Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Już nie przesadzajmy też w drugą stronę. Trzeba by wybitnego antytalentu, żeby z tą trójką skończyć na innym niż 2/3 miejsce. 

Raptors ma Lowry, DeRozan, Batum, Favors

Są Cavs, Boston ( chociaż tu też wiele zależy od dalszych losów FA ), Wizards, Bucks.

Skradają się pełne talentu Szóstki mające wsparcie Klay Thompsona.

Bulls, Hawks też mogą namieszać.

Wszystko zależy kogo zgarną na obwód i na ławkę. Na ten moment są 3 mocne nazwiska, dwóch podkoszowych ławkowiczów i totalna plaża.

Nie rozumiem i chyba nie zrozumiem działania niektorych managerow. Roczny kontrakt mogł mi opchnac za 2nd rounda a wpakowal sie w Lauera. Lakers jak zwykle wygrali wymiane, robi to sie juz nudne.

I pomagac druzynie, ktora jest głownym kandydatem do zabrania mu za rok Georga? Nie rozumiem.

Edytowane przez Tecu

Serio te 10mln za rok i 9,5 za dwa, przy oszczedzeniu 5ciu w tym rokuto jakieś wielkie wpakowanie się ? Jakby nie było względem stuckeya i brewera Leuer to spory upgrade...

Przyznam Ci racje ze wypadło mi z głowy ze ułatwiam trochę lakers, ale jak już mówiłem, z moimi capholdami i 20 bankami miejsca mogę spokojnie skończyć sezon z salary na poziomie 120mln w ECF, niech tylko zdrówko dopisze, bo o FA się nie obawiam za bardzo...

Słyszałem plotki, że Tague może być rozchwytywany w FA, także szkoda, że nie zrobiłeś sobie miejsca przed 1 turą to byś miał Holidaya.

Pytanie ogólne na przykładzie Indiany. Czy mogą podpisać kogoś za 20 baniek na sezon i Tague za dowolną kwotę?

Bo 20 baniek jest w max cap space, ale by mieć tę kasę musiałby zrzucić cap holdy Tague czy zakładamy, że możemy to zrobić jednocześnie?. Innymi słowy czy w takim przypadku można podpisać kogoś za 20 baniek (lub dwóch za 10) i jednocześnie podpisać swoich Birdów? Bo mi się wydaje, że nie, ale chciałbym jakąś wykładnię.

Ronnie- nie traktuj tego, że chcę Ci w czymś przeszkodzić, po prostu nie wiem i się zastanawiam.

Nie może. Ma max 20 to znaczy max 20.

Jakby chciał podpisać kogoś z zewnątrz za 20, to musi pozbyć się capholdu = nie może podpisać JT ponad SC.

Dlatego wolałem o tym napisać, bo też tak mi się wydawało a chyba Ronnie myśli, że może i dlatego zrobił ten trade ostatni.

Może mi się tylko zdawało, że tak myślisz, ale tak w razie czego by nie było później zawirowań podczas FA.

ey ey nie rozumiem was w ogole juz, pytalem o to po pierwszej turze:

czy moge podpisac kogos za 14 mln ktore mam (teraz 21), a pozniej dodac do tego teague i shabazza i powiedzmy mle. powiedzieliscie wtedy ze tak!!!! tylko musze miec odpowiednia kolejnosc w liscie FA. zgadza sie czy nie?

skoro cavs i inni mogą podpisywac swoje cap holdy bedac juz powyzej tax, to chyba analogicznie ja moge dobic do max a pozniej podpisac teague? zgadza sie czy nie?

Edytowane przez RonnieArtestics

o  czym wy gadacie... skoro cavs maja 120 baniek i moga podpisywac swoje cap holdy to czemu ja nie moge najpierw dobic do 100 a pozniej podpisac teague ?? to nie jest chyba rownouprawnienie w takim razie..

Bo nie masz capspace.

Żeby podpisać gracza z FA musisz mieć cap space. A w cap space wlicza się pensje i capholdy.

Nie jest co? :D 

pytalem sie o to dokladnie po pierwszej turze. napisaliscie ze moge zapelnic SC a pozniej dodac cap holdy i mle, byle ten z FA byl pierwszy na liscie, przed Teague!!!!!!!!!!!!!! 

przeciez mam teraz 21mln w MAX CAP SPACE!!

Camby nie za 150, tylko za 120. 

Edytowane przez RonnieArtestics

pytalem sie o to dokladnie po pierwszej turze. napisaliscie ze moge zapelnic SC a pozniej dodac cap holdy i mle, byle ten z FA byl pierwszy na liscie, przed Teague!!!!!!!!!!!!!! 

przeciez mam teraz 21mln w MAX CAP SPACE!!

Camby nie za 150, tylko za 120. 

No masz w max cap space. Czyli tyle możesz mieć, jeśli pozbędziesz się capholdów. 

Nie wiem kogo pytałeś, ale Ci c***owo powiedział, albo c***owo zrozumiałeś.  Chyba wiem kto Ci to powiedział. Tak mi się skojarzyło, a'propos "rozmowy" w innym temacie. To był chyba Regis, który zarzucił większości niekompetencję i nieznajomość NBA i chciał wprowadzać selekcję :D 

Sytuacja z 1 i 2 na początku miała się tyczyć innych sytuacji. Na przykładzie GSW:

Mam w cap space 34,7 mln

Daję 1 kontrakt Duranta 2 Currego.  Durant wypełnia mi 34,7 capspace więc to jest koniec podpisywania FA z zewnątrz, a Currego po tym podpisuję na lajcie, bo mam prawa birda

Daję 1 kontrakt SC 2 Durant - podpisuję SC wypełnia mi 34,7 capspace, do Duranta nie mam birdów więc nie mogę już mu dać maksa.

Ale i tak od tego odeszliśmy przecież.

Edytowane przez Tomek9248

no to fajnie, tylko nadal czegos k***a nie rozumiem. na jakiej podstawie teamy ktore sa już powyzej tax moga nadal podpisywac cap holdy, a ja nie moge podpisac cap holdow po dobiciu salary do pelna???? 

Nie ma potrzeby się unosić.

Drużyny będące powyżej salary, albo nawet luxury, mogą podpisywać graczy za capholdy.

Ty też możesz podpisać gracza za caphold i przekroczyć salary/luxury.