Skocz do zawartości

wojna na ukrainie

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, P_M napisał(a):

Mam w głowie takie przekonanie, że co by się nie działo to obywatele Rosji bardzo chętnie odejmą sobie chleba czy innej pyry od gęby, byleby tylko podtrzymywać mit wielkiej mateczki Rasiji.

Zgadzam się, będą jedli czarny chleb i zagryzali cebulą, ale w mocarstwowej wielkiej Rosji. 

46 minut temu, P_M napisał(a):

Mam w głowie takie przekonanie, że co by się nie działo to obywatele Rosji bardzo chętnie odejmą sobie chleba czy innej pyry od gęby, byleby tylko podtrzymywać mit wielkiej mateczki Rasiji.

40 minut temu, Krzemo napisał(a):

Zgadzam się, będą jedli czarny chleb i zagryzali cebulą, ale w mocarstwowej wielkiej Rosji. 

A ja mam przekonanie, że bardzo chętnie odejmą sobie ten chleb, bo ktoś za nich bardzo chętnie zadecydował.

Masy historycznie bardzo chętnie się poświęcają w imię idei pod przymusem. 

Pani rzecznik MSWiA Karolina Gałecka na konferencji prasowej, poinformowała, że nie rozsyłano w nocy ostrzeżeń z RCB, bo nie było bezpośredniego zagrożenia, a takie ostrzeżenie mogłoby wywołać niepotrzebną panikę.

— Ja szczerze mówiąc, gdybym dostała jako obywatel taką komunikację, pomyślałabym sobie, że muszę pakować dzieci, brać samochód i uciekać z kraju — stwierdziła.

wrzucam to, bo mi się skojarzyło z kurestwem jakie, Ukraina zrobiła swoim obywatelem, zabraniając im ucieczki z kraju. Osoby odpowiedzialne za to powinny zostać skazane za ludobójstwo i zbrodnie przeciw ludzkości. 

Edytowane przez RappaR

6 godzin temu, RappaR napisał(a):

Pani rzecznik MSWiA Karolina Gałecka na konferencji prasowej, poinformowała, że nie rozsyłano w nocy ostrzeżeń z RCB, bo nie było bezpośredniego zagrożenia, a takie ostrzeżenie mogłoby wywołać niepotrzebną panikę.

— Ja szczerze mówiąc, gdybym dostała jako obywatel taką komunikację, pomyślałabym sobie, że muszę pakować dzieci, brać samochód i uciekać z kraju — stwierdziła.

wrzucam to, bo mi się skojarzyło z kurestwem jakie, Ukraina zrobiła swoim obywatelem, zabraniając im ucieczki z kraju. Osoby odpowiedzialne za to powinny zostać skazane za ludobójstwo i zbrodnie przeciw ludzkości. 

Dobrze powiedziała ta kobita, a Ty sobie lodu do pustego łba przyłóż, a nie pierdolisz coś o ludobojstwie. 

Pierwszy byś zaspany z dyżuru spierdalał do Niemiec w środku nocy, bo styropian nad Polską lata. I pisał z autobahny jakieś wysrywy o ruskiej propagandzie i deltusiu.

2 godziny temu, Pan A. napisał(a):

Dobrze powiedziała ta kobita, a Ty sobie lodu do pustego łba przyłóż, a nie pierdolisz coś o ludobojstwie. 

Pierwszy byś zaspany z dyżuru spierdalał do Niemiec w środku nocy, bo styropian nad Polską lata. I pisał z autobahny jakieś wysrywy o ruskiej propagandzie i deltusiu.

Żałosny poziom czytania ze zrozumieniem. 

2 godziny temu, Mizter napisał(a):

lub przeciętny poziom formułowania myśli na forum internetowym na podstawie powyższego wpisu. Trzeba się trochę zbyt mocno wysilić, żeby zrozumieć co autor miał na myśli.

Przeczytałem 5 razy swój post.

Naprawdę mój post jest tak jednoznaczny i klarowny, że dla mnie niepojęte jest jak można było go źle odczytać. 

• 2 tygodnie później...
6 minut temu, Gregorius napisał(a):

A to oni atakują czy kraj został zaatakowany? Winna jest tylko i wyłącznie rosja. 

III Rzesza zaatakowała ZSRR, nie zmienia to faktu, że ZSRR także popełniał zbrodnie, za które odpowiedzialność nie spada na Hitlera.

Rząd Ukrainy dokonuje ludobójstwo wobec własnej populacji, zabraniając przedstawicielom TYLKO I WYŁĄCZNIE jednej płci opuszczenie kraju.

Teraz, RappaR napisał(a):

III Rzesza zaatakowała ZSRR, nie zmienia to faktu, że ZSRR także popełniał zbrodnie, za które odpowiedzialność nie spada na Hitlera.

Rząd Ukrainy dokonuje ludobójstwo wobec własnej populacji, zabraniając przedstawicielom TYLKO I WYŁĄCZNIE jednej płci opuszczenie kraju.

To jest twoja interpretacją z którą chyba mało osób się zgadza.  Nie słyszałem zeby zsrr byl oskarżany o mobilizację swoich zolnierzy i ich straty.  Raczej za bestialstwo i wiele innych zbrodni. Każde państwo w czasie wojny mobilizuje i karze za uchylanie sie od tego. Mozna mieć mentalność niewolnika i oddać swoj kraj i ludzi ktorzy nie dadzą rady wyjechać pod but okupanta. ( nawet w Chersoniu gdzie nie bylo duzo walk cywile byli rabowani,zabijani i torturowani) ale obowiązkiem rządu jest temu zapobiec. I tak Ukraina zrobila dużo żeby zachować przyszłość kraju i nie powoływać mlodych mezczyzn. 

P S Dużo Ukrainskich kobiet wykazalo większe jaja niż niektorzy tu piszący ( po tym co pisza) i na ochotnika bronią Swojego kraju.