julekstep Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) 1 minutę temu, ignazz napisał: Tym bardziej ze wspominasz Piotra i Pawła który padł. jeśli już to sprzedał i przebrandował się PANIE MĄDRY Edytowane 20 Grudnia 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 2 minuty temu, ignazz napisał: Oczywiście. Chińczycy maja nawet do dziś pewna niechęć do Europejczyków. Oni dbali o higienę 500 lat szybciej i gdy spotykali wyperfumowanego pięknisia który się nie mył mieli kłopot kulturowy. Do dziś są w szoku tak samo jak kraje arabskie. Szkoda, że wypowiadasz się na tematy o których nie masz żadnego pojęcia. Ale to typowe u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 4 minuty temu, RappaR napisał: Szkoda, że wypowiadasz się na tematy o których nie masz żadnego pojęcia. Ale to typowe u Ciebie. dawaj jeszcze ten link z wiki z efektem Dunna-Korvera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 8 minut temu, RappaR napisał: Szkoda, że wypowiadasz się na tematy o których nie masz żadnego pojęcia. Ale to typowe u Ciebie. Jasne. Sprawdz i wróć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Teraz, ignazz napisał: Jasne. Sprawdz i wróć. Sprawdziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Teraz, RappaR napisał: Sprawdziłem I co? Chińczykom nie śmierdzi Europejczyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 1 minutę temu, ignazz napisał: I co? Chińczykom nie śmierdzi Europejczyk? nam śmierdzą Koreańczycy bo wpierdalają te kimchi i cuchną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 2 minuty temu, ignazz napisał: I co? Chińczykom nie śmierdzi Europejczyk? Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Standardy trzaskoskiiiiiiiiiii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 12 minut temu, RappaR napisał: Sprawdziłem To może inaczej. Co odkrył konowal pomiędzy jedna a druga szklanka whisky na stronach wiki? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć ze studiowałeś historie/kulturoznawstwo i twoim konikiem poza cała masa świetnych specjalizacji od wojskowości po gospodarkę jest historia Państwa Środka oraz wpływu Arabii w transferze dorobku tego państwa do Europy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Teraz, ignazz napisał: To może inaczej. Co odkrył konowal pomiędzy jedna a druga szklanka whisky na stronach wiki? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć ze studiowałeś historie/kulturoznawstwo i twoim konikiem poza cała masa świetnych specjalizacji od wojskowości po gospodarkę jest historia Państwa Środka oraz wpływu Arabii w transferze dorobku tego państwa do Europy. I już obrażasz. Typowo powtarzalny schemat, zero merytoryki i przechodzi do ad personam. Ale wiadomo - nic więcej się nie można się po Tobie spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 3 minuty temu, ignazz napisał: To może inaczej. Co odkrył konowal pomiędzy jedna a druga szklanka whisky na stronach wiki? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć ze studiowałeś historie/kulturoznawstwo i twoim konikiem poza cała masa świetnych specjalizacji od wojskowości po gospodarkę jest historia Państwa Środka oraz wpływu Arabii w transferze dorobku tego państwa do Europy. Jak studiujesz historię to się dowiadujesz, że Chińczycy myślą, że Europejczycy śmierdzą? Nigdy nie miałem dobrego zdania o humanistycznych studiach, ale nawet jak na nich, to już lekka przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 12 minut temu, fluber napisał: Jak studiujesz historię to się dowiadujesz, że Chińczycy myślą, że Europejczycy śmierdzą? Nigdy nie miałem dobrego zdania o humanistycznych studiach, ale nawet jak na nich, to już lekka przesada. Nie. Nie mieszajmy kwestii historii papieru toaletowego i wyczulonych zmysłach powonienia Azjatów. Pierwsze jako dorobek kulturalny PŚ poznajesz na studiach a drugie w analizowaniu kwestii kulturoznawstwa i czytaniu źródeł. Kolega weterynarz nie wiem czy dużo czytał źródeł bezpośrednich - historycznych typu nawet łatwo dostępne „podróże Marco Polo” a wypowiada się ( tak jak w temacie w ile lat Rosja nie odbuduje potencjału wojskowego ) jak znawca tematu. Czy ja w kwestiach medycznych odzywam się jak znawca? Rowniczesnie negując kwestie medyczne wrzucane przez Rappara ? @fluber rozumiem ze kryjesz ziomka ale nie sprowadzaj tego do takiej prostoty ze studia humanistyczne uczą pogardy do ludzi bo tak nie jest. Nie pajacuj 23 minuty temu, RappaR napisał: I już obrażasz. Typowo powtarzalny schemat, zero merytoryki i przechodzi do ad personam. Ale wiadomo - nic więcej się nie można się po Tobie spodziewać. Merytoryki raczej zabrakło w twojej wypowiedzi. Ale proszę. Porozmawiajmy. Po to jest forum. Co tam pijesz pisząc o Chinach jako znawca? Ze na Rosji się znasz to już wiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Ale naprawdę brak rozpowszechnienia w PL biedetu(np w muszli wc jak w Turcji) czy bidetek(jak np w Tajlandii) to mocne zacofanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 2 minuty temu, ignazz napisał: @fluber rozumiem ze kryjesz ziomka ale nie sprowadzaj tego do takiej prostoty ze studia humanistyczne uczą pogardy do ludzi bo tak nie jest. Nie pajacuj No przecież tak nie myślę, dlatego jestem zaskoczony, że to co napisałeś o śmierdzeniu Europejczyków powiązałeś ze studiami historycznymi. 2 minuty temu, ignazz napisał: Nie. Nie mieszajmy kwestii historii papieru toaletowego i wyczulonych zmysłach powonienia Azjatów. Pierwsze jako dorobek kulturalny PŚ poznajesz na studiach a drugie w analizowaniu kwestii kulturoznawstwa i czytaniu źródeł. Mógłbyś podać jakiś podręcznik, albo źródło naukowe z tym śmiedzeniem? Serio mnie to zainteresowało, bo brzmi bardziej jak miejska legenda niż jak potwierdzony naukowo fakt. I w sumie bym nawet nie pomyślał, że studiując historię uczą też historii papieru toaletowego. Człowiek uczy się całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Teraz, mcreativo napisał: Ale naprawdę brak rozpowszechnienia w PL biedetu(np w muszli wc jak w Turcji) czy bidetek(jak np w Tajlandii) to mocne zacofanie. Oczywiście. Myślimy o sobie lepiej niż jest na prawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 4 minuty temu, ignazz napisał: Nie. Nie mieszajmy kwestii historii papieru toaletowego i wyczulonych zmysłach powonienia Azjatów. Pierwsze jako dorobek kulturalny PŚ poznajesz na studiach a drugie w analizowaniu kwestii kulturoznawstwa i czytaniu źródeł. Kolega weterynarz nie wiem czy dużo czytał źródeł bezpośrednich - historycznych typu nawet łatwo dostępne „podróże Marco Polo” a wypowiada się ( tak jak w temacie w ile lat Rosja nie odbuduje potencjału wojskowego ) jak znawca tematu. Czy ja w kwestiach medycznych odzywam się jak znawca? Rowniczesnie negując kwestie medyczne wrzucane przez Rappara ? @fluber rozumiem ze kryjesz ziomka ale nie sprowadzaj tego do takiej prostoty ze studia humanistyczne uczą pogardy do ludzi bo tak nie jest. Nie pajacuj Merytoryki raczej zabrakło w twojej wypowiedzi. Ale proszę. Porozmawiajmy. Po to jest forum. Co tam pijesz pisząc o Chinach jako znawca? Ze na Rosji się znasz to już wiemy. Znowu wyzwiska, ale znany schemat. Widać u Ciebie frustrację życiową, stąd wylewasz ją, obrażając innych. Piję herbatę. A czemu pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Teraz, fluber napisał: No przecież tak nie myślę, dlatego jestem zaskoczony, że to co napisałeś o śmierdzeniu Europejczyków powiązałeś ze studiami historycznymi. Mógłbyś podać jakiś podręcznik, albo źródło naukowe z tym śmiedzeniem? Serio mnie to zainteresowało, bo brzmi bardziej jak miejska legenda niż jak potwierdzony naukowo fakt. I w sumie bym nawet nie pomyślał, że studiując historię uczą też historii papieru toaletowego. Człowiek uczy się całe życie. Kwestie studiów powiązałam z kwestia papieru. Wyraźnie to rozgraniczam. Ale podróże Europejczyków zapudrowanych ale nie umytych wypracowały pewien odruch wymiotny w kwestii kontaktów międzyludzkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Teraz, ignazz napisał: Kwestie studiów powiązałam z kwestia papieru. Wyraźnie to rozgraniczam. Ale podróże Europejczyków zapudrowanych ale nie umytych wypracowały pewien odruch wymiotny w kwestii kontaktów międzyludzkich. Ty rzuciłeś tezę, podaj źródła historyczne, z których się tego dowiedziałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 57 minut temu, Koelner napisał: Proszę moderatorów o przypięcie na tapecie -> geniusz. No przecież przez ostatnie 10 miesięcy byłeś bombardowany m.in przekazem " lepsze paliwo po 10 zł niż spadające ruskie bomby". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi