Skocz do zawartości

Loga, parkiety i inne rzeczy związane z NBA.

Pepis21

Rekomendowane odpowiedzi

edit: chociaż nie cofam, DP jest jednak też c***owe, za bardzo klipers przypomina, powoli jestem załamany nowym designem

I to jak przypominają! Jak zacząłem czytać Twojego posta to kątem oka rzuciło mi się to zdjęcie. Myślałem, że czytam o Clippers dopiero jak doczytałem do końca i spojrzałem na grafikę zrozumiałem, że to Pistons..

Tak jak wychwalałem ich nowe logo tak teraz patrząc jak kolorystyka nawiązuje do mojej "ulubionej" drużyny jestem na nie...

Detroit Why?!

#oddawać_konia

Edytowane przez Raven2156

Knicks loga nie ruszą i to będzie jedyna ich mądra decyzja w tej dekadzie

Co się tyczy OKC, to pierwsza propozycja mi się podoba, ale nie wiem po co ten bizon.

Druga natomiast wgniata w fotel, jestem na tak, mam na mylogo, bo jerseye są nijakie

Ta trzecia, złoto czarna ssie

Edytowane przez josephnba

Sama czcionka, stroje, minimalistyka, a szczególnie logo! Wszystko mi się podoba!

W necie można znaleźć naprawdę wiele ciekawych projektów..

też mi się mega podoba, w zasadzie nie ma się do czego dojebać w tym projekcie, sto razy lepsze niż rzeczy z NBA np. to choojostwo clippersów za które pewnie dali kupę siana

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

czapka, jak czapka

tegoroczne ok, te z zeszlego roku tez ok, pewnie nawet bardziej

generalnie nie sa zle. najwazniejsze info dnia: koniec umowy z adidasem!!!!!!! :smile:

11 lat czekania...

a co takiego okropnego bylo w tych koszulkach ze czekales 11 lat??

bo ja rozumiem ze Nike ogolnie ma lepsza renome chyba, na pewno jest bardziej "modny" czy cos w tym stylu, ale jerseye akurat chyba byly od adidasa bardzo spoko, a jak widzialem te prototypy czy jak to nazwac koszulek Nike to mi sie az smutno zrobilo patrzac na ich "swingmany", jesli beda w takiej formie to slabo

http://imgur.com/a/DUUpN

bardzo fajny rebrand nuggets ktoś zrobił

Alternatywne w tej wersji są przecudowne. Aż tak naszła mnie refleksja jakim cudem taki bubel w Clippers przy zmianie loga przeszedł. Logo wygląda jak sklecone przez kolesia na kursie jakiegoś programu graficznego. I najlepsze jest to że gruby hajs za to ktoś skosił. Oby nigdy więcej takich rebrandów w innych klubach.

Co do nowych koszulek z łyżwą, są już jakieś projekty,zajawki jak to ma wyglądać dla ekip w przyszłym sezonie ?

@wujek wójcik w nhl wlasnie szykuje sie rewolucja, bo po reeboku przejal lige... adidas.

news.sportslogos.net/another-round-of-nhl-jersey-teasers

bedzie duzo mian, czy na plus cy minus sie okaze, wprowadzili podobny material do rev30, nie wiem czy wytrzyma w nhl...

@zalias, @ptak

macie prawo nie pamietac...

1. przede wszystkim wprowadzili 3 paski wszedzie gdzie mogli. od strojow ASG po wszystko rozgrzewkowe/treningowe. kilkanascie lat temu, 3 paski wzdluz calych spodni, spodenek czy koszulek kojarzyl mi sie z dresami i podrobkami z targu, w zasadzie niewiele sie zmienilo. tak czy siak, z 3 paskami sie troche uspokoili w ostatnich latach, niektore rzeczy rozgrzewkowe nawet bardzo im sie udaly, niemniej calosciowo te 11 lat byly pod tym wzgledem dramatem. rozumiem, ze 3 paski to ich znak rozpoznawczy ale dawanie go wszedzie bylo przesada...

umiescili takze jako pierwsi logotyp swojej firmy na strojach meczowych (asg), dzis bedzie to norma, logotyp wchodzi na stroje meczowe wszystkich druzyn nba, ale niekoniecznie jestem zwolennikiem tej opcji

2. zmienili sposob wyszywania numerow/liter etc. w poczatkowej fazie wszystko co mialo sie znalezc na koszulce mialo byc naklejane. na szczescie wlasciciele po zobaczeniu prototypow powiedzieli basta i adidas musial odejsc od swoich innowacji. przeniesli produkcje do azji i okazalo sie, ze numery odpadaja od koszulek. znaleziono kompromis ale spowodowalo to wiele problemow z dystrybucja i sposobem nanoszenia. skoro okazalo sie, ze meshowe numery i tak musza byc wyszywane mozna bylo spokojnie zostac przy starym sposobie tworzenia wordmarkow/numerow i liter. swoja droga prawdopodobnie wroci u nike. wielu fanow odetchnelo z ulga bo bedzie mozna personalizowac koszulki, dzis jest z tym duzy problem...

3. ceny, podniesli ceny autentykow ze 169 na 300$ spodenki ze 100 na 150. nike na dzien dobry obniza ceny autentykow do 180/190$, spodenki pewnie po 70-100, mozna??

4. wprowadzili rekawki, ja tam do rekawkow w sumie nic nie mam, bo widze ich zalety ale ogolny odbior rekawkow jest bardzo negatywny i mozna spokojnie postawic to na polce z napisem "profanacja", tak samo jak 3 paski, logotyp...

5. dostepnosc. jerseyheadzi nie przepadaja za adidasem takze z powodu dostepnosci. w zasadzie dostep do autentykow z meshowymi numerami mieli nieliczni azjaci z wtykami w fabrykach adidasa w azji. to spowodowalo, ze niektore autentyki na ebayu siegaly kwot rzedy 2000$. nie narzekam, bo sam dzieki temu zrobilem kilka niezlych deali, niemniej wiele koszulek w wersji authentic bylo nie do zdobycia, lub jesli byly, to za kwoty z kosmosu...

wlasciwie tyle. adidas zrobil wiele zlego dla ligi. dali ciala takze w kwestiach promocyjnych. adidas na rynku koszykarskim tracil z roku na rok, zostal wyparty z rynku niemal w calosci i odpuscil kilka lat temu koszykowke. skoncentrowal sie na pilce noznej i europie. adidas usa zostal zmarginalizowany. te 11  lat spieprzyli, bo majac lige nba powinni wzmocnic swoja pozycja, tymczasem zamiast wzmocnienia spadli na 3 miejsce. na to wplyw ma zwolnienie kilku osob i nieudane decyzje personalne. stracili kobego i lebrona, pozniej garnetta. timak, arenas wczesniej zakonczyli kariery... w miedzyczasie nike zgarnial kolejne supergwiazdy, do kb i lj'a dolaczyl durant, kyrie irving, jordan zgarnal westbrooka i khawiego, do UA curry... jedynym stealem adidasa okazal sie harden i choc najnowsze modele adidasa prezentuja sie calkiem niezle, nie wiem czy nie jest juz za pozno. generalnie nie przylozyli sie i spieprzyli po calosci ten kontrakt i szanse, jaka sie przed nimi otworzyla.