Chytruz Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Nigdy tego nie zrozumiesz, ponieważ: 1. Jestem z kraju o charakterze postkolonialnym, "unpriviledged" na tle wiekszosci Europy, bedacym ofiara rasizmu i ludobojstwa. 2. W moim kraju wszyscy sa biali, wiec nie otrzymalem nigdy zadnych przywilejow z tytulu bycia bialym. 3. Moj dziadek byl niewolnikiem (w Niemczech). Mysle, ze w rankingu dyskryminacji mam wystarczajaca ilosc punktow do zabierania glosu w tego typu dyskusjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Ja jeszcze jestem potomkiem ofiar brutalnego ludobójstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Jedyna opcja aby oficjalnie otrzymać punkty dyskryminacji za WW2 będąc białym to być Żydem. A za bycie z kraju, gdzie 'wszyscy są biali' to można dostać co najwyżej punkty ujemne (immanentny faszyzm) Sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Jedyna opcja aby oficjalnie otrzymać punkty dyskryminacji za WW2 będąc białym to być Żydem. A za bycie z kraju, gdzie 'wszyscy są biali' to można dostać co najwyżej punkty ujemne (immanentny faszyzm) Sorry dlaczego jako Polak wymyślasz konstrukcję która Nas dyskryminuje jako osoba której dziadkowie byli na robotach w Niemczech i przesłuchiwani na Gestapo a potem dokładali sie do rozwoju ZSRR pod przymusem nie zgadzam się z taką retoryka było źle a ewentualnie badać Żydem można było mieć w niektórych przypadkach jeszcze gorzej oba scenariusze były na tyle tragiczne że obie grupy powinny mieć prawo głosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 dlaczego jako Polak wymyślasz konstrukcję która Nas dyskryminuje Ależ ja nic nie wymyślam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Jedyna opcja aby oficjalnie otrzymać punkty dyskryminacji za WW2 będąc białym to być Żydem. A za bycie z kraju, gdzie 'wszyscy są biali' to można dostać co najwyżej punkty ujemne (immanentny faszyzm) Sorry A-ale za niewolnictwo nawet nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 A-ale za niewolnictwo nawet nie? pół punktu na zachęte dalej jesteś za dziećmi Beyonce i Jaya-Z w rankingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 pół punktu na zachęte dalej jesteś za dziećmi Beyonce i Jaya-Z w rankingu co to za ranking? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 co to za ranking? "ranking dyskryminacji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 "ranking dyskryminacji" czujesz się dyskryminowany? wczoraj byłem na lechia-legia i pod koniec meczu jak czarnoskóry Cafu zrobił kiks to sektorówka zaczęła wydawać dźwięki małpy. odczułeś kiedyś rasizm na sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 czujesz się dyskryminowany? wczoraj byłem na lechia-legia i pod koniec meczu jak czarnoskóry Cafu zrobił kiks to sektorówka zaczęła wydawać dźwięki małpy. odczułeś kiedyś rasizm na sobie? Nie - a czemu pytasz? Chociaż w sumie kiedyś na st.Pauli jak na pytanie 'skąd jesteś' jednej z tamtejszych pracownic odpowiedziałem że z PL to sobie poszła - kwalifikuje się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Chociaż w sumie kiedyś na st.Pauli jak na pytanie 'skąd jesteś' jednej z tamtejszych pracownic odpowiedziałem że z PL to sobie poszła - kwalifikuje się? biedactwo to nie rasizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Mazguła ostro pojechał. Nagroda Cyby gwarantowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 biedactwo to nie rasizm no tak, to sie teraz oficjalnie nazywa 'institutional racism' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Oj tam, oj tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 no tak, to sie teraz oficjalnie nazywa 'institutional racism' myślałem, że sobie żartujesz ale poszukałem i jestem pod wrażeniem, że ktoś to studiuje ;] te studia gender to niezły twór ;] ktoś wymyślił ciekawy sposób na kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 myślałem, że sobie żartujesz ale poszukałem i jestem pod wrażeniem, że ktoś to studiuje You know so little Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) W Dreźnie znaleziono legitymację mjr. Władimira Putina, agenta Stasi, pieczątki co kwartał do 1989. Podwójny agent Edytowane 11 Grudnia 2018 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 W Dreźnie znaleziono legitymację mjr. Władimira Putina, agenta Stasi, pieczątki co kwartał do 1989. Podwójny agent Ty wiesz czym była Stasi? Bo chyba nie do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 no tak, to sie teraz oficjalnie nazywa 'institutional racism' Od razu mi się przypomniał suchar. Jaka jest roznica miedzy rasizmem a Azjata? Rasizm ma wiele twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi