RappaR Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Godzinę temu, julekstep napisał: da się obronić spokojnie wybór McHale'a tutaj tylko tutaj wychodzi stara prawda atf'ów -> wybory oceniane są w dużej mierze przez pryzmat wybierającego jakby go wybrał przysłowiowy lorak czy BMF i pomachał wybranymi cyferkami to by tu większość cmokała nad nim tbh Problem z tym, że oni machali już dawno cyferkami dlaczego McHale jest c***owy(jak na to, o czym mówimy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Teraz, julekstep napisał: Pamiętaj, że piszesz o serii gdzie po stronie NYK gra koleś wybrany (dokładnie z tego roku) z 19 numerkiem w tym drafcie. Nie będę dziś na pewno tego lukał (1 stary mecz na dzień styknie w zupełności) -> ale McHale krył Ewinga częściej niż 'sporadycznie'? W samych cyferkach Kevin wygląda świetnie (22 pts na świetnej skuteczności) nie będę się wpychac (winko, winko), ale obejrzałem serię Celtics - Knicks... i BMF uciekł, kiedy zapytałem go - czy uważasz, że McHale był złym obrońcą McHale to był profesor. brak szacunku dla tego gracza uważam za największą wadę tego forum... WTf?! archaiczny to jest ten wasz Embiid z ruchami jak pizda i rzutami jak pizda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) 14 minut temu, RappaR napisał: McHale to najbardziej archaiczny gracz w tym drafcie akurat, po c*** patrzeć na czysty boxscore? bo już dziś obejrzałem jeden mecz z tamtych czasów i jeszcze mi się oczy nie wyleczyły 12 minut temu, RappaR napisał: Problem z tym, że oni machali już dawno cyferkami dlaczego McHale jest c***owy(jak na to, o czym mówimy) cyferkowicze mają tendecję do dobierania cyferek pod tezę no i jak McHale jest zbyt archaiczny jak na 3cią rundę to w sumie Hakeem w 1szej rundzie to kontrowersyjny pick Edytowane 30 Maja 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: bo już dziś obejrzałem jeden mecz z tamtych czasów i jeszcze mi się oczy nie wyleczyły to może obejrzyj dobre mecze, a nie Petrovicia polecam Pacers - Bulls 98' ( a nie jakieś pierdoły) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 2 minuty temu, eF. napisał: to może obejrzyj dobre mecze, a nie Petrovicia polecam Pacers - Bulls 98' ( a nie jakieś pierdoły) to ta seria, gdzie wielki DPOTY MJ krył Mullina bez kolan a za Millerem ganiał Harper? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Teraz, julekstep napisał: to ta seria, gdzie wielki DPOTY MJ krył Mullina bez kolan a za Millerem ganiał Harper? xD Tak. I przez Ciebie przegrałem już ATF, bo James 2k16 to bohater co wyszedł z 3-1, a nadal nikt nie pamięta o takim Irvngu imho pogrążyłeś mnie uwielbiam to cebulactwo nowej ery (nie bije do Ciebie Jul, tylko ogólnie - śmieszy mnie to) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 A na czym to cebulactwo nowej ery polega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 1 minutę temu, Reikai napisał: A na czym to cebulactwo nowej ery polega? pewnie na tym ze ef popil i pisze glupoty od dobrej godziny xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 1 minutę temu, Reikai napisał: A na czym to cebulactwo nowej ery polega? na tym, że ten jest lepszy, bo gra dzisiaj, a tamten gorszy, bo grał wczoraj a nikt nie pomyśli, że tu chodzi o koszykówkę... czemu w kopanej nie ma takich problemów? 1 minutę temu, julekstep napisał: pewnie na tym ze ef popil i pisze glupoty od dobrej godziny xD dobra, dobra! nie marudź, bo pije dalej, a mi tu obrzydzasz moją personę do innych (da się?) hehe ja tylko skromnie uważam, że przesadzacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 13 minut temu, julekstep napisał: pewnie na tym ze ef popil i pisze glupoty od dobrej dekady xD Poprawiłem Jul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 26 minut temu, julekstep napisał: Pamiętaj, że piszesz o serii gdzie po stronie NYK gra koleś wybrany (dokładnie z tego roku) z 19 numerkiem w tym drafcie. Nie będę dziś na pewno tego lukał (1 stary mecz na dzień styknie w zupełności) -> ale McHale krył Ewinga częściej niż 'sporadycznie'? W samych cyferkach Kevin wygląda świetnie (22 pts na świetnej skuteczności) McHale patrząc na cyferki miał bardzo dobry 2 mecz w serii kiedy rzucił 31pkt na 80% skuteczności. Ja oglądnąłem polowe meczu numer 5 który skończył z 17 pkt. McHale nie krył Ewinga w tym fragmencie (Ewing krył jego) . Prędzej powiedziałbym że McHale krył Oakleya albo Kenny Walkera. Ale najczęściej wyglądało to tak że zawodnicy Bostonu zostawiali swobodę na obwodzie i gdy piłka szla bliżej kosza podwajali albo potrajali zawodnika z piłka (najczęściej Ewing). Kevin w pewien sposób łatał obronę dobiegając do wolnego zawodnika (nie koniecznie do tego od którego pomagał). Dla mnie McHale był wielkim zawodnikiem w swoich czasach zarówno w ataku jak i w obronie. Ale jego umiejętności i atletyzm (z 1990) powodują że w ATF dla mnie jest niegrywalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 3 minuty temu, Qcin_69 napisał: Poprawiłem Jul ej! ej! ej! (napijemy się w końcu, wierze) a tak swoją drogą, fajno że jesteś - łap pytanie Giannis czy Embiid? najlepsze jest to, że płynnie pisze, wiecie ocb -ogarniam to, a jestem trochę wcięty... to moja zaleta (jestem takim KORVEREM w moim teamie - cicho siedzi, pisze swoje, ale jak trzeba to JEB)... pisze o tym, bo np, Qcin po pijaku szarżuje, tzn ja nie jestem najebany, ale swoje wypiłem... co chce powiedzieć to, to że mam styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 To kto wybiera następny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) 11 minut temu, Gregorius napisał: Dla mnie McHale był wielkim zawodnikiem w swoich czasach zarówno w ataku jak i w obronie. Ale jego umiejętności i atletyzm (z 1990) powodują że w ATF dla mnie jest niegrywalny. No i dochodzimy do tego momentu, gdzie należy stwierdzić że po głębszej analizie to 95% grajków z tamtych lat jest niegrywalna z dzisiejszej perspektywy McHale to historycznie wybitny ofensywnie grajek (on w PO kręcił lepsze TSy niż Curry nie rzucając trójek....) i tu trzeba robić oczywiste adjustments (jak przy 95% grajków z tamtej ery). Edytowane 30 Maja 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Teraz, julekstep napisał: No i dochodzimy do tego momentu, gdzie należy stwierdzić że po głębszej analizie to 95% grajków z tamtych lat jest niegrywalna z dzisiejszej perspektywy McHale to w skali ligi wybitny ofensywnie grajek (on w PO kręcił lepsze TSy niż Curry nie rzucając trójek....) i tu trzeba robić oczywiste adjustments (jak przy 95% grajków z tamtej ery). Troche prawda, w sumie jak tak patrzę to przed 00’ tylko Stockton, Eddie Jones, Larry Bird, Chris Mullin i XXX się nadawali do dzisiejszej koszykówki- nie wiem czy to 5% ale pewnie niewiele mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Teraz, julekstep napisał: No i dochodzimy do tego momentu, gdzie należy stwierdzić że po głębszej analizie to 95% grajków z tamtych lat jest niegrywalna z dzisiejszej perspektywy McHale to w skali ligi wybitny ofensywnie grajek (on w PO kręcił lepsze TSy niż Curry nie rzucając trójek....) i tu trzeba robić oczywiste adjustments (jak przy 95% grajków z tamtej ery). Wiem do czego zmierzasz i masz racje. I ja też robię jakieś adjustments dla starszych graczy. Tylko są gracze gdzie można to sobie łatwo wyobrazić i tacy gdzie jest zdecydowanie trudniej. Mchale jest tym drugim przypadkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Teraz, Gregorius napisał: Wiem do czego zmierzasz i masz racje. I ja też robię jakieś adjustments dla starszych graczy. Tylko są gracze gdzie można to sobie łatwo wyobrazić i tacy gdzie jest zdecydowanie trudniej. Mchale jest tym drugim przypadkiem. A Olajuwon (ofc mówię tylko o O, bo zakładam że w D można luźno przyjąć, że Dream to ~GOAT lvl a McHale jest b.dobry)? Jak dla mnie to jedynym problemem McHale'a w tej zabawie będzie 218 cm zagubionego Mutombo stojące obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 2 minuty temu, Qcin_69 napisał: Troche prawda, w sumie jak tak patrzę to przed 00’ tylko Stockton, Eddie Jones, Larry Bird, Chris Mullin i XXX się nadawali do dzisiejszej koszykówki- nie wiem czy to 5% ale pewnie niewiele mniej Nie zgadzam się z tym. Myślę że zdecydowana większość graczy z okresu który wybieramy dalej była była tak samo dobra . Jak Andre Miller był dobrym rozgrywającym to tym bardziej dobrym byłby np Payton. Tylko zawodników ze starych czasów trzeba by inaczej obudowywać niż w ich czasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Teraz, Gregorius napisał: Nie zgadzam się z tym. Myślę że zdecydowana większość graczy z okresu który wybieramy dalej była była tak samo dobra . Jak Andre Miller był dobrym rozgrywającym to tym bardziej dobrym byłby np Payton. Tylko zawodników ze starych czasów trzeba by inaczej obudowywać niż w ich czasach. To był zart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 2 minuty temu, Qcin_69 napisał: To był zart Sorry . Przez parę osób nie wiem już kto co pisze serio a kto zartuje;) 4 minuty temu, julekstep napisał: A Olajuwon (ofc mówię tylko o O, bo zakładam że w D można luźno przyjąć, że Dream to ~GOAT lvl a McHale jest b.dobry)? Jak dla mnie to jedynym problemem McHale'a w tej zabawie będzie 218 cm zagubionego Mutombo stojące obok. Prawdopodobnie straciłby minimalnie swoje znaczenie w ataku. Ale dalej byłby to topowy zawodnik. Ale akurat grupę wielkich i mobilnych środkowych z lat 90 łatwo wyobrazić sobie w nowoczesnej koszykówce. Właściwie to cześć tych zawodników była by jeszcze lepsza niż w swoich czasach jak np Robinson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi