Gregorius Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 3 minuty temu, lorak napisał(a): dom latających sztyletów chyba nawet bardziej lubię niż Hero. Ciekawym filmem(choć nie wybitnym) jest https://www.filmweb.pl/film/Zatoichi-2003-99877 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Koelner napisał(a): aaaaaaaaa nawet Rambo I, scena jak go nikt nie rozumie to jest epicka a kiedyś jakoś mi przelatywała xD Rambo akurat to bardzo dobry film. On nawet w dramacie mógłby pójść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 6 minut temu, RappaR napisał(a): Rambo akurat to bardzo dobry film. On nawet w dramacie mógłby pójść. Podobała mi się gra aktorska i poruszenie problemów nie zrozumienia dla bohaterów oddających swoje życie za kraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Gregorius napisał(a): Podobała mi się gra aktorska i poruszenie problemów nie zrozumienia dla bohaterów oddających swoje życie za kraj. wyobraź sobie w Polsce powstanie takiego filmu. „V kolumna” „element wojny hybrydowej” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 6 minut temu, Koelner napisał(a): wyobraź sobie w Polsce powstanie takiego filmu. „V kolumna” „element wojny hybrydowej” Nie wyobrażam sobie w Polsce takiego filmu. Na przykład o problemach i trudnościach z jakimi musiała się zmagać straż graniczna w trakcie kryzysu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 27 minut temu, RappaR napisał(a): Nie wyobrażam sobie w Polsce takiego filmu. Na przykład o problemach i trudnościach z jakimi musiała się zmagać straż graniczna w trakcie kryzysu. nie potrzebuje filmu. znam opowieści od samych zainteresowanych jak przez 48 h nie dochodziło zaopatrzenie i musieli sobie sami organizować prowiant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Koelner napisał(a): nie potrzebuje filmu. znam opowieści od samych zainteresowanych jak przez 48 h nie dochodziło zaopatrzenie i musieli sobie sami organizować prowiant Jestem pewien, że w 1979 byli Amerykanie co znali opowieści od samych weteranów z Wietnamu. Nie potrzebny był film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 8 minut temu, RappaR napisał(a): Jestem pewien, że w 1979 byli Amerykanie co znali opowieści od samych weteranów z Wietnamu. Nie potrzebny był film dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Tak ogólnie wśród tych filmów (choć akurat mam największy problem z przyporządkowanie do tej kategorii) brakuje mi filmów jak : 1. Pluton (dla mnie niepojęte patrząc na inne filmy w tej kategorii że to nie poszło) i Przełęcz ocalonych potem przerwa i 2. Gangi Nowego Jorku 3. Tańczący z Wilkami (to i Gangi nie koniecznie w tej kategorii) 4. Mad Max 2 5. 300 Cienka czerwona linia jest dla mnie nudna natomiast z wcześniej wymienianych Polowanie na czerwony Październik zasługuje na uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 15 minut temu, Gregorius napisał(a): Tak ogólnie wśród tych filmów (choć akurat mam największy problem z przyporządkowanie do tej kategorii) brakuje mi filmów jak : 1. Pluton (dla mnie niepojęte patrząc na inne filmy w tej kategorii że to nie poszło) i Przełęcz ocalonych potem przerwa i 2. Gangi Nowego Jorku 3. Tańczący z Wilkami (to i Gangi nie koniecznie w tej kategorii) 4. Mad Max 2 5. 300 Cienka czerwona linia jest dla mnie nudna natomiast z wcześniej wymienianych Polowanie na czerwony Październik zasługuje na uwagę. Pluton no i Szeregowiec Ryan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Teraz, Koelner napisał(a): Pluton no i Szeregowiec Ryan o Szeregowcu myślałem za scenę lądowania w Normandii. jedna z lepszych scen ever. Cała reszta zbyt głupia żeby była dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 24 minuty temu, Gregorius napisał(a): Tak ogólnie wśród tych filmów (choć akurat mam największy problem z przyporządkowanie do tej kategorii) brakuje mi filmów jak : (...) 3. Tańczący z Wilkami (to i Gangi nie koniecznie w tej kategorii) I poszedł ten film w innej kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 7 godzin temu, P_M napisał(a): śmiechłem sobie pod nosem xD Well, dla mnie chyba największym zaskoczeniem jest fakt, że zarówno Braveheart jak i Gladiator nie generowały we mnie żadnych emocji. Postacie w obu tych filmach są cholernie płaskie i czarno-białe. Pod względem technicznym, nie wiem, walki/sceny bitewne nie wyglądały dla mnie epicko, może te filmy jednak nie zestarzały się zbyt dobrze. Koloseum w ujęciach wejściowych wydawało się spoko, natomiast już gdy same walki się na nim odbywały, to miałem wrażenie jakiegoś małego stadioniku na 5k osób. w Bravehearcie są ewidentne błędy montażowe, jak Mel biegnie z armią wyciąga miecz, by w następnym ułamku sekundy biec z obiema rękoma pustymi i zrobili ten błąd 2 razy na przestrzeni kilkunastu sekund. A i zawiodłem się bardzo na roli Crowe'a, on tam momentami ze swoją mimiką wyglądał jak Więckiewicz (xD) a miałem wysokie oczekiwania wobec niego, po świetnym "Pięknym umyśle", który w 2nd/3rd tierze najlepszych dramatów mógłby się tu załapać. Jakbym miał wybierać między Braveheartem a Gladiatorem, to chyba wybrałbym ten pierwszy, z racji, że jestem sporym fanem Alana McManusa i jego komentarza snookera na Eurosporcie, tak tutaj szkocki akcent od razu sprawił pozytywniejszy odbiór To w troi postacie nie są czarno białe! Kolega grany przez Brad Pitta zmaga się z mega dylematami, podobnie inni bohaterowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Z tego co widzę jest sporo dylematów i dyskusji, ale jedna kolejność pewna. Interstellar Ostatni Samuraj Troja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) ma ktoś linki do Ben Hur, Lyndon ? i ew (dawno oglądane, więc wypada żeby rzucić chociaż jednym okiem): Ostatni Samuraj, Hero? Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) Jak macie to mi tez dajcie te linki, bo w weekend planuje wszystko wciągnąć na raz, czyli jutro zacząć bym musiał xD Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 15 minut temu, RappaR napisał(a): Z tego co widzę jest sporo dylematów i dyskusji, ale jedna kolejność pewna. Interstellar Ostatni Samuraj Troja Na odbiór interstellar może u niektórych wpłynąć współpraca z Kipem Thornem, wszelkie kwestie związane z astrofizyką były z nim uzgadniane, jest nawet książka "science behind interstellar" W skrócie w interstellar wszystko posunięte jest do absolutnych granic, ale trzyma się kupy od strony naukowej. Warto co nieco się zagłębić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): Na odbiór interstellar może u niektórych wpłynąć współpraca z Kipem Thornem, wszelkie kwestie związane z astrofizyką były z nim uzgadniane, jest nawet książka "science behind interstellar" W skrócie w interstellar wszystko posunięte jest do absolutnych granic, ale trzyma się kupy od strony naukowej. Warto co nieco się zagłębić Marsjanin >>>>> Interstellar change my mind Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 14 minut temu, julekstep napisał(a): ma ktoś linki do Ben Hur, Lyndon ? i ew (dawno oglądane, więc wypada żeby rzucić chociaż jednym okiem): Ostatni Samuraj, Hero? 7 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Jak macie to mi tez dajcie te linki, bo w weekend planuje wszystko wciągnąć na raz, czyli jutro zacząć bym musiał xD wszystko znajdziecie na tych stronach: https://fbox.to/home https://lookmovie2.to/ https://movies2watch.tv/home Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 2 minuty temu, julekstep napisał(a): Marsjanin >>>>> Interstellar change my mind Łoooo panie, Jehowy na dwunastej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi