Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, ignazz napisał:

Dalej eskalujesz temat po mojej kolejnej prośbie o koniec tematu gdzie ładnie przeprosiłem i podziękowałem. 
No coś poszło nie tak niestety dla tych dzieci bo nie maja matki przy sobie gdy ciężko pracuje. One jeżeli są małe tego nie rozumieją. 

Za to mają co jeść, gdzie spać i w czym pójść do szkoły:) jak dorosną, to zrozumieją ile im dała kochająca mama:) 

Znowu zacząłeś po kimś cisnąć, więc miej pretensje do siebie a nie do mnie:) 

Teraz, Artlan napisał:

Czy ty sugerujesz, że osoba, która nie potrafi znaleźć normalnej pracy a za to ciągnie ponad 3K z budżetu państwa zasługuje na pochwałę? 

Czy Ty rozumiesz, że ona pracuje normalnie po minimum 8H dziennie w sklepie? Do tego ma mnóstwo obowiązków.... czy Ty chcesz mi wmówić, że jakby nie brała socjalu, a przy tym miała "normalną" pracę, to dałaby radę utrzymać cztery osoby? Bez 500+? Damn!

Nie dałbyś rady tego ogarnąć, jestem tego pewien. A tutaj wykazujesz się takim lekceważeniem, że to mnie mocno odrzuca. "Państwo" nie robi łaski, że pomaga swoim obywatelom, którzy chcą coś jeszcze robić, a nie tylko siedzieć na dupsku. W UK działa to od dawna, tam jest dopiero socjal, ale to już nie czas na rozmowę, a już na pewno nie z Tobą. Jesteś, k****, niepoważny. Bez tego "socjalu", którym tam gardzisz, ta rozbita rodzina nie dałaby sobie rady. Co za gość... 😩

Teraz, fluber napisał:

Za to mają co jeść, gdzie spać i w czym pójść do szkoły:) jak dorosną, to zrozumieją ile im dała kochająca mama:) 

Znowu zacząłeś po kimś cisnąć, więc miej pretensje do siebie a nie do mnie:) 

Nie cisne po nikim. A z racji wysokiego przychodu wiesz ze płaci się w Polsce wysokie podatki. Wiec jeżeli Pani na co się zgadzam bo trzeba wspierać samotne matki pobiera zasiłki to idą one w większym stopniu z moich pieniędzy niż z twoich. Wiec już się @fluber zamknij bo się uruchomiłes strasznie w randomowej sytuacji. Ja w przeciwieństwie do innych socjal przy dzieciach jestem w stanie zrozumieć gdy ktoś pracuje. Podatki płace wiec mam prawo głosu. 
jak możesz interpretować „coś poszło nie tak” ze cisne Panią której nie znam. 

7 minut temu, eF. napisał:

Czy Ty rozumiesz, że ona pracuje normalnie po minimum 8H dziennie w sklepie? Do tego ma mnóstwo obowiązków.... czy Ty chcesz mi wmówić, że jakby nie brała socjalu, a przy tym miała "normalną" pracę, to dałaby radę utrzymać cztery osoby? Bez 500+? Damn!

Nie dałbyś rady tego ogarnąć, jestem tego pewien. A tutaj wykazujesz się takim lekceważeniem, że to mnie mocno odrzuca. "Państwo" nie robi łaski, że pomaga swoim obywatelom, którzy chcą coś jeszcze robić, a nie tylko siedzieć na dupsku. W UK działa to od dawna, tam jest dopiero socjal, ale to już nie czas na rozmowę, a już na pewno nie z Tobą. Jesteś, k****, niepoważny. Bez tego "socjalu", którym tam gardzisz, ta rozbita rodzina nie dałaby sobie rady. Co za gość... 😩

Ty chyba nie ogarniasz, że od pewnego czasu 500plus na pierwsze dziecko nie jest uzależnione od dochodu. Innymi słowy nawet gdyby miała pracę np. za 2500 złotych to nadal otrzymywałaby 1500 złotych na trójkę dzieci tak jak obecnie. 

Ponawiam zatem pytanie - dlaczego ta kobieta nie potrafi znaleźć lepszej pracy niż większość Ukraińców po dwóch tygodniach pobytu w Polsce? Argument ,,bo straci 500plus" odpada, więc jaki jest powód? 

Edytowane przez Artlan

1 minutę temu, ignazz napisał:

Nie cisne po nikim. A z racji wysokiego przychodu wiesz ze płaci się w Polsce wysokie podatki. Wiec jeżeli Pani na co się zgadzam bo trzeba wspierać samotne matki pobiera zasiłki to idą one w większym stopniu z moich pieniędzy niż z twoich. Wiec już się @fluber zamknij 

No i widzisz? :) wystarczy Cię trochę wyprowadzić z równowagi i wychodzi Twoja prawdziwa natura. Definiują Cię pieniądze i nic ponad to:) A całe pi****lenie o spokoju ducha można o kant dupy rozbić:) 

Jak przychodzi co do czego to ma być po Twojemu bo więcej zarabiasz więc jesteś ważniejszy i lepszy a jak ktoś ma inne zdanie to ma się zamknac:) 

jak możesz interpretować „coś poszło nie tak” ze cisne Panią której nie znam. 

Odwróćmy sytuację. Jesteś samotnym ojcem trójki dzieci, który nie miał lekkiego dzieciństwa i nie pracował w firmie ojca. Twoja kobieta Cię pojebała i wyjechała do UK, nie myśląc o dzieciach, bo one dla niej nie wiele znaczą. A Ty robisz co możesz, żeby Twoim dzieciakom żyło się lepiej, a przy tym korzystasz z "pomocy" państwa, bo masz taką możliwość (i słusznie). Czy uważasz, że ocena Twojej osoby w stylu - nieudacznik, coś poszło nie tak - była by fair? Czy jednak wiedziałbyś, że robisz tyle ile możesz w takiej sytuacji, a jednocześnie starasz się, żeby Twoje dzieciaki miały lepsze życie niż Ty? Potrafisz się wczuć w taką rolę? To się nazywa EMPATIA. :) 

"czy to świat jest zły, czy Ty?"

3 minuty temu, Artlan napisał:

Ponawiam zatem pytanie - dlaczego ta kobieta nie potrafi znaleźć lepszej pracy niż większość Ukraińców po dwóch tygodniach pobytu w Polsce? Argument ,,bo straci 500plus" odpada, więc jaki jest powód? 

Myślę że samotne wychowywanie trójki dzieci może mieć z tym coś wspólnego:) 

1 minutę temu, fluber napisał:

Dla niektórych to jest, k****, nie do ogarnięcia. Niesamowite. :) 

Rozbawiłeś mnie a nie wyprowadziłeś z równowagi. Uwierz mi ze ktoś kto pobiera zasiłek jest dużo bardziej definiowany pieniądzem niż moja skromna osoba płatnik CITu co robię bez szemrania. Czasem unikasz tematu pieniądza jakbyś był niepełnoletni. Na koncie MF musi się zgadzać kasa i nic innego. Z naszych przelewów a to ze więcej dokładam nic nie zmienia Tobie. Pani już tak. 

Teraz, fluber napisał:

A jak nazwać osobę, która płodzi trójkę dzieci z nieodpowiedzialnym partnerem? 

Bo jedno rozumiem, ale trójkę?  

Tylko błagam nie pisz nic w stylu ,,może to był trojaczki, a ojciec zginął na służbie rok później". 

3 minuty temu, eF. napisał:

Odwróćmy sytuację. Jesteś samotnym ojcem trójki dzieci, który nie miał lekkiego dzieciństwa i nie pracował w firmie ojca. Twoja kobieta Cię pojebała i wyjechała do UK, nie myśląc o dzieciach, bo one dla niej nie wiele znaczą. A Ty robisz co możesz, żeby Twoim dzieciakom żyło się lepiej, a przy tym korzystasz z "pomocy" państwa, bo masz taką możliwość (i słusznie). Czy uważasz, że ocena Twojej osoby w stylu - nieudacznik, coś poszło nie tak - była by fair? Czy jednak wiedziałbyś, że robisz tyle ile możesz w takiej sytuacji, a jednocześnie starasz się, żeby Twoje dzieciaki miały lepsze życie niż Ty? Potrafisz się wczuć w taką rolę? To się nazywa EMPATIA. :) 

"czy to świat jest zły, czy Ty?"

Za dużo zmiennych po drodze. Może uderzyłem partnerkę i dlatego wyjechała. Może leżałem na kanapie i nie szedłem do pracy ale na piwo było? 

co to za pytanie? Pewnie ze jadę na maxa aby dzieciom nic nie brakowało. Ale nie oczekuje orderu bo to normalne. Każdy Rodzic chce jak najlepiej. 

I chyba mylisz moje wypowiedzi. Z kimś innym. Ja tylko napisałem coś nie tak. 

Teraz, ignazz napisał:

Rozbawiłeś mnie a nie wyprowadziłeś z równowagi. 

Tak, jak ktoś mnie rozbawi to też mu mówię żeby się zamknął:) 

A nie, czekaj... 

a to ze więcej dokładam nic nie zmienia Tobie.

W jak długi streak postów w których musisz napisać że "zarabiasz więcej niż" celujesz? :)

3 minuty temu, ignazz napisał:

Czasem unikasz tematu pieniądza jakbyś był niepełnoletni. 

Mam wrażenie że o niczym innym nie dyskutujemy od paru stron:) 

3 minuty temu, Artlan napisał:

Bo jedno rozumiem, ale trójkę?  

Tylko błagam nie pisz nic w stylu ,,może to był trojaczki, a ojciec zginął na służbie rok później". 

Nie mam potrzeby nazywania takiej osoby, ale skoro tego potrzebujesz żeby się lepiej poczuć, to się nie krępuj:) 

Podziwiam ja za próbę naprawy błędów z przeszłości, potrzeba do tego wiele siły. Nie wiem czy sam bym tyle miał. 

2 minuty temu, ignazz napisał:

Nikogo nie cisne i nie krytykuje a jako jedyny akcentuje dzieci żal. 

Zupełnie niepotrzebnie, mają w końcu kochająca mame. 

@fluber przecież wyjaśniłem ze moja reakcje wynika nie z tego ze gdzieś mnie wpisem zdenerwowałeś merytorycznie bo gubisz się w domysłach co myśle tylko to ze grzecznie prosiłem abyśmy już nie kontynuowali dyskusji bo mamy inna optykę. Nie winie Ciebie za te inność a Ty masz wyraźnie coś przeciw mojej dodatkowo złe to odczytując. 

1 minutę temu, fluber napisał:

Nie mam potrzeby nazywania takiej osoby, ale skoro tego potrzebujesz żeby się lepiej poczuć, to się nie krępuj:) 

Podziwiam ja za próbę naprawy błędów z przeszłości, potrzeba do tego wiele siły. Nie wiem czy sam bym tyle miał. 

Zupełnie niepotrzebnie, mają w końcu kochająca mame. 

Szkoda ze Rodzina niepełna. To spore utrudnienie. 

Nic nie wiemy o Matce wiec po co wchodzić w temat. 

2 minuty temu, Artlan napisał:

nazwij tak jak czujesz, dajesz :) 

(beka, że jesteś takim ignorantem, że nie możesz pojąć, że coś może się zepsuło... może po czasie, nie ważne... no jak ją nazwiesz?)

@ignazz

Akurat dzieci mają się bardzo dobrze. Dostają 100x więcej miłości niż nie jeden bananowiec, który w życiu ma "lekko".

I dajmy już jej spokój. Radzi sobie, to mnie cieszy. Natomiast smuci brak empatii u niektórych. 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat