RappaR Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu LMVH opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 11 godzin temu, RappaR napisał(a): LMVH opinie? Tu masz fajną analizę: Ja bym nie wchodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 13 godzin temu, fluber napisał(a): Upadek będzie potężny;) *Bailout Edytowane 5 godzin temu przez barcalover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 7 minut temu, barcalover napisał(a): *Bailout Nie obstawiam że Intel czy AMD upadną, ale te kursy są totalnie odklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 10 minut temu, fluber napisał(a): Nie obstawiam że Intel czy AMD upadną, ale te kursy są totalnie odklejone Nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 17 godzin temu, RappaR napisał(a): Lol jakaś losowa firma zajmująca się bezpieczeństwem w chmurze jak Crowdstrike anonimowa dla losowego odbiorcy ma wartość 120 mld dolarów. Stellantis mający Peugota, Fiata, Alfę, Jeepa, Chryslera, Opla i inne, zatrudniający 250 tysięcy ludzi na świecie ma 18 mld. Dawny świat zaraz umrze To nie jest przyklad, ze nowe nadchodzi, a stare ginie tylko jak absurdalnie jest napompowana banka i ze gielda niestety juz dawno zrobila sie kasynem. Tzn "spolka wzrostowa" dostanie strumien kasy pomimo mizernych biezacych dochodow z naciaganymi jak gacie prognozami i na papierze bedzie rzekomo wiecej warta niz firma z dekadami duzych obrotow, ktora sie rozwija "tylko" 2% rocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 15 minut temu, wiLQ napisał(a): To nie jest przyklad, ze nowe nadchodzi, a stare ginie tylko jak absurdalnie jest napompowana banka i ze gielda niestety juz dawno zrobila sie kasynem. Tzn "spolka wzrostowa" dostanie strumien kasy pomimo mizernych biezacych dochodow z naciaganymi jak gacie prognozami i na papierze bedzie rzekomo wiecej warta niz firma z dekadami duzych obrotow, ktora sie rozwija "tylko" 2% rocznie. Cokolwiek będzie, pokazuje to całkowicie coś nowego, albo nowa ekonomia, albo rewolucja technologiczna albo kryzys który przeprogramuje świat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, P_M napisał(a): Nie są. Na investing.com mi pokazuje, że Intel na aktualnie wskaźnik cena do zysku 820,7. Jeżeli to nie jest odklejony kurs to nie wiem co nim jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 12 minut temu, fluber napisał(a): Na investing.com mi pokazuje, że Intel na aktualnie wskaźnik cena do zysku 820,7. Jeżeli to nie jest odklejony kurs to nie wiem co nim jest. Patrzysz ślepo na jeden wskażnik i dlatego tak myślisz bez zrozumienia biznesu i w którym jest miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, fluber napisał(a): Nie obstawiam że Intel czy AMD upadną, ale te kursy są totalnie odklejone Myślę, że nie, a jeszcze nas dopiero czeka drukowanie waluty w kolejnych latach, bo ostatnio było bardziej cięcie w tej kwestii. Plus o wiele więcej osób dzisiaj ma swoje "emerytalne konto" na giełdzie niż 20-25 lat temu, nie mówiąc o 50+ lat temu. Wiele osób jednak wciąż używa tych samych wskaźników do oceniania tego, czy jest bańka, czy nie. Pomijając te dwie kwestie - dodruk, czyli mianownik wszystkich wycen oraz liczbę uczestników rynku. Godzinę temu, fluber napisał(a): Na investing.com mi pokazuje, że Intel na aktualnie wskaźnik cena do zysku 820,7. Jeżeli to nie jest odklejony kurs to nie wiem co nim jest. Brzmisz trochę jak "to nie ja się mylę, to rynek się myli." 2 godziny temu, wiLQ napisał(a): To nie jest przyklad, ze nowe nadchodzi, a stare ginie tylko jak absurdalnie jest napompowana banka i ze gielda niestety juz dawno zrobila sie kasynem. Tzn "spolka wzrostowa" dostanie strumien kasy pomimo mizernych biezacych dochodow z naciaganymi jak gacie prognozami i na papierze bedzie rzekomo wiecej warta niz firma z dekadami duzych obrotow, ktora sie rozwija "tylko" 2% rocznie. Kwestia definicji kasyna, wg mnie to wynika z dużo lepszego zrozumienia przez inwestorów tego, jak funkcjonuje dzisiejszy świat, gospodarka, ekonomia, sprzedaż, jak zmieniają się branże, gdzie i ile ludzie kasy są w stanie wrzucać (a propos kasyna, bukmacherów i innych polymarketów). Ja bym się nie obrażał na rynek i nie wieszczył krachów, bo może i krach się kiedyś zdarzy, ale nawet jeśli, to nie potrwa długo i nie dotknie najmocniej tych, którzy te "baloniki" pompują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu W temacie, złoto od Huberta Stojanowskiego: „Różnica między bańką na rynku, a hossą jest taka, że bańka to jest hossa, w której nie mamy pozycji” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 9 minut temu Udostępnij Opublikowano 9 minut temu Godzinę temu, barcalover napisał(a): W temacie, złoto od Huberta Stojanowskiego: „Różnica między bańką na rynku, a hossą jest taka, że bańka to jest hossa, w której nie mamy pozycji” fluber dziabie 2-3% ponad inflacje podawana przez, tfu, "centralne jednostki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi