Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, BMeF napisał(a):

ma rację, zawsze w takich draftach (gdy ograniczona pula talentu) było ABBA, inaczej to bez sensu, że ktoś ma top picki i zaczyna jeszcze 3, 5, 7 kolejkę. 

Ma racje ale z drugiej strony przed losowaniem numerków było napisane jaka będzie kolejność i nie przypominam sobie narzekania na to. 

Teraz, P_M napisał(a):

trochę mi smutno, bo naprawdę robie wszystko, żeby było top, wszystkie update'y pełna kolejność rozpisana, żeby nikt nie musiał szukać :(

normalna rzecz ostatnio na forum. Same narzekania mimo że właściwie zasady wyjaśnione, wszystko w jednym miejscu wiec... też nie rozumiem.

53 minuty temu, BMeF napisał(a):

@januaryma rację, zawsze w takich draftach (gdy ograniczona pula talentu) było ABBA, inaczej to bez sensu, że ktoś ma top picki i zaczyna jeszcze 3, 5, 7 kolejkę. 

Ja traktowałem abbe nie jako mechanizm gdzie jest ograniczony talent, ale mechanizm gdzie talent topowy bardzo odstaje od reszty, czyli sytuacje z jakimś MJami i LBJami. Natomiast ponownie, jak uzbiera sie 8 ludzi, którzy chcą zmiany na ABBA to zmianę ogarniemy, bo pierwsze dwie rundy są takie same jak w wężu, więc można to jeszcze bezproblemowo zmienić.

Edytowane przez P_M

23 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Ma racje ale z drugiej strony przed losowaniem numerków było napisane jaka będzie kolejność i nie przypominam sobie narzekania na to. 

chyba większość założyła, że jest ABBA inaczej to nie ma żadnego sensu przecież

choć rozumiem Twoja aktywność w temacie niemniej obawiam się, że żaden format tego busta PG nie nadgoni 😘

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

No ja jestem przeciwny zmianom w trakcie. Wybierałem PG zakładając że z 2 i 3 będę mógł go ładnie uzupełnił. 

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

choć rozumiem Twoja aktywność w temacie niemniej obawiam się, że żaden format tego busta PG nie nadgoni

No w sumie to że na piłce nożnej się nie znasz zdążyliśmy się dowiedzieć , teraz że o koszykówce. Niemniej jakoś mnie to nie dziwi.

Teraz, mac napisał(a):

Ja tez, super pick.

Czy super to nie wiem. Dla mnie po prostu dobry plus minus koniec 1 rundy początek drugiej. Za to super pick @BMeF i jestem zdziwiony dlaczego Tmac z sezonu 02/03 tak późno poszedł. 

P.S zrobiłem sobie ranking per pozycje. I poszła topka z pozycji pg,sg,sf i c i top1 na pf. Zostało 2 graczy przeoczonych zgodnie z tym jak ich oceniam.

Jak dla mnie oprocz PG13 i Reggiego to so far bez większych zaskoczeń.

Tak patrząc szczerze to nie wiem kto będzie miał trudniej czy taki @BMeF, który zapewne zaraz ładnie uzupelni T-Maca drugą opcją czy @matek z Malonem, który będzie już musiał trochę porzezbić niż dojdzie do niego ten pick.

Teraz, P_M napisał(a):

Jak dla mnie oprocz PG13 i Reggiego to so far bez większych zaskoczeń.

Tak patrząc szczerze to nie wiem kto będzie miał trudniej czy taki @BMeF, który zapewne zaraz ładnie uzupelni T-Maca drugą opcją czy @matek z Malonem, który będzie już musiał trochę porzezbić niż dojdzie do niego ten pick.

dlatego zmiana w trakcie jest bez sensu ;). A PG13 nie doceniacie tych dwóch sezonów. 3 w MVP , 3 w DPOY i pierwsze piątki NBA i Obrońców. Plus kosmiczne on-offy w PO mimo odpadnięcia.

@Gregorius

Przecież Jimmy zdecydowanie bije na głowę George'a i mówię to jako gość, który nigdy nie pałał sympatią do tego pierwszego.

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Plus kosmiczne on-offy w PO mimo odpadnięcia.

Tam był mocny zawód przecież. Matchup wydawało się idealny pod OKC, w rs mieli 4-0 z Blazers, a przyszły playoffy i dostali mocno po dupie od pewnego duetu i... Kantera xd

Sam George raczej dość przeciętny w ataku, cień w obronie względem rs. Tak to pamiętam.