Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 3 minuty temu, fluber napisał: W sensie ze kiedy się zorientuje, że postać która wykreowalem tu na forum jest najzabawniejsza czescia Twojego życia? Wiem to już od jakiegoś czasu. Recytujesz tu z pamięci wszystko co o sobie pisałem . Próbując mnie obrazić, śmiejesz się z siebie. Najzabawniejsza w życiu? Ponownie siebie przeceniasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: Najzabawniejsza w życiu? Ponownie siebie przeceniasz To nie ja użyłem sformułowania "ulubiony komik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 1 minutę temu, fluber napisał: To nie ja użyłem sformułowania "ulubiony komik" jak zwykle źle zrozumiałeś i chciałeś odczytać to jak Ci pasuje - smutne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 39 minut temu, Koelner napisał: bieganie, modlitwa, wegetarianizm, pies zamiast dzieci, abstynencja A jak mam rozumieć to jak pięknie wykuwasz na blachę to co tu piszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Teraz, fluber napisał: A jak mam rozumieć to jak pięknie wykuwasz na blachę to co tu piszę? że mam dobrą pamięć i nie muszę używać nawet wyszukiwarki ( tak btw te rzeczy dowiedzieliśmy się w ostatnim czasie bo jesteś w zajebistej formie! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: że mam dobrą pamięć i nie muszę używać nawet wyszukiwarki ( tak btw te rzeczy dowiedzieliśmy się w ostatnim czasie bo jesteś w zajebistej formie! ) I wykorzystujesz ja żeby zapamiętywać ciekawostki na mój temat zamiast zrobić coś ze swoim życiem żeby nie zarabiać coraz mniej? Bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Godzinę temu, fluber napisał: Automatyka przemysłowa i robotyka Jeśli w tej dziedzinie to raczej nie tworzysz a opiekujesz się gotowym projektem, alternatywnie wdrażasz technologię którą znasz na pamięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 11 minut temu, fluber napisał: I wykorzystujesz ja żeby zapamiętywać ciekawostki na mój temat zamiast zrobić coś ze swoim życiem żeby nie zarabiać coraz mniej? Bez sensu. zarabiam coraz więcej a spędzam czas na tym forum jak wszyscy dla funu - szczególnie dobrze że są osoby jak Ty które koloryzują dyskusje jak kiedyś Darki czy vazquez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 3 minuty temu, Sebastian napisał: Jeśli w tej dziedzinie to raczej nie tworzysz a opiekujesz się gotowym projektem, alternatywnie wdrażasz technologię którą znasz na pamięć. Pozostawię bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Teraz, fluber napisał: Pozostawię bez komentarza. Rozpatruję to pod katem czasu jaki spędzasz na forum i pozostałych aktywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 3 minuty temu, Koelner napisał: zarabiam coraz więcej a spędzam czas na tym forum jak wszyscy dla funu - szczególnie dobrze że są osoby jak Ty które koloryzują dyskusje jak kiedyś Darki czy vazquez Ehe. Ja też mam dobra pamięć W dniu 29.10.2022 o 08:56, Koelner napisał: dlatego pierdolisz. było już pisane tutaj, że u nikogo przynajmniej z tego forum nie poszły zarobki równolegle do inflacji ( nie pisząc o cenach mieszkań ) , ogólnie wszyscy jesteśmy biedniejsi płacąc rachunki czy chodząc do sklepów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Ehe. Ja też mam dobra pamięć i? więcej zarabiam ale mniej można za to kupić ( szczególnie ceny mieszkań czy zdolność kredytowa strasznie poszła w pizde ) a jeśli Twoje coraz większe zarobki nadążają nad tym wszystkim to mnie nie dziwi - jesteś wyjątkowy i dlatego wspiera Cię jedynie gość który naruchał na covidzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Jest tak dobrze że lawinowo rośnie liczba niespłaconych kredytów i punktów gastronomicznych zamykających się przynajmniej w Krakowie. O ile w ostatnich 8 latach zarobki i generalnie poziom życia się podniósł to już patrząc na ostatnie 1.5-2 lata inflacja i stabilność waluty spowodowała że większości osób które znam żyje się gorzej (lub dużo gorzej) mimo bardzo wysokich kwalifikacji. A co do cen które wrzucałem podobno ceny i towary były brane z tego samego sklepu ,a nie wybierane najtańsze produkty żeby ładniej wyglądały. Nie zwracam dużej uwagi na ceny ale po sobie mogę powiedzieć że w ciągu niecałego roku ta sama szynka zdrożała z 36zł na 56zł, polędwica wołowa z 90 na 135zł a masło nie jestem w stanie obecnie porównać po już jakiś czas temu zniknęło ze sklepu po osiągnieciu 8.5 za 200g kostkę podczas gdy poł roku temu kosztowało koło 4zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 4 minuty temu, Gregorius napisał: Jest tak dobrze że lawinowo rośnie liczba niespłaconych kredytów i punktów gastronomicznych zamykających się przynajmniej w Krakowie. O ile w ostatnich 8 latach zarobki i generalnie poziom życia się podniósł to już patrząc na ostatnie 1.5-2 lata inflacja i stabilność waluty spowodowała że większości osób które znam żyje się gorzej (lub dużo gorzej) mimo bardzo wysokich kwalifikacji. A co do cen które wrzucałem podobno ceny i towary były brane z tego samego sklepu ,a nie wybierane najtańsze produkty żeby ładniej wyglądały. Nie zwracam dużej uwagi na ceny ale po sobie mogę powiedzieć że w ciągu niecałego roku ta sama szynka zdrożała z 36zł na 56zł, polędwica wołowa z 90 na 135zł a masło nie jestem w stanie obecnie porównać po już jakiś czas temu zniknęło ze sklepu po osiągnieciu 8.5 za 200g kostkę podczas gdy poł roku temu kosztowało koło 4zł. Zobaczymy dane na koniec roku. W 2021 było tak: https://www.horecatrends.pl/gastronomia/114/wzrosly_przychody_z_gastronomii_jest_tez_wiecej_lokali,13016.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 (edytowane) Dziś na giełdzie w Amsterdamie gaz kosztował 98 euro .W 2 tygodnie spadł ze 160. Cena jest mniej więcej taka jak lutym tego roku przed inwazją. Jakie dziś rachunki wysłało PGNIG.. 8 razy większe niż w styczniu.... Ciekawe jak oni wytłumacza to ,że cena gazu spada na giełdach swiatowych a u nas rośnie 3 godziny temu, fluber napisał: Zobaczymy dane na koniec roku. W 2021 było tak: https://www.horecatrends.pl/gastronomia/114/wzrosly_przychody_z_gastronomii_jest_tez_wiecej_lokali,13016.html Już podobną głiupotę widziałem w przypadku wypadków na przejsciach, Nikt w biznesie nie porównuje rok 22 do 21 czy nawet 20. Bazą jest rok 2019. W 2020 był lockdown. Zakłady padały masowo więc jeśli Ty podajesz ,że w 21 wzrosły w stosunku i wzrosły im dochody w stosuynku do roku gdzie nie mogli robić wesel, chrzcin. GDzie mogli tylko na wynos przez 1/3 to nie wiem czy manipulujesz czy się nie orientujesz. Wrzuć porównanie 21 do 19 to wtedy można ocenić czy rzeczywiście jest wzrost przychodów. Bo jedyne co widać to ,że w 21 mamy mniej więcej tyle samo lokali co w 2019 ale nie wiemy jakie były przychody Edytowane 21 Grudnia 2022 przez ely3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 28 minut temu, ely3 napisał: Dziś na giełdzie w Amsterdamie gaz kosztował 98 euro .W 2 tygodnie spadł ze 160. Cena jest mniej więcej taka jak lutym tego roku przed inwazją. Jakie dziś rachunki wysłało PGNIG.. 8 razy większe niż w styczniu.... Ciekawe jak oni wytłumacza to ,że cena gazu spada na giełdach swiatowych a u nas rośnie put in flacia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 (edytowane) 53 minuty temu, ely3 napisał: Dziś na giełdzie w Amsterdamie gaz kosztował 98 euro .W 2 tygodnie spadł ze 160. Cena jest mniej więcej taka jak lutym tego roku przed inwazją. Jakie dziś rachunki wysłało PGNIG.. 8 razy większe niż w styczniu.... Ciekawe jak oni wytłumacza to ,że cena gazu spada na giełdach swiatowych a u nas rośnie Cen gazu nic nie tłumaczy. https://businessinsider.com.pl/gielda/surowce/profil?id=gaz_ziemny poniżej wykres ceny od 2000 roku Edytowane 21 Grudnia 2022 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 12 godzin temu, fluber napisał: Ale to normalne jak zarabiasz bardzo dobrze, a na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że będziesz zarabiać jeszcze lepiej. zwykly janusz/grazyna pracujacy w biedronce , zabce , magazynie , wykonujacy jakies prace fizyczne zarabiaja jakies 3 tysiace na reke . najczesciej z jakimis z dupy premiami za obecnosc , wyrobienie targetu . to sa glodowe pieniadze przy drozyznie jaka mamy teraz . o 30 % wzrosla ilosc kradziezy w sklepach , ludzie nie kradna dobr luksusowych tylko podstaowe artykoly spozywcze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 7 godzin temu, ely3 napisał: Już podobną głiupotę widziałem w przypadku wypadków na przejsciach, Nikt w biznesie nie porównuje rok 22 do 21 czy nawet 20. Bazą jest rok 2019. W 2020 był lockdown. Zakłady padały masowo więc jeśli Ty podajesz ,że w 21 wzrosły w stosunku i wzrosły im dochody w stosuynku do roku gdzie nie mogli robić wesel, chrzcin. GDzie mogli tylko na wynos przez 1/3 to nie wiem czy manipulujesz czy się nie orientujesz. Wrzuć porównanie 21 do 19 to wtedy można ocenić czy rzeczywiście jest wzrost przychodów. Bo jedyne co widać to ,że w 21 mamy mniej więcej tyle samo lokali co w 2019 ale nie wiemy jakie były przychody Liczba lokali jest podobna( w tym artykule jest). Przychody też . Z tym że w 2021 były nadal obostrzenia, mniejsze niż w 2020, ale jednak. Przychody w 2019: Przychody ogółem z działalności gastronomicznej w cenach bieżących wyniosły w 2019 r. prawie 50,9 mld zł 2021: przychody ogółem z działalności gastronomicznej w cenach bieżących wyniosły w ubiegłym roku 48,7 mld zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) 7 godzin temu, mistrzBeatka napisał: zwykly janusz/grazyna pracujacy w biedronce , zabce , magazynie , wykonujacy jakies prace fizyczne zarabiaja jakies 3 tysiace na reke . najczesciej z jakimis z dupy premiami za obecnosc , wyrobienie targetu . to sa glodowe pieniadze przy drozyznie jaka mamy teraz . o 30 % wzrosla ilosc kradziezy w sklepach , ludzie nie kradna dobr luksusowych tylko podstaowe artykoly spozywcze . https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/30-procentowy-wzrost-kradziezy-w-sklepach-Ekspert-wskazuje-przyczyny-8458757 bo oni nie czytają tabel @fluber tak to by wiedzieli że są bogatsi i przestali kraść. komik czy mem? P.s. Może to Niemcy i Czesi są zmuszeni do kradzieży chleba u nas? Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi