RappaR Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 10 godzin temu, matek napisał: Jachira zaczyna myśleć. Ogółem mało ogarnięte dziewczę, które jednak wyrwano z bańki informacyjnej i odkrywa, że świat nie jest czarno-biały, a polityka to coś więcej niż naśmiewanie się z pomocą kukiełek. Długo nie pobędzie w KO. A w tym filmiku powiedziała najmądrzejsze słowa w swojej dotychczasowej karierze - samodzielnie doszła do wniosku Kuriona, którego kilkanaście milionów osób w Polsce dalej nie jest w stanie zrozumieć. Nie jest jednak aż tak tępa za jaką ją miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Cardi napisał: Żaden, nie po to jest opłata abonamentowa, żebym się w cenie Netflixa zrzucał na TVP. To jest kuriozum. Nie po to nie mam kablówki ani nawet kabla z naziemnej, żeby się zrzucać na szmelc, którego nie chcę oglądać. A ten podatek nie jest na PISF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 57 minut temu, fluber napisał: A ten podatek nie jest na PISF? Jakie znaczenia ma na co jest "składka" "podatek" Zawsze jest to wrzutka do budżetu instytucji która pozwala państwu dać tam mniej kasy z "normalnego" budżetu. Nie ma znaczenia jak to zaksięgujesz po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StaryFan Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Godzinę temu, RappaR napisał: Jachira zaczyna myśleć. Jak kiedyś pisali, że ma szanse na mandat, pomyślałem, że odmówiła przyjęcia i jej poprawią w Sądzie Grockim, a tu proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 8 minut temu, kucio napisał: Koniec. Dyktatura w kraju. Zaradkiewicz w SN. Czeka nas rząd totalitarny poprzez zdjęcie z Ziobrą. (To narracja TVN) Bardzo dobry naukowiec, doktor habilitowany nauk prawnych, odznaczony przez Bronisława Komorowskiego Srebrnym Krzyżem Zasługi:) Co im się nie podoba?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) 5 minut temu, fluber napisał: Co im się nie podoba?:) bliski współpracownik Ziobry. EDIT "Prezes SN chce dyscyplinarki dla sędziego Zaradkiewicza, który trafił do SN dzięki osobistemu wsparciu ministra Zbigniewa Ziobry. " https://oko.press/prezes-sn-gersdorf-chce-dyscyplinarki-dla-zaradkiewicza-wspolpracownika-ziobry-jego-dzialania-groza-chaosem-prawnym/ Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 1 minutę temu, kucio napisał: Mi się podoba ta narracja, że Rzeplinski i Gessdorff nie są polityczni. To jeszcze nie wiesz, że sędziowie dzielą się na apolitycznych i popierających PIS?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 @kucio Chyba coś poszło nie tak. Dwa czy trzy dni temu obejrzałeś Wiadomości, wczoraj 2h TVN 24, dzisiaj nadal oglądasz TVN stop this madness! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, kucio napisał: No tak. Generalnie sędziów do SN powinien wybierać naród, ale to chyba zbyt ideologiczne podejscie Ochlokracja (stgr. ὀχλοκρατία ochlokratia – rządy tłumu, od ὄχλος óchlos – tłum, motłoch i κρατέω kratéõ – władam) – rządy motłochu, tłumu ciemnego pospólstwa[1][2]; panowanie gminu ulicznego, gminowładztwo[3]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 10 minut temu, Koelner napisał: Ochlokracja (stgr. ὀχλοκρατία ochlokratia – rządy tłumu, od ὄχλος óchlos – tłum, motłoch i κρατέω kratéõ – władam) – rządy motłochu, tłumu ciemnego pospólstwa[1][2]; panowanie gminu ulicznego, gminowładztwo[3]. Widzę, że stałem się dla Ciebie wzorcem i naśladując mnie nauczyłeś się kopiować z wiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 56 minut temu, kucio napisał: Właśnie dlatego napisałem, że to zbyt ideologiczne :) jest wiele teorii na temat idealnego modelu sądowniczego ale z mojego doświadczenia historycznego , życiowego , książkowego czym mniej polityki tym ludziom żyje się lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 W dniu 26.04.2020 o 23:26, julekstep napisał: Znasz. ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 4 minuty temu, darkonza napisał: ??? https://lmgtfy.com/?q=piotrków+trybunalski+zbrodnia+prl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Nie no dziwiłem sie ze tak twardo mówisz ze wiem o co chodzi mimo ze nie znam sprawy. Dzięki za linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 11 minut temu, quevas napisał: skoro PIS umie wygrywać bez TVP, to niech się z niej wyprowadzi dla dobra Polski Jeśli potrafisz żyć bez forum, wyprowadź się z niego dla ogólnej radości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StaryFan Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 20 minut temu, quevas napisał: nie chodzi tylko to, że wbrew prawu jeden cwaniak jeździ samochodem kupionym i utrzymywanym za pieniądze wszystkich innych, ale również o to, że wszyscy inni nie mogą nim jeździć, co ewokuje konkretne straty w ich działalności Tak myślałem. Nie chodzi o cwaniaka jeżdżącego samochodem, ale o to, że się nim nie jest. Interesujący punkt widzenia. Pan Bóg do Mosze: Dałbyś mi krowę? Jasne, od razu. A dałbyś mi osła? Oczywiście, od razu. A dałbyś mi kozę. Nie. Dlaczego? Bo kozę mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepler Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, quevas napisał: skoro PIS umie wygrywać bez TVP, to niech się z niej wyprowadzi dla dobra Polski I odciąży trochę budżet anulując kuriozalne pensje, którymi budżet mediów publicznych drenują jego nienażarci lokaje Widzę, że sytuacja TVP bardzo Ci leży na sercu więc może się orientujesz czy któryś z lokajów PiS-u w drenowaniu budżetu przebił Tomasza Lisa: https://www.se.pl/wiadomosci/polska/tomasz-lis-92-000-zza-jeden-odcinek-swojego-programu-w-tvp-2-umowa-firmy-lisa-z-telewizja-po-aa-tfAe-GB9K-9Dic.html 92500 PLN za jeden odcinek i to w 2009 roku. Zadam Ci pytanie, chociaż myślę, że znam odpowiedź. Czy wtedy również byłeś tak wyczulony na stan budżetu TVP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 22 minuty temu, Kepler napisał: Widzę, że sytuacja TVP bardzo Ci leży na sercu więc może się orientujesz czy któryś z lokajów PiS-u w drenowaniu budżetu przebił Tomasza Lisa: https://www.se.pl/wiadomosci/polska/tomasz-lis-92-000-zza-jeden-odcinek-swojego-programu-w-tvp-2-umowa-firmy-lisa-z-telewizja-po-aa-tfAe-GB9K-9Dic.html 92500 PLN za jeden odcinek i to w 2009 roku. Zadam Ci pytanie, chociaż myślę, że znam odpowiedź. Czy wtedy również byłeś tak wyczulony na stan budżetu TVP? Ja bylem. Lis to dziadyga i ciesze sie ze go w publicznej tv nie ma. Niestety widze dalej mentalność przewaza pt. A u was Murzynow bija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrtio Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 9 minut temu, quevas napisał: PS : Lis regularnie zapraszał do siebie np. Jacka Kurskiego, więc za te swoje pieniądze uprawiał względny pluralizm, Deep fake tam nie było Kurskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi