Eld Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Też tak uważam że przyjęcie na klatę Noela, z takim kontraktem, na tyle lat, wymaga dopłaty. Przecież ten koleś mimo że fajnie się pokazał w preseason może za rok być w Chinach. Dobrze broni i to tyle. Wtedy Qcin zostaje z 60 bańkami do zapłaty w 3 lata dla niego a Alonzo odpuścił raptem jeden pick ale zszedł poniżej podatku, w który to Rada ( składając oferty zamiast dnc ) wpakowała Orlando... + dodatkowo znów wraca temat przeceniania wartości picków. Przecież ten pick przy Mitchellu, KAT, Kuzmie i Oubre będzie jakieś ~25. Już nie wspomnę ile bustów średnio na draft się trafia w pierwszej rundzie. Dla mnie dobry deal dla obu stron. Alonzo zszedł z paskudnego kontraktu i podatku ( pozdro Rada ), a Qcin ma to co najbardziej ceni. Kasztana i pick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Żeby było jasne. Ja nie walczę tu o veto czy chce zmiany decyzji przez blok rady. Chcdlbym aby tych nowych otoczyć opieka poprzez taka czystoludzka przyzwoitość. I ta wypowiedz nie ma na celu zdeskredytowania Q bo nie oceniam trejdu tylko raczej pewien model zachowań nas wszystkich co do nowoprzybylych Edytowane 16 Października 2018 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Też tak uważam że przyjęcie na klatę Noela, z takim kontraktem, na tyle lat, wymaga dopłaty. Przecież ten koleś mimo że fajnie się pokazał w preseason może za rok być w Chinach. Dobrze broni i to tyle. Wtedy Qcin zostaje z 60 bańkami do zapłaty w 3 lata dla niego a Alonzo odpuścił raptem jeden pick ale zszedł poniżej podatku, w który to Rada ( składając oferty zamiast dnc ) wpakowała Orlando... + dodatkowo znów wraca temat przeceniania wartości picków. Przecież ten pick przy Mitchellu, KAT, Kuzmie i Oubre będzie jakieś ~25. Już nie wspomnę ile bustów średnio na draft się trafia w pierwszej rundzie. Dla mnie dobry deal dla obu stron. Alonzo zszedł z paskudnego kontraktu i podatku ( pozdro Rada ), a Qcin ma to co najbardziej ceni. Kasztana i pick. Do Zellera w warunakch ligi też trzeba dopłacać 1-rundowym pickiem. Do Leuera to samo. Świadcz o tym choćby fakt, że Qcin do czasu dealu z Alonzo nie potrafił ich oddać (a tajemnicą poliszynela są jego próby w tym względzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Do Zellera w warunakch ligi też trzeba dopłacać 1-rundowym pickiem. Do Leuera to samo. Świadcz o tym choćby fakt, że Qcin do czasu dealu z Alonzo nie potrafił ich oddać (a tajemnicą poliszynela są jego próby w tym względzie) Trzeba sobie odpowiedzieć na jedno zajebiście ważne pytanie. Czy więcej należało by w warunkach ligi dopłacić do zrzutki Noela z gwarantowanymi 60M w 3 lata, czy do Leuera i Zellera? Śmiem twierdzić, że do tego pierwszego bo Noel ma w tym roku być albo nie być. Ja ubolewam nad martwymi 4,5M i 3,1M w przyszłym roku w moim salary, Qcin ryzykuje martwymi 60M w trzy lata. Edytowane 16 Października 2018 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ale Panowie oceniacie negocjacje i co rzekomo napisalem (czego nie napisalem wlasciwie) w ogole nie znajac faktow Po pierwsze, taki ksztalt wymiany zaproponowal Alonzo, ja chcialem czegos innego, alebostatecznie sie zgodzilem bo to dobry deal dla obu stron. Placzecie nad tym pickiem jakby to byl pick Charlotte albo LAC 2019, a to jest pick zespolu, ktory przez najblizsze lata bedzie w scislej czolowce ligi i ktoty ma dwoch zawodnikow, ktorzy w 2023 zapewne beda w top10 ligi. Orlando zeszlo ponizej luxury, o co sami wnioskowaliscie a do trgo sportowo poszerzylo rotacje. Wzialem na siebie najgorszy (?) Kontrakt w naszej grze, a wy zarzucacie mi jakies nieczyste zagrywki, no blaaaagam, z checia dowiem sie kto z Was zaoferowalby lepszy pakiet za Noela, no dalej, nikt? Pewnie, ze nikt, bo wszyscy(no praiw wszyscy) robicie z wolnego miejsca w salary najwazniejszy cel/aspekt/zysk/wartosc (sami to nazwijcie) gry- ja wole picki, ale bez hipokryzji Panowie, to ze polaczenie slow Minnesota i pick z miejsca wzbudza Wasza czujnosc, nie oznacza ze kazda wymiana z moim udzialem to jest proba "zlodziejstwa". Poza ttm, zarzucanie mi jakis nieczystych praktyk to jiz w ogole jest grubsza beka. Nikt tyle razy co ja nie zostal tutaj wycyckany z dogadanej wymiany, ale to ja czytam, miedzy slowami, ze zachowuje sie nie dzentelmensko xq Wiec sorry Panowie, ale nie wiem co Wam sie w tej wymianie nie podoba, zeby robic az taka debate nad jej uczciwoscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) z checia dowiem sie kto z Was zaoferowalby lepszy pakiet za Noela, no dalej, nikt? a kto by zaproponowal lepszy pakeit za zellera i leuera? Edytowane 16 Października 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 a kto by zaproponowal lepszy pakeit za zellera i leuera? Pff, Zellera moglbym puscic za spadajace kontrakty, Leuer w grudniu bedzie mial podobna wartosc. Poza tym, skoro zadajesz takie pytanie to potwierdzasz tylko jedna rzecz o ktorej pisalem To jest dobra wymiana dla nas obu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Ja już pisałem, że ta wymiana nie jest rażąco nierówna (choć co do samej wartości jest moim zdaniem lekko na minus da Alonzo). Jest przede wszystkim dla Magic niepotrzebna Na skrzydle w s5 biega mega minusowy oubre. Edytowane 16 Października 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) ale to jest już kwestia interpretacji, nie ma czegoś takiego jak niepotrzebna wymiana tak samo jak nie ma pozycji na boisku "fajny chłopak" Edytowane 16 Października 2018 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 tak samo jak nie ma pozycji na boisku "fajny chłopak" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Rybaku bo patrzysz na to co dzisiaj, a nie widzisz ze za rok Magic nie beda mieli kasy na FA za bardzo, co przy morzu gotowki u nas skonczy sie tak, ze beda zespol uzupelniac graczami, ktorzy w tym roku beda 2W. Sorry, ale za rok wolalbys zeby Twoja rotacja wsrod wysokich wygladala- KAT, Gordon, Noel i 2 randomowych kasztanow, czy jednak KAT, Gordon, Cody,Leuer ? Bo ja walczac o wyzsze cele wyvralbym jednak te druga opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Sorry, ale za rok wolalbys zeby Twoja rotacja wsrod wysokich wygladala- KAT, Gordon, Noel i 2 randomowych kasztanow, czy jednak KAT, Gordon, Cody,Leuer ? Bo ja walczac o wyzsze cele wyvralbym jednak te druga opcje. nie wiem wiem, ze nie chcialbym na podszkowych wydawac w sumie +/- 75 mln a tak to będzie wyglądać za rok no ogólnie magic mieli dwóch niedalekich all-starów w osobach mitchella i tatuma na rookie kontraktach plus mozliwość wydania masy hajsu na FA i jako jedyni mogli wejść pomiędzy knicks i 76ers w przyszłości. a teraz? wiadomo co oczywiście nie jest winą Alonzo. Edytowane 16 Października 2018 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 nie wiem wiem, ze nie chcialbym na podszkowych wydawac w sumie +/- 75 mln a tak to będzie wyglądać za rok tyle, że Magic mają Mitchella i to ich trochę odróżnia od typowego zespołu, mogą sobie na pewne rzeczy pozwolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Moim zdaniem nikt nie został tu pokrzywdzony. A nawet zostało trochę posprzatane po tej decyzji o wejściu w podatek. Na dodatek po swoim przykładzie wiem że pozyskanie startera na 3, łatwym zadaniem nie jest, naprawdę większosci ligi wysłałem zapytania o jakiegoś 3andD i ceny były dość wysokie. Inna sprawa że najlepszym obrońca Magic jest teraz kto? Lowry? Edytowane 16 Października 2018 przez MMM2121 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Na dodatek po swoim przykładzie wiem że pozyskanie startera na 3, łatwym zadaniem nie jest, naprawdę większosci ligi wysłałem zapytania o jakiegoś 3andD i ceny były dość wysokie. Jakoś nie dostałem zapytania o Bojana Bogdanovića . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Jakoś nie dostałem zapytania o Bojana Bogdanovića . Pytałem Kucia o niego Ale w okolicy świat może będę się odzywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Pytałem Kucia o niego Ale w okolicy świat może będę się odzywał Będę miał dla Ciebie three ale nie D. Edytowane 16 Października 2018 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Żeby było jasne. Ja nie walczę tu o veto czy chce zmiany decyzji przez blok rady. Chcdlbym aby tych nowych otoczyć opieka poprzez taka czystoludzka przyzwoitość. I ta wypowiedz nie ma na celu zdeskredytowania Q bo nie oceniam trejdu tylko raczej pewien model zachowań nas wszystkich co do nowoprzybylych Nowi GMowie są otoczeni ochroną, sam osobiście dbam o ich wprowadzenie. Alonzo jednak postanowił zadziałać tutaj sam, sądził że wynegocjował dobre warunki. Ja uważam, że deal jest tylko lekko przepłacony, ale broni się. Widzę jednak że dla niektórych Cody Zeller to balast. Dla mnie nie podstaw do weta, mimo że sam chciałem go zgłaszać początkowo. Zapoznałem się jednak z sytuacją, wartością rynkową i na chłodno stwierdzam, że jest blisko fair deal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ja ze zniecierpliwieniem czekam na pierwszy deal Agnella. Coś mi mówi, że San Antonio tutaj wprosiło się na rozmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnelll Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Możliwe, że się doczekacie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi