Skocz do zawartości

[WCF] Golden State Warriors (1) – Oklahoma City Thunder (3)

barcalover

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder

• GSW - Thunder 4:0
      2
    • GSW - Thunder 4:1
      7
    • GSW - Thunder 4:2
      31
    • GSW - Thunder 4:3
      13
    • GSW - Thunder 3:4
      10
    • GSW - Thunder 2:4
      16
    • GSW - Thunder 1:4
      1
    • GSW - Thunder 0:4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

ktos mi w ogole chociaz sprobuje wytlumaczyc jak to sie stalo, ze 2 kluby, ktore w RS powszechnie byly uwazane za jedne z najlepszych w erze nowozytnej przezstaly z Oklo trafiac jumpery ktore trafialy caly rok, a gracze Okli zaczeli trafiac jumpery [i inne rzuty] ktorych caly rok nie trafiali? Kurde, nie ogladalem za duzo ich meczy w tym sezonie, ale to co oni robia to jest kosmos, w sensie ze graja najlepsza koszykowke wlasnie w takim momencie. Adams w serii z 0.800 teams odkrywa umiejetnosci post-upu, Roberson trafia trojki jak Klay Thompson [w miedyczasie Klay przestaje je trafiac], Dion Freakin Waiters zdobywa pseudonimy u koszykarskich purystow, a nwet Foye czy wasaty Kebab maja swoje dlugie momenty [zwlaszcza Foye'a bym o nie nie podejrzewal], a Ibaka zawstydza Sheeda Wallace'a. Najsmieszniejsze [najdziwniejsze?] jest to, ze w momentach, gdy rok rocznie gracze tego kalibru pekajo, rolsi Okli graja z pewnoscio Larry Birda, biora [i trafiajo!] te rzuty bez wahania i ogolnie sie w tancu nie pierdolo.

Wiem ze Westbrook teraz wyglada fajnie i madrze, ale nie wygladalby gdyby Roberson i Ibaki trafiali ze sfojo normalno skutecznoscio.

Tak na logike to jest po serii.  Tak, oczywiscie ze Kura moze wreszcie zaskoczyc i walnac 50 i takie tam. Ale szanse na to sa niezbyt duze.

Edytowane przez rw30

ktos mi w ogole chociaz sprobuje wytlumaczyc jak to sie stalo, ze 2 kluby, ktore w RS powszechnie byly uwazane za jedne z najlepszych w erze nowozytnej przezstaly z Oklo trafiac jumpery ktore trafialy caly rok, a gracze Okli zaczeli trafiac jumpery [i inne rzuty] ktorych caly rok nie trafiali? Kurde, nie ogladalem za duzo ich meczy w tym sezonie, ale to co oni robia to jest kosmos, w sensie ze graja najlepsza koszykowke wlasnie w takim momencie. Adams w serii z 0.800 teams odkrywa umiejetnosci post-upu, Roberson trafia trojki jak Klay Thompson [w miedyczasie Klay przestaje je trafiac], Dion Freakin Waiters zdobywa pseudonimy u koszykarskich purystow, a nwet Foye czy wasaty Kebab maja swoje dlugie momenty [zwlaszcza Foye'a bym o nie nie podejrzewal], a Ibaka zawstydza Sheeda Wallace'a. Najsmieszniejsze [najdziwniejsze?] jest to, ze w momentach, gdy rok rocznie gracze tego kalibru pekajo, rolsi Okli graja z pewnoscio Larry Birda, biora [i trafiajo!] te rzuty bez wahania i ogolnie sie w tancu nie pierdolo.

Wiem ze Westbrook teraz wyglada fajnie i madrze, ale nie wygladalby gdyby Roberson i Ibaki trafiali ze sfojo normalno skutecznoscio.

Tak na logike to jest po serii.  Tak, oczywiscie ze Kura moze wreszcie zaskoczyc i walnac 50 i takie tam. Ale szanse na to sa niezbyt duze.

jakie po serii, jest 3-2 a nie 3-0. Jeden mecz i zaczynamy wszystko od nowa. Warriors to nie Pelicans aby przy 3-2 i meczem u siebie było po serii

ktos mi w ogole chociaz sprobuje wytlumaczyc jak to sie stalo, ze 2 kluby, ktore w RS powszechnie byly uwazane za jedne z najlepszych w erze nowozytnej przezstaly z Oklo trafiac jumpery ktore trafialy caly rok, a gracze Okli zaczeli trafiac jumpery [i inne rzuty] ktorych caly rok nie trafiali? Kurde, nie ogladalem za duzo ich meczy w tym sezonie, ale to co oni robia to jest kosmos, w sensie ze graja najlepsza koszykowke wlasnie w takim momencie. Adams w serii z 0.800 teams odkrywa umiejetnosci post-upu, Roberson trafia trojki jak Klay Thompson [w miedyczasie Klay przestaje je trafiac], Dion Freakin Waiters zdobywa pseudonimy u koszykarskich purystow, a nwet Foye czy wasaty Kebab maja swoje dlugie momenty [zwlaszcza Foye'a bym o nie nie podejrzewal], a Ibaka zawstydza Sheeda Wallace'a.

Plus nagle przeciw tym all-time rywalom grają nie wiadomo skąd zajebistą obronę. Wszystko to bardzo podejrzane.

ktos mi w ogole chociaz sprobuje wytlumaczyc jak to sie stalo, ze 2 kluby, ktore w RS powszechnie byly uwazane za jedne z najlepszych w erze nowozytnej przezstaly z Oklo trafiac jumpery ktore trafialy caly rok, a gracze Okli zaczeli trafiac jumpery [i inne rzuty] ktorych caly rok nie trafiali? Kurde, nie ogladalem za duzo ich meczy w tym sezonie, ale to co oni robia to jest kosmos, w sensie ze graja najlepsza koszykowke wlasnie w takim momencie.

Co tu tlumaczyc jak sam sobie odpisales? ;-)

Liczac od drugiego spotkania serii przeciwko Spurs oraz uwzgledniajac sile przeciwnikow to byl najlepszy 9-meczowy okres Thunder w tym sezonie... Z kolei ostatnie 5 gier dla Spurs i Warriors to byly jedne z najgorszych wystepow obu druzyn.

Oczywiscie te rzeczy sa ze soba powiazane [znacznie lepsza gra w obronie/ataku jednej strony oznacza gorsze osiagniecia w ataku/obronie drugiej], ale wlasnie dlatego taka seria kilku pojedynkow jest lepsza dla rozrywki niz do analizy... i dzisiaj nam sie szykuje piekne widowisko... bo cokolwiek z tego nie wyjdzie na pewno bedzie to zrodlo dla wieeeelu dyskusji na przyszlosc najblizsza i odlegla ;-)

Edytowane przez wiLQ

WilQ, nie, nie odpowiedzialem, napisalem tylko co sie stalo, ale ja sie pytam o przyczyny.

Ja rozumiem, ze Okla to big guys, maja zasieg w obronie najlepszy w calej NBA pewnie, stad niektore rzuty ktore wydaja sie proste wcale nie sa takie proste [a to z kolei wybija z rytmu i wplywa tez pewnie podswiadomie na rzucanie nawet opozniejszych pen J], ale, mimo wszystko, ilosc open J przestrzelonych i przez Spurs i przez GSW jest zadziwiajaca

Edytowane przez rw30

WilQ, nie, nie odpowiedzialem, napisalem tylko co sie stalo, ale ja sie pytam o przyczyny.

Ja rozumiem, ze Okla to big guys, maja zasieg w obronie najlepszy w calej NBA pewnie, stad niektore rzuty ktore wydaja sie proste wcale nie sa takie proste [a to z kolei wybija z rytmu i wplywa tez pewnie podswiadomie na rzucanie nawet opozniejszych pen J], ale, mimo wszystko, ilosc open J przestrzelonych i przez Spurs i przez GSW jest zadziwiajaca

jednym z wytłumaczeń może być to, jak ciężko muszą pracować, aby te czyste pozycje uzyskać.

[...] 

ilosc open J przestrzelonych i przez Spurs i przez GSW jest zadziwiajaca

Jesli tego nie traktujesz jako wystarczajace wyjasnienie to pozostaje tylko grzebanie sie w szczegolach co decyduje o tym, ze niektore rzuty wpadaja, a niektore nie [zarowno te z czystych pozycji jak i przypaly].

jednym z wytłumaczeń może być to, jak ciężko muszą pracować, aby te czyste pozycje uzyskać.

Przeciez tego sie uzywa tylko po fakcie i wtedy gdy jest pudlo...

Zwroccie uwage na jedna rzecz, gdyby w pierwszym meczu przykladowo Curry, Draymond, Klay [7/22 za 3] vs Waiters, Russ, Roberson [5/7 za 3] bylo blizej typowych/spodziewanych osiagniec to wyszlaby z tego "nudna" seria [2-0, 2-2, 3-2 dla faworytow] i caly ten watek wygladalby zupelnie inaczej... a tak sie juz tworzy nowe legendy i przepisuje historyczne hierarchie zawodnikow...

GSW wygrało na wyjeździe z OKC po dogrywce po najlepszym meczu w historii Kury 12/16 3pkt.

Od tego czasu OKC się poprawiło a GSW nie bardzo.

Chyba musiałoby się wydarzyć coś równie niezwykłego by udało się to zrobić jeszcze raz. Tylko cud jakis moze GSW uratować.

p.s. Nie wiem czemu ale w konfrontacji z Cavs Thunder wydają mi się mimo wszystko wyraźnie słabsi niż mogiliby być GSW

Edytowane przez darkonza

obrona okc jest ogolnie niesamowita konsekwencją to jak switc***a i długość jaka mają Durant co odpierdala zobaczcie sobie 1 akcje w gamę 5 drugiej kwarty jak obronił kontrę 3na1, oni jak rozłoża łapy w defensywie lineupem z Ibaka Roberson em Westbrookiem Durant em to jest rozpierdol

plus Waiters i to.jak kryje 1on1, GSW czasami to gra i gra dzieli się ta pilka i c*** z tego wynika

instant classic in da making

dawno nie pamiętam meczu, który miał tak ciężki kaliber i znaczyłby tak dużo na legacy tylu świetnych zawodników.

Jordan g5 1989

Jordan g6 1998

Lebron g6 2012

Hakeem 1995 run

Dirk 2011 run

to są prawdopodobnie najbardziej heroiczne wyczyny w historii NBA, a wiecie co łączy te wszystkie mecze? superstar wchodził i zgarniał swoje żniwo na wyjeździe. Wygrywasz tego typu spotkania to zmieniasz czcionkę z czarnej na złotą w księdze historii NBA i nikt nie ma podjazdu.

najwięcej do stracenia ma Curry, bo ten cały magiczny sezon, 73-9 i GOAT rs pójdą do lamusa i stworzą jakieś 240 memów.

Durant ma najwięcej do zyskania, bo z automatu wskakuje do top20 i chodzi z wyciągniętym faketem przez 10 kolejnych miesięcy.

Draymond jest na cliff hangerze kariery, bo jak wtopią to na niego spadnie duży kubeł wody i kto wie czy zawodnik tego typu czyli all-heart all-energy będzie umiał się z tego podnieść, w tych warunkach, w tej samej drużynie.

to może być koniec Warriors jakich znaliśmy w tym sezonie i prawdziwy początek Thunder jakich znamy od kilku lat.

ja już obgryzłem paznokcie do krwi.