. Albo mu wrzucą do głowy pokorę i ciężką pracę, albo będzie się dąsał. Wybrał Georgie pewnie dlatego, ze chciał być gwiazdą. A z niego roles to raczej nie wyrośnie. Ale sufit ma wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 MMM mi zebrał Okongwu sprzed nosa, więc wziąłem swoje 2nd best. Trochę będzie niedosyt, że mi zabrakło jednego picku do Okongwu, bo tak jak wspominałem, to moje luźno top 2 draftu Haliburton raczej bezpieczny pick na 6th-mana na lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi