Skocz do zawartości

Inwestowanie 2022

Sewer

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, fluber napisał(a):

@barcalover będziesz składał zawiadomienie? Fajnie by było mieć update z tego jak to będzie wyglądać 

Jasne, złożę, bo mam wszystkie dane, więc dużo czasu mi to nie zajmie.

Tutaj dobry materiał o komputerach kwantowych i potencjalnym wpływie na Bitcoina. Wrzucam, bo jakiś czas temu był temat, ale bardziej od strony FUDowej:

13 godzin temu, P_M napisał(a):

Intel pozamiatał w wynikach Q1 na handlu pozasesyjnym już 77 usd za akcję. Daaaamn nie spodziewałem się, że już tak szybko zrobią takie rewelacyjne wyniki.

W sumie to czemu nie poczekałeś ze sprzedażą na ogłoszenie wyników ? 
dwa myślisz że to już teraz czas coś odsprzedać czy ta pompka może wg ciebie się jeszcze więcej napompować ? 
myślę żeby odsprzedać i znowu odkupić za tydzień dwa jak już entuzjazm trochę spadnie. 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

W sumie to czemu nie poczekałeś ze sprzedażą na ogłoszenie wyników ? 
dwa myślisz że to już teraz czas coś odsprzedać czy ta pompka może wg ciebie się jeszcze więcej napompować ? 

Bałem się powtórki z poprzedniego ogłoszenia wyników przed Q4, gdzie też była konkretna pompka do poziomu około 54 usd i potem spadlo na cos w okolicach 40, to 70 USD wydawało mi się sporo (bo aż 240% wzrost i 1/3 pakietu wyciągnąłem nieco więcej niż w całość włożyłem), a były też sygnały z samego Intela, że ten Q1 to nadal braki podażowe z ich strony i że dopiero nieco później będzie kolejny wzrost. Plus druga kwestia, pozycja w portfelu zaczęła ważyć bardzo dużo, bo to było już ponad 40k PLN przy obecnym słabym kursie, a moim zdaniem obecne Novo Nordisk jest w analogicznej sytuacji jak Intel był kiedy zaczynałem kupować i tu pisałem. Niemniej tak jak pisałem tez wcześniej tutaj poziomy 100-150 usd mnie nie zdziwią, w chwili obecnej na handlu pozasesyjnym Intel po 85 USD. 

Także tak to z mojej strony wyglądało, chęć zmniejszenia pozycji, dywersyfikacja pod inny asset, zarówno branżowy jak i geograficzny.

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Bałem się powtórki z poprzedniego ogłoszenia wyników przed Q4, gdzie też była konkretna pompka do poziomu około 54 usd i potem spadlo na cos w okolicach 40, to 70 USD wydawało mi się sporo (bo aż 240% wzrost i 1/3 pakietu wyciągnąłem nieco więcej niż w całość włożyłem), a były też sygnały z samego Intela, że ten Q1 to nadal braki podażowe z ich strony i że dopiero nieco później będzie kolejny wzrost. Plus druga kwestia, pozycja w portfelu zaczęła ważyć bardzo dużo, bo to było już ponad 40k PLN przy obecnym słabym kursie, a moim zdaniem obecne Novo Nordisk jest w analogicznej sytuacji jak Intel był kiedy zaczynałem kupować i tu pisałem. Niemniej tak jak pisałem tez wcześniej tutaj poziomy 100-150 usd mnie nie zdziwią, w chwili obecnej na handlu pozasesyjnym Intel po 85 USD. 

Także tak to z mojej strony wyglądało, chęć zmniejszenia pozycji, dywersyfikacja pod inny asset, zarówno branżowy jak i geograficzny.

Który novonordisk kupować ?

Widze us, dk i de

39 minut temu, P_M napisał(a):

A Ty czasem nie chciałeś nie wchodzić w single stocks ze względu na ryzyko, którego chcesz unikać?

@fluber mi na tam na jednej z moich platform rozwinela sie dyskusja nt servicenow - jedni uwazaja ze wow przecena i ludzie robia panic selling i nie wiedza co robia a drudzy ze ta firma bedzie zastapiona przez "vibe coding"

*ja pi****le AMD +15% !!!!