Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Fragment artykułu Marka Kazubala w "Rzp" o aktywności ukraińskich służb wywiadowczych:
Nasi rozmówcy dodają, że najbardziej aktywne w Polsce są służby ukraińskie. One starają się rozpracowywać środowiska białoruskie i rosyjskie, ale też prowadzą np. werbunek wśród Ukraińców, którzy przyjechali do Polski. – Są namawiani do przekazywania wrażliwych danych. Mówiąc wprost: do wynoszenia informacji z polskich firm lub urzędów, w których są zatrudnieni – mówi oficer C. Z kilku niezależnych źródeł dowiadujemy się, że polskie prokuratury prowadzą śledztwa w sprawie szpiegostwa na rzecz państwa ukraińskiego. – Akty oskarżenia są utajniane przez prokuraturę, bo jakby nie mówić, to są nasi sojusznicy – słyszymy.
– Mamy sygnały, że ukraińskie służby starają się werbować Polaków, którzy jadą na Ukrainę z pomocą humanitarną czy misją biznesową – opisuje oficer D. Inny dodaje: Służby ukraińskie niekiedy działają pod fałszywą flagą „biało-czerwoną”. Posługują się też polskimi dokumentami. A kolejny tłumaczy, że aktywny w Polsce w widoczny sposób jest także wywiad niemiecki i francuski. Ten ostatni prowadzi – słyszymy – bardzo agresywne działania m.in. lobbingowe.

chyba na kazdej mozliwej plaszczyznie jestesmy rozgrywani prze ukr.

https://zero.pl/news/afera-w-szpitalu-poslanka-ko-wepchnela-sie-w-kolejke-na-wazne-badanie

Wypuścili chyba tylko dlatego, że Tusk wczoraj zapowiedział konsekwencje dla każdej osoby która się wepchnie poza kolejką, ale niezmiennie mnie szokuje jak szybko władza potrafi odkleić 

"Pani położna była potem wzywana przez dyrekcję szpitala do złożenia wyjaśnień – tylko dlatego, że jest członkinią partii – uważa Pępek.

Przyznaje, że dostała informację ze szpitala o tym, że wepchnęła się w kolejkę, ale ją zignorowała. Bo, jak wskazuje, płaci składki, więc badanie w szpitalu jej się należało."

Edytowane przez fluber

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Straszna baba. Jeszcze jaka zawzięta. I w sumie powinna polecieć natychmiast ze swoim działaniem i robiąc robotę innym tylko utrudnia. 

Dla takiej gęby sałatki aż szkoda. 

Ale bogata, ponad 3 miliony majątku. Nie byle plebs 

1 godzinę temu, matek napisał(a):

Powinni mi podziękować za to że przyszłam, dobra jest;)

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

xDDDD

Małgorzata Pępek | TVP INFO

@ignazzowa nowoczesna Polska! ❤️ 

xDDDDD

7 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Sorry ale co ona powiedziała?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dana_Rohrabacher

może i kradną tak jak PiS

ale jak przy tym wyglądają i się wysławiają!

@ignazz ma skompilowane asmry z wypowiedzi Małgosi!

Edytowane przez julekstep

17 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Włączyłem teraz wywiad z tym Emilkiem u Stanowskiego a ten leci z teorią, że przez Dawidka ginęli ludzie na SOR i że niby ,,cały szpital'' o tym wiedział. Albo koleżka to drugi Macierewicz albo Dawidek to serio mocny bad guy. 

Gościu pół roku po studiach kierował sor w warszawskim szpitalu. Zdziwilbym się gdyby ktoś przez to nie umarł 

Chłop się obudził i dziwi, że część społeczeństwa ma zerowy szacunek do własnego kraju, szok. Jak mogą być inne komentarze skoro są ludzie głosujący na zdrajców własnego kraju? Jak mogą być inne komentarze, skoro są ludzie, którzy zamiast hymnu śpiewają ode do radosci i na wydarzenia patriotyczne idą z flaga unii europejskiej a osobie mówią, że nie są Polakami a obywatelami EU. Jak mogą być inne gdy są ludzie którzy głosują na polityków, którzy twierdzą, że śmierć kilku Polaków jest warta tego żeby w naszym kraju osiedliło się stado obcych kulturowo przybyszy...Nie wiem na co on się oburza przyznam szczerze. 

14 godzin temu, fluber napisał(a):

Ja chyba przegapiłem moment kiedy polityków platformy kompletnie pojebało 

W sensie uleciało ci z głowy co robili będąc ostatnio u władzy....acha

Syndrom sałatkowy...