MarcusCamby Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Teraz, kucio napisał: Boogie to cep poza boiskiem, ale na boisku był zawsze bardzo inteligentnym koszykarzem. Problemem było to, że się gotował, ale chodzi mi o samą grę. Cousins w obronie grał jak big size Shane Battier i wymuszał mnóstwo fauli w ataku(szarża natarcie - lol). To był nadzwyczajnie ciekawy obrońca z perspektywy wysokiego. Dodatkowo potrafił pick pocketowć wysokich, co w post dużo dawało. Ostatecznie wyrósł z niego mix Battiera z Andrey Blatchem - kontuzje i słaba organizacja pogrzebały go też w przeciętności, ale to naprawdę zawsze był świetny gracz. Niestety na boisku też często zawalał. Chyba nigdy nie zbudowano na Nim w Kings dobrej obrony, a Pels akurat oglądałem wtedy regularnie i często odpuszczał krycie. Jemu nawet jak się beret zagotował to nie wracał do obrony. Ale, że tego co robił w ofensywie się tu nie docenia, to jest dla mnie niezrozumiałe zupełnie. Tak czy siak uważam był dużo lepszym obrońcą niż pewien inny obecnie center z podobną charakterystyką z równie słabej organizacji, ale dużo bardziej soft i to z obu stron parkietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: na pewno jest lepszym, może nie znacznie, ale lepszym grał w drużynie z KG poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Teraz, MarcusCamby napisał: Niestety na boisku też często zawalał. Chyba nigdy nie zbudowano na Nim w Kings dobrej średniej obrony, ani dobrego ataku. tu tez poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: poprawiłem nic nie poprawiłeś, hejuniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: tu tez poprawiłem Ciekawe kiedy odkryjesz, że koszykówka to sport drużynowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Teraz, MarcusCamby napisał: Ciekawe kiedy odkryjesz, że koszykówka to sport drużynowy. 'na Nim' - clue, którego sam użyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 4 minuty temu, kucio napisał: To był nadzwyczajnie ciekawy obrońca z perspektywy wysokiego. Cousins w sezonie 16-17 był w statsach słabiutki (Kings - 25. obrona w lidze, on na minus w on/off, jeden z najgorszych starting C w RAPM), w sezonie 17/18 - Pels po jego kontuzji zaczęli lepiej bronić, pomimo tego, że jego minuty przejął chyba Nikola Mirotic. Tak że jak był ,,średni'' w D, to będzie życzliwa interpretacja dla niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 obrona Webber - Cousins w niektórych line-upach może być ciekawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 1 minutę temu, polishllama69 napisał: obrona Webber - Cousins w niektórych line-upach może być ciekawa Bogut jak zobaczy ile ma roboty to sam się połamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Wszyscy śmieszkują z obrony, a tu przecież chodzi o jego ofensywny repertuar. Ilu zawodników miało tak bogaty skillset? Ball handling, passing, shooting, post move, mid range, wymuszanie FT. Widać jeszcze rany są za wczesne, by forum go doceniło, a postów z 2017 nie chce mi się szukać, gdy kilku tu wypowiadających pisało nawet posty Cousins > Davis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 30 minut temu, kucio napisał: Z tak utalentowanych w ball handlingu wysokich to oprócz Griffina i może crossover Blatchea, to niewielu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 1 minutę temu, kucio napisał: Przecież napisałem, że niewielu - lol. To miałem całą listę podać? skoro podajesz Blatche, to raczej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 1 minutę temu, kucio napisał: A co w tym złego? Jego jeden z niewielu atutów. Nie posikajcie się, że Budynia nie wymieniłem. nie martw nic, nadrobiłem za Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Skoro David West, to chyba zapowiada się raczej na Melo w wersji Nuggets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Teraz, MarcusCamby napisał: Skoro David West, to chyba zapowiada się raczej na Melo w wersji Nuggets a to nie z Nuggets wybrał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 jeśli to West z Indiany to fajny wybór , mam jeszcze jednego takiego gracza z tych bezpiecznych na PF/C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał: a to nie z Nuggets wybrał? Nie są podane lata, ale tak by mi pasowało po wyborze Davida Westa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zastanawiałem się właśnie między Westem i Lopezem, oraz DMC i Mr. X który nadal jest dostępny. Dobry wybór Sylwka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Bardzo dobry wybór z Westem, skoro wcześniej poszli Ibaka, Cousins, Lopez, Jamison czy Love (ok, on dobrze fituje do Brona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Teraz, MarcusCamby napisał: Nie są podane lata, ale tak by mi pasowało po wyborze Davida Westa. ciekawa sprawa, ale dla mnie nie ma nawet dyskusji w końcu to był 7my najlepszy Nugget w historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi