Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Koelner napisał(a):

obecna władza osiągnęła szczyt kurestwa 

Obawiam się że to może być jeszcze nie szczyt. Na razie jest szlak gdzie aby wejść sraja wszyscy i z romantycznych wejść na 8 tysięczniki widać kupę. 

Nie ma żadnych bezpieczników aby tych niechcianych pajaców się pozbyć. 

A chłopaki z duopolu mają taką przewagę fire power że jedyny myk to kolejne wybory i oddanie władzy tym drugim. Którzy robią identyczne wały. Choć dziś można się spierać jedynie o to kto przebił poprzednika oraz martwić czy następca przebije kolejny raz. 
Szkodliwymi należy uznawać wpisy zarówno trywializujące ten syf obecny ale i pisanie że kiedyś nie kradli. 
Fatalne prognozy. Było państwo z dykty. Teraz mamy państwo z diamentów wiadr i łopaty. 

To co budzi moje politowanie to amatorszczyzna. A wściekłość bezczelność. 

Tam jest 100% umoczonych. Ja nie widzę jakiegoś odłamu który przyzwoicie czuje że aż tak to nie wypada. Tam są tylko kolejki po to korytko. 

Kiedyś w korycie było żarło dziś wypracowane przez naród diamenty. 

Metodologia kradzieży dużo się nie różni. Przez inflację i rozwój zmieniła się suma zagrabionych kwot. 

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/stan-wyjatkowy-sekrety-szpitala-poludniowego-kaczynski-rusza-do-ataku-na-ukraincow/20gsbfw,79cfc278

Co prawda przeczytałem tylko 10% bo nie mam premium, ale nie widziałem chyba nigdy bardziej ewidentnego artykułu zleconego pod tezę, który mógłby być książkowym przykładem medialnego ataku.

1 minutę temu, P_M napisał(a):

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/stan-wyjatkowy-sekrety-szpitala-poludniowego-kaczynski-rusza-do-ataku-na-ukraincow/20gsbfw,79cfc278

Co prawda przeczytałem tylko 10% bo nie mam premium, ale nie widziałem chyba nigdy bardziej ewidentnego artykułu zleconego pod tezę, który mógłby być książkowym przykładem medialnego ataku.

O ja pierdolę

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Wygląda że będą trzymać tą linię, no to ciekawe co wypłynie w ciągu najbliższych dni na sygnaliste.

Serio macie już wyrobione zdanie w tej sprawie? 

Póki co wiemy tylko tyle, że:

- panowie mieli ostry konflikt

- jakiś pacjent zmarł w toalecie szpitalnej a pracownicy zauważyli to dopiero po kilku godzinach (c***owa sytuacja ale daleko temu do bezpośredniego przyczynienia się do śmierci)

- Jędrzejewski chce pół bańki od szpitala a szpital twierdzi, że nie da, bo koleżka nie przychodził na dyżury i dopisywał się do operacji innych lekarzy (czyli póki co jest słowo przeciwko słowo, ale będzie to raczej dość łatwo zweryfikować) 

Jędrzejewski to ordynator w dużym szpitalu, pułkownik wojska polskiego, kumpel Solorza, znajomy Lewandowskiego, podobno znał się również ze Stanowskim. Innymi słowy jest typem z absolutnej elity. Od takiego kogoś chyba mamy prawo wymagać żeby zgłaszał patologie odpowiednim organom. Normalna ścieżka powinna iść tak: poinformowanie Trzaskowskiego drogą nieoficjalną -> pismo oficjalne do ratusza -> zawiadomienie do prokuratury -> w przypadku odmowy wszczęcia śledztwa zażalenie do sądu. Tymczasem on ograniczył się do jednej wiadomości na Whatsupie, która w dodatku nawet nie dotyczyła tej rzekomej serii zgonów. Trzaskowski zrobił c***owo, że to olał ale Emilek wygląda jednak na średnio wiarygodnego. 

6 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Jędrzejewski to ordynator w dużym szpitalu, pułkownik wojska polskiego, kumpel Solorza, znajomy Lewandowskiego, podobno znał się również ze Stanowskim. Innymi słowy jest typem z absolutnej elity. Od takiego kogoś chyba mamy prawo wymagać żeby zgłaszał patologie odpowiednim organom.

-Typ z absolutnej elity

-wyjebany ze stanowiska za to, że jakiemuś pacjentowi zginęła proteza w szatni 

11 minut temu, julekstep napisał(a):

🙃

Ale ja niczego nie przesądzam. Zwracam jedynie uwagę, że koleżka zachowuje się dość osobliwie. 

Wcześniej myślałem, że to jakiś randomowy lekarz i nawet w jakimś tam stopniu rozumiałem czemu nie chce się wychylać. Gdy jednak się dowiedziałem, że koleżka woził się z Solorzem i Lewandowskim oraz organizował gale bokserskie to średnio chce mi się wierzyć w wersję ,,zaczął się bać aparatu państwa, bo Trzaskowski nie odpisał mu na Whatsupie i wyrzucił go z roboty''. 

Edytowane przez Życie_to_mem

Godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ale ja niczego nie przesądzam. Zwracam jedynie uwagę, że koleżka zachowuje się dość osobliwie. 

Wcześniej myślałem, że to jakiś randomowy lekarz i nawet w jakimś tam stopniu rozumiałem czemu nie chce się wychylać. Gdy jednak się dowiedziałem, że koleżka woził się z Solorzem i Lewandowskim oraz organizował gale bokserskie to średnio chce mi się wierzyć w wersję ,,zaczął się bać aparatu państwa, bo Trzaskowski nie odpisał mu na Whatsupie i wyrzucił go z roboty''. 

Zmień zaczął bać się aparatu państwa na nie chciał męczyć się z aparatem państwa

Generalnie jak chlop był rozliczany z zysku oddziału (co generalnie jest patologią w kontekście publicznego szpitala), to wydłużony czas zgłoszenia zapewne wynikał z:

a) przygotowania własnych finansów na dłuższy czas bez pracy 

b) zabezpieczenia rodziny na wszelkie możliwe sposoby

c) walka z samym sobą czy w ogóle warto podejmować się tego tematu, to nie jest raczej decyzja, którą podejmujesz ot tak, bo wiesz, że twoje i życie twojej rodziny znacząco się zmieni. Będąc chirurgiem, który zgarniał kupę kasy, bardzo łatwo zostać konformistą i olać zgłaszanie czegokolwiek, bo możesz sobie dalej elegancko żyć i nikomu nie wadzić.

d) utrata anonimowości 

Osobiście nie wiem czy na jego miejscu bym się odważył.