Skocz do zawarto艣ci

Oklahoma City Thunder 2020/2021

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

No i co? No i g艂upio Wam teraz?

Bo mnie tak...

To tak tytu艂em kr贸tkiego wst臋pu o zesz艂ym sezonie. Mia艂o by膰 szorowanie tyln膮 cz臋艣ci膮 cia艂a po dnie, a tu PlayOffy. 1. S艂ownie JEDEN user z naszego forum typowa艂 OKC jak kandydata do PO i by艂 to @ttr. Fajnie by艂o ale si臋 sko艅czy艂o. Pewna era jak ju偶 dzi艣 pisa艂em, dobieg艂a ko艅ca wraz z oddaniem Adamsa. Nie patrzmy w ty艂 bo nie ma po co. Durant, Westbrook, Harden, Ibaka, Adams, Ferguson ( lol, ten to akurat dobrze, 偶e poszed艂 precz ) ju偶 nigdy nie zagraj膮 razem. Pomy艣le膰, 偶e kiedy艣 o ma艂o co nie pukn臋li LeBrona w finale. Brak艂o jedynie 3 win贸w.聽

Presti albo si臋 z kim艣 za艂o偶y艂, albo musi wali膰 absynt z Samuelem Blake Hinkie. W rok zbierze wi臋cej pick贸w, ni偶 ten drugi wymieniony zebra艂 w 3 lata. Na 3 dni temu mieli艣my 17 future 1st do 2027. Ale to by艂o 3 dni temu, a od tego czasu Presti zd膮偶y艂 pchn膮膰 Oubre i Adamsa za kolejne 2 x1st ( jeden jest chyba protected 1-20, a jak nie wypali to dostajemy 2x 2nd ). W sumie to ju偶 przesta艂em to liczy膰. Jak robi膰 przebudow臋 to na ca艂ego. Reset to reset, a nie jakie艣 pierdololo jak Bulls, Magic czy Knicks. Nie. Knicks jednak nie. Ci jednak s膮 jedyni w swoim rodzaju.聽

Ale wiecie co? Nie s膮dz臋 aby Presti zbiera艂 i rozwija艂 assety do 2027 roku. To nie w jego stylu. S膮dz臋 偶e przyjdzie pora kiedy naci艣nie zakurzony przycisk "make it rain" i obsypie ze dwa-trzy teamy po jakie艣 gwiazdy. I to si臋 mo偶e sta膰 szybciej ni偶 nam si臋 wszystkim wydaje. Why? Nazbierali艣my dziesi膮tki milion贸w TPE. Mo偶e o to chodzi w jego chytrym planie? Kto wie? A mo偶e wie co艣 o Covid czego my nie wiemy, 偶e jeszcze troch臋 potrwa, hale i tak b臋d膮 puste wi臋c po co buli膰 grube miliony jakim艣 grajkom robi膮c tym samym dobrze swojemu chytremu szefowi, w艂a艣cicielowi OKC.

Jedno jest pewne. Wiemy tyle, 偶e nic nie wiemy i bardzo mo偶liwe, 偶e zanim sko艅cz臋 pisa膰 ten temat otwieraj膮cy o OKC to Horford albo Muscala kt贸ry to podj膮艂 player option ( WTF kto mu da艂 PO? ) s膮 w艂a艣nie w drodze do innego klubu. Horforda mo偶e do Detroit upchn膮膰?聽Co艣 ostatnio lubi膮 centr贸w kupowa膰.聽

Sk艂ad:

tenor.gif?itemid=15029335

Excalty! Tu nawet nie ma zal膮偶ka czego艣 takiego jak sk艂ad.

Warci ogl膮dania s膮 na pewno duo SGA-Dort. Co nie co mo偶na popatrze膰 na sopho Bazleya. Podj臋li team option Hamidou Diallo, wi臋c pewnie kilka efektownych dunk贸w si臋 trafi. A no i Horford je艣li si臋 ostanie, ale tak mi si臋 dzi艣 wymy艣li艂o, 偶e Michael Jordan fajnie klub prowadzi, w艂a艣nie da艂 120 baniek Haywardowi, wi臋c mo偶e wymieni艂 by si臋 na spadaj膮cego Batuma? Jakie艣 2x 2nd by nam wystarczy艂y. Dalej mamy jakie艣 dwa noname'y kt贸re wyl膮dowa艂y tu wraz z Oubre z Suns. Wiem o nich tyle, 偶e jeden zagra艂 chyba 5 mecz贸w w Phoenix a p贸藕niej zosta艂 oddelegowany do G-League ( Leque ) a drugi zagra艂聽a偶 w 31 meczach osi膮gaj膮c 3,3 ppg. Jest jeszcze Muscala no i Singler wraz z Pattersonem. W聽dead money. A by艂bym zapomnia艂 o Robym. Oszcz臋dze Wam szukania jego stat贸w. 3/3,7/0. Games/minutes per game/points.聽

No dobra. To w sumie tyle. Temat za艂o偶ony, w tonie troch臋 偶artobliwym ale nic innego nie pozosta艂o jak tylko si臋 艣mia膰 i cieszy膰 z tego co zosta艂o i z fury pick贸w jak膮 si臋 ma.

Edytowane przez Eld
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

4 minuty temu, ignazz napisa艂:

A jeszcze George Hill b臋dzie na handel?聽

Ka偶dy w OKC kto ma wi臋cej ni偶 25 lat jest na handel, st膮d pewn膮 pozycj臋 ma SGA, Dort, Bazley, Diallo 3x noname i ch艂opaki do wycierania parkiet贸w i podawania r臋cznik贸w.聽

Odno艣nik do komentarza

Tak mi si臋 rano przypomnia艂o, 偶e zapomnia艂em wspomnie膰 o go艣ciach z draftu. Aleksej Pokusevski. No zdziwko mnie troch臋 chwyci艂o jak us艂ysza艂em, ale po tym tek艣cie co nie co mi si臋 rozja艣ni艂o.

https://oklahoman.com/article/5676567/okc-thunder-trades-up-to-no.-17-selects-aleksej-pokusevski-in-nba-draft

Wygl膮da bardzo perspektywicznie, no ale zobaczymy. Sam nie jestem jako艣 specjalnie przekonany, cho膰 to najm艂odszy gracz draftu wi臋c ma czas. Nie mniej 214 cm wzrostu i 94 kilo? Mamy swojego slim shadego. Kto艣 go nazwa艂 slim Joki膰.

No i pojawi艂 si臋 jaki艣 Krecik. Vit Krejci. Kompletnie nic o go艣ciu nie wiem poza tym, 偶e jest PG. Kolejnym w zespole po zaci膮gu z Suns, ale to dobrze, bo wzmocni to konkurencj臋. I tak wiadomo, 偶e najwi臋cej pi艂ki w r臋kach b臋dzie mia艂 SGA. Tyle, 偶e z drugiej strony kole艣 ju偶 teraz ma 199 cm wzrostu wi臋c chc臋 zobaczy膰 jak b臋dzie goni艂 za Kembami i CP3 tej ligi. Mo偶e lepiej na SG z nim?

Kto艣 wyspecjalizowany w draftach fajnie by by艂o jak by si臋 wypowiedzia艂 wi臋cej. @january@tangiers@Tecu聽albo mo偶e Ty @ignazz bo masz fetysz ogl膮dania rozgrywek europejskich?

Odno艣nik do komentarza

1 godzin臋 temu, Eld napisa艂:

No i pojawi艂 si臋 jaki艣 Krecik. Vit Krejci. Kompletnie nic o go艣ciu nie wiem poza tym, 偶e jest PG. Kolejnym w zespole po zaci膮gu z Suns, ale to dobrze, bo wzmocni to konkurencj臋. I tak wiadomo, 偶e najwi臋cej pi艂ki w r臋kach b臋dzie mia艂 SGA. Tyle, 偶e z drugiej strony kole艣 ju偶 teraz ma 199 cm wzrostu wi臋c chc臋 zobaczy膰 jak b臋dzie goni艂 za Kembami i CP3 tej ligi. Mo偶e lepiej na SG z nim?

Co艣 tam widzia艂em, ale dosy膰 dawno temu. Planowa艂em wr贸ci膰 jeszcze do lekkich obserwacji przed draftem w beGM, ale odpu艣ci艂em totalnie jak przeczyta艂em, 偶e ch艂opak nabawi艂 si臋 kontuzji kolana, na pocz膮tku pa藕dziernika przeszed艂 operacj臋 i jest out of season. Presti musia艂 by膰 dosy膰 mocno napalony na niego, 偶e mimo to i tak go wyj膮艂. Z ciekawostek, piszesz o 199cm SGA. Krejci jest jeszcze kilka cm wy偶szy ;)

Odno艣nik do komentarza

8 godzin temu, Eld napisa艂:

Tak mi si臋 rano przypomnia艂o, 偶e zapomnia艂em wspomnie膰 o go艣ciach z draftu. Aleksej Pokusevski. No zdziwko mnie troch臋 chwyci艂o jak us艂ysza艂em, ale po tym tek艣cie co nie co mi si臋 rozja艣ni艂o.

https://oklahoman.com/article/5676567/okc-thunder-trades-up-to-no.-17-selects-aleksej-pokusevski-in-nba-draft

Wygl膮da bardzo perspektywicznie, no ale zobaczymy. Sam nie jestem jako艣 specjalnie przekonany, cho膰 to najm艂odszy gracz draftu wi臋c ma czas. Nie mniej 214 cm wzrostu i 94 kilo? Mamy swojego slim shadego. Kto艣 go nazwa艂 slim Joki膰.

Kto艣 wyspecjalizowany w draftach fajnie by by艂o jak by si臋 wypowiedzia艂 wi臋cej. @january@tangiers@Tecu聽albo mo偶e Ty @ignazz bo masz fetysz ogl膮dania rozgrywek europejskich?

Na dzie艅 dobry lista:

Here are the wings and bigs averaging more than 4.8 assists per game:

Kawhi Leonard
Domantas Sabonis
Bam Adebayo
Joe Ingles
DeMar DeRozan
Giannis
Jimmy Butler
Draymond
Devin Booker
Nikola Jokic
James Harden
Luka Doncic
LeBron James

Mo偶na za jakis czas mo偶e dopisa膰 i Poku 聽

Poku jest fantastycznym wysokim z zasi臋giem rzutu graczem jedynym w tym drafcie gdzie ogromne ryzyko basta przebija si臋 z szansa na lepszego ofensywnie AK47

Go艣膰 mimo ze gra艂 w lidze ni偶szej pokazuje motor wyczucie bardzo dobre nawyki i rzutowe i kreatora. 艢wietnie zbiera i ma fantastyczne wyczucie bloku.聽

Chuda budowa cia艂a? Mo偶na to zmieni膰 艂atwiej ni偶 atlete nauczy膰 to co ma Poku.聽

OKC to jeden z klub贸w kt贸ry mo偶e pozwoli膰 sobie na 3 letni program wdro偶enia go w twarde atletyczne realia NBA聽

Super smooth out on the perimeter for his size. Very good feel for the game. Has advanced court vision and can pass. Really good ball-handler for his size. Fluid athlete, has guard-like coordination. Shooting stroke looks good; release is high and fast so getting it off in the NBA won't be a problem. High rate of blocks and rebounds points to potential on defense. His ceiling is really high due to his size, age (youngest player in the draft) and collection of skills.

Why Not:So skinny it's scary. Needs to bulk up quite a bit. Gets pushed around even in low levels of basketball. Has been inefficient offensively on every level even though he has only very rarely played against notable competition. Plays like a guard on offense but he needs to stay near the basket to have value on defense, which will make him a difficult piece to fit. Obvious bust potential because he's completely unproven and his body needs so much work

Edytowane przez ignazz
Odno艣nik do komentarza

14 godzin temu, nba2midnight napisa艂:

To kogo pierwszego waivuja? Arize?

mo偶liwe 偶e ku zaskoczeniu wszystkich rozs膮dnie my艣l膮cych ludzi Ariza dogra jednak drugi rok tego swojego kontraktu - w NBA trzeba obowi膮zkowo wyda膰 jak膮艣-tam sum臋, a na tej li艣cie, poza Horfordem to ja widz臋 samych graczy za g贸ra 2M/year.

Chyba 偶e go Presti opyli za picki, hahahaha聽

Odno艣nik do komentarza

16 minut temu, rw30 napisa艂:

mo偶liwe 偶e ku zaskoczeniu wszystkich rozs膮dnie my艣l膮cych ludzi Ariza dogra jednak drugi rok tego swojego kontraktu - w NBA trzeba obowi膮zkowo wyda膰 jak膮艣-tam sum臋, a na tej li艣cie, poza Horfordem to ja widz臋 samych graczy za g贸ra 2M/year.

Chyba 偶e go Presti opyli za picki, hahahaha聽

Masz racj臋, 偶e musz膮 jak膮艣 tam sum臋 wyda膰, ale zwolni膰 kogo艣 musz膮, ale tak czy siak na pewno kogo艣 zwolni膮.

Odno艣nik do komentarza

W dniu 24.11.2020 o 12:40, january napisa艂:

Thunder overall w wymianach to solidnie ju偶 zd膮偶yli obrobi膰 kontrahent贸w i si臋 pod tym wzgl臋dem na przysz艂o艣膰 doskonale ustawili. 艢wietnie to na starcie nowej ery (drugi cykl Prestiego :)聽) wygl膮da.

O jak偶e poni偶sze 艣wietnie pasuje do powy偶szego zdania :).

127012202_4205956779432814_5130496562256

( LeBron jr. jak by kto艣 nie wiedzia艂 )

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Teraz, Eld napisa艂:

B臋dzie lepszy od Porzingisa.

Mark my words.

Zale偶y czy overall wliczaj膮c kontuzje czy po prostu jako gracz. Ale ogl膮da艂em jak co艣 tylko pierwsz膮 po艂ow臋, gorszy od niego by艂 chyba tylko Lonnie Walker i Isaiah Roby a gra艂y niez艂e wynalazki :)

Odno艣nik do komentarza

2 minuty temu, cvbe napisa艂:

Zale偶y czy overall wliczaj膮c kontuzje czy po prostu jako gracz. Ale ogl膮da艂em jak co艣 tylko pierwsz膮 po艂ow臋, gorszy od niego by艂 chyba tylko Lonnie Walker i Isaiah Roby a gra艂y niez艂e wynalazki :)

To zobacz drug膮. A przynajmniej urywki z nim.聽

Generalnie po jednym meczu nie ma co i艣膰 kr臋ci膰 艣mig艂em do 艂azienki z podniety, ale wygl膮da艂o to naprawd臋 obiecuj膮co patrz膮c na tych g贸wniarzy z draftu. Nasze聽big three SGA-G.Hill-Muscala grali tylko pierwsz膮 po艂ow臋, a oni doci膮gn臋li win nad SAS kt贸re gra艂o w pe艂nym sk艂adzie.

Hamidou co艣 kurde chyba si臋 w ko艅cu wzi膮艂 za siebie.

4 minuty temu, BMF napisa艂:

Doceniam fantazj臋.

(nie ogl膮da艂em, widz臋, 偶e trafi艂 kilka tr贸jek)

Za du偶o si臋 Huertesa w Lakers naogl膮da艂.

Przejdzie mu.聽

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.