RappaR Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 7 minut temu, fluber napisał: Też mam paru kumpli inżynierów budowlańców i są w stanie dorobić się ładnie na swiadectwach energetycznych budynków. Raczej mają ponad te 12k No on i jego koledzy nie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 9 godzin temu, fluber napisał: No ja prędzej wśród golfistów typowalbym ludzi na zarobki 12k+ niż wśród szachistów Też mam paru kumpli inżynierów budowlańców i są w stanie dorobić się ładnie na swiadectwach energetycznych budynków. Raczej mają ponad te 12k Na samych świadectwach ? Fajna sprawa może sam się zainteresuje bo to w sumie izi robota. Chyba że koledzy mają też uprawnienia budowlane to już trochę więcej by wyjaśniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 2 minuty temu, MA23 napisał: Na samych świadectwach ? Fajna sprawa może sam się zainteresuje bo to w sumie izi robota. Chyba że koledzy mają też uprawnienia budowlane to już trochę więcej by wyjaśniało. Nie, jako dodatkowe zajęcie po godzinach. Mają już uprawnienia. Nie wiem ile jeszcze potrwa boom, ale zapotrzebowanie gwałtownie rośnie póki co. Fajna nisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) Widze ze fajnie odlecielismy z PL sixfigs! Otocho! 10k na czysto na reke/miesiac. Mieszkanie nie przypalowe, w nowym budownictwie bez bajerow, w miescie gdzie te 16k brutto placa to 12-13k/m2 ( 1990’s+, nie mowie o jakims odjechanym stand budo circa 2015 i 20-25k/m3 ale tez nie gierek za 9-10k/m2, fair?). 75m2 to jakas banka, kredyt 30letni w PKO z 10% wkladem (przed 30stka byloby ciezko zebrac taki net bez firmy syn|corka). I teraz rata kredytu 6.5-7.0kola/miesiac. Nagle zycie w WAW wyglada jak house poor w NYK. No nic trzeba znalezc zone pracujaca w branzy/firmie i jest git./s ps ogolnie 2/3 kraju patrzy na ciebie jak na krezusa a tu jeden przestoj/utrata pracy i jest muka! Samochod za $20k to tez zaden bajer a te 2/3 ostrzy noze Edytowane 1 Maja 2023 przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 7 minut temu, fluber napisał: Czyli Polacy średnio pracują o 33% dłużej a i tak średnio zarabiają mniej niż Niemcy... No mistrzostwo świata.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 minutę temu, agresywnychomik napisał: Czyli Polacy średnio pracują o 33% dłużej a i tak średnio zarabiają mniej niż Niemcy... No mistrzostwo świata.... Za to pracujemy krócej od Hindusów i zarabiamy wielokrotnie więcej od nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Ciekawia mnie statystyki z wczesniejszych lat, bo jednak troche mam wrazenie mija u nas ten kult zapierdolu i mlodzi ludzie maja work-balance life he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 minutę temu, Reikai napisał: Ciekawia mnie statystyki z wczesniejszych lat, bo jednak troche mam wrazenie mija u nas ten kult zapierdolu i mlodzi ludzie maja work-balance life he he Trudno powiedzieć. W mediach się to mocno przebija, ale mam wrażenie, że mnóstwo osób nadal zapierdala na całego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 minutę temu, RappaR napisał: Za to pracujemy krócej od Hindusów i zarabiamy wielokrotnie więcej od nich. Hie hue hue. Ja myślałem że celem jest rówananie do "statej Unii" a nie ucieczka przed Hindusami ktorych notabene nie ma na tym wykresie szanowny Filipie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 2 minuty temu, agresywnychomik napisał: Hie hue hue. Ja myślałem że celem jest rówananie do "statej Unii" a nie ucieczka przed Hindusami ktorych notabene nie ma na tym wykresie szanowny Filipie. Jeśli celem jest równanie, to wykres powinien pokazywać trendy, a nie wartości, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 4 minuty temu, agresywnychomik napisał: Hie hue hue. Ja myślałem że celem jest rówananie do "statej Unii" a nie ucieczka przed Hindusami ktorych notabene nie ma na tym wykresie szanowny Filipie. A nie równamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 minutę temu, RappaR napisał: Jeśli celem jest równanie, to wykres powinien pokazywać trendy, a nie wartości, czyż nie? Być może? Teraz, fluber napisał: A nie równamy? Według niektórych u nas lepiej ! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 minutę temu, agresywnychomik napisał: Według niektórych u nas lepiej ! xD Pod wieloma względami tak. Np ludzie bardziej pracowici:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 37 minut temu, agresywnychomik napisał: Być może? Według niektórych u nas lepiej ! xD Jak ktoś żyje bez kompleksów, to mu w Polsce dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 31 minut temu, RappaR napisał: Jak ktoś żyje bez kompleksów, to mu w Polsce dobrze Że wspomne o wycieczkowcu i chęci wyjazdu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 godzinę temu, fluber napisał: 1 godzinę temu, agresywnychomik napisał: Czyli Polacy średnio pracują o 33% dłużej a i tak średnio zarabiają mniej niż Niemcy... No mistrzostwo świata.... LOL, ten gość naprawdę myśli, że długie godziny pracy = silna ekonomia & najlepsze warunki życia? albo że mniej godzin pracy świaczy o czyimś lenistwie? czy tylko tu na forum ktoś tak twierdzi? bo już się pogubiłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 3 minuty temu, rw30 napisał: LOL, ten gość naprawdę myśli, że długie godziny pracy = silna ekonomia & najlepsze warunki życia? albo że mniej godzin pracy świaczy o czyimś lenistwie? czy tylko tu na forum ktoś tak twierdzi? bo już się pogubiłem.... Oj, już pożartować nie można?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 19 minut temu, agresywnychomik napisał: Że wspomne o wycieczkowcu i chęci wyjazdu xD To wspominaj, nie wiem co ma jedno do drugiego, ale rób co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) jesli metodologia uzyta do danych na tym wykresie nie jest jakos monstrualnie "flawed" to nie jest to az tak superowy wynik dla EU - byc moze krotkoterminowo, mozna odniesc wrazenie ze Niemcy/Francuzi pracuja mniej ale to w dluzszej perspektywie bedzie przyczynek do "upadku", no chyba, ze myslicie ze Niemcy/Francuzi wymyslili jakis ekonomiczny perpetuum mobile ze beda pracowac 20% mniej, beda konkurencyjni i utrzymaja swoj status na swiecie. *ewentualnie PL/RO/SLO/CZ beda miejscami gdzie sie bedzie zapierdalac zeby srednio wyszlo ~swiat/US/Indie/BRA Edytowane 2 Maja 2023 przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi