Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Wyobraź sobie że w naszym kraju co najmniej 60% a zakładam że więcej ludzi w jego wieku choruje na serce bądź równie groźne choroby

I uwierz mi też że przynajmniej 69% z nich a zakładam że więcej ma dom/mieszkanie!

Nie wiem kto jest bardziej żenujący, on w swoim żebraniu czy ty szukając wziąć nowych argumentów!

Wyobraź sobie że w naszym kraju co najmniej 60% a zakładam że więcej ludzi w jego wieku choruje na serce bądź równie groźne choroby

I uwierz mi też że przynajmniej 69% z nich a zakładam że więcej ma dom/mieszkanie!

Nie wiem kto jest bardziej żenujący, on w swoim żebraniu czy ty szukając wziąć nowych argumentów!

Powiedzmy że ja, Ty też szukasz wciąż nowych argumentów, więc obaj jesteśmy równie żenujący.

W dniu 16.04.2019 o 09:46, josephnba napisał:

Towarzyszko

Ja pisząc to czekałem na opinie ludzi z prawicy właśnie po to żeby przypomnieć Kijowskiego i te zbiórkę i wytknąć personalnie wszystkim prawym inaczej hipokryzję, Ciebie nie brałem pod uwagę i nie biorę, a że akurat zacytowałem Twój post. No cóż wolę cytować kogoś kogo poglądy jako tako szanuję niż cardiego piszącego że to dlatego że jestem z Warszawy

Zresztą co tu modelowi krytykować?

Starszy pan pieprzy to samo od lat, podobnie jak wspomniany Korwin i gimnazja plus paru innych prawilnych patriotów robi sobie z ich wypowiedzi motto życiowe

Choć na szczęście społeczeństwo ma takich kijowskich michalskich Korwinowi czy Szczuki głęboko w poważaniu

To ja Ci jeszcze raz napiszę, bo widać pominąłeś moją na ten temat wypowiedź. Kijowski jest złodziejem i przestępcą alimentacyjnym i zbiórka była na złodzieja i alimenciarza. Michalkiewicz tych zaszczytnych kryteriów nie spełnia. 

33 minuty temu, Cardi napisał:

Konferencja w Sejmie, a te cielaki z drugiej strony mikrofonów żadnego pytania :D Nawet głupiej prośby o kopię notatki. Poziom dziennikarstwa w Polsce :)

Też ubolewam nad tym że po tym co michalkiewicz powiedzial o ofierze gwaltu ktos jeszcze w ogole nagrywa co ma do powiedzenia. Powinni go po prostu zignorowac.

38 minut temu, fluber napisał:

Też ubolewam nad tym że po tym co michalkiewicz powiedzial o ofierze gwaltu ktos jeszcze w ogole nagrywa co ma do powiedzenia. Powinni go po prostu zignorowac.

Powiedział owszem, ale nie to co wydaje Ci się, że usłyszałeś :)

Edytowane przez Cardi

2 minuty temu, Cardi napisał:

Powiedział owszem, ale nie to co usłyszałeś :)

Ehe, zapomnialem ze Ty wiesz co ja uslyszalem lepiej ode mnie. 

A michalkiewicz powinien byc wyrzucony z przestrzeni publicznej juz tylko za to ze powiedzial iz sedzie ktora przyznala odszkodowanie ofierze gwaltu powinno zbadac konsylium weterynarzy.

O dalszych obrzydliwych sugestiach dotyczacych ofiary nawet nie bede wspominal.

Wstyd ze kogos takiego sie wpuszcza do sejmu, organizuje mu konferencje i poswieca jakakolwiek uwage. 

Btw wczoraj puscilem sobie stream marcina roli na yt i tak jak skrajna prawica byla dotad po prostu smieszna, tak teraz zaczynaja przybierac forme sekty. Takich bzdur ktore oczywiscie rozumieja tylko wtajemniczeni w zyciu nie slyszalem.

1 minutę temu, fluber napisał:

Ehe, zapomnialem ze Ty wiesz co ja uslyszalem lepiej ode mnie. 

A michalkiewicz powinien byc wyrzucony z przestrzeni publicznej juz tylko za to ze powiedzial iz sedzie ktora przyznala odszkodowanie ofierze gwaltu powinno zbadac konsylium weterynarzy.

O dalszych obrzydliwych sugestiach dotyczacych ofiary nawet nie bede wspominal.

Przejawiałeś ostatnio słabość w słuchaniu ze zrozumieniem, zatem jest to dość zasadne z mojej strony :)

A dlaczego tak skomentował sędzię? Bo zarządziła odszkodowanie nie od księdza, tylko od zgromadzenia religijnego. Rozumiem że jak popełnisz przestępstwo, to należy ofierze zasądzić odszkodowanie od Twojego pracodawcy?

Dalsze "obrzydliwe sugestie" weź dosłownie tak jak zrobiłeś to z notatką ze spotkania z MSZ, nie będę tu transkrypcji prowadził, żebyś to słuchanie poćwiczył, nie ma w tej wypowiedzi porównania osoby do osoby tylko zarobków pewnych osób do zasądzonej wysokości odszkodowania.

3 minuty temu, Cardi napisał:

Przejawiałeś ostatnio słabość w słuchaniu ze zrozumieniem, zatem jest to dość zasadne z mojej strony :)

A dlaczego tak skomentował sędzię? Bo zarządziła odszkodowanie nie od księdza, tylko od zgromadzenia religijnego. Rozumiem że jak popełnisz przestępstwo, to należy ofierze zasądzić odszkodowanie od Twojego pracodawcy?

Dalsze "obrzydliwe sugestie" weź dosłownie tak jak zrobiłeś to z notatką ze spotkania z MSZ, nie będę tu transkrypcji prowadził, żebyś to słuchanie poćwiczył, nie ma w tej wypowiedzi porównania osoby do osoby tylko zarobków pewnych osób do zasądzonej wysokości odszkodowania.

Jako ze najwyrazniej trafilem na eksperta od czytania ze zrozumieniem to prosze o interpretacje:

Dostać milion złotych za molestowanie, że tam ktoś kiedyś wsadził rękę pod spódniczkę, no któż by nie chciał. Wiele pań za mniejsze pieniądze spódniczki podciąga. Milion złotych to przez całe życia taka panienka jedna z drugą może nie zarobić, a tutaj za jednego sztosa. Żadne k*rwy nie są tak wynagradzane na całym świecie

Jako ze najwyrazniej trafilem na eksperta od czytania ze zrozumieniem to prosze o interpretacje:

Dostać milion złotych za molestowanie, że tam ktoś kiedyś wsadził rękę pod spódniczkę, no któż by nie chciał. Wiele pań za mniejsze pieniądze spódniczki podciąga. Milion złotych to przez całe życia taka panienka jedna z drugą może nie zarobić, a tutaj za jednego sztosa. Żadne k*rwy nie są tak wynagradzane na całym świecie

Przecież interpretujesz "metaforyczne dzieła literackie", a wypowiedź Michalkiewicza takowym nie jest, zatem pójdę Twoim tokiem rozumowania i zrozumiem dosłownie.

1. zdanie - porównanie gwałtu do wsadzenia ręki pod spódniczkę.

2. zdanie - stwierdzenie faktu, może z badań, może z doświadczenia życiowego, nie wiem.

3. zdanie - stwierdzenie faktu, wiele osób w ciągu swojego życia nie zarobi miliona złotych

4. zdanie - stwierdzenie faktu, że żadne k**** nie dostają za jeden "akt seksualny" miliona złotych, nie wiem, nie znam cennika, nie korzystam, nie orientuję się.

Gdzie tu coś jest powiedziane o ofierze gwałtu? Zestawione są zdanie po zdaniu wysokość odszkodowania i zarobki, których panie lekkich obyczajów nie zarabiają. Nie ma przyrównania poszkodowanej do jednej z tych pań, co tak wściekle na ustach zarzucały panie protestujące przeciwko Michalkiewiczowi.

Do części o pani sędzi oczywiście się nie odniosłeś.

11 minut temu, Cardi napisał:

A dlaczego tak skomentował sędzię? 

Bo jest chamem i prostakiem. Tu nie ma zadnej filozofii. Publiczne powiedzenie o kobiecie ze powinno ja zbadac konsylium weterynarzy jest skrajnym seksizmem. Szczerze wspolczuje Ci ze ktos taki jest dla Ciebie autorytetem a publiczne narzekanie na dziennikarzy ze nie wystarczajaco dobrze wykazali sie na konferencji z tym indywiduum moge przyjac wylacznie z usmiechem politowania.

Bo jest chamem i prostakiem. Tu nie ma zadnej filozofii. Publiczne powiedzenie o kobiecie ze powinno ja zbadac konsylium weterynarzy jest skrajnym seksizmem. Szczerze wspolczuje Ci ze ktos taki jest dla Ciebie autorytetem a publiczne narzekanie na dziennikarzy ze nie wystarczajaco dobrze wykazali sie na konferencji z tym indywiduum moge przyjac wylacznie z usmiechem politowania.

Co gdyby tak powiedział o mężczyźnie w todze a nie o kobiecie? Dlaczego rozgraniczasz wypowiedź o wyroku i osobie orzekającej ze względu na jej płeć?

Widzisz problem między nami jest taki, że ja słucham co jest mówione, a Ty słuchasz kto mówi.

Nie powiedziałem, że jest dla mnie S.M. autorytetem, imputujesz mi coś czego nie powiedziałem.

3 minuty temu, Cardi napisał:

Przecież interpretujesz "metaforyczne dzieła literackie", a wypowiedź Michalkiewicza takowym nie jest, zatem pójdę Twoim tokiem rozumowania i zrozumiem dosłownie.

1. zdanie - porównanie gwałtu do wsadzenia ręki pod spódniczkę.

2. zdanie - stwierdzenie faktu, może z badań, może z doświadczenia życiowego, nie wiem.

3. zdanie - stwierdzenie faktu, wiele osób w ciągu swojego życia nie zarobi miliona złotych

4. zdanie - stwierdzenie faktu, że żadne k**** nie dostają za jeden "akt seksualny" miliona złotych, nie wiem, nie znam cennika, nie korzystam, nie orientuję się.

Gdzie tu coś jest powiedziane o ofierze gwałtu? Zestawione są zdanie po zdaniu wysokość odszkodowania i zarobki, których panie lekkich obyczajów nie zarabiają. Nie ma przyrównania poszkodowanej do jednej z tych pań, co tak wściekle na ustach zarzucały panie protestujące przeciwko Michalkiewiczowi.

Szokujące jest dla mnie to że w dzisiejszych czasach byle idiota może zapłacić odpowiednią kasę a potem może szczycić się tym że ma wyższe wykształcenie i skonczyc studia. To jest niewiarygodne ze mozna byc ameba umyslowa i pouczac w Internecie ludzi ktorzy w realnym swiecie nawet by sie nie znizyli do tego by na taka amebe unyslowa napluc. I to pouczac bez cienia refleksji. 

2 minuty temu, fluber napisał:

Szokujące jest dla mnie to że w dzisiejszych czasach byle idiota może zapłacić odpowiednią kasę a potem może szczycić się tym że ma wyższe wykształcenie i skonczyc studia. To jest niewiarygodne ze mozna byc ameba umyslowa i pouczac w Internecie ludzi ktorzy w realnym swiecie nawet by sie nie znizyli do tego by na taka amebe unyslowa napluc. I to pouczac bez cienia refleksji. 

Widzę, że odnosisz się do argumentów w tym temacie tylko jeżeli to Ty punktujesz rozmówców, jeżeli ktoś zaczyna stosować Twoje podejście przeciwko Tobie, to zaczynasz wycieczki personalne. Słabo. Bardzo słabo.

1 minutę temu, Cardi napisał:

Widzę, że odnosisz się do argumentów w tym temacie tylko jeżeli to Ty punktujesz rozmówców, jeżeli ktoś zaczyna stosować Twoje podejście przeciwko Tobie, to zaczynasz wycieczki personalne. Słabo. Bardzo słabo.

Wycieczki personalne?

A gdzie ja napisałem cokolwiek o Tobie?

A teraz przemyśl to sobie w kontekscie wypowiedzi michalkiewicza. Lepiej juz nie bede w stanie Ci wyjasnic ze michalkiewicz obrazil te kobiete.

6 minut temu, fluber napisał:

Wycieczki personalne?

A gdzie ja napisałem cokolwiek o Tobie?

A teraz przemyśl to sobie w kontekscie wypowiedzi michalkiewicza. Lepiej juz nie bede w stanie Ci wyjasnic ze michalkiewicz obrazil te kobiete.

"Szokujące jest dla mnie to że w dzisiejszych czasach byle idiota może zapłacić odpowiednią kasę a potem może szczycić się tym że ma wyższe wykształcenie i skonczyc studia."

W dzisiejszych czasach jeżeli ktoś kończył studia to raczej ja, ewentualnie ja i Ty, a nie Michalkiewicz, nie napisałeś wprost, musiałem interpretować, mimo że to nie było dzieło literackie. Jak już napisałem, nie padło porównanie osoby do osoby tylko zarobków do wysokości odszkodowania. Myślałem że to dość łatwo zauważyć i nie będę musiał być adwokatem za darmo.

Edytowane przez Cardi

Godzinę temu, fluber napisał:

Btw wczoraj puscilem sobie stream marcina roli na yt i tak jak skrajna prawica byla dotad po prostu smieszna, tak teraz zaczynaja przybierac forme sekty. Takich bzdur ktore oczywiscie rozumieja tylko wtajemniczeni w zyciu nie slyszalem.

już kiedyś pisałem o tym typie - straszna żenadka

taki prawicowi betlejewski :)

ale te odszkodowania i to 447 generalnie mogą budzić niepokój w kontekście relacji PiS - US&A

Edytowane przez julekstep

26 minut temu, julekstep napisał:

już kiedyś pisałem o tym typie - straszna żenadka

taki prawicowi betlejewski :)

ale te odszkodowania i to 447 generalnie mogą budzić niepokój w kontekście relacji PiS - US&A

Rola się zgubił i chcąc być dziennikarzem w wywiadach przypomina Gugałę, czyli sam wygłasza swoje tezy, do których ma odnosić się jego gość. Brak słów.

A sama notatka jeżeli nie zostanie przemilczana to potężny cios w PiS, którego politycy z MSZ na czele zaklinali się, że to ustawa amerykańska i nie dotyczy Polski i Polaków.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.