Skocz do zawartości

[Rd 1] Suns - Clippers

Chytruz

Wynik  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik

• Suns w 4
      2
    • Suns w 5
      15
    • Suns w 6
      13
    • Suns w 7
      1
    • Clippers w 4
      0
    • Clippers w 5
      0
    • Clippers w 6
      2
    • Clippers w 7
      1

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 16.04.2023 o 19:37

Rekomendowane odpowiedzi

Norm Powell & Razzl dajo close game w PO przeciw contending Suns

jokic-dab.gif

Jok juz sie nie moze doczekac 2. rundy

3 minuty temu, LAF napisał:

Zamiast minąć pierwszą linie obrony , wejść pod kosz to nie

zaryzykuję stwierdzenie,  że jakby potrafił to by to zrobił

Zacny meczyk cp3, ten mecz pokazał, że nadal widzi wszystko, oraz tak do końca lekceważyć rzutu nie można. Podania do Bookera, czy Aytona w drugiej połowie były po prostu genialne. Była mała aktywacja Point-GOD mode w tym meczu. 

Suns gameplan opierają na tym żeby dawać Westbrookowi rzucać ile chce, no i Westbrook póki co wygląda o dziwo dobrze w tych uber-open rzutach, dlatego wynik jest w miarę na styku, ale oni serio nawet go nie contestujo, była taka akcja w post gdzie Booker po prostu stanął z dwoma rękami do góry i się nie ruszał, wyglądał jak ja na orliku. stąd rw30 robi monstrualne cyferki, ale nie przekłada się to na zwycięstwa bo moim zdaniem Phoenix mają tu wszystko pod kontrolą i w IV kwartach wrzucają po prostu wyższy bieg. Świetna egzekucja w ofensywie w drugich połowach. 

Booker wygląda naprawdę jakby był na misji, chyba fakt że Doncic już odpadł i w tym roku już na niego nie trafi dał mu jakiegoś boosta do pewności siebie, huehue.. 
Nie spodziewałbym się zwłaszcza tak dobrej postawy w obronie z jego strony. Choć westbrooka widać że często celowo odpuszcza ;) ale dostarcza też regularnie steale w tej serii, hustluje, walczy o zbiórkę i jest wulkanem energii. 

Moim skromnym zdaniem, owszem martwić fanów Suns mogą te gigantyczne minuty big4, brak ławki, ale póki co wygląda to tak, że wyglądają do tej pory na najlepszy zespół PO. Dla mnie zdrowi są po prostu faworytem do mistrza. Czy dowiozą zdrowie? Let’s see, 13 to go. 

Edytowane przez RonnieArtestics

11 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Moim skromnym zdaniem, owszem martwić fanów Suns mogą te gigantyczne minuty big4, brak ławki, ale póki co wygląda to tak, że wyglądają do tej pory na najlepszy zespół PO. Dla mnie zdrowi są po prostu faworytem do mistrza. Czy dowiozą zdrowie? Let’s see, 13 to go. 

Dość odważne stwierdzenie jak na to, że Suns rywalizują z zespołem, który przez połowę serii gra bez swoich dwóch najlepszych zawodników. Przed PO myślałem, że ich przewaga będzie wyraźniejsza, natomiast tutaj trzeba grać po 45 minut Durantem i prawie 40 Paulem, żeby móc dowiedź zwycięstwo do końca. Dość kiepsko to wróży przed kolejnymi seriami, bo problemem Phoenix nie jest tylko to, że narażają swoich liderów na kontuzje, ale także to, że przy tak wąskiej rotacji oni średnią są w stanie zaproponować coś więcej niż obecnie. Jeżeli liderom siedzi rzut, to można walczyć o zwycięstwo, bo siła ognia jest naprawdę imponująca. Jeśli jednak któremuś z nich (szczególnie świetnie grającemu Bookerowi) przytrafi się gorszy dzień, to robi się gigantyczny problem. Jest w tych PO kilka ekip, które mają jeszcze sporą rezerwę, natomiast nie wydaje mi się, żeby do tego grona należeli Suns.

6 minut temu, Hoolifan napisał:

Dość odważne stwierdzenie jak na to, że Suns rywalizują z zespołem, który przez połowę serii gra bez swoich dwóch najlepszych zawodników. Przed PO myślałem, że ich przewaga będzie wyraźniejsza, natomiast tutaj trzeba grać po 45 minut Durantem i prawie 40 Paulem, żeby móc dowiedź zwycięstwo do końca. Dość kiepsko to wróży przed kolejnymi seriami, bo problemem Phoenix nie jest tylko to, że narażają swoich liderów na kontuzje, ale także to, że przy tak wąskiej rotacji oni średnią są w stanie zaproponować coś więcej niż obecnie. Jeżeli liderom siedzi rzut, to można walczyć o zwycięstwo, bo siła ognia jest naprawdę imponująca. Jeśli jednak któremuś z nich (szczególnie świetnie grającemu Bookerowi) przytrafi się gorszy dzień, to robi się gigantyczny problem. Jest w tych PO kilka ekip, które mają jeszcze sporą rezerwę, natomiast nie wydaje mi się, żeby do tego grona należeli Suns.

Jak tak patrzę wstecz to w PO gra się w ośmiu i nie jest to nic nadzwyczajnego, te minuty i głębia Suns. Wątpienie w zdrowie tego akurat zestawu oczywiście rozumiem, ale tacy Raptors Kawhiego, tez grali heavy minutes, w siedmiu czy ośmiu przez całe PO. Lebron tez grał w siedmiu cała przygodę w Cavs i nakurwiał po 46 min na mecz. Nie wiem co z Rossem i Payne ale oni chyba jeszcze też wrócą ? Wtedy będzie to wyglądało ciut lepiej.

Edytowane przez RonnieArtestics

@RonnieArtestics chodzi chyba bardziej o to, że tak, wąska rotacja to norma, ale 1) gwiazdy Suns są, praktycznie w komplecie, kontuzjogenne podatne na kontuzje, więc większości userom chodzi po głowie, że jeśli ktoś gdzieś się ma kontuzjować, to właśnie ktoś z suns   2) skoro muszą orać heavy minutes z takimi Clippsami gdzie Wes jest pierfszo opcjo, to jak będzie z Nuggets?   

przekonamy się wkrótce, bo też seria serii nierówna, wiadomo

5 minut temu, Dziuseppe napisał:

Szkoda tych kontuzji Georga i Leonarda, Suns nie przeszliby 1 rundy gdyby Clippers byli zdrowi, ale z drugiej strony chyba każdy przeczuwał, że Clippers się znowu połamią ehh.

100% zdrowy Kawhi to najlepszy gracz na planecie, bez dyskusji. 

100% zdrowy Kawhi już nie występuje w przyrodzie 

31 minut temu, Dziuseppe napisał:

Szkoda tych kontuzji Georga i Leonarda, Suns nie przeszliby 1 rundy gdyby Clippers byli zdrowi, ale z drugiej strony chyba każdy przeczuwał, że Clippers się znowu połamią ehh.

100% zdrowy Kawhi to najlepszy gracz na planecie, bez dyskusji. 

Mogło by tez tak być ze clipps w zdrowiu grali by gorzej. Czasem przegrywający rezerwowi spinają się lepiej niż zespół kompletny mimo ze to dużo gorszy zestaw graczy. Taki paradoks Moranta 

27 minut temu, MA23 napisał:

100% zdrowy Kawhi już nie występuje w przyrodzie 

Występuje. Ale tylko w 33%