Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, evitacre napisał:

No offence ale bez sensu:) Miał 40+ za sezon i zrezygnował z tego dla 50/2? 🙂 gdyby tak chciał ro rozegrać to po prostu brałby 40+ i wszedł na ryneczek po roku, no sory ale kolejny kontrakt za mle to by znalazł ;) 

Szach i mat! - jeden prosty, ale baaardzo celny argument :P 

Godzinę temu, Alonzo napisał:

To trzeba to było Ozziemu napisać na Priv, bo jak w takim tempie będziesz łapał punkty karne, to jak ten Leonard za rok wyzdrowieje, to akurat będziesz miał bana na FA. 

Pisałem ze w Bieszczadach jestem bez zasiegu, luzujcie skoro i tak nie skladam. Tera zobaczyłem oznaczenie mnie 

37 minut temu, człowiek...morza napisał:

Pisałem ze w Bieszczadach jestem bez zasiegu, luzujcie skoro i tak nie skladam. Tera zobaczyłem oznaczenie mnie 

Ty ale to 24/7 siedzisz w górach? Termin fa jest od tygodnia. Wystarczyło wysłać wiadomość jak przedwczoraj czytałeś w forum...

Na razie mam problem z Bamem i Bealem w Houston - coś nie poszło z ofertami za dobrze  czy Holiday nie wybrałby tego Dallas nad OKC, Brooks się u mnie waha a reszta zostaje w macierzystych klubach na chwile obecna. 
Conley wyglada mi jakby był kolejnym graczem na walizkach z Soty…

3 godziny temu, fluber napisał:

Beal nie może dostać ntc, więc ta oferta też nie jest prawidłowa

Ja mu nie dałem NTC. To już Ozzy dopisał. Napisałem, że dostaje Trade kicker i że moim zdaniem nie przysługuje mu NTC, ale gdyby było inaczej to też mu go proponuję. Jestem na wakacjach, a Ozzy jest radnym, więc liczyłem że potwierdzi że mu nie przysługuje:) 

@Eldnie wiem czy tutaj, czy w innym temacie pisałeś że moja oferta dla Bama jest nieważna, bo powinienem rozpisać mu lata. Nieprawda, jest to konieczne dla innych drużyn, żebym ja wiedział jaki kontrakt ewentualnie wyrównuję. Taka była geneza powstania tego zapisu w CBA, takie były wtedy ustalenia i dlatego lat mu nie rozpiswałem. 

Ja patrząc na inne oferty to zakładając prawidłowośc ofert Houston (Regis się odniósł, więc chyba nic nie jest przesądzone) dylemat miałbym tylko przy dwóch, moze trzech zawodnikach, ale Heat wyrównali "szkody" Brooksowi tą ofertą, a zawodnik o tym statusie w lidze nie powinien odpuszczać takiej kasy gwarantoawnej, zwłaszcza od contendera.

Hayward raczej woli ze swoją historią kontuzji i odrzuceniem większego PO zostać w Bucks na dłużej, gdyby patrzył na zarobek krótkoterminowy to podjąłby opcję, a przedłużenie go w Bucks jest logiczną konsekwencją decyzji przy głosowaniu PO.

Wood bierze tę ofertę z pocałowaniem ręki, bo gość niedawno był bliski wylotu z ligi , a zagrał dobrą końcówkę sezonu w Pistons i jakieś pół sezonu w Rockets na bardzo dobrym poziomie, tu nie ma co ryzykować krótszego dealu, bo jak widac nikt więcej o niego nie walczy, bo kto wie czy ten fragment z Houston RL nie jest flukiem nabijania statsów u tankera? W poważnej koszykówce jeszcze nie jest sprawdzony, innych chętnych nie ma, no-brainer.

Największy dylemat mam z Holidayem, gdzie u niego te 10 mln nie jest gigantyczną różnicą, bo Jrue troche już zarobił, a w Dallas miałby zdecydowanie lepsze perspektywy sportowe przy grze obok Trae. Może mógłby tam dorównać do Jrue z "RL" i też cieszyć się z mistrzostwa NBA nawet? Wstępnie jestem na Mavs, ale poczekam na dyskusje Elda, LBS-a (?) i Karpika. Jakby spadło do Isaaca to ten bierze kase, zeby go Jazz wyrównali, dziwi brak oferty w 1 turze od macierzystego klubu.

Randle trochę mało jak na all-stara, ale nie jest to długi kontrakt, więc lepsza kasa w garści. Jak udodowodni, ze ostatni sezon nie był flukiem to podpisze potem za wincyj i na dłużej gdzieś. Trochę się nad tą ofertą zastanawiałem, ale tu jak Wood czy Spencer innego zainteresowania nawet nie było, więc ciężko odrzucać ofertę, bo jakiegoś szaleństwa z cap space u nas w tym roku nie ma, a gdy taki Conley nawet oferty nie dostał na tym etapie to tym bardziej "jednorazowy" all-star Randle nie powinien swojej odrzucać.

LaVine bierze kase i zostaje nowa twarza organizacji Warriors.

Najwiekszy dylemat mam z Jrue, bo przy Woodzie i Randle'u sam siebie trochę pisząc przekonałem :D

e: to oczywiscie stanowisko na teraz, bo kto wie co zmienia reoferty/kontroferty.

Edytowane przez Lucas

2 minuty temu, Lucas napisał:

Ja patrząc na inne oferty to zakładając prawidłowośc ofert Houston (Regis się odniósł, więc chyba nic nie jest przesądzone) dylemat miałbym tylko przy dwóch, moze trzech zawodnikach, ale Heat wyrównali "szkody" Brooksowi tą ofertą, a zawodnik o tym statusie w lidze nie powinien odpuszczać takiej kasy gwarantoawnej, zwłaszcza od contendera.

Ogladales Brooksa w playoffs?  Kuzma dostał w ostatnie fa 60/4. Gdzie tu wyrównanie szkód? Myślisz że Brooks by nie dostał mle na fa???!!!!! 

2 minuty temu, fluber napisał:

Ogladales Brooksa w playoffs?  Kuzma dostał w ostatnie fa 60/4. Gdzie tu wyrównanie szkód? Myślisz że Brooks by nie dostał mle na fa???!!!!! 

Ogladalem, ale Brooks nie ma jakiegos ogromnego statusu w tej lidze i przy ewentualnej kontuzji (ktora sie moze kazdemu zdarzyc) moze byc kolejnym graczem, ktory zaluje ze nie przyjal kasy. Na pewno to sobie jeszcze przemysle, ale nasze obawy przed czyimś "stealem" potrafia czasem krzywdzic graczy, jak np. Zacha Collinsa.

2 minuty temu, Lucas napisał:

Ogladalem, ale Brooks nie ma jakiegos ogromnego statusu w tej lidze i przy ewentualnej kontuzji (ktora sie moze kazdemu zdarzyc) moze byc kolejnym graczem, ktory zaluje ze nie przyjal kasy. Na pewno to sobie jeszcze przemysle, ale nasze obawy przed czyimś "stealem" potrafia czasem krzywdzic graczy, jak np. Zacha Collinsa.

W sensie ze nie ma takiego statusu jak dinwiddie? Ziomek jest po robieniu 25.8ppg na 50 procent z gry i 40 procent za 3 że świetna obrona i ma brać umowę niższa od kuzmy, czy na poziomie housa i to po tym jak gm go oscamowal na minimalny kontrakt? Kennard odrzucił 10 milionów rocznie na extension a 11 milionów rocznie dla Dillona Brooksa rekompensuje straty? k****, bądźmy powazni

Chociaz czekajcie, bo tak się fluber oburzyl to moze ja to źle zrozumiałem, bo pisałem o wyrównaniu szkód etc. i zrozumialem, ze Brooks teraz dostalby te kase od tego sezonu zamiast tej podjetej opcji? Jak to wchodzi od kolejnego roku po grze za grosze teraz to zmienia postać rzeczy.

@fluber trochę odpisalem przed Twoim komentarzem + akurat odrzucenie przez Kennarda jest dobrym przykladem za tym, ze zawodnicy powinni brać extension, zwlaszcza gdy nie sa jakimis gwiazdami, a lepszymi bądź gorszymi rolesami. 54/4 to tez 13.5 mln, a nie 11.

Edytowane przez Lucas

16 minut temu, Lucas napisał:

Najwiekszy dylemat mam z Jrue, bo przy Woodzie i Randle'u sam siebie trochę pisząc przekonałem :D

Dla mnie na razie Jrue, w Okc, tam się szykował(bo nie wiem, czy deale z Pacers im się zapną) fajny projekt). SGA,Myles, Randle i Jrue to bardzo mocna paka. 

Ale jeśli Dallas może sypnąć trochę więcej hajsu i dać conajmniej tyle samo co Okc, to w sumie bardziej skłaniałbym się do Jrue u boku Trae i Ziona. Jeden z nich był jednak w finale konferencji(oczywiście daliście dupy w głosowaniu xd) a plany Okc na razie, to patykiem po wodzie pisane. 

1 minutę temu, MMM2121 napisał:

SGA,Myles, Randle i Jrue to bardzo mocna paka. 

No bardzo mocna, ale IMO Trae, Zion, Mikal i Jrue to jeszcze mocniejsza :P 

Tam przy stażu Jrue, wieku i tym ze sporo juz zarobił bardziej patrzyłbym na aspekt sportowy niż finansowy, a chyba Dallas wiecej mu sypnac nie moga po prostu?

Edytowane przez Lucas

4 minuty temu, Lucas napisał:

@fluber trochę odpisalem przed Twoim komentarzem + akurat odrzucenie przez Kennarda jest dobrym przykladem za tym, ze zawodnicy powinni brać extension, zwlaszcza gdy nie sa jakimis gwiazdami, a lepszymi bądź gorszymi rolesami. 54/4 to tez 13.5 mln, a nie 11.

Z minimum w tym roku to 55/5 a pisałeś o rekompensacie strat. 

Teraz, fluber napisał:

Z minimum w tym roku to 55/5 a pisałeś o rekompensacie strat. 

No ja myslalem, ze Heat troche robia cos ala Philly z Covingtonem (choc to bylo w trakcie seoznu, nie wiem czy tak sie da w FAs w ogole :D) i naprawiaja ten blad dajac mu od tego roku, ale moze nawet tak sie nie da w tym przypadku i jak to wchodzi dopiero za rok to będe na nie :P Moze za szybko spojrzalem i źle zrozumialem zapis.

Teraz, Lucas napisał:

No ja myslalem, ze Heat troche robia cos ala Philly z Covingtonem (choc to bylo w trakcie seoznu, nie wiem czy tak sie da w FAs w ogole :D) i naprawiaja ten blad dajac mu od tego roku, ale moze nawet tak sie nie da w tym przypadku i jak to wchodzi dopiero za rok to będe na nie :P Moze za szybko spojrzalem i źle zrozumialem zapis.

To jest ten sam kontrakt co dostał rok temu white od minny bo to jest max jaki może dostać przy Extension od kolejnego sezonu. 

Odnośnie Heat to też nie bardzo wiem czemu doncic nie ma po w ofercie. 

1 godzinę temu, człowiek...morza napisał:

Nigdy nie wiadomo, czy nie planujesz jakiegoś s&t Davisa, czy Leonarda - skąd my to mamy wiedzieć? :)

Zresztą system kar został tak fajnie rozpisany przez Radę (głównie Elda), żeby pojedyncze punkty karne nie krzywdziły ani GMa, ani przede wszystkim klubu, bo każdemu z różnych powodów może się kiedyś zdarzyć złapać taki punkt karny. :)