P_M Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Czy ktoś korzysta z UniCredit? Rozważam tam otworzenie tego konta i lokaty, bo ing pod względem trzymania poduchy mnie irytuje marnym procentem, ale widzę strasznie niskie oceny ich apki (UniCredit). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia @barcalover Nawet olimpijczykom ręcznie nie są w stanie wypłacić https://sportowefakty.wp.pl/lyzwiarstwo-szybkie/1245862/olimpijczyk-czeka-na-pieniadze-z-zondacrypto-dostal-odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Wtorek o 06:54 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 06:54 https://bithub.pl/kryptowaluty/kolejna-platforma-zhakowana-sprawdz-czy-trzymasz-tam-kryptowaluty/ Jakaś czarna seria dla krypto + głośne pump and dump na rave. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Wtorek o 13:25 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 13:25 6 godzin temu, P_M napisał(a): https://bithub.pl/kryptowaluty/kolejna-platforma-zhakowana-sprawdz-czy-trzymasz-tam-kryptowaluty/ Jakaś czarna seria dla krypto + głośne pump and dump na rave. Tu już oficjalny game over? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano Wtorek o 16:38 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:38 Myślę, że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano Wtorek o 17:44 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:44 Mossad zwinął interes. Jak przy oscylatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Wtorek o 17:46 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:46 1 minutę temu, Krzemo napisał(a): Mossad zwinął interes. Jak przy oscylatorze. Art-B ruchają nas cały czas ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano Wtorek o 19:16 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:16 2 godziny temu, barcalover napisał(a): Myślę, że tak *tak mi sie skojarzylo z thumbupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano Wtorek o 19:31 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:31 k**** Ci Żydzi zawsze mieli łeb do interesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Środa o 04:42 Udostępnij Opublikowano Środa o 04:42 9 godzin temu, Koelner napisał(a): k**** Ci Żydzi zawsze mieli łeb do interesów Kral gdzieś w Eljat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Środa o 04:50 Udostępnij Opublikowano Środa o 04:50 Wzorowo przeprowadzona akcja trzeba przyznać - kolejne komunikaty przesuwające deadline, parę statystyk z dupy, ściemnianie o tym, że już zaraz, za chwilę, za momencik, a w międzyczasie czyszczenie dowodów, transferowanie środków, szykowanie ewakuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Środa o 07:16 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:16 W ramach Ike usrednilem sobie jeszcze pozycję Text. Pakiet 125 akcji i Obecnie cała pozycja to 565 akcji po 46.06. Na ten moment kończę z budowaniem tej pozycji. Trochę żałuję, że xtb tak urosło tak szybko, bo chętnie w nich w cenie do 70 PLN dokupilbym akcji w ramach ike, bo to najlepszy wehikuł do takich maszynek do kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano Środa o 07:47 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:47 IKE w XTB jest bezpieczne? Nie zwiną się jak Amber Gold, teraz Zonda i inne, bo było tych przypadków już kilka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Środa o 07:56 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:56 9 minut temu, DamianOItalianO napisał(a): IKE w XTB jest bezpieczne? Nie zwiną się jak Amber Gold, teraz Zonda i inne, bo było tych przypadków już kilka? Bezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Środa o 09:30 Udostępnij Opublikowano Środa o 09:30 1 godzinę temu, DamianOItalianO napisał(a): IKE w XTB jest bezpieczne? Nie zwiną się jak Amber Gold, teraz Zonda i inne, bo było tych przypadków już kilka? Nawet jeśli się zwiną, to dla Ciebie najwyżej niedogodność. To pośrednik, które kupuje akcje na Ciebie i jest to weryfikowane przez KNF na bieżąco. Jeśli się zwiną, to co najwyżej pieprzenie z przeniesieniem rachunku i tyle. Amber Gold czy Zonda kompletnie coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Środa o 13:35 Udostępnij Opublikowano Środa o 13:35 W dniu 17.04.2026 o 19:36, P_M napisał(a): Otworzyłem sobie pozycję na Novo Nordisk - 106 akcji po 40,68 USD. Już tak długo się czaiłem, więc teraz przy okazji tej sprzedaży Intela nowy zakup Ja kupiłem po 39 teraz, zaufam. Ostatnio w sumie kupiłem po 46 i sprzedałem po 62, więc w sumie na razie wychodzi dla mnie dobry biznes, jeśli nie splajtują. Ale C/Z 11 skusiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Środa o 13:40 Udostępnij Opublikowano Środa o 13:40 3 minuty temu, RappaR napisał(a): Ja kupiłem po 39 teraz, zaufam. Ostatnio w sumie kupiłem po 46 i sprzedałem po 62, więc w sumie na razie wychodzi dla mnie dobry biznes, jeśli nie splajtują. Ale C/Z 11 skusiło Będzie dobrze, ich tabletka jest lepsza od Eli Lilly, także 1-2 lata zobaczymy ładne odbicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Środa o 14:23 Udostępnij Opublikowano Środa o 14:23 W dniu 4.03.2025 o 11:27, P_M napisał(a): Jakby ktoś szukał bezpiecznej przystani, to Kruk jest obecnie całkiem tani na naszej GPW, który daje od kilku dobrych lat regularną dywidendę. Spółka nie pod gwałtowne wzrosty, raczej pod bezpieczną dywidendę i utrzymanie wartości kapitału. Spółka z stałymi wzrostami przychodów i zysków. https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/KRUK W dniu 4.03.2025 o 18:49, Me Myself and I napisał(a): Akcje spółki Kruk (KRU.PL) tracą podczas dzisiejszej sesji już ponad 4% i tym samym wybijają się na najniższe poziomy obserwowane od września 2023 roku po tym jak w piątek kurs akcji tąpnął w reakcji na mieszane na wyniki finansowe spółki. Spółka osiągnęła przychody na poziomie 2,9 mld zł (+12% r/r), wynik operacyjny na poziomie 1,4 mld zł (+6,4% r/r) oraz zysk netto w wysokości 1,07 mld zł (+9% r/r). Wszystkie te wartości są rekordowe w historii spółki. Mimo to inwestorzy przyjęli wyniki Kruka chłodno, co może wynikać z wydźwięku wyników 4Q, który na tle pozostałego roku pozostawiał wiele do życzenia. Przychody spadły w nim o 13% r/r, Zysk operacyjny spadł o 44% do 165,6 mln zł, a zysk netto wyniósł 115,2 mln zł, co oznacza prawie 50% spadek r/r. Inwestorów niepokoi również komentarz prezesa spółki. Kruk, który w 2024 roku zainwestował w portfele wierzytelności 2,8 mld zł, nie spodziewa się, że 2025 rok przyniesie przekroczenie tego poziomu - podał prezes Kruka, Piotr Krupa. "Jest prawdopodobieństwo, że trochę też przeszacowaliśmy tam te portfele, jakaś część tego odpisu, wynika z tego, że one są mniej warte" - dodał prezes. Akcje spółki notowane są na najniższych poziomach od 2023 roku i wybijają się poniżej 100-tygodniowej EMA (po raz pierwszy od 2022 roku). Źródło: xStation Można sobie zrewidować po czasie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Środa o 20:22 Udostępnij Opublikowano Środa o 20:22 XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano Środa o 21:33 Udostępnij Opublikowano Środa o 21:33 Nvidia znowu romans z ATH, $5T wycena czyli 1/6th GDP US. Bylismy “tu” juz w listopadzie 2025. Jak oni wygladaja z revenue w najblizszej przyszlosci waszym zdaniem? AMD u mnie chyba czas na byebye jako ze to x-bagger. czy oni wogole maja realnie szanse pojsc wyzej? tsmc to wiadomo, jak poleci ta dwojka to nie ma sensu trzymac. ale w co wsadzic teraz? Novo wyglada niby fainie (taaaaka przecena) ale jak patrze jakie oni robia deale na backendzie (offload assetow, proby przejeciaetc) to sa debile z duzym portfelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi