Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

fanów w Staples zraził na chwilę, w następnym meczu już na niego nie buczeli, tylko user january z kraju w Europie Środkowej ma jakiś nieposkromiony żal

jak na moje to mu po prostu scoringu w Lakers brakuje i musi odreagować :tongue:

Nie no - to jest jakaś zorganizowana akcja.

Pierwszy link z brzegu: https://ftw.usatoday.com/2018/11/denver-nuggets-jamal-murray-los-angeles-lakers-trolling-history-video

Są plotki, że Jamal ma konto na e-nba i na boisku odreagowuje zażenowanie tematem Lakers :D

Mimo nieporównywalnie lepszych (coś jak jeden w ciepłym kurwidołku, a drugi na Syberii - o tym w temacie Lakers dość dużo już napisałem) warunków Murraya, grają na podobnym (słabym) poziomie w ofensywie, a BI jest znacznie lepszym obrońcą.

Czyli grając porównywalnie słabo jeden współtworzy ciepły kurwidołek a drugi łagr - to może coś sugerować!

Btw. w czym się objawia ta 'znacznie lepsza' obrona BI? Bo ani w statach tego nie widzę ani w eye-teście tego nie stwierdziłem (a gabinet osobliwości z LA oglądam dość często w tym roku).

Bo Murray już nie jest taką dziurą w D jak rok temu tak btw.

Edytowane przez julekstep

Ingram który jest 395 w RPM czy 373 w PIPM gra lepszy sezon od Murraya bo eyetestowa defensywa mówi że jest super i gra out of position

zresztą Murray musiałby chyba 40%TS robić zeby grać na podobnym poziomie co Ingram w ofensywie

Dosyć smieszna sprawa że w prawie każdym przypadku użytkownik potrafi znaleźć racjonalne argumenty a w przypadku Ingram/Murray to jest argument na zasadzie ''Murray hooy Ingram krul''

Nie twierdzę że RPMY to swietosc ale nie mozna wyglądać tak fatalnie w statach będąc w trzecim sezonie i byc lepszym od wielu graczy (nawet tych w slumpie)

Edytowane przez dapunk20

Gdyby to tak działało to Murray wyglądałby z Ingramem co najmniej porównywalnie bo boxcore robi jeszcze słabszy

Tylko że on samym off-ballem zapewnia w ofensywie dużo że nawet w  slumpie jest po tej stronie dodatni

ze zwyklym on/offem na tej fazie sezonu jest tak że jeden mecz może z polepszania dwóch stron parkietu zmienić na pogarszanie [Derozan przed meczem z Bucks miał on/off jakos plus 6 a po tym -2 heh]

No nie da się poszukać dobrych argumentów na to że Ingram over Murray i chyba nikt inny by tutaj tej opinii nie poparł

Zgadzam się, ale chodzi mi o fakt, iż Ingram poprawia grę LAL po obu stronach parkietu, a wygląda wszędzie w tych rpm fatalnie - coś tu nie halo nieprawdaż ;) ?

:tongue:

w obronie owszem poprawia a w ataku nie byłbym taki pewny, bo on/off ma dodatnie ale jego selekcja rzutowa mi się bardzo nie podoba.

zresztą zobaczymy jak dzisiaj zatrzyma moje ulubione raczysko

Edytowane przez Gość

To, że jakiś gracz będący na + w on/off jest na - w jakiejś zaawansowanej statystyce, to akurat plus dla tej statystyki, bo te wszechobecne tutaj skróty myślowe w stylu ''X jest na + w on/off więc POPRAWIA swój zespół", na które sam się łapałem, to straszny redukcjonizm. 

Także jestem zszokowany, że tracący dużo piłek obwodowy bez rzutu robiący 15PPG na 51%TS wygląda fatalnie w statsach.

Raczej nie, bo Murray też słabo (chociaż lepiej) wygląda w boxscore statsach. Co nie znaczy, że te PIPM i RPM mają jakąś dużą wartość porównawczą, odnosiłem się do czegoś innego.

Murray zacznie trafiać w końcu, te 52% at rim i 30% za 3 to fluke, zobaczymy, czy zacznie trafiać Ingram.

• Eld zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.