Pepis21 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Conrad dodatkowo potwierdził, że to był ostatni sezon w którym Clippers wyglądali jak zaprojektowani w MS Wordzie. Jeszcze jedno (choć nie wiem czy nie pisałem już o tym), czapeczki playoffowe jak i draftowe będzie robiła New Era a nie Nike czyli tak samo jak to ma miejsce w NFL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Czyli tak naprawdę Clippers przyznają się do gafy, bo co to za zmiana identyfikacji tak często (to raczej kamuflaż ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 dzieki bogu. te stroje z wordmarkiem clippers z 90s wygladaly przeciez duzo lepiej... w ogole mam wrazenie, ze nad tym klubem wisi jakies fatum w kazdej kwestii balmer w[adl w duze gowno a szkoda, bo to jeden z fajniejszych wlascicieli obecnej ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Conrad doprecyzował swoją wypowiedź, wg niego Clippers mają zmienić tylko stroje, logo niestety nadal ma być w użyciu to co jest obecnie. Rozczarowujące ehh. Potwierdził za to zmianę strojów w Pacers, dodatkowo tak ma wyglądać ich nowe alternatywne logo: Edytowane 7 Maja 2017 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalias Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 przepraszam za takie wyrazenie ale... jakie to jest gowno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Nie przepraszaj. Firma konsaltingowo graficzna pewnie skasowała ćwierć banki zielonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Dobrze że w Europie nie ma podziału regionów od linijki, przynajmniej nie ma zakusów na wpisanie logo sportowego w kontur danego obszaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 http://news.sportslogos.net/2017/05/08/portland-trail-blazers-new-logo-leaked/ wyciekł projekt upgrade'u logo Blazers . Bez rewolucji, to dobrze. Blazers nadal maja jeden z najlepszych logotypów w lidze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Niby OK, ale jednak na minus to wyrównanie krawędzi. Nie rozumiem tej zmiany. Być może jak wszystko jest równe to łatwiej (taniej?) to nanieść na gadżety? Innego uzasadnienia nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) To jest akurat uproszczony kształt Indiany Nowe logo Portland Trail Blazers, chociaż właściwie powinienem powiedzieć, że odświeżone (co dla mnie akurat jest plusem): Edytowane 8 Maja 2017 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 No dobra, z napisem wygląda fajniej niż wydawało mi się po grafikach z tematu o Blazers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Kwestia jakiekolwiek zmiany czy innowacji. Ludzie od PR'u na pewno dobrze prześledzili rynki i stwierdzili, że tego typu zabieg zwiększy np. sprzedaż koszulek (ze względu na nowe logo). I wiele, wiele więcej powodów. A co do samego loga to jak najbardziej na plus. Podoba mi się mimo, że zmiana raczej kosmetyczna (nie jak w przypadku Wolves). Na pewno dodaje to świeżości. Edytowane 8 Maja 2017 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Kwestia jakiekolwiek zmiany czy innowacji. Ludzie od PR'u na pewno dobrze prześledzili rynki i stwierdzili, że tego typu zabieg zwiększy np. sprzedaż koszulek (ze względu na nowe logo). I wiele, wiele więcej powodów. A co do samego loga to jak najbardziej na plus. Podoba mi się mimo, że zmiana raczej kosmetyczna (nie jak w przypadku Wolves) to dodaje świeżości. Zdziwiłbyś się jak te wielkie firmy od PR'u działają i 'śledzą' rynki. Ile to gaf takie firmy wypuszczają? Po prostu robią coś na pałę i dają klientowi - jak pasuje to git, a jak nie to poprawki. A dopiero jak to wypłynie i się siara robi to srają pod siebie, bo zrobili bubel. Nie ma tam 'badania rynku' i tyle. Także na zachodzie czy nawet w juesej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Wypowiem się jeszcze raz na jego temat. Jak dla mnie świetne! Minimalistyczne, nie odbiegające zbytnio od oryginału/poprzedniego loga, ma w sobie to coś. Jestem jak najbardziej na tak! Good Job Portland. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 http://trailblazerslogo.com/logo/#introSlide tu jest wszystko wytlumaczone, dlaczego w logotypie jest 10 linii (2x5) dlaczego teraz sa polaczone i czemu jest dziubek. w sumie fajnie choc bez jakiegos szalu ale moze to i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) W kwestii koszulek, logotypów Blazers obok Lakers , Bostonu są chyba najbardziej zachowawcza organizacją. Mnie się ten konserwatyzm podoba. Nie szalejąc ze zmianami łatwiej o identyfikację z klubem, budowanie tożsamości. Jako fan Blazers nie wyobrażam sobie , ze Portland kiedykolwiek rezygnuje z pinwheel. Jeden z najlepszych abstrakcyjnych logotypów w sportowych organizacjach ever. dlatego ta kosmetyczna zmiana jest jak najbardziej ok. Najwazniejsze, ze zniknął ten koszmarny równoległobok. Teraz czekamy na wygląd koszulek, ale to chyba dopiero pod koniec lata. Edytowane 9 Maja 2017 przez ptb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Alternatywne Pacers okropne, ale patriotyzm lokalny w USA jest naprawdę duży, a Indiana pod tym względem to podobno czołówka Za to ich główne logo, i tu mogę być osamotniony, zawsze mi się bardzo podobało i fajnie ze go nie ruszają Jest takies info jak mają wyglądać jerseye? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jeszcze nie ma nic na temat Pacers, W przypadku Blazers natomiast zmiany w domowym i wyjazdowym mają być nie wielkie za to w trzecim puszczą wodzę fantazji i zrobią go całkowicie od nowa. Przy okazji świetny gif: Oraz prawdopodobny wygląd wordmarków na koszulkach (podejrzewam, że dojdzie do tego jakiś obrys jeszcze): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) alt logo pacers imo jest jakims dramatem. gdyby poszli w realny kontur stanu, jak to zrobili bucks czy warriors byloby spoko. a tak... nieogarnieci fani moga nie wiedziec ocb.... poki co im dluzej patrze, tym bardziej mi sie podoba bardziej podobne do tego z 90s niby kosmetyka ale zmiana tych kolorow (czerwone na gorze) robi robote, widze 90s, wiec jestem na tak wordmarki ok, choc marzy mi sie cos takiego... Edytowane 9 Maja 2017 przez badboys2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 nowe logo pistons też już chyba drugi czy trzeci raz wyciekło, wszystko wskazuje na to, że można traktować jako oficjalny powrót do loga z lat 1980-95, z kosmetycznymi ale chyba fajnymi zmianami http://www.detroitbadboys.com/2017/5/8/15584244/detroit-pistons-new-logo-leaked teraz jeszcze poproszę secondary logo z płonącym kuniem i na koszulkach zamianę tego mdłego ostrego niebieskiego na bardziej ciemnoniebieski wchodzący w granat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi