fluber Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, Cardi napisał: Ano może, tylko czy warto w zamian mieć kolejne 5 lat ślepego notariuszowania pod żyrandolem? Myślisz, że Andrzej się w 10 lat wyrobi z natychmiastowym podniesieniem kwoty wolnej? Przecież Duda będzie miał już 2 kadencję i nie będzie musiał ślepo notariuszować pod żyrandolem. Brak możliwości kolejnego wyboru na urząd prezydenta sprawi, że będzie znacznie bardziej niezależny niż Trzaskowski, który będzie działał zgodnie z linią swojej partii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, fluber napisał: Przecież Duda będzie miał już 2 kadencję i nie będzie musiał ślepo notariuszować pod żyrandolem. Brak możliwości kolejnego wyboru na urząd prezydenta sprawi, że będzie znacznie bardziej niezależny niż Trzaskowski, który będzie działał zgodnie z linią swojej partii. Może tak być, ale nie musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, Cardi napisał: Może tak być, ale nie musi. No ale co jest bardziej prawdopodobne? Że niezależny będzie prezydent podczas 2 kadencji, czy podczas 1 kadencji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, quevas napisał: pan Bosak chyba nie doczytał : Trudno żeby Konfa współrządziła z kimś innym niż z PiS przy obecnej dystrybucji mandatów w Sejmie. 1 minutę temu, fluber napisał: No ale co jest bardziej prawdopodobne? Że niezależny będzie prezydent podczas 2 kadencji, czy podczas 1 kadencji? Czy podczas żadnej z nich? Bardziej prawdopodobne, że podczas drugiej, bo pierwsza się praktycznie skończyła i felonia miała miejsce tylko raz, zresztą na krótko. Tak wyśrubowanego rekordu nie będzie łatwo poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Teraz, Cardi napisał: Trudno żeby Konfa współrządziła z kimś innym niż z PiS przy obecnej dystrybucji mandatów w Sejmie. Czy podczas żadnej z nich? Bardziej prawdopodobne, że podczas drugiej, bo pierwsza się praktycznie skończyła i felonia miała miejsce tylko raz, zresztą na krótko. Tak wyśrubowanego rekordu nie będzie łatwo poprawić. To zapytam inaczej. Jeżeli PIS wymyśli ustawę, która: A) znacznie poprawi sytuację gospodarczą w kraju B będzie zgodna ze światopoglądem Konfederacji C) poprawi dzięki temu notowania PIS-u przed wyborami parlamentarnymi,to... Trzaskowski ją podpisze, czy zawetuje? A jeśli zawetuje, to Twoim zdaniem dobrze, czy źle? Co sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, fluber napisał: To zapytam inaczej. Jeżeli PIS wymyśli ustawę, która: A) znacznie poprawi sytuację gospodarczą w kraju B będzie zgodna ze światopoglądem Konfederacji C) poprawi dzięki temu notowania PIS-u przed wyborami parlamentarnymi,to... Trzaskowski ją podpisze, czy zawetuje? A jeśli zawetuje, to Twoim zdaniem dobrze, czy źle? Co sądzisz? Rappara pytaj, ja nie wiem co Rafik zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Teraz, quevas napisał: czym pan Bosak miałby się różnić do Dudy tym: Teraz, quevas napisał: będzie podpisywał rządowi wszystko co każe nie sądzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, Cardi napisał: Rappara pytaj, ja nie wiem co Rafik zrobi. Zapytałem, co sądzisz:) Czemu mam pytać Rappara o to, co sądzisz?:) Zapytałem Ciebie, bo chcę znać Twoją opinię, a nie Rappara:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 5 minut temu, fluber napisał: To zapytam inaczej. Jeżeli PIS wymyśli ustawę, (...) to... Trzaskowski ją podpisze, czy zawetuje? Odpowiedziałem, że nie wiem co zrobi. 4 minuty temu, Cardi napisał: A jeśli zawetuje, to Twoim zdaniem dobrze, czy źle? Co sądzisz? Źle, ale nic nie zapowiada, by na taką ustawę wpadli. 1 minutę temu, quevas napisał: więcej wiary, panie kolego trening czyni mistrza Jeżeli nie dostrzegasz różnic między Konfą a PiSem to trenuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, Cardi napisał: Odpowiedziałem, że nie wiem co zrobi. Przecież nie zadałem Ci tego pytania, dlatego że myślę iż przepowiadasz przyszłość:) Nikt z nas nie wie, co zrobi:) Pytam tylko o Twoją opinię i jak rozumiem nie chcesz się nią ze mną podzielić/nie posiadasz żadnej??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 1 minutę temu, fluber napisał: Przecież nie zadałem Ci tego pytania, dlatego że myślę iż przepowiadasz przyszłość:) Nikt z nas nie wie, co zrobi:) Pytam tylko o Twoją opinię i jak rozumiem nie chcesz się nią ze mną podzielić/nie posiadasz żadnej??? Myślę, że zawetuje, bo jego partia słynie z nieposiadania żadnego programu poza byciem antyPiSem. Czy to dobrze czy źle? Źle z punktu widzenia polskiej gospodarki. Mam nadzieję, że jesteś ukontentowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 2 minuty temu, quevas napisał: nie zaprzeczę : Adrian i Krystian zaczynają mi się zlewać w jedną bezbarwną plamę Rafał zasłynął równie ciekawą plamą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 29 minut temu, quevas napisał: Rothko był pierwszy flagę Ukrainy wymyślono w 1918, Rothko namalował tego bohomaza w 1954 (myślę, że w tym okresie zdarzyło się już komuś odwrócić kartkę z flagą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Andżej płaci 13tkę ze swoich i z rządowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 2 minuty temu, quevas napisał: może więc znajdzie się dla Ciebie jakaś flaga, której dotąd nie odwrócono ? nom Szwajcarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 19 minut temu, Cardi napisał: Myślę, że zawetuje, bo jego partia słynie z nieposiadania żadnego programu poza byciem antyPiSem. Czy to dobrze czy źle? Źle z punktu widzenia polskiej gospodarki. Mam nadzieję, że jesteś ukontentowany. jestem:) ciesze sie tez ze podzielasz moje obawy o przedsiebiorcow przed druga fala zachorowan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Teraz, fluber napisał: ciesze sie tez ze podzielasz moje obawy o przedsiebiorcow przed druga fala zachorowan. Podzielam, bo nie sądzę, żeby partia rządząca zrobiła dla nich cokolwiek poza gadaniem jak bardzo ich wspiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 2 minuty temu, quevas napisał: za późno Malewicz wpadł na ten koncept 100 lat temu odwrócony okrąg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 2 godziny temu, quevas napisał: Andrzej Duda czyni cuda : 25 > 50 Ta Konstytucja czyni cuda, bo zezwala Prezydentowi RP nawet na 1>50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 6 godzin temu, Zdzich napisał: Abstrahując od poglądów politycznych czy słuszności to ciekawe, że tak to "Warszawka" jest gnojona za megalomaństwo, oderwanie od rzeczywistości i ich poczucie bycia kimś lepszym od reszty (nie mówię, że ja tak sądzę, przekazuję tylko ogólną narrację), tak teraz ta sama Warszawka dla wielu staje się bastionem oporu. Dziwne zjawisko, nie powiem. Nie jestem z Warszawy, ale tak obiektywnie to co oferuje konkurencja? Kraków - kibole, maczety, nożownicy, smog, klan Dudów, klan Ziobrów Wrocław - prezydent miasta jest memem, codzienne kolizje tramwajów, Radio Eska, Grzegorz Schetyna, Ukraińców jest chyba więcej niż Polaków Łódź - dopalacze, menele, łowcy skór, dzieci w beczkach, ośmiornica, Ich Troje Gdańsk - Amber Gold, mafia pedofilska, Jacek Kurski, Stella Marris, Sławoj Leszek Głódź Poznań - geje, skąpcy, klan Kulczyków, kibole, geje, Rychu Peja, większość mieszkańców sprzedała by Polskę Niemcom za kilogram pyr, no i w dodatku jest tam najwięcej pedałów Śląsk - sami górnicy i folksdojcze, nie da się oddychać, wieśniacki język, no i ten Sosnowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi