lorak Opublikowano 21 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a): Pijcie dalej taką Finlandie i inne ścierwa xD tylko GG GG jest oczywiście smaczniejsza, ale finlandia też ok i kac nie bierze się z gorszej jakościowo vódki, lecz niewłaściwego stylu picia ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 21 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 8 minut temu, lorak napisał(a): GG jest oczywiście smaczniejsza, ale finlandia też ok i kac nie bierze się z gorszej jakościowo vódki, lecz niewłaściwego stylu picia ; ] Ja wiem ze jestes chemikiem i widzialem te posty, naprawde doceniam ale kurcze po ruskim standardzie np. umieralem zawsze i wszędzie a staram sie pic tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 2 godziny temu, RappaR napisał(a): good game, I fuck your mother Tradycyjne pozdrowienia z lola na koniec gry Zapomniałeś: I hope u have cancer Swoją drogą każdy kto grał w lola poznaję mroczną stronę swojej mamy 1 godzinę temu, LAF napisał(a): Nie no Finlandia nie jest taka zła. Ale ostatnio było pitę Tullamore DEW Finlandia jak ją piłem była spoko. Grey gose raz może piłem, ale żubrówka lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 21 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 3 godziny temu, lorak napisał(a): GG jest oczywiście smaczniejsza, ale finlandia też ok i kac nie bierze się z gorszej jakościowo vódki, lecz niewłaściwego stylu picia ; ] Król Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Mam świetny przepis na drink kończący aby rano mieć już solidnego kaca. Historia powstania drinka Long Island Iced Tea Za twórcę uznawany jest Robert "Rosebud" Buttbarman z Oak Beach Inn na Long Island, koło Nowego Yorku w roku 1972. Są znane historie jak z drinku Long Island Iced Tea korzystały często Panie domu, ze względu na to, że wygląda jak herbata, może idealnie zamaskować alkohol, przed oczami wścibskich sąsiadów. Jedna z modyfikacji tego drinku Extra Long Island Iced Tea, zakłada podwojenie ilości alkoholu w drinku, bez zwiększania ilości soków czy syropów. Drink na bazie wódki, rumu, tequili, ginu Tak hartuje się stal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 21 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 A ja fajny rum (choć nieprzepisowy bo dosładzany) piję Companero Elixir Extra (Jamaica - Panama). Smakuje jak ciasto czekoladowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 29 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 W dniu 21.01.2024 o 22:15, jack napisał(a): A ja fajny rum (choć nieprzepisowy bo dosładzany) piję Companero Elixir Extra (Jamaica - Panama). Smakuje jak ciasto czekoladowe. Przerzuć się na rumy z Francuskich Karaibów np https://www.forfiterexclusive.pl/dillon-blanc-agricole-rum-0-7l-43.html#:~:text=DILLON BLANC AGRICOLE RUM to,koktajlach i long drinkach%2C np. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Ogólnie Rum Agricole jest inny przez co możesz wyczuć zapach pomarańczy. Jest bardziej cytrusowy. Nie jest taki ostry smaku Dobre są tez rumy z Mauritiusa. Ewentualnie z Panamy Spróbuj też Plantation Pinneaple bo się zarzekają ,że robią go wg receptury XVII wieczniej odnalezionej w książce. PEwnie chwyt marketingowy ale ten Plantation smakuje inaczej niz większość rumów i jest zdeycdowanie najlepszy z całej kolekcji Plantation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 Niezły patent to rum plus miód pitny półtorak ( mało wody) plus wyciśnij cytrynkę. Co wizyta u Rodziców to ma Tata zawsze zrobione i podane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 29 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 4 godziny temu, ely3 napisał(a): Przerzuć się na rumy z Francuskich Karaibów np https://www.forfiterexclusive.pl/dillon-blanc-agricole-rum-0-7l-43.html#:~:text=DILLON BLANC AGRICOLE RUM to,koktajlach i long drinkach%2C np. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Ogólnie Rum Agricole jest inny przez co możesz wyczuć zapach pomarańczy. Jest bardziej cytrusowy. Nie jest taki ostry smaku Dobre są tez rumy z Mauritiusa. Ewentualnie z Panamy Spróbuj też Plantation Pinneaple bo się zarzekają ,że robią go wg receptury XVII wieczniej odnalezionej w książce. PEwnie chwyt marketingowy ale ten Plantation smakuje inaczej niz większość rumów i jest zdeycdowanie najlepszy z całej kolekcji Plantation Mi te Agricole najmniej podchodzą. Zupełnie nie tego szukam w rumie. Piłem kilka i nawet podobno perełki z Haiti ale tylko się utwierdziłem, że to nie to. Z Panamy piłem akurat bardzo ciekawe rumy - Kunę finiszowaną w beczce po tytoniu Davidoff i Abuelo XII Two Oaks. Oba niestety już prawie wyprzedane więc ceny poszły w górę. Z Mauritiusa piłem Lazy Dodo, smakował mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 4 godziny temu, ignazz napisał(a): Niezły patent to rum plus miód pitny półtorak ( mało wody) plus wyciśnij cytrynkę. Co wizyta u Rodziców to ma Tata zawsze zrobione i podane. Połowa sukcesu to znać swoich gości xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 (edytowane) 19 godzin temu, jack napisał(a): Kunę finiszowaną w beczce po tytoniu Davidoff Kuna to fakt chyba najlepsza z Panamy choć akurat nie pamiętam czy piłem w tej wersji I spróbuj tego Plantation z macerowanym ananasem Edytowane 30 Stycznia 2024 przez ely3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Degustujecie alkohol??? To tak można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 15 minut temu, Szabla napisał(a): Degustujecie alkohol??? To tak można? W pewnym wieku inaczej się nie da.... Wiadomo ,że jak się jest na Oktoberfest to się nie da uniknąć upojenia.... Ale też już mniej wypije kufli niż 15 lat temu ( i nie dlatego ,że tak mocno poszły ceny w górę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Swego czasu bylem na "degustacji" wina w Austrii tuż przy granicy węgierskiej. Każdy dom w wiosce produkowal wina, tokaje whatever (wioska zrzucila sie na fabryczke gdzie kazdy miejscowy producent mial iles tam kadzi... Czy jakoś tak) Caly trik byl taki ze placiles pare Euro, dostawales jakiś medal na szyje i chodziłeś od domu do domu "degustować".... Po przejsciu wioski (jakieś 3-4 h) ledwo trzymalismy się na nogach i tu.... Na końcu czekał jakiś miejscowy z wozem (takim jak górale na morskie oko) - tych co przeszli przewozil na pole startowe.... Od tego czasu unikam "dedustacji" jak ognia xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 7 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Swego czasu bylem na "degustacji" wina w Austrii tuż przy granicy węgierskiej. Każdy dom w wiosce produkowal wina, tokaje whatever (wioska zrzucila sie na fabryczke gdzie kazdy miejscowy producent mial iles tam kadzi... Czy jakoś tak) Caly trik byl taki ze placiles pare Euro, dostawales jakiś medal na szyje i chodziłeś od domu do domu "degustować".... Po przejsciu wioski (jakieś 3-4 h) ledwo trzymalismy się na nogach i tu.... Na końcu czekał jakiś miejscowy z wozem (takim jak górale na morskie oko) - tych co przeszli przewozil na pole startowe.... Od tego czasu unikam "dedustacji" jak ognia xD. Kolega pyta się o nazwę wsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 (edytowane) 37 minut temu, RappaR napisał(a): Kolega pyta się o nazwę wsi Nie pamietam nie więcej niż godzinke od Wiednia w kierunku granicy węgierskiej. Zapytam Ciotki przy nastepnej okazji ona organizowala a mieszka tam ze 40 lat (znaczy w Wiedniu nie na tej wiosce xD) Edytowane 30 Stycznia 2024 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 W Chorwacji zaliczyłem jakieś święto gminy gdzie z beczki wino a z wiadra mule dawali za darmo to się dobrze nie mogło skończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 tak to jest pić pedalskie wino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 12 minut temu, Koelner napisał(a): tak to jest pić pedalskie wino i to zagryzane mulami Krzysztof Śmiszek by tego lepiej nie wymyślił! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi