fluber Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Podkreślę więc jedną bardzo ważną rzecz. DLO gra w contenderze - jak nie poprawi się szybko (w porównaniu do zeszłego sezonu) to w contract year czeka go w Lakers ława I bedziesz grał 48 minut wadem baldwinem? jak sie nie poprawi szybko to czeka go co najwyzej wymiana za innego pg, na pewno nie ławka bo nie masz kim grać na jedynce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Mój PG gra na PF, mogę wystawić na 1ce kogo chcę z obwodowych, bo pod taki switchable team w D z rzutem za 3 celowo się budowałem.Ja tam nie pamiętam zeby Twoj grajacy na pf pg kiedykolwiek grał bez rozgrywajacego. A taki chalmers czy cole to nie byli gracze ktorych chcialbys miec w piatce A w nadchodzacym sezonie to juz w ogole. Edytowane 4 Września 2018 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 4 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Pisanie o Butlerze, że to "zupgradowany Irving" też jest według mnie pozbawione podstaw. To dwaj zupełnie inni gracze. Butler nigdy nie zbliżył się i nie zbliży się już raczej do poziomu na jakim Irving potrfił odciążyć Jamesa w grze ofensywnej przy dobrze ustawionej defensywie. Nie powiedziałbym, że jest lepszym graczem niż Irving w tym momencie. Gorszym? Też bym nie powiedział. Innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Butler to upgradowany Irving, a Ingram lepszy third ballhandler niż dowolny leszcz typu McCollum. Spokojnie, extension ingrama i nowy kontrakt butlera dopiero za rok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Spokojnie, extension ingrama i nowy kontrakt butlera dopiero za rok:) Max to mało dla Ingrama. Niech GM Lakers już teraz lepiej coś myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Podkreślę więc jedną bardzo ważną rzecz. DLO gra w contenderze - jak nie poprawi się szybko (w porównaniu do zeszłego sezonu) to w contract year czeka go w Lakers ława/ walka o paręnaście minut w rotacji. + w przeciwieństwie do Wigginsa miał gigantyczne problemy z kolanami (53 spotkania opuszczone w ost 2 sezonach, prawie połowa zeszłego w tym). Właśnie to jest coś co powoduje że się waham. Słabe zdrowie Minusowy gracz Nie ceniony przez Gm-ów Z drugiej strony Potencjał Zaoferowales dłuższy kontrakt niż ja Wiginsowi Pierwsza opcja w słabych nets Brak u ciebie konkurencji nominalnych pg. Dlatego generalnie uważam ten wybór za dość trudny. Chętnie posłucham też o przedłużeniu Rubio. U niego też się waham. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Chętnie posłucham też o przedłużeniu Rubio. U niego też się waham. Co do Rubio, to powtórzę się. Nie ma dla niego rynku za rok. Dlatego moja oferta jest dla niego uniwersalna i należy ją zaakceptować.. Dostaje godziwe pieniądze, świetną drużynę i miejsce do grania (argument za obniżką) oraz możliwość wejścia na rynek w wieku 31 lat (jeśli zrezygnuje z PO), czyli jeszcze w momencie w którym może podpisać nową, długą umowę (salary za pewne będzie wyższe, więc i hajsu więcej, a sytuacja na pg nie może być gorsza, bo od tej w sezonie 19-20 nie da rady). Póki co nikt nie obalił tego argumentu. Skoro nie ma drużyny gotowej zaoferować mu 20 mln rocznie za rok (a przecież logicznym jest, że przy ofercie przedłużenia, bada wszelkie za i przeciw i próbuje przewidzieć, czy czekać go będzie coś lepszego), to ja nie widzę powodu dla którego miałby nie złożyć podpisu pod umową, która zapewnia mu granie o najwyższą stawkę. I ogólnie trochę c***owo, że osoby które głosują na "nie" w żaden sposób nie uzasadnią swojej decyzji, ale mniejsza. Edytowane 4 Września 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Bo nie ma co tutaj obalać, jak nie będzie kasy to weźmie ten kontrakt za rok, albo jakąś jednoroczną umowę i wejdzie na rynek w 2020, gdzie będzie już dużo kasy przy salary 116 mln. Ma brać extension, które dostanie za rok, bo istnieje ryzyko, że nie będzie kasy na rynku - zamiast się przekonać, czy tak faktycznie będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Bo nie ma co tutaj obalać, jak nie będzie kasy to weźmie ten kontrakt za rok, albo jakąś jednoroczną umowę i wejdzie na rynek w 2020, gdzie będzie już dużo kasy przy salary 116 mln. Ma brać extension, które dostanie za rok, bo istnieje ryzyko, że nie będzie kasy na rynku - zamiast się przekonać, czy tak faktycznie będzie? Nie ma tej gwarancji, do okazów zdrowia nigdy nie należał. A analiza rynku prowadzi do wniosku, że nikomu nie będzie na nim specjalnie zależeć, więc z tego względu również może się przejechać. Za to ma dwie gwarancje - gra o najwyższe cele i możliwość wejścia na rynek w 2021. w wieku w którym łapie się długoletnią i sowitą umowę. Edytowane 4 Września 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Póki co nikt nie obalił tego argumentu. Skoro nie ma drużyny gotowej zaoferować mu 20 mln rocznie za rok (a przecież logicznym jest, że przy ofercie przedłużenia, bada wszelkie za i przeciw i próbuje przewidzieć, czy czekać go będzie coś lepszego), to ja nie widzę powodu dla którego miałby nie złożyć podpisu pod umową, która zapewnia mu granie o najwyższą stawkę. Niby i możesz mieć rację, ale jednak masa klubów będzie miała wolne przynajmniej 20M a i salary pójdzie do góry. Założywszy, że Kings nie wstrzelą się w podwójnego maksa dla Irvinga/Butlera/Khawiego czy Klaya to pozostanie im to, co pozostało Bucks i Houston w tym roku po przegranych w walce o LBJ, PG13 czy choć by LMA. Co? Wywalenie worka kasy na innych graczy i od właśnie takich Kings sądzę że przy salary na poziomie ok 109M te 20 baniek dostanie. Dodatkowo, posiłkując się bardziej Twą legendą, niż rzeczywistymi doświadczeniami śmiem podejżewać jako 1/29 Rubio że chcesz mnie przedłużyć, by łatwiej oddać. Masz Irvinga i jego masz ogromne szanse zatrzymać. Irving obok Rubio to wciąż dla mnie sci-fi na boisku. O wiele większe sci-fi niż jak w RL NBA CP3 dołączał do Hardena. Podejżewam, że w tą stronę idziesz. Wymienić póżniej Rubio, który jest na 16,7M per year, wchodzącego w prime będzie niezmiernie łatwo i korzystnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Niby i możesz mieć rację, ale jednak masa klubów będzie miała wolne przynajmniej 20M a i salary pójdzie do góry. Założywszy, że Kings nie wstrzelą się w podwójnego maksa dla Irvinga/Butlera/Khawiego czy Klaya to pozostanie im to, co pozostało Bucks i Houston w tym roku po przegranych w walce o LBJ, PG13 czy choć by LMA. Co? Wywalenie worka kasy na innych graczy i od właśnie takich Kings sądzę że przy salary na poziomie ok 109M te 20 baniek dostanie. Shevcu publicznie już jednoznacznie zdementował jakiekolwiek chęci podbicia po Rubio. Ma DSJ. Nie mam zamiaru oddać Rubio. Mi pasuje koncepcja jego połączenia z Irvingiem (dzięki Jazz i Mitchellowi). Pasuje mi też obecny core kyrie-rubio-leo-saric-gobert, a dzięki podpisowi Rubio pod taką umową, będę go(core) w stanie utrzymać finansowo (mając na uwadze dwa maxy dla leo i irvinga). Edytowane 4 Września 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Po wymianie Pozingisa żaden gracz nie może czuć się bezpieczny Ostatni sezon Rubio miał dość zdrowy Za 3 też się poprawił. Skoro ty grasz na dwóch pg inne drużyny które za rok mają kasę też mogą. Ale ja tylko głośno myślę nic nie zarzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Nie ma tej gwarancji, do okazów zdrowia nigdy nie należał. A analiza rynku prowadzi do wniosku, że nikomu nie będzie na nim specjalnie zależeć, więc z tego względu również może się przejechać. Za to ma dwie gwarancje - gra o najwyższe cele i możliwość wejścia na rynek w 2021. w wieku w którym łapie się długoletnią i sowitą umowę. Rubio przez ostatnie trzy sezony opuścił kilkanaście meczów (średnio 76 gier w RS, podoba mi się ta liczba), a za rok może mieć taką samą gwarancję gry o najwyższe cele i możliwość wejścia na rynek w 2021 jak teraz, tylko przy okazji przekona się, czy ktoś nie da mu większego kontraktu. A czy nie da - typuję, że tacy Kings nie trafią żadnego dużego nazwiska, i mają pełne salary dla Rubio tego świata. Słaby fit? Może, ale nie ma pewności, że tak nie będzie i nie zaoferują mu 804. Zresztą, przez rok wiele może się zmienić, patrz Clippers. A jeżeli jesteś przekonany, że Rubio za rok nie dostanie lepszej oferty, to świetna informacja dla Ciebie. No, myślę, że jednak nie jesteś co do tego przekonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Skoro ty grasz na dwóch pg inne drużyny które za rok mają kasę też mogą. Wszystko mogą - pytanie w ilu wariantach jest to w stanie się sprawdzić tak by summa summarum wyjść na korzyść, bo oczywistym jest, że idealnym rozwiązaniem to to nie jest. A czy nie da - typuję, że tacy Kings nie trafią żadnego dużego nazwiska, i mają pełne salary dla Rubio tego świata. Słaby fit? Może, ale nie ma pewności, że tak nie będzie i nie zaoferują mu 804. Zresztą, przez rok wiele może się zmienić, patrz Clippers. I znów. Shevcu zdementował. Wasze domysły są po prostu jednoznacznie obalane, więc może warto by jednak zacząć opierać się na faktach Czy jako 1/29 masz w nosie co mowia gm'owie potencjalnych chętnych na rickiego? Edytowane 4 Września 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Co do Knicks i Rubio. CM miejże godność człowieka pisząc o braku rynku dla Rubio i głosując jednocześnie przeciw extension dla DLO. Bo Rubio defintywnie jest w tym rynku wyżej, więc się zdecyduj. Cenie potencjał D'Angelo czego świadom powinieneś być od dawna. Edytowane 4 Września 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Co nie zmienai faktu, że : albo widzisz rynek dla DLO (czyli dla Rubio z marszu jest i to dobry) albo nie widzisz rynku dla Rubio tyle. Widzę Ciebie gotowego zaoferować D'Angelo więcej I do tego ma warunki do grania na sg, co z miejsca poszerza rynek dla niego. I do tego drużyny z dołu tabeli, dla których po prostu ściągnięcie młodszego, ale w obecnej chwili gorszego gracza, ma dużo większy sens. Edytowane 4 Września 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Wasze domysły są po prostu jednoznacznie obalane, więc może warto by jednak zacząć opierać się na faktach Czy jako 1/29 masz w piździe co mowia gm'owie potencjalnych chętnych na rickiego? Fakty są takie - Rubio jest łakomym kąskiem na trading blocku dowód - cytat poniżej (i to jeszcze z małej litery nazwisko, nie to co Winslow ;P): New York Knicks są otwarci na rozmowy dotyczące wszystkich graczy poza Irvingiem, Leonardem, Gobertem, Czyli na stole m.in rubio, saric, bogdanovic, Winslow, chandler Skoro będzie dużo wolnej gotówki na rynku, to chyba nie jest szaleństwem myślenie, że Rubio dostanie 18 mln+ na sezon. Kto je da? Tego nie wiem, ale sądzę, że oprócz Qcina (o ile zrobi miejsce w salary), znajdą się drużyny szukające awaryjnych opcji na wypadek niewypalenia Kawhi'ów czy Butlerów. Mówisz, że nikt nie potrzebuje PG, a sam masz Irvinga i na ten moment grasz Rubio razem z nim, więc chyba nie jest bezsensowne myślenie, że inne ekipy będą parować Rubio z innymi PG? Myślę, że oferta dla Rubio jest dobra dla Ciebie, bo można go ładnie opylić, co wydaje się możliwym scenariuszem (trading block alert), a on sam tak o tym nie myśli, bo przy ew. słabszym sezonie może dostać podobne pieniądze, a przy lepszym sezonie - więcej i kto wie czy oprócz parowania nie znajdą się chętni, którzy wyślą gdzieś swoich innych PG? Oferta extension, żeby być przyjęta, powinna być dużo wyższa od możliwych zarobków, a u Rubio wydaje się, że zaoferowałeś podobne pieniądze co do jego wartości. Sądzę, że chyba lepiej dać sobie szansę na dobry rok i większą kasę niż potem żałować podpisania extension poniżej wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi