jack Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 29 minut temu, P_M napisał(a): Generalnie jak chlop był rozliczany z zysku oddziału (co generalnie jest patologią w kontekście publicznego szpitala) Słyszałem w tokfm jadąc samochodem, że ten wysoki wypracowany zysk wynikał z tego, że od dochodowej chirurgii została oddzielona deficytowa anestezjologa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 1 minutę temu, jack napisał(a): Słyszałem w tokfm jadąc samochodem, że ten wysoki wypracowany zysk wynikał z tego, że od dochodowej chirurgii została oddzielona deficytowa anestezjologa. Whatever, dla mnie sam fakt takiej praktyki, gdzie wypracowanie takiego zysku jest konsekwencją nastawienia się na najwyżej płatne operacje/zabiegi w cenniku NFZ, gdzie źródłem są wszyscy obywatele, a "zysk" ma lecieć do zarządzających szpitalem to patologia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 4 minuty temu, jack napisał(a): Słyszałem w tokfm jadąc samochodem, że ten wysoki wypracowany zysk wynikał z tego, że od dochodowej chirurgii została oddzielona deficytowa anestezjologa. A jak ta dochodowa chirurgia ma być dochodowa bez anestezjologii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 50 minut temu, P_M napisał(a): Generalnie jak chlop był rozliczany z zysku oddziału (co generalnie jest patologią w kontekście publicznego szpitala), to wydłużony czas zgłoszenia zapewne wynikał z: a) przygotowania własnych finansów na dłuższy czas bez pracy Raczej chciał się bardzo mocno nachapać przed zmianą roboty na nieco gorszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca I ten temat jako zastępczy świetnie wychodzi. Co oni chcą tym przykryć? Pakt? Jakiś zysk ze zbrojeń? W łapę od kogoś kto na Ukrainie zarobi a nie my ale fee opłaci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 49 minut temu, ignazz napisał(a): I ten temat jako zastępczy świetnie wychodzi. Co oni chcą tym przykryć? Pakt? Jakiś zysk ze zbrojeń? W łapę od kogoś kto na Ukrainie zarobi a nie my ale fee opłaci? Akurat służba zdrowia bardziej ludzi obchodzi niż jakieś zbrojenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Akurat służba zdrowia bardziej ludzi obchodzi niż jakieś zbrojenia. Ale gdzieś mogą być jeszcze większe wałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 13 minut temu, ignazz napisał(a): Ale gdzieś mogą być jeszcze większe wałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Jak Kacprzyk nie powie czegoś brzydkiego o Owsiaku to chyba nigdy go nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 14 minut temu, fluber napisał(a): Jak Kacprzyk nie powie czegoś brzydkiego o Owsiaku to chyba nigdy go nie rusza. Dobra, to wiadomo w co się gra tzn przesłuchania skończą się w pewnie 2035 później ze 2 lata nowy prokurator będzie potrzebował na zapoznanie się ze sprawą, to ma większy sens niż jazda z przeciwnikami do spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 23 minuty temu, fluber napisał(a): Jak Kacprzyk nie powie czegoś brzydkiego o Owsiaku to chyba nigdy go nie rusza. Oni się zajmują poważnymi sprawami. Jakby Kacprzyk jadł sałatkę, to by go szybko dojechali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 7 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Dobra, to wiadomo w co się gra tzn przesłuchania skończą się w pewnie 2035 później ze 2 lata nowy prokurator będzie potrzebował na zapoznanie się ze sprawą, to ma większy sens niż jazda z przeciwnikami do spodu. Kopanie się po kostkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Czy ktoś kto nie jest związany z nauką powie mi jak wygląda z boku poziom pracowitości ministerstwa?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca @RappaR czy spotkałeś się z podobnymi praktykami czy jednak to zarządzanie przez platformę to wyjątkowa patologia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 38 minut temu, fluber napisał(a): @RappaR czy spotkałeś się z podobnymi praktykami czy jednak to zarządzanie przez platformę to wyjątkowa patologia? Blisko, coraz bliżej. W dniu 25.06.2026 o 22:44, DRK napisał(a): W tym Południowym Szpitalu do pełnego spektrum brakuje już tylko zorganizowanej szajki łowców skór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 42 minuty temu, fluber napisał(a): @RappaR czy spotkałeś się z podobnymi praktykami czy jednak to zarządzanie przez platformę to wyjątkowa patologia Nie miałem szans. To już podpada pod prosektorium, u nas w szpitalu nie ma, najbliższe jest gdzieś, gdzie nigdy nie byłem. Nie mam pojęcia jak tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca https://m.gazeta.pl/0,0.html?mtpromo=enc02qhrmp2x6jeqbmut4agucmgtwygqjlmdzagsriudrqmcz6udraocblescrjdksifjficroec2jemrmodyahzjmudrqmcblqtzuguboqdzmg2ri&mp=promo&utm_campaign=amtpc_FB_Gazeta&fbclid=IwVERDUASwUgtleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeP0ZTlGFvRHPX82xm8giS8GyGt6292k38TxNaizz0FYqqHNMbC9e4_cjY3ag_aem_IbRcLKZ8NmzUujsGrUZePg dobra, Jędrzejewski stracił u mnie cały szacunek. Wciskał pacjentów poza kolejkę. Tą kolejkę, którą sam ustalał. No debil po prostu Serio, jedyne co by KO mogło zrobić jeszcze gorzej, to zjeść sałatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 3 godziny temu, RappaR napisał(a): https://m.gazeta.pl/0,0.html?mtpromo=enc02qhrmp2x6jeqbmut4agucmgtwygqjlmdzagsriudrqmcz6udraocblescrjdksifjficroec2jemrmodyahzjmudrqmcblqtzuguboqdzmg2ri&mp=promo&utm_campaign=amtpc_FB_Gazeta&fbclid=IwVERDUASwUgtleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeP0ZTlGFvRHPX82xm8giS8GyGt6292k38TxNaizz0FYqqHNMbC9e4_cjY3ag_aem_IbRcLKZ8NmzUujsGrUZePg dobra, Jędrzejewski stracił u mnie cały szacunek. Wciskał pacjentów poza kolejkę. Tą kolejkę, którą sam ustalał. No debil po prostu Serio, jedyne co by KO mogło zrobić jeszcze gorzej, to zjeść sałatkę Listy listami, kolejki kolejkami a lekarz znajomków przyjmuje bez kolejki. Raczej nie szokuje ale to chyba nawet gorzej niż gdyby szokowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Godzinę temu, jack napisał(a): Listy listami, kolejki kolejkami a lekarz znajomków przyjmuje bez kolejki. Raczej nie szokuje ale to chyba nawet gorzej niż gdyby szokowało. Ale koleżanka jak ci za ścianą zrobiła USG to ok xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 5 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Ale koleżanka jak ci za ścianą zrobiła USG to ok xD Nie zrozumiałeś co napisałem. Oskarżyli go o przyjmowaniu pacjentów poza kolejką. Której kolejność sam ustala. To tak jakby oskarżyć kogoś, że wydaje z konta firmowego na własne potrzeby, a prowadzi JDG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi