ely3 Opublikowano wczoraj o 07:32 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:32 16 godzin temu, airmax napisał(a): Super, jakbyś stracił prawko za takie zgłoszenie, to byś więcej nie zgłaszał Nie straciłbym bo tak nie robię Zgłaszanie przestępstw uważam za obywatelski obowiązek zwłaszcza takich zagrażająych życiu. Wiec powtórzę jeszcze raz dobrze ,ze on to zgłosił a żle że tak późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 07:53 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:53 XD 14 godzin temu, ignazz napisał(a): Tu już powinny głowy lecieć. I to pierwszy Tusek Przywróciliśmy nareszcie praworządność. Do spodu ze świadkiem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano wczoraj o 08:12 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:12 39 minut temu, ely3 napisał(a): Nie straciłbym bo tak nie robię bruhhhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano wczoraj o 08:48 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:48 W dniu 23.06.2026 o 15:35, julekstep napisał(a): no i to jest ta jakość! dobrze że odsunęliśmy ten pisoski ciemnogród od władzy! Ojaaaa ale sie burzycie, ona jest Pępek Swiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano wczoraj o 09:41 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:41 Tusek znowu kłamał, jadę do Szczecina i cała trasa nie jest otwarta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoolifan Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu W dniu 24.06.2026 o 16:09, ely3 napisał(a): A mnie nie bawi ,ze facet rok milczał Bóg wie dlaczego a teraz nagle sobie przypomniał . Czemu nie zgłaszał tgo Izbie Lekarskiej ani odpowiednim organom. Co go powstrzymywało przez rok. I fajnie ,ze sobie żartujesz poniekąd ze śmierci ludzkiej ale mnie wkurza coś takiego ,że ktos wie ale nie powie W mojej ocenie zgłosił to teraz, ponieważ zaistniały wręcz idealne okoliczności do osobistej vendetty wymierzonej w ludzi, którzy doprowadzili do zwolnienia ordynatora i stanęli za Kacprzykiem. Sygnaliści przy zgłaszaniu nieprawidłowości nierzadko kierują osobistym interesem (mogą awansować, mogą odegrać się na kimś nielubianym), a nie wyłącznie kwestiami moralnymi i etycznymi jak próbuje to sprzedać doktor Jędrzejewski. To bardzo wygodna pozycja, bo samemu wychodzi się na bohatera, natomiast po przesłuchaniu zarówno całej rozmowy jak i jej skrótu, naprawdę ciężko mi uwierzyć w całkowitą bezinteresowność, bo z zarzutu "czemu doktor tego wcześniej nie zgłosił", Jędrzejewski nie potrafił się wiarygodnie wytłumaczyć. Możemy dopowiadać za, że prokuratura nie jest apolityczna, że się bał, że nie byl bezpośrednim świadkiem opisywanych przypadków, że wyczerpał scieżkę nagłaśniania tego (moim zdaniem nie wyczerpał, czego najlepszym dowodem jest wtorkowa rozmowa), ale ja tego nie kupuję. Dla mnie kroki podejmowane przez Jędrzejewskiego jasno sugerują, że jego celem w momencie zgłaszania nieprawidłowości było pozbycie się Kacprzyka ze szpitala, tylko próbując to osiągnąć Jędrzejewski zderzył się ze ścianą, bo okazało się, że to Kacprzyk ma w ratuszu plecy. Mając to wszystko na uwadze - to w żaden sposób nie podważa wiarygodności tego o czym Jędrzejewski mówił, co w obrzydliwy sposób próbują powiązać ze sobą politycy KO, natomiast kroki, które podejmował każą zastanowić się nad rzeczywistym motywem jego działania. Według mnie, gdyby sprawa ta nie została nagłośniona w mediach, a konkretne osoby nie znalazłyby się na świeczniku, to Jędrzejewski do teraz by milczał. Istnieje jakiś % szans na to, że się mylę, Jędrzejewski miał naprawdę dobre powody ku temu, żeby się ze swoją wiedzą nie wychylać, ale oceniając jego postawę, słuchając tego co mówi, ja w jego bezinteresowność nie wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 14 minut temu, Hoolifan napisał(a): W mojej ocenie zgłosił to teraz, ponieważ zaistniały wręcz idealne okoliczności do osobistej vendetty wymierzonej w ludzi, którzy doprowadzili do zwolnienia ordynatora i stanęli za Kacprzykiem. Sygnaliści przy zgłaszaniu nieprawidłowości nierzadko kierują osobistym interesem (mogą awansować, mogą odegrać się na kimś nielubianym), a nie wyłącznie kwestiami moralnymi i etycznymi jak próbuje to sprzedać doktor Jędrzejewski. To bardzo wygodna pozycja, bo samemu wychodzi się na bohatera, natomiast po przesłuchaniu zarówno całej rozmowy jak i jej skrótu, naprawdę ciężko mi uwierzyć w całkowitą bezinteresowność, bo z zarzutu "czemu doktor tego wcześniej nie zgłosił", Jędrzejewski nie potrafił się wiarygodnie wytłumaczyć. Możemy dopowiadać za, że prokuratura nie jest apolityczna, że się bał, że nie byl bezpośrednim świadkiem opisywanych przypadków, że wyczerpał scieżkę nagłaśniania tego (moim zdaniem nie wyczerpał, czego najlepszym dowodem jest wtorkowa rozmowa), ale ja tego nie kupuję. Dla mnie kroki podejmowane przez Jędrzejewskiego jasno sugerują, że jego celem w momencie zgłaszania nieprawidłowości było pozbycie się Kacprzyka ze szpitala, tylko próbując to osiągnąć Jędrzejewski zderzył się ze ścianą, bo okazało się, że to Kacprzyk ma w ratuszu plecy. Mając to wszystko na uwadze - to w żaden sposób nie podważa wiarygodności tego o czym Jędrzejewski mówił, co w obrzydliwy sposób próbują powiązać ze sobą politycy KO, natomiast kroki, które podejmował każą zastanowić się nad rzeczywistym motywem jego działania. Według mnie, gdyby sprawa ta nie została nagłośniona w mediach, a konkretne osoby nie znalazłyby się na świeczniku, to Jędrzejewski do teraz by milczał. Istnieje jakiś % szans na to, że się mylę, Jędrzejewski miał naprawdę dobre powody ku temu, żeby się ze swoją wiedzą nie wychylać, ale oceniając jego postawę, słuchając tego co mówi, ja w jego bezinteresowność nie wierzę. Daj znać kiedy ostatni razem pomogłeś komuś/zrobiłeś dobry uczynek, ponosząc ogromne ryzyko osobiste i nie mając możliwości uzyskać z tego korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoolifan Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 9 minut temu, RappaR napisał(a): Daj znać kiedy ostatni razem pomogłeś komuś/zrobiłeś dobry uczynek, ponosząc ogromne ryzyko osobiste i nie mając możliwości uzyskać z tego korzyści. Ale ja nie formułuję mu z tego powodu zarzutu, tylko usiłuję wykazać, że ta narracja o bezinteresowności w nagłośnieniu sprawy jest idiotyczna i naiwna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 3 minuty temu, Hoolifan napisał(a): Ale ja nie formułuję mu z tego powodu zarzutu, tylko usiłuję wykazać, że ta narracja o bezinteresowności w nagłośnieniu sprawy jest idiotyczna i naiwna A kto pisze o bezinteresowności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 42 minuty temu, RappaR napisał(a): Daj znać kiedy ostatni razem pomogłeś komuś/zrobiłeś dobry uczynek, ponosząc ogromne ryzyko osobiste i nie mając możliwości uzyskać z tego korzyści. W jego przypadku to ,,ryzyko osobiste" wiązało sie głównie ze zmianą pracy. Warszawa to jednak nie jakaś pipidówa w której komendant policji, burmistrz, dyrektor szkoły i ksiądz proboszcz to jedna klika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 13 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): W jego przypadku to ,,ryzyko osobiste" wiązało sie głównie ze zmianą pracy. Warszawa to jednak nie jakaś pipidówa w której komendant policji, burmistrz, dyrektor szkoły i ksiądz proboszcz to jedna klika. Nie wiem, jeśli reakcja kandydata na prezydenta Polski z 49% poparcia to zwolnienie mnie, to dla mnie dalsze szukanie problemów, to jednak ogromne ryzyko. Nie wiem, pokaż kiedy poniosłeś w życiu większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, RappaR napisał(a): Nie wiem, jeśli reakcja kandydata na prezydenta Polski z 49% poparcia to zwolnienie mnie, to dla mnie dalsze szukanie problemów, to jednak ogromne ryzyko. Nie wiem, pokaż kiedy poniosłeś w życiu większe Trzaskowski nie jest wszechmocny a w Polsce jest parę osób, które za kwity na niego mogłyby sygnalistę ozłocić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 5 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Trzaskowski nie jest wszechmocny a w Polsce jest parę osób, które za kwity na niego mogłyby sygnalistę ozłocić. Sygnalista się znalazł, pojawił się w mediach, pojawiła się reakcja państwa i k**** chyba widać, kto ma rację? Po c*** gdybasz na temat czego, co się zdarzyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 6 minut temu, RappaR napisał(a): Sygnalista się znalazł, pojawił się w mediach, pojawiła się reakcja państwa i k**** chyba widać, kto ma rację? Po c*** gdybasz na temat czego, co się zdarzyło? Póki co dla jednej strony został niezłomnym bohaterem a druga usiłuje podważyć jego wiarygodność. A gdy PiS przejmie władzę to koleżka zostanie odpowiednio wynagrodzony (o ile wcześniej nie okaże się niewiarygodnym oszołomem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 6 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Póki co dla jednej strony został niezłomnym bohaterem a druga usiłuje podważyć jego wiarygodność. A gdy PiS przejmie władzę to koleżka zostanie odpowiednio wynagrodzony (o ile wcześniej nie okaże się niewiarygodnym oszołomem). Nie no to się robi zabawne jesteśmy o krok od stwierdzenia że on był śpiochem PISu tzn on się tam zatrudnił z polecenia Jarka X lat do tyłu żeby monitorować nadużycia i w odpowiednim momencie został wybudzony a co, why not? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu ten Dubois obrońca Kasprzyka sepleni się i nie wymawia „r” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Nawet ze spierdolonego interesu można wyciągnąć pozytywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 51 minut temu, Koelner napisał(a): ten Dubois obrońca Kasprzyka sepleni się i nie wymawia „r” Dobła Dobła, jakbyś nazywał się "dubła" to też byś nie wymawiał xDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu W tym Południowym Szpitalu do pełnego spektrum brakuje już tylko zorganizowanej szajki łowców skór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 13 minut temu, DRK napisał(a): W tym Południowym Szpitalu do pełnego spektrum brakuje już tylko zorganizowanej szajki łowców skór. Szybciej bym się spodziewał utrzymywanie zmarłych pacjentów przy wirtualnym życiu i odbieranie emerytur i rent z bankomatu zrobionego na potrzeby takich doniosłych chwil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi